2019 Oğlak Güneş Tutulması ve Yeni Ay – Mor Alev Gökyüzü ile Yükseliş Raporu

IMG_0058Potansiyel Biriktirme Döngüsü Bitiyor, Şimdi OLarak Yapma Zamanı

Sevgili Bilge Baykuşlar, bugünden itibaren büyük bir KOLEKTİF DÖNÜŞÜM ve SOSYAL YENİDEN OLUŞUM dönemine giriyoruz. Satürn-Plüton birleşmesi çoktan başladı ve bir şeylerin, derinden karmik bir şeylerin doğmak üzere olduğunu da hissediyoruz. Fakat bu sadece başlangıç.

Bugünün, 2020 ve ötesinin verdiği görüntü, hem bireysel hem de kolektif evrimleşme açısından muazzam değişimi işaret ediyor. Bu da içimizi ürpertebilir. Fakat bir de şöyle bakın lütfen, gerçekte bu, sona ermekte olan on yılın en olumlu, en elle tutulur sonuçlar veren, bizleri alıp doğrudan hayat yolumuza yerleştirme potansiyeli taşıyan bir güneş tutulması. Sağlam zeminde temel atma şansımız çok büyük.

Ama tabii ki bütün bu potansiyeli değerlendirmek için bir püf noktası da var. Ve o püf noktasını hem astrolojide hem de Sabian sembollerinde görebiliriz. Başlayalım:

Oğlak, otorite, yapılar, sorumluluklar, görevler ve kaderini yaratmakla alakalıdır. Herhangi bir güneş tutulmasına doğru giden günler de hep gergindir ve biraz da loş hissettirir. Momentum içten içe büyümektedir fakat henüz ışığı da göremeyiz. Salıvermek ve teslimiyet ihtiyaç duyulan bir şeydir, hatta kaybolmuş gibi, karışık ve biraz da hüzünlü ya da ağır hissedebiliriz. Haftalardır blogun ve enerjilerin yaptığı tek şey bizi bu potansiyeli kullanmaya hazırlamak. Peki, hazır mısınız?

Bu yeni başlangıçlar somut gelişmelere yol açabilir çünkü Oğlak fiziksel dünyamızla ve gündelik hayatlarımızla ilgilenir. Bu “yeniden başlat” düğmesi, tertemiz bir sayfa açmanıza yardımcı olabilir. Bu çok güçlü enerjiyle iş birliğine girecekseniz, dalga geçmek, oyalanmak yok. Bir güney düğümü tutulması olan bu enerji, eski hikayenizden vazgeçmenizi istiyor ki, yenisini yazabilecek yer açılsın.

Bu hafta yayınlamış olduğum iki yazı da işte bunun hazırlığı. (Okumadıysanız veya uygulamadıysanız, bağlantıları burada ve burada) Bu yazılar kendimiz, hayatımız ve arzularımız hakkında GERÇEKÇİ ve DÜRÜST OLMAMIZI söylüyor, tıpkı bu tutulma gibi.

Kader değiştiren büyük olaylar, sürprizler ve şoklar da mümkün, her tutulmada olduğu gibi. Fakat bu sefer daha da mümkün çünkü Uranüs bu tutulmaya bir üçgen açıyla çok olumlu bir destek veriyor. Eğer hayatınızda bir şeyler kırılıp dökülüyorsa da İlahi olana güvenin, onun da bir planı var, bir zamanlar birlikte yaptığınız bir plan.

Alaycı da olsak, utansak ya da korksak da bu enerji bizden bir adım öne çıkmamızı, kendimizi görünür kılmamızı ve harekete geçmemizi talep ediyor. Gücümüze ve bu hayattaki amaçlarımıza, önem verdiklerimize tam anlamıyla sahip çıkmanın vakti geldi. Evren dev adımlar atmamız için yeşil ışık yakıyor, en karanlık gölgelerimiz ve korkularımızla yüzleşmek için gerekli kudret ve iradeye sahip olduğumuzu iletiyor. Kim bu zamanda büyük arınmaya adım atacak kadar cesursa, o kadar büyük destek bulacaktır.

