2024 İkizler Yeni Ayı – Mor Alev Gökyüzü İle Yükseliş Raporu

Okumak yerine dinlemek isterseniz, yazının hemen altındaki podcast bağlantısına tıklayın.

“İkizler Yeni Ayından ve onun bireysel ve kolektif zihinlerimize gönderdiği temiz havadan gelen değişim rüzgârları çok ender rastlanan bir şekilde esiyor.

Bilgi kanallarımızı ve düşüncelerimizi yeniliyor, onları geleceğe yönlendiriyor. Bilgiyi de, gevezeliği de kamçılıyor ve genel olarak gürültü seviyesini yükseltiyor. Yeni nörolojik ağlar ve yollar döşüyor. Ve bu sıkıcı ve durağan olmaktan çok uzak.

Yeni ayın taze başlangıcı, hava burçlarının en esnek, değişken ve çok yönlüsü olan İkizler burcunda gerçekleşiyor. İkizlerle sembolize edilen bu burç, görevler, konuşmalar ya da insanlar arasında koşuşturmak, aynı anda birden fazla iş üzerinde çalışmak, bir girişimden diğerine atlamak gibi çokluğa dönüşebilen bir dualiteye sahip. Oldukça meraklı ve konuşkan, kaygısız ve çoğu şeyde mizah bulabilme yeteneği var.

Ve bu yeni ay beş gezegenin etkisiyle süper büyüklüğe ulaşıyor: Güneş, Ay ve Venüs, bir olarak kaynaşmış, burcun yöneticisi Merkür ve 25 Mayıs’ta bir yıl kalmak üzere İkizler burcuna süzülen Jüpiter.

Geçtiğimiz birkaç ayın dünyevi, topraksı Boğa vurgusundan sonra, bu dopdolu İkizler ayı Dorothy’yi Ufaklıklar Diyarına ve Oz’a giden yola götüren kasırganın etkisine sahip. Bizi sabit ve tanıdık olandan koparıp yeni ortamlara, seyahat ve sohbetlere atmayı vaat ediyor.

Yeni Ay ilişkilerin, yaratıcılığın ve değer verdiğimiz her şeyin yöneticisi Venüs’le tam kavuşum halinde. Bu bir sonraki aşamayı ne tek başımıza deneyimliyor ne de tek başımıza işlemden geçiriyoruz. İlişkiler ve onlardan ne istediğimiz hakkında düşünüyor ve konuşuyoruz. Her türden insanla takılıyor ve sohbet ediyoruz – bu dakika bir arkadaşlayız, sonra bir başkasına koşuyoruz.

Ama her şey tamamen serbest de değil. Güneş, Ay ve Venüs, yapı ve düzenin yöneticisi Satürn’e kare açı yapıyor. Kendini adamak, sorumlu davranmak, anlamsızca göklerde uçma eğilimini dizginlemek için içsel bir meydan okuma söz konusu.

Eski enerjinin temsilcisi Satürn’le olan kare açı, kadın haklarının haberlerde ve konuşmalarda yer alacağını, yasalar ve yasal işlemlerle çatışacağını gösteriyor.

İkizler burcunun yanı sıra iletişim ve ulaşımın da yöneticisi olan Merkür ile genişlemenin gezegeni Jüpiter arasındaki kavuşum da şamataya katkıda bulunuyor. Jüpiter dokunduğu her şeyi güçlendirip büyütür ve bu durumda gelecek de buna dahil.

Jüpiter Kova’daki Plüton’la üçgen açıda ve bu da değişim-dönüşüm ajanının getirdiklerini çoğaltıyor: Gücü topluluklara ve kolektif eyleme yeniden vermek; sırları açığa çıkarmak; (insan ve teknolojik) ağları dönüştürmek.

