Türkiye’nin Doğum Günü: Altını Bulmak

A Turkish Flag made of flowers by Hong Yi
Hong Yi tarafından Gezi hareketine ithaf edilen ve çiçek yapraklarından yaptığı Türk Bayrağı

Sevgili Dostlar, dün biraz meraktan, biraz da astroloji egzersizi olsun diye Türkiye’nin doğum haritasındaki Sabian sembollerine baktım. Sonra kendimi alamayıp 1 Kasım sembollerine de baktım. Bir saat kadar sürmesini umduğum kısa bir göz atış, saatlere uzayan bir çalışmaya döndü.

Bu ülke çok ilginç! O kadar çok değişik enerjiyi bir arada taşıyor ki, şu anda yaşanan karmaşaya şaşırmamak gerekiyor. Sizi temin ederim, doğum haritasına bakıldığında, bu ülkede herkese bir şeyler verecek, herkesi mutlu, sağlıklı ve bereketli yaşatacak enerji mevcut!

Beşinci eve bakıyorum ve oradaki yığılmanın göz alıcı olduğunu görüyorum. Beşinci ev, yaratıcılık, sanat, çocuklar, gençlik, neşe ve canlılığı barındırır. Güneş, Merkür, Venüs, Jüpiter ve Satürn hep birlikte bu evde. Bence Türkiye, bu yüzyılda sanat, tasarım ve yenilikçi düşüncede (moda terimiyle inovasyon kapasitesi) son derece güçlü bir ülke, bir öncü olma potansiyeli taşıyor. Satürn ve Merkür’ün bir arada oluşu zeki çözümleri ve çalışkanlığı gösteriyor. Peki, “Nerede bu akılcı çözümler, sanat ve neşe?” diye sorabilirsiniz. Aynaya bakmanızı öneririm. Siz bu kolektifin bir parçasısınız. İçinizdeki yaratıcılığı, yeni fikirleri bastırmaktan vaz geçmenin zamanı gelmedi mi?

Bugün Cumhuriyet Bayramını kutlarken bu ülkenin güneşinin sembolüne bir bakalım. Doğum haritasında Güneş 5⁰ 18″ Akrep’te:

“Altına Hücum insanları memleketlerinden ayırıyor”

Göçmenler ülkesinde başka hangi sembolü görebilirdik ki? Kökenlerimize baktığımızda her birimizin bir başka yerden geldiğini görüyoruz. Anadolu, ABD’den çok çok önce bir göçmen cennetiydi. Cumhuriyet’in kuruluşundan sonra da göçler devam etti ve ediyor. Özellikle şimdi, devasa göç alan bir ülke durumundayız. (Jüpiter-Neptün zıt açısı hep göçlere yol açar, o yüzden yaşanan mülteci krizi bir sürpriz değil ve bu bambaşka uzun bir makalenin konusu)

Bunun hemen ardından ünlü “İstanbul’un taşı toprağı altın” sözü geldi aklıma ve güldüm. Peki, bu ülkenin peşinde olduğu “altın” nedir?

Bu sembol, altını, bolluğu, başarıyı, yeni ve çok daha iyi bir yaşamı bulmak amacıyla yeni alanlara, yeni olasılıklara, yeni yerlere gitme arzusunu anlatıyor. Alışılan rutin yaşam geride bırakılır, yepyeni kavramlar, konular, yaşam tarzları keşfedilir. Deneyimler ve değişim zorlu olabilir ama umut doludur. Bu sembol bizlere yeniliği ve bolluğu söz veriyor. Şu anda nasıl hissederseniz hissedin, görevin başarıyla sonuçlanacağını söylüyor.

Ama… Evet, “aması” var; elinizde bilgi olmalı, belki bir harita, teknik bilgi ve hazırlık gerekiyor. Yani Güneş’in getirdiği bu sembol, aynı evdeki Satürn ve Merkür’ün yardımıyla gerçekleşiyor.

Kolay para yapma arzusu da bu sembolün içinde ve bunun örneklerini bu ülkede çok sık görüyoruz. Diğer ülkelerin dolandırıcı tarihlerini bilmiyorum ve buna karşın “acaba tarihinde ünlü dolandırıcılar olan tek ülke biz miyiz?” diye düşünmeden duramıyorum. Aklıma eskilerden Sülün Osman ve yakın zamandaki Jet Fadıl ve seksenlerin banker skandalları geliyor. Kolay para kazanma arzusu aslında bu dolandırıcılara inanan halka aittir. Dolandırıcılar da bu boşluktan yararlanan kişilerdir. Yani, bu sembol aynı zamanda bizi açgözlülük ve cahillik karışımına karşı da uyarıyor.

Genel olarak, bu sembol bize bir halkın birlikte bir amacın peşinden gittiğini, bu yolda büyük değişimler yaşadığını, daha iyi bir yaşam ve gelecek kurmak için çalıştığını, zaman zaman eski yaşama dair özlem hissetse de kendini yeniliklere açtığını, inanç ve sebatla yoluna devam ettiğini gösteriyor. Cumhuriyet devrimleri ise bunun tam kanıtı.