Jüpiter, umudun, iyimserliğin, gelişim ve genişlemenin, bilgeliğin gezegeni bu tutulmada yanınızda. Uranüs ise icatların, evrimleşmenin, sürprizlerin ve aydınlanmanın gezegeni. Bu çok güçlü tohum zamanında her ikisi de sizi destekliyor. Bilinçli, zeki çözümlere ve anlamlı hedeflere verdiğiniz zaman, emek ve kaynaklarınız, büyük yatırımınız size fazlasıyla geri dönebilir. Yeni bir şeyler denemek isteyebiliriz (Uranüs) ve bunu yaparken de ayakları yere basan, pratik ve sağduyulu olabiliriz. Bu tutulmanın enerjisiyle başlattıklarınız sizi hayal kırıklığına uğratmayacak, gereken emeği verdiğiniz sürece.

Püf noktasına yukarıda değindik ve yine vurgulamak istiyorum: Bu enerjiden faydalanmak için en yüksek hayrımıza olmayan her şeyi bırakmalıyız.

Bu tutulma yorulmuş ruhunuza yenilenmiş bir yaşama sevinci ve inanç sağlayabilir. Başka hiçbir burç “ektiğini biçmek” konusunda bu kadar ısrarlı değildir. O zaman bakacağız, şimdiye kadar ne ektik, şimdiden sonra ne ekeceğiz?

Bu tutulmanın etkileri öncelikle 6 ay sürecektir, 2020 için kesinlikle belirleyici olacak. Ancak devasalığına baktığımızda bu tutulmanın gücüyle domino taşlarının nasıl da yıllar boyu yerli yerine oturarak hayatlarımızda belirleyici olacağını görmek hiç de zor değil.

Tutulmanın Sabian sembolü:

“Amerikan Yerlileri, bir kısmı kanoda kürek çekerken, diğerleri savaş dansı yapıyor”

df928f1b3d8ce3454e4aeb1fbeac8448Harekete çağrılmak herhangi bir önemli meselenin çözümünde en temel unsurdur. Kişiliğimizdeki ilkel kabile bilinci, benzer düşüncede olanların bir araya toplanmasına yardımcı olur. Amaç belki ortak düşmana karşı birleşmektir, özellikle açgözlü ve dar görüşlü olanlara karşı. Burada önemli olan, hedefe ulaşmak için olumlu düşünmek ve hevesini kaybetmemektir. Her defasında bir kürek çekerek, birlikte amaca ulaşmanız mümkündür.

Fakat uyarılıyoruz, hırçınlık, saldırgan hisler, tehdit etmek, sizi sadece yolunuzdan alıkoyar. Kışkırtmaların kanoyu sarsmasına izin vermek ise sizi batırabilir. Öfke geldiğinde onu çok daha faydalı davranışlara yönlendirin, daha derin, daha seri bir şekilde kürek çekmek gibi. Kesinlikle odak noktanızı, hedefinizi göz önünden ayırmayın.

Burada bir seçim karşımıza çıkıyor, ilerlemek mi, yolu boş verip savaşa girişmek mi?

Bu sembol bize aynı zamanda tabiatın bakıcısı rolünü üstlenen Amerikan Yerlilerinin akıllarına hayallerine gelmeyecek şekilde bir aç gözlülük ve doğa talanıyla karşılaştıkları karanlık tarihi de hatırlatıyor. (Ceres, Satürn ve Plüton arasında, Gündönümü analizinde yazdığım gibi)

Bu sembolün ilettiği başka bir şey ise, diğerleri kendilerini savaş tamtamlarıyla meşgul ettiğinde bunu umursamayıp yol almaya odaklanmanızdır. Keşfe devam edin, şikâyet, dırdır sizi meşgul etmesin.