Bu bağlantı aynı zamanda haritanızın İkizler burcunun başlarını temizliyor – düşünceleri, durumları, medya bileşenlerini, cihazları ve muhtemelen insanları eliyor. Sanki kozmik bir el metaforik klavyelere ve anakartlara basınçlı hava üflüyor ve toz ve döküntüleri dışarı atıyor. Bunu bir bahar temizliği gibi düşünün, ancak takvime bağlı değil, çok daha derinlemesine ve sizden çok daha az çaba veya etkileşim gerektiriyor.

Bu faaliyet bizi geleceğe yönlendirme amacı taşıyor. Ay, Koç’taki Kuzey Düğümü ile sekstil açı yapıyor ve inisiyatif almayı, risk almayı ve özerk hareket etmeyi teşvik ediyor.

Fırsatları yakalayın. Ve esintilerin üzerinde süzülün. Sizi oraya buraya götürmelerine izin verin. Nelerin hızla geçip gittiğini ve nelerin kayıp düştüğünü fark edin. Meraklı olun. Yeni yollarda dolaşın. Sonra biraz daha meraklı olun. Bırakın hava kulaklarınızdan ve beyninizden geçsin, düşüncelerinizi boşaltsın. Ve neşeli olun. Bu enerji, büyük bir eğlence ve keyif potansiyeline sahip.”


Sevgili Dostlar, bu analizi empowermentunlimited.com’dan Kathy Beihl’e borçluyuz. Kendisine çok teşekkürler.

Bir enerji bundan daha fazla hava özellikleri taşıyamazdı! Her şey zihinde ve zihnimiz bu dönemde süper güçlü! Ama onu kullanmayı bilmek gerekiyor. Yeni ayın Sabian sembolü işte bunu anlatıyor:

“Sıhhatli genç zihin, olgun düşünüre dönüşüyor.”

Bilge Baykuşlar ben bu sembolü Atatürk’ün “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” sözüne çok benzetirim. Burada genç ve sağlıklı bir bedenin olgun, yapıcı düşünceler yaratmasını görüyoruz. 

Bu sembol hayatlarımızın belli aşamalarında düşünce ve bakış açılarımızın değişmesini, daha “yetişkin”, daha “sorumluluk sahibi”  hale gelmemizi anlatıyor. 

Şu anda İkizler burcunda büyük bir kümelenme var ve olan her şey iletişimimizi ve düşünce süreçlerimizi güncelliyor. Daha düşük, dış stimülasyona kapılıp giden düşüncelerin yönettiği bir beyin ve seçimler yerine, kendi düşüncelerinin efendisi olmaya giden bir yolda olduğumuza inanıyorum. Yüksek zihinle düşünmek ve karar vermek… İçimizdeki bilgeliğin sesi olmak… Tepkisellik yerine bilinçli seçimler yapmak…

Ancak sadece zihinde yaşamamak gerektiğini de görüyoruz. Beden sağlıklı değilse düşünceler bulanır. Dolayısıyla Boğa’dan çıktık ama bedenimiz hala burada ve ona en sağlıklı şekilde bakmaya devam ederek dengeli zihni de beslemiş oluyoruz. 

Tabii bunlar sıkıcı ve bunaltıcı, durağan olmak zorunda değil. Olgunluk, dağı tepesinde tek başına yaşayan uzun beyaz sakallı adam resminden ibaret değildir. Burası İkizler. Kardeşliğin, hareketliliğin burcu. Hayatınızdaki ufaklıkları düşünün. Küçük bir çocuğun söylediği bir sözle aydınlanma yaşamayan yoktur aranızda, değil mi? Bu sembol taze bir olgunluğu anlatıyor, yeni düşüncelerle gelen sade bir olgunluğu. 

Jüpiter İkizler’de

Bu da bizi doğrudan İkizler’e yeni girmiş olan Jüpiter etkisine getiriyor. Jüpiter’in İkizler’deki enerjisini ve Plüton’la yaptığı üçgeni yılın başındaki 2024 özetinde anlatmıştım. (Hatırlamak isterseniz, bağlantısı burada)

Ama ona ek olarak, geçenlerde Catie Cadge’in harika Jüpiter hikayesini gördüm, bu yeni ayı ve Jüpiter’in bir yıllık İkizler yolculuğunu öyle güzel anlatıyor ki, sizinle paylaşmasam olmaz!

