Birkaç Cevap Daha – Konsey (Mesaj 220)

 

Kevin Sloan - corals

İlişki Korkusu ve Sezgiler

“Eğer (Öz Benliğimle) uyumluysam, hayatın mücadele olmadan akacağı söyleniyor. Ancak ilişki korkusu veya aslında herhangi bir korkuyla yüzleştiğimde…. Hiç de mücadelesiz ve kolay gelmiyor. Sizi oradan kaçırtanın ilişki korkusu mu yoksa sezgilerinizin bu kişinin size uygun olmadığını söylemesi mi, bunu nasıl ayırabiliriz?”

Korku, geçmişte yaşanmış olan benzer veya aynı olayın hatırlanarak geleceğe yansıtılması ya da geleceğin geçmişteki gibi hayal edilmesidir. Bu aynı zamanda size anlatılmış ya da bir yerde görmüş olduğunuz şeyleri de kapsayabilir.

Olası davranışın sonucunu sezgisel olarak bilmeniz ise sadece bilmenizdir. Bu bir bilme halidir. Biraz rahatsızlık yaratabilir ancak verdiği his korkuyla aynı değildir. Tam olarak yapmanız gereken şeyi bilerek bundan korkmanız da oldukça mümkündür. Ve bundan korkma sebepleriniz birden fazla olabilir. Ancak neredeyse her zaman korkunuzun bir temeli olmadığını bulacaksınız. Ve bu korku, hayalini kurmuş olduğunuz en kötü senaryoya dayanır. Hemen hemen hepiniz, geçmişinizde olmuş olan sayısız korku anlarını en ufağına kadar sayabilirsiniz. (Mor Alev: En kötüsünden korkup da bunun gerçekleşmediği, hatta tam tersi olduğu anları sayabilirsiniz.) Korku, bedenin belli bir parçasında belli bir his yaratır. Sezgi ise bunu yapmaz. Kişi bunu kendi öğrenmelidir. Ancak, bunu anılarınızdan öğrenmeniz mümkündür. Kendi hayatlarınızda “zamanda yolculuk” yaparak öğrenebilirsiniz.

Mitolojik Tanrılar ve Tabiat

“Ben, bir zamanlar tanrılar olarak sınıflandırılmış varlıkların (İskandinav efsaneleri, Yunan Mitolojisi, vs.)  çıkış noktalarını merak ediyorum. Bunlar farklı şekilde anlatılan aynı varlıklar mıydı? Bu zamanda onlardan ne öğrenebiliriz?”

Geçmişin tanrıları olarak isimlendirdiklerimizin, farklı toplumlarda yaşayan farklı halklarca gözlemlenen dünya fonksiyonlarına dayandığını düşünmekte oldukça haklısınız. Bu nedenle, Eski Yunan’da bir ismi olan tanrı ile, Eski Mısır’daki farklı isimdeki tanrı arasında kesin paraleller vardı. Kadim kültürlerin eğitimli insanlarının çoğu bunu çok iyi anlıyorlardı. Şimdi yaşadığınız benim tanrım/senin tanrın fikirlerine o zamanlar pek de rastlanmıyordu. Örneğin, İskender fethettiği bir topraktaki bir tapınağa gitmekte hiçbir sorun görmüyordu. Belki bu fikirleri aşmış olmaktan dolayı kendinizi tebrik ediyorsunuz ama insan ırkının o zaman doğaya ne kadar daha fazla saygılı ve özenle davrandığını ve şimdiyse sadece doğaya hükmetmeye çalıştığını hatırlamanız çok daha fazla yardımcı olacaktır.

Yöntemler

“Hep merak ettim, acaba dua ve meditasyon bizler için gerekli mi? Huzur ve mutluluğumuz bu günlük tekniklere mi bağlı? Bunlara gerçekten ihtiyacımız var mı? Bunları yapmamamız yanlış mıdır? Yapmasak, yükselişimiz için önemli bir şeyi mi kaçırıyoruz? Yerine yapabileceğimiz başka bir şey var mı? Bazen ne dua etmek ne de meditasyon yapmak istiyorum ve bilmek istiyorum acaba ruhani evrimleşmeme engeller mi koyuyorum?”