Yukarıda çok büyük bir salıverme ihtiyacından bahsettik. Ve salıverme zamanı geldiğinde ne yaparız? Duygusal oluruz. Duygusal tepkiler veririz, en çok da öfkeyle ve kurban psikolojisiyle. Egonun tamtamlarını umursamayın. O da evrimleşecek nasılsa. Ve siz asla kurban olmadınız sadece kurban olmayı seçtiniz ama o günler geçmişte kaldı, şimdi yeni şeyler seçiyor, yeni bir yaşama ilerliyorsunuz.

Global manzaraya dönersek, bir sürü gürültü, tehdit, saldırgan gösteriler gözlemleyebiliriz. İlkel dürtülere seslenen davranışlar, savaş çağrıları… Siz kendi gelişiminizle bütünün hayrına katkıda bulunduğunuzu, titreşiminizin önemini, rezonans çatallarını hatırlayın ve kendi hayatınıza odaklanın, medyaya değil. Fakat derinden, içten çağrıldığınızda, kalbinizde hissettiğinizde de, olduğunuz yerde oturmayın, silkinip kalkın ve  sosyal görevinizi, halk hizmetinizi yerine getirmeye hazır olun.

Bu sırada Gündönümü yazısında havada isyan kokusu var demiştim. Ah, o koku hala havada. Yani gruplaşmalar ve protestolar önümüzdeki yıl da gündemi meşgul edecektir. Plüton ve Eris kare açısı şimdi ve önümüzdeki yıl boyunca evde, işte, sosyal yaşamda öze geri dönüşü isteyen bir isyanın teşvikçisi olacaktır.

Jüpiter ve Uranüs’ün Sabian sembolleri:

Tutulmanın hemen yanındaki Jüpiter ise “Karanlık geçidin sonundaki 10 kütük” sembolünde.

Buradaki karanlık geçit, salıverme işlemimizdir. Bu zor ve karanlık bir geçit gibi gelebilir fakat o tünelden bir geçtiniz mi, çok işinize yarayacak, büyük ihtimalle hem günlük hayatınızı kolaylaştıracak, hem de içinizi ısıtacak çok elzem şeyler bulacaksınız. Sizi korkutan şeyler, üzerine gidildiğinde büyük ödüller getirebilir. Kararsızlıkla geçidin başında beklemeyin, bilinmeyenin kötü bir şey olduğu düşüncesini bırakın. Tüm ihtiyaçlarınız karşılanacak.

2521002026162728a30d5b09fa19d681Uranüs, “Yukarıya tırmanan basamaklar, çiçek açmış yoncalığa çıkıyor” sembolünde. Emin olabilirsiniz, o bolluk ya da neyin peşindeyseniz o şey, doğru zamanda doğru adımları attığınızda sizin olacaktır. İşte burada olabilecek en olumlu gelecek gösteriliyor, yoncalarla, hem de çiçek açmış halleriyle dolu çayırlar büyük evrensel desteği gösteriyor. Yüreklerinizi ferah tutun. Her defasında bir basamağa odaklanın. Uranüs’ün getirdiği en olmadık, en beklenmedik olayda bile bol şansa yönlendirildiğinizi bilin.

Özetle…

Sevgili Bilge Baykuşlar, potansiyel biriktirmenin sonu geldi. Artık OLarak yapma zamanındayız.

26 Aralık, sabah 08.13’de yeni ay, bir kaç dakika sonra da tutulma maksimum hizalanıyor. (İst.) Hepinize verimli planlar ve isabetli adımlar diliyorum.

©Mor Alev 2019


Bu değişim döneminde, “Büyük Resme” ve yükseliş sürecindeki rolünüze dair daha fazla anlayış sahibi olmak, Yüksek Benliğiniz ve Ruh Ekibinizle daha yakın bağlantıda yaşamak üzere, Yüksek Benliğiniz (Yaratan Benliğiniz, Öz-Benliğiniz, İçinizdeki Işık) yönetiminde Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin.