Catie Cadge diyor ki;

“İşte paylaşmak istediğim küçük bir İkizler hikayesi, belki de önümüzdeki aylarda kalbinizde tutabileceğiniz bir şey…

Kendinizi yaşlı bir şaman ya da büyücü olarak hayal edin. Bir akşamüstü, ormandaki kulübenizde ateşin başında sıcacık oturuyorsunuz. Zihninizin zamanda geriye gitmesine izin veriyorsunuz. Renkli yerlere yaptığınız büyülü yolculuklarla dolu hayatınızın uzak anıları canlanıyor gözünüzün önünde. Tanıştığınız insanların bir o yana bir bu yana sohbetlerini, zihninizi açan kelime oyunlarıyla fikirler üretmelerini hatırlıyorsunuz. Lütuflar ve eşzamanlılık, işte sihir buydu. Her köşenin ötesinde, sadece bakmak yeterliydi.

Ah, ama gerçekliğe, dünyaya geri döndüğünüzde, sallanan koltuğunuzda oturuyorsunuz. Melankolik bir ruh haline kapılıyorsunuz. Gerçekçi olalım; vücudunuz kaskatı, oranız buranız ağrıyor. Zihniniz bir rutinin içinde sıkışıp kalmış. Hayat artık eski rutinlerin, aynı eski kalıpların katı ve sıkıcı bir ritmi haline gelmiş. 

Sonra kulübenin kapısı açılıyor ve batan güneş ışınları içeri giriyor. Gölgede, güneş ışığıyla halelenmiş, ipek renklerine bürünmüş, üç köşeli şapkası ve ayakkabılarındaki zillerle gezgin bir ozan beliriyor.

Elinde altın bir kaleydoskop tutuyor. İçinde ne gibi görüntüler olduğunu merak etmekten kendinizi alamıyorsunuz.

Kimin geldiğini anladığınızda “Benim eski dostum! Yaramazlık ortağım!” diyorsunuz yüksek sesle.

Ve şakacı arkadaşınız size cevap veriyor,

“Hey, seni yakaladım!

Sana ne yapman gerektiğini söyleyeyim.

Tüm bu renkli parçalara göz at ve yeni bir bakış açısıyla yol al!

Merak her şeyin başıdır. Günü yaşa, bir o tarafa bir bu tarafa bak!”

Şimdi kalbiniz ilgi ve umutla çarpıyor.  “O eski sallanan sandalyenin canı cehenneme…” diyorsunuz kendi kendinize, “Evet! Deneyim! İhtiyacım olan şey bu. Bırakın öğrenme aşkını yeniden hissedeyim, o bilgiyi içime çekeyim… Konuşmak istiyorum, yeniden yazmak istiyorum, sahip olduğum tüm algıları paylaşmak istiyorum…”

Jüpiter şu anda doğum haritanızın neresinde seyahat ediyorsa, kapınızdaki ozan gibidir… Kendinize bir şans verin ve yeni bir şeyler öğrenin.

Bir ders alın, kursa katılın, bir kitap yazın ya da sadece içten gelen adımları izleyin; bakış açınızı değiştirmesine izin verin. Abartırsanız, potansiyel düşük yol, kargaşa veya kaostur. Çok fazla stimülasyon sizi bir yöne sonra da başka bir yöne çeker. Keşfetme fırsatını dikkat ve bilgelikle dengeleyin. Haritanızda Jüpiter’in hareket ettiği evi-evleri düşünün.