Bahsettiğimiz şeylerin hepsi yöntemlerdir, kişinin kendisiyle buluşmasını ve kendini tanımasını sağlayacak öğrenme yöntemleri. Ancak kolektif olarak bu şeyleri doğru ya da yanlış şekillerde yapabileceğiniz öğretildi. Lütfen bu fikirleri bırakın gitsin. Bunları daha başarılı ya da daha az başarılı yapabilirsiniz. Ama elinde performans değerlendirmesi kartını tutan sizsiniz. Bulutların üzerindeki koca sakallı adam sadece hayal gücünüzde var. Ve çok uzun süre önce aşağıya atacak yıldırımları kalmadı.

Bu şeylerin size yardımcı olduğunu keşfedebilirsiniz. Keşfetmeyebilirsiniz. Sizin için çok daha fazla işe yarayan tamamen farklı bir yöntem bulabilirsiniz. Ancak, kolektif olarak bu arayışı er ya da geç yapmak üzere geldiniz. Bir noktada yapmanız gereken, kendinizi uzun süre önce ölmüş olan birisinin söylediği yapmak “zorunda” olduğunuz şeylere göre ölçmeyi bırakmaktır.

Kendinizi sadece kendinizle ilgili en iyi hislerinizle karşılaştırın. Gerisi gereksiz yüktür. Nasıl olmak istersiniz? Ve neden öyle olmak istiyorsunuz? Kendinizle ilgili nasıl hissediyorsunuz? Neden? Eğer dini bir binada huzurlu ve mutlu hissediyorsanız, oraya gidin. Eğer bir ormanda ya da sahilde daha huzurlu ve mutlu hissediyorsanız, oraya gidin. Ve tek bir öğrenilmiş yargının bile sizi durdurmasına izin vermeyin. Yargıç sizsiniz. Siz, kendi hayatınız için sorumlu olan tek varlıksınız. Nokta.

Konsey ve Ron Head’e çok teşekkürler. (ronahead.com)


Bu dönemde ruhunuzun potansiyelini bütünüyle anlamak, hayata nasıl geçirebileceğinizi öğrenmek, Yüksek Benliğiniz ve Ruh Ekibinizle daha yakın bağlantıda yaşamak üzere, Yüksek Benliğiniz (Yaratan Benliğiniz, Öz-Benliğiniz, İçinizdeki Işık) yönetiminde Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

2019’da YENİ! En son nöroplastisite yöntemleriyle hayatınızı akışa açmak, alma-verme dengesini kurmak, kısır döngüleri sona erdirmek ve bolluğa “evet!” demek için “Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu” bağlantısına tıklayın veya moralev@outlook.com adresine yazın.


Telif Hakkı©2019 Mor Alev. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://moralev.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir.
Copyright © 2019 by Mor Alev. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://moralev.com/

3 comments

  1. “Eğer dini bir binada huzurlu ve mutlu hissediyorsanız, oraya gidin. Eğer bir ormanda ya da sahilde daha huzurlu ve mutlu hissediyorsanız, oraya gidin.”

    Tüm kalbimle katiliyorum, bana gore bir dua veya Tanri’yla iletisim amacli bir rituel yeryuzunun her bir kosesinde gerceklestirilebilir. Cunku asil gerceklestigi yer zaten yuregimizdir, bu sonsuz guzellikte bi bilgi benim icin, cunku nereye gidersem gideyim tapınağımı kalp cakramda tasiyorum.

    Liked by 2 people

  2. Kalbim mabedimdir ❤️
    Hatırlayıp hatırlatalım🙏
    Teşekkürler Ron, Konsey, Mor Alev❤️

    Liked by 1 kişi

  3. İnanilmaz çarpıcı mesajlar …
    Her şey nasıl değiliyor dönüşüyor … Bizler yani … algımız … bakış açılarımız…
    Vesile olanlara şükürler olsun 😇🙏💙

    Liked by 1 kişi

Yorumlar kapatıldı.