2019’da YENİ! En son nöroplastisite yöntemleriyle hayatınızı akışa açmak, alma-verme dengesini kurmak, kısır döngüleri sona erdirmek ve bolluğa “evet!” demek için “Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu” bağlantısına tıklayın.

2019 Haziran’da YENİ! SAĞLIKLI KİLOYA ULAŞMAK ve bedeninizle barışmak için Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu ile çalışmak istiyorsanız buraya tıklayınız.


Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında kanuni işlem yapılır. http://moralev.com

15 comments

  1. Bugün benim doğum günüm ve yazınız aldığım en güzel hediyelerden biri oldu, içimi aydınlattı ve heyecanlandırdı. Daha dün bahçedeki çiçek açan yoncaları görüp gülümsemiştim. 2020, benim ve bütünün içinde çiçeklerin açtığı, gülümsediği ve aydınladığı bir yıl olsun. Sevgiler 🍀

    Liked by 7 people

  2. Sevgili mor alev eğer bu 3d ailemiz annemiz ise ve sürekli olarak görüşüyor ve onun hatalı düşünce davranışlarına şahit oluyorsak ve hoşgörü ile yol gösterip devam etmesine ne yapmalıyız. Elbette onun kendi kararı yazgısı ama ben şahit olduğum anda sinirleniyorum ve frekansim dusuyor .Annemle dusuncelerimizde uçurum var . Ve ben öfke sinire hakim olamayip dengemi bozdum . Onca konuşmalardan sonra dahi aynı yerde olmasına midir bilmem yada 5d için hazırlık içinde olduğum yada rüyalardan gelen mesajlar herşeyi bilen elimde defterim plan programlarima sahit olan ve inandigini dusundugum biriyken üstelik. Öfkem sinirim esir etti dun geceden Olumlamalarim fayda etmiyor . Bana yardım edebilirmisiniz ? Ne demeliyim de ruhum sifalanmali .

    Liked by 1 kişi

    1. Sevgili Lale, Tüm yazılar başlığı altında, İlişkiler Kategorisine bir göz atmanız yardımcı olabilir. Bir de, birileri bizde bir şeyler tetikliyorsa, bende ne var ki buna tepki veriyorum sorusunu sormak faydalıdır. Genellikle de eleştirdiğimiz şeyin benzerini biz de yapmaktayızıdır. Siz kimseye yol göstermek zorunda değilsiniz, aslında kimseye o istemeden yardım etmeye çalışmamalıyız. Bu sadece ondan daha iyisini bildiğimiz gibi kibirli bir düşünceye yol açar ve bu doğru değil. Anneniz de olsa, siz onun iç dünyasını bilmiyorsunuz, onun geçmişini yaşamadınız. O istediğinde tabii ki yardım edin, bilgi paylaşın, vs. Ama herkes tam da olması gerektiği gibi, bulunduğu yerde ve hepimiz bir şeylere hizmet ediyoruz. Yani onu sevmeye devam! Sevgilerimle

      Liked by 5 people

  3. Sevgili Mor alev sormak istediğim bişey var yanıtlarsanız sevinirim. Meditasyonlarım sırasında ani ışık çakması gibi bişey oluyor tam o anda siyah beyaz geometrik sekiller görüyorum sanki bişeyin yüklemesi oluyor ve ani bir irkilmeyle kendime geliyorum. Ben bu konularla bu yıl karşılaştım ve öyle içine çekti ki beni arayışlarımda karşıma çıkan bilgileri içsel olarak doğru bulduğum şeyleri yaparak özümü, gerçeğimi bulmaya çalışıyorum. Bilmediğim pek çok şeyi sizlerin sayesinde öğrendim. Meditasyon yapmaya da bu yıl başladım bir aydır da sabah akşam kesintisiz yapıyorum yapmaya çalışıyorum diyeyim. Bu bahsettiğim olayı birkaç kez yaşadım. Dün akşamki çok netti. Merak ediyorum bir anlamı varmı dır. Yorumlarsanız çok mutlu olurum . Siz arayışlarımda evrenin karşıma çıkardığı çok değerli rehberlerden birisiniz yazılarınız o kadar yardımcı oldu ki bana gerçekten bana minnetim sonsuz . Bu sebeple yorumumuz benim için çok değerli sevgilerimle ❤

