İç Sesimizi Dinlemek: Hangisi ego, hangisi içimizdeki bilgelik?

Hiç bir şey egoyu uzun süreli tatmin edemez. Ego hayatınızı yönettiği sürece, iki şekilde mutsuz olursunuz. İstediğinizi elde edememek bunlardan biridir. Diğeri de istediğinizi elde etmenizdir.

Eckhart Tolle

Optical illusion

Pazartesi günü ilan ettiğim gibi mutlu bir 2015 ve ötesi için, birkaç gündür meditasyonun faydalarından bahsediyoruz ve sizlere çok basit bir başlangıç meditasyonu da verdim. Şimdi yavaş yavaş meditasyon alışkanlığını edinmeye başlarken, egonun sesi de kısılma yoluna girecek, sezgileriniz güçlenecek ve diğer sesleri duymaya başlayacaksınız.

Diğer sesler nelerdir? Bazen bu ses kalbinizin sesidir, bazen meleklerin, bazen öz benliğiniz (yüksek benliğiniz), evrensel bilinç, ustalar, rehberler ve bazen de sizin çok boyutlu benliklerinizin birer parçası olan galaktikler… Ben bunların hepsine bu yazıda “içimizdeki bilgelik” demeyi uygun buldum.

Ego ve içimizdeki bilgeliği nasıl birbirinden ayırabileceğimiz konusunda çok çalıştım, özellikle seanslarımda bu çok rastladığım bir şey. Ego işin içine girdiği zaman hemen enerjisini hissedersiniz, yüz ifadeleri rahattan, hafif kasılmaya doğru gider, güven birden bire ufalanmaya ve yerini “acaba” sorusu almaya başlar… İşte o zaman ego yavaş yavaş arkadan gelip bütün bir seansı sabote etmeye çalışıyordur. Buna benzer durumları meditasyonunuz sırasında da yaşayabilirsiniz. Öncelikle bu duruma bakalım; büyük ihtimalle aşağıdakine benzer tablolar görmüşsünüzdür, ama bu durumu en iyi tablolarla açıklayabileceğimize inanıyorum ve aşağıda ben de kendi listemi yarattım:

Ego İçimizdeki Bilge
Kendini evrenin merkezi olarak görür ve önemli olmak, bir seyirci kitlesi yaratmak ister. Bütünün bir parçası olduğunu bilir.
Özgüveni eksiktir. Sürekli başkalarından onay bekler. Kendini tanır. Onaylanma ihtiyacı yoktur.
Devamlı bir “isteme” durumunda yaşar. Huzurludur.
Ya geçmiştedir, ya da gelecekte. Bulunduğu anı yaşar.
Kendini başkalarıyla karşılaştırır, elinde bildiği bütün varlıkların önem, başarı, şans, iyilik, kötülük, vs. sıralamalarının olduğu listeler vardır. Bütünün içindeki her bireyin kendine has özellikleri, önemi, yaradılış amacı ve hikayesi olduğunu bilir.
Durumları ve insanları kontrol etmeyi, onları yönetmeyi ister. Sonuca varmak için durumu zorlar. Ne zaman teslimiyete geçeceğini ve yüksek enerjileri dinleyeceğini bilir. İlgili herkesi onurlandıran zarif davranışları seçer.
Acıdan kaçar ama acıyı da dikkat çekmek için ve duygusal silah olarak kullanır. Acının sorumluluğunu kabul eder ve acıyı sağlıklı bir şekilde ifade eder.
Başkalarını suçlar ve intikam ister. Öfkeyi sorumluluk sahibi bir şekilde kullanır. Onu gerekli adımları atmak için bir uyarı olarak algılar.
Ölümü reddeder. Ya geçmişe dönmek ister ya da hayatını olduğu gibi muhafaza etmek. Değişim ve dönüşüme izin verir. Var olan her şeyin geçici olduğunu bilir.
Sesinin tonu ukala, hırçın ya da her şeyi çok iyi biliyormuş gibidir. Çoğunlukla yüksek sesle konuşur. Kendini sık sık tekrar eder. Sesinin tonu yumuşak, sevecen ve rahattır. Sizi bir şeyler yapmaya çağırdığında bile bunu şefkatle yapar. İzin verildiğinde konuşur.
“Gerekli”, “olmalı”, “doğrusu budur” gibi kelimeler kullanır. Seçenek tanımaz. Olasılıklara bakmaya davet eder. Bakış açınızı değiştirmenizi ve böylece çözümler bulmanızı sağlar.
Korkutur, zorlar ve bazen kalbinizin bile daha sık çarpmasına sebep olur. Sevgi ve merhamet baskın enerjilerdir, sizi rahatlatır, umut verir.