9 Ekim’de Jüpiter 21 derece 20′ de duracak ve geri gidecek. Jüpiter Eylül sonundan Ekim’in ilk yarısına kadar yavaşladığından, gezegenin “ demlenmek” ve daha büyük bir etki taşımak için daha fazla zamanı olacak. Dört ay sonra, 2025 Şubat ayının ilk haftasında Jüpiter 11 derece İkizler burcuna ilerlemek üzere duracak. Ocak ve Şubat ayları oldukça etkili.

Doğum haritanızda 21 ve 11 derece İkizler’in nereye düştüğüne bakın. Bunlar özellikle içinizdeki kaleydoskopu bulmak için iyi fırsatlar. Evren sizden yeni bir bakış açısı talep etmenizi ve aklınızdan geçenleri söylemenizi istiyor. Şunu sorun: “Jüpiter’in şu anda haritamda temas ettiği gezegenler veya alan ışığında kendimden en iyi şekilde nasıl faydalanabilirim?” Keyfini çıkarın!”


Dostlar, bu yeni ay hareketli, konuşkan, hızlı ve neşeli. Müthiş bir bilgi girişi var. Ancak abartma olasılığımız da oldukça yüksek. Dolayısıyla dengeye dikkat edin. Çok fazla zihinde ve lafta kalmayın, biraz da bedene inin, kalbi dinleyin. Kapınızdaki ozan size yeni bakış açıları sunduğunda hemen reddetmeyin. Bir de bakarsınız gerçekten çok şey öğrenmiş ve bu sırada çok eğlenmişsiniz!

Hepinize harika bir İkizler dönemi ve Jüpiter geçişi diliyorum.

©Mor Alev 2024

Görseller: Bisikletli Kız – Michael Cheval, Çiçek Açan Zihin – Katrin Rodegast, Ozan – Ciro Marchetti


YEPYENi! “Sabian Hikayem”. Kendi gizeminizin kilidini açın. Kendinizi gerçekleştirin!

En son nöroplastisite yöntemleriyle HAYATINIZI AKIŞA AÇMAK, ALMA-VERME DENGESİNİ KURMAK, KISIR DÖNGÜLERE SON VERMEK ve BOLLUĞA EVET! demek için “Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu” bağlantısına tıklayın.

SAĞLIKLI KİLOYA ULAŞMAK ve bedeninizle barışmak için Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu ile Sağlıklı Zayıflama yönteminden faydalanmak için buraya tıklayınız.

Bu değişim döneminde, “Büyük Resme” ve yükseliş sürecindeki rolünüze dair daha fazla anlayış sahibi olmak, Yüksek Benliğiniz ve Ruh Ekibinizle daha yakın bağlantıda yaşamak üzere, Yüksek Benliğiniz (Yaratan Benliğiniz, Öz-Benliğiniz, İçinizdeki Işık) yönetiminde Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin.


Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında yasal işlem yapılır. http://moralev.com

HİZMETLER

3 comments

  1. Jüpiter’in şuan ki konumu ya da doğum haritamdaki konumunu anlayabiliyorum ancak “Jüpiter şu anda doğum haritamın neresinde?” ne demek anlamakta zorlanıyorum. Yardımcı olursanız minnettar olurum. Sevgilerimle

    Beğen

    1. Sevgili Tolga, doğum haritanızda İkizler burcunun bulunduğu yere bakın. Hangi eve rast geliyor? Evler hayatımızın alanlarını anlatırlar. Örneğin İkizler yedinci eve denk geliyorsa, şu anda Jüpiter de oradan geçiyor ve bu evin özelliği ilişkilerimiz ve dostluklarımızdır. Yani sizin ilişkileriniz etkileniyor. Onuncu evdeyse kariyeriniz, dördüncü evse, yuvanız, aileniz, altıncı evse sağlığınız ve hizmetiniz, ikinci evse bolluğunuz, para kazanma yollarınız etkileniyor demektir. Tabii ben burada çok kısa yazdım. Evlerin detaylı kapsamlarını internette bir tarama yaparak görebilirsiniz. Sevgiler

      Beğen

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.