    Liked by 1 kişi

    1. Sevgili Aynur, bu gibi sorulara verdiğim klasik cevabı biliyorsunuz. Bu sizin enerjiniz, sizin deneyiminiz. Benden veya bir başkasından istediğiniz aslında bir teyit, siz içinizde ne olduğunu biliyorsunuz, çünkü bunu sadece siz bilebilirsiniz. Bir sonraki meditasyonunuzda kalbinize sorun. Ben daha detaylı ve anlayabileceğim bir açıklama istiyorum deyin ve göreceksiniz, gelen cevap sizi tatmin edecektir. Aslında burada eksik olan tek şey kendine ve deneyimine güvenmek. Sevgilerimle

      Beğen

      1. Evet çok haklısınız aslinda biliyorum ne olduğunu da onay alırsam rahatlayacağım sanki 🤗 Sanırım kendime güvenmem ve biraz daha değer vermem gerekiyor cok tşk ederim yine harika bir mesaj verdiniz. Sevgilerimle❤🙏

        Liked by 1 kişi

  4. Bu kadar mi guzel anlatilir, sorun bu kadar mi guzel tanimlanir? Cevabi da bir o kadar. Simdiden çözülmüş hissindeyim. Nasil anliyorum? Ben de artik 10 yilin sonunda ayni cins problemlere eskiden verdigim tepkileri vermiyorsam, demek orada sorunlar ayni kalsa da ben kendimdekileri çözmüşüm ve artik onlarla vakit harcamak yerine yola hizla devam edip yukselisimin hafifligini yaşıyorum. Önüme çıkamıyorlar. Bravo size, bu farkındalıkla su an coktan çözülmüş olmalisiniz. Tesekkurler size ve Mor Aleve.

    Liked by 1 kişi

  5. Merhaba, hayrımıza olmayan şeyi nasıl anlarız? Teşekkür ederim

    Beğen

  6. Cok guzel bir yazi olmus MorAlev iyi ki varsiniz! Yazinizi okuduktan sonra icim umutla doldu tutulma gunu esimin isten cikarildigini ogrenmeme ragmen. Biliyorum evrenin bize guzel suprizleri var ve bekliyorum 🙏

    Liked by 1 kişi

  7. Herkese üzerine düşünmek üzere bir soru yöneltmek istiyorum. Bu platformda ruhumuzu yücelten bu yazıları okuyoruz. Elimizden geldiğince daha “yüksek benligimizde olmaya” çaba gösteriyoruz. Ama umarım kendimizin(ben de dahil olmak üzere), bu konularla ilgilenmeyen insanların üzerinde olduğumuzu düşünmek gibi bir körlüğe kapılmıyoruzdur… bu çok büyük bir haksızlık olur. Bugün yaşadığım bir olaya nazaran bunu yazıyorum. Bilgilerimizi, hayatlarında ne yaşadığını ve hayat yollarında hangi noktada olabilecekleri hakkında en küçük anlayışa bile sahip olmadan insanlar üzerinde küçümseyicilikle kullanmak doğru bir şey değil. ve bu bizim ilerlediğimizi göstermez. %100 aydınlanmış olmak kimsenin bizi anlayamadığı bir dünyada yaşadığını söylemek değil. çünkü bence bunu söyleyen ego. Işin aslı şu ki yarattığımız dünyada gördüğümüz şeyden hoşlanmıyorsak bu bizimle ilgili. Karşımızda tanrının bir parçasını görmek yerine, eksiklik ve yetersizlik görüyorsak bu Tanrının bize bakışına ne kadar benziyor olabilir? 🤔

    Liked by 2 people

Yorumlar kapatıldı.