İçinizde yukarıdaki ego işaretlerini görmeye başladığınızda, “sizin” değil ama egonun yaralarının sarılması ve rahatlatılması gerekir. Çünkü ego KORKAR. Yukarıda egonun sesini tanımlayan bütün maddeler de aslında korku enerjisinin egemen olduğu kavramlardır. İç bilgeliğimizde ise bir rahatlık, yumuşaklık ve sevgi ile anlayış hissedersiniz.

Ancak ben egoyu susturmak, onu yok etmek gibi düşüncelerin karşısındayım. Ego çok zamanlar güvenliğimizi sağlamış, irademizi güçlendirmiş ve bizi ileriye doğru yöneltmiş bir parçamızdır. Yapmamız gereken egoyu modernleştirmek ve onu rahatlatmaktır. Geçen Nisan ayından beri seanslarıma egoya teşekkür ederek başlıyorum. Çünkü binlerce yıldır yapmış olduğu hizmetten dolayı teşekkürü hak ettiğine inanıyorum. Ona onu yok etmeyeceğimizi, ondan başka sesleri dinleyerek onun önemini göz ardı etmediğimizi bildiriyorum ama onu da yenilenmeye çağırıyorum. İçimizdeki bilgeliğin onu da mutlu edeceğini hatırlatıyorum. Bunu sizlere de tavsiye ederim.

Ego yönetimi elden bırakmak konusunda biraz inatçı da olsa, yavaş yavaş bu duruma alışacaktır. Bu konuda bize sadece ona teşekkür etmek değil, son üç yıldır içinden geçmiş olduğumuz enerji portalları da bize yardımcı oluyor. Ego da bizim bütünümüz gibi değişimden ve evrimleşmeden geçiyor. Yani en tepede alıntıladığım Eckhart Tolle’nin ego tarifi de bir gün tarihe karışacaktır.

Bu sesleri ayırmaya başladığınızda, iç bilgeliğinizi çok daha sık ve isabetli bir şekilde dinleyeceksiniz. Bazen meditasyon sırasında, bazen sonrasında, bazen yolda yürürken ya da günlük işlerinizi yaparken! İşte bu sesleri ayırabilmenin güzelliği de burada yatıyor.

Meditasyona başlamak için şu yazıyı öneririm: Meditasyon Sırasında Olanlar ve Sade bir Günlük Meditasyon

Mor Alev


Bu değişim döneminde, “Büyük Resme” ve yükseliş sürecindeki rolünüze dair daha fazla anlayış sahibi olmak, Yüksek Benliğiniz ve Ruh Ekibinizle daha yakın bağlantıda yaşamak üzere, Yüksek Benliğiniz (Yaratan Benliğiniz, Öz-Benliğiniz, İçinizdeki Işık) yönetiminde Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin.

2019’da YENİ! En son nöroplastisite yöntemleriyle hayatınızı akışa açmak, alma-verme dengesini kurmak, kısır döngüleri sona erdirmek ve bolluğa “evet!” demek için “Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu” bağlantısına tıklayın.

2019 Haziran’da YENİ! SAĞLIKLI KİLOYA ULAŞMAK ve bedeninizle barışmak için Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu ile çalışmak istiyorsanız buraya tıklayınız.


Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında kanuni işlem yapılır. http://moralev.com