Elbette, sadece Güneş’in sembolüne bakmak bir ülkeyi özetlemez ama bu sembolün tarihimize, bu ülkenin karmaşık yapısına ve kuruluş hikâyesine uyumu beni bir daha hem Sabian sembollerinin isabetliliğine ikna etti, hem de Türkiye’nin parlak geleceğine olan inancımı pekiştirdi.

Arkadaşlar, zaman karamsarlık zamanı değil. Siz de bu doğum haritasının içindesiniz. Siz de bu ülkenin beşinci evindeki potansiyele sahipsiniz. Haydi, bugün neşe ile bu ülkeyi kutlarken, yarın buraya nasıl katkıda bulunacağımızı düşünelim.

Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun!

©Mor Alev 2015

Not: Zaman zaman, yeri geldikçe sizlerle Türkiye’nin diğer sembollerini de paylaşacağım. Burada sadece güneşin sembolünden konuştuk çünkü bu açı parladığımız, kendimiz gösterdiğimiz, yaratıcı bilincimizin iş başında olduğu noktadır ve yaşam misyonumuzda ve potansiyelimizde büyük bir belirleyicidir.

 

Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında kanuni işlem yapılır. http://moralev.com

8 comments

  1. Sevgili Mor Alev yazılarınızı dan begendiklerimizi face sayfamızda paylaşabilir miyiz en altta izinsiz kopyalanamaz uyarısı var.Basarilarinizin devamını dilerim yazılarınızı beğenerek okuyorum .Sevgiler Sevi Gevrek👏👏👏💖🍀🌼💕👍

    Beğen

    1. Sevgili Sevi, yazının altındaki “paylaş” butonları ile paylaşabilirsiniz tabii. Yazıda kopyalamak, kesmek, yapıştırmak konusunda telif hakları uyarısı var, paylaşmanız içinse fonksiyonlar mevcut. Sorduğunuz için teşekkür ederim. Sevgilerimle

      Beğen

  2. Merhaba sevgili Mor Alev,

    Sizin yazınızı az önce okudum ve bu sabah itibariyle aşağıdaki seferberlik yazısını paylaşmıştım. Izninizle sizinle de paylaşmak istiyorum zira bu proje için güzel gönüllere çok fazla ihtiyaç var.

    Bayramımız kutlu olsun!

    Sevgilerimle..
    Murat Usanmaz

    Beğen

    1. Sevgili Murat, tam da yazıda bahsedilen doğum haritasına uygun bir çalışmanın içindesiniz. Size hepimiz adına teşekkür ediyorum. Bunu Mor Alev Facebook sayfasının ziyaretçi gönderileri bölümüne de eklerseniz, uzun süre tepede kalır, sayfaya gelenler tarafından görülür. https://www.facebook.com/Mor-Alev-430382370380502/ Ayrıca, ilgili tweet’iniz varsa RT yapabilirim. Sevgilerimle

      Beğen

  3. Bu güzel ve ilginç yazı için çok teşekkürler! Astroloji neredeyse bilmememe rağmen ben de Türkiye hakkında benzer sezgilere sahiptim. Cumhuriyet sonrası süreçlere baktığımda Atatürk’ün bu topraklara gelmesinin ve bu devasa dönüşümü gerçekleştirmesinin bir sebebi olduğunu biliyordum. Ayrıca, bu toprakların değişik kültürleri kendi içinde barındırması, coğrafi olarak Doğu ve Batı’nın tam ortasında olması boşuna değil. Kendi içindeki çeşitliliğe ilaveten dışarıdan da göç alması yine bu puzzle’ın parçası. 2012’den sonra değişen Gaia’nın Çakra Sisteminde eskiden Hindistan olan Kalp Çakrası’na şimdi Türkiye’nin geldiğini öğrenince parçalar daha da birleşti. Son dönemde yaşadığımız ağır toplumsal ve politik dersler ise benim için resmi tamamladı,
    Yaşamını çok genç yaşta sona erdiren bilge bir arkadaşım vardı, bana sık sık Altın Çağ’ın Türkiye’den başlayacağını söylerdi. O zamanlar pek bir anlam veremezdim ama iki sene önce haklı olduğunu bizzat gördüm. Yeni yetişen gençlerin kendilerine dayatılan eski düşmanlıkları, ayrılıkları bir yana iterek nasıl barış, sevgi içinde birlikte yaşayabileceklerini ve cenneti oluşturabileceklerini İstanbul’da gördüm. Ve o zaman anladım: Türkiye, içindekiler, dışarıdan gelenler ve çevresindeki ülkeler ile birbirini kabul ve barışı hayata geçirdiğinde Doğu ve Batı arasında barış köprüsü olacak.

    Yazınızın enerjisi paylaşmam için dürttü!
    Kalpten sevgi ve saygılarımla…

    Beğen

  4. Bu arada Cumhuriyet’in ilan edildiği günün nümerolojisi de 9 çıkıyor!…

    Beğen

  5. Çoook teşekkürler 🙂 her sabah güneş doğuyor değil mi? Yine ve yeniden 🙂 Cumhuriyetimiz kutlu olsun 🙂

    Beğen

Yorumlar kapatıldı.