10 Dakikalık Meditasyon Serisi (1): Odaklanma Meditasyonu

TOMASZ ALEN KOPERAArkadaşlar, 10 dakikalık meditasyon dizisinin ilkini “Odaklanma” meditasyonuna ayırıyorum. Hem çalışmalarımda karşılaştığım arkadaşlardan dolayı, hem de bana yazdığınız yorum ve mesajlarla bir çoğunuzun odaklanma ve kendini merkeze çekme sorunu yaşadığını biliyorum. Ya geçmiştesiniz, ya gelecekte, ya hayal dünyası gibi bir yerde, veya başkalarının hayatlarında yaşıyor gibisiniz. Ve bir türlü önünüzdeki işe, soruna, mutluluğa ve genel olarak hayata odaklanamadığınızı fark ediyorum. Bu meditasyon sizi bugüne, bu hayata, bulunduğunuz yere en huzurlu şekilde getirmek için ideal. (Chopra Center’a çok teşekkürler. )

Michael Brown’ın The Presence Process kitabında verdiği bu meditasyon, hayatınız kontrolden çıkmış gibi geldiğinde, kendinizi pek çok yönden çekiştiriliyormuş gibi hissettiğinizde, sizi özellikle bulunduğunuz ana ve yere demirliyor.

Bu serideki meditasyonların hepsi için, başlamadan önce cep telefonunuzun alarmını 8-10 dakikaya ayarlayın. Lütfen yatmayın. Rahat bir pozisyonda oturun. Bu meditasyonlar her yerde yapılabilir, evde, işte, parkta, park etmiş olduğunuz arabanızda… Bu serinin meditasyonlarının hepsini 20-30 dakikaya uzatabilirsiniz.

  1. Neredeyseniz, oturun, gözlerinizi kapayın ve bedeninize iyice yerleşin.
  2. Nefesinizin farkına varın.
  3. O dakikada ne hissettiğinizi fark edin ve düşüncelerinizi yeniden nefesinizi içinize çekip, dışarıya vermeye merkezleyin.
  4. Odaklanma mantrasına  başlayın. “Ben buradayım, şimdi, burada”
  5. Nefesinizi içinize çekerken sessizce içinizden “Ben” deyin
  6. Nefesinizi dışarıya verirken sessizce içinizden “buradayım” deyin
  7. Nefesinizi içinize çekerken sessizce içinizden “şimdi” deyin
  8. Nefesinizi dışarıya verirken sessizce içinizden “burada” deyin.
  9. Tekrarlayın.
  10. Belli bir anda sıfır noktasına ulaşırsanız, tekrarlama otomatikman duracaktır ve zihninizde hiçbir düşünce kalmayacaktır. Bütünlük duygusunu ve/veya büyük bir rahatlamayı deneyimleyeceksiniz. Bunu her zaman deneyimlemeyebilirsiniz. Ama her zaman sadece mantrayı tekrarlamak bile büyük bir rahatlama sağlayacaktır.
  11. Alarmınız çaldığında yavaşça gözlerinizi açın, bir iki dakikada kendinizi dengeleyin, gününüze devam edin.

Umarım bu meditasyonu beğenirsiniz ve alışkanlıklarınıza eklersiniz.

Mor Alev


Bu değişim döneminde, “Büyük Resme” ve yükseliş sürecindeki rolünüze dair daha fazla anlayış sahibi olmak, Yüksek Benliğiniz ve Ruh Ekibinizle daha yakın bağlantıda yaşamak üzere, Yüksek Benliğiniz (Yaratan Benliğiniz, Öz-Benliğiniz, İçinizdeki Işık) yönetiminde Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin.

2019’da YENİ! En son nöroplastisite yöntemleriyle hayatınızı akışa açmak, alma-verme dengesini kurmak, kısır döngüleri sona erdirmek ve bolluğa “evet!” demek için “Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu” bağlantısına tıklayın.

2019 Haziran’da YENİ! SAĞLIKLI KİLOYA ULAŞMAK ve bedeninizle barışmak için Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu ile çalışmak istiyorsanız buraya tıklayınız.


Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında kanuni işlem yapılır. http://moralev.com

6 comments

  1. Teşekkürler , bel Fıtığı nedeniyle Ağrı içindeyken iyi geldi, teşekkürler tekrar

    Beğen

    1. Gerçekten bu meditasyona gelen yorumlardan çok mutlu oldum. paylaştığınız için çok teşekkürler. Sevgilerimle

      Beğen

  2. Sevgili mor alev, paylaşımlarınla ışığı arayanlara ışığa giden yolu gösteriyorsun. Varlığın ve emeğin için kalpten teşekkürlerimi sunuyorum sana.

    Beğen

Yorumlar kapatıldı.