Wesak Dolunayı ve Meditasyonu

Wesak Full MoonSevgili Bilge Baykuşlar, bu dolunayda iki makale geliyor. İlk olarak Wesak Dolunayı anlam ve enerjisine odaklanıyoruz. Aşağıda bir meditasyon çağrısı da göreceksiniz. Astrolojik analiz ve Sabian Sembolleri ise ikinci mesajda olacak.

Wesak ya da Vesak, Sanskritçede Vaisakha kelimesinden geliyor ve güneş Boğa burcundayken oluşan Dolunay sırasında başlıyor. Dolunay, 30 Nisan günü sabaha karşı saat 03.58’de gerçekleşiyor, yani bugün ve yarını dolunay olarak düşünebilirsiniz. Ancak bu enerji hafta sonunun başında akmaya başladı – her enerji dalgası gibi kesin çizgileri yok – ve bizleri birden bire terk etmeyecek. Aslında Wesak sezonu Yaz gündönümüne dek sürüyor, “İyi Niyet” dolunayı olarak adlandırılan İkizler-Yay dolunayı da bu sezonun bir parçası.

Wesak, Gautama Buddha’nın doğumu, ölümü, aydınlanması, bir anlamda yeniden doğuşunun kutlandığı bir bayramdır diyebiliriz. Fakat bu kutlama kişilerin ve kişiselliğin ötesindedir, gerçekte kutlanan Işık, Sevgi ve Şefkattir! Yani hepimiz eksiksiz her birimizin içinde doğuştan varolan ve asla kaybolmayacak ilahi niteliklere odaklanmaya çağrılıyoruz.

Wesak’ın temalarından biri “Görüyorum ve göz açıldığında her şey aydınlıktır” ezoterik deyişidir. Bir anlamda Boğa takımyıldızının “gözü” olan Aldebaran’dan bahsedilmektedir. “İnsanlığın Kalbini Şifalandırmak” çalışmasından hatırlarsınız, bu yıldız Baş Melek Mikail’i (Michael) temsil eder. İnanışa göre, bu göz tam dolunayda açılır ve bizlere Sirius’un aydınlığını iletir. Aynı zamanda içimizdeki Boğa’nın da gözü güncellenerek açılır, yani Epifiz ya da Üçüncü Gözümüz.

Arkadaşlar, hep söylediğim bir şey var, aslında hepimizin üçüncü gözleri açık fakat onun aracılığıyla gelen bilgileri kabul etmiyoruz, buradaki açılmayla da kastedilen onun aracılığıyla gelen bilgileri kabul edecek kalp açıklığına ulaşmaktır.

eyeBöylece, aktif katılım ve niyetle beyin/zihin merkezlerimiz ve ruhumuz arasındaki bağlantıyı bilinçli olarak kurmuş oluruz. Yani başımızın üzerindeki Ruh Yıldızı Çakrası ile daha sağlıklı ve farkındalık içeren bir bağlantımız olur. Bu çakramız bilincimize dâhil olduğunda daha büyük parçamızla (ruhumuz, yüksek benliğimiz, kozmik benliğimiz, İlahi parçamız, olduğumuz gerçek varlık – çok çeşitli isimler kullanılıyor biliyorsunuz) arasında bir gökkuşağı köprü kurulur. Ruhumuzun gerçek ışığı bütün sistemlerimize nüfuz eder ve kalp açılımını yaşayarak sevgi benliğimizi ortaya çıkarırız. Yani bizler de Işık, Sevgi ve Şefkat oluruz, Buddha doğamız kendini gösterir.

Bu dönemde ruhu olan bir beden değil, bedensel deneyim yaşayan devasa ruhlar olduğumuzu anlayabiliriz. Biliyorum, bu çok kullanılan bir klişe söz haline geldi ama gerçek, gerçektir. Bu özel dönemde Buddha enerjisinin yeryüzüne indiği, yolumuzu aydınlattığı ve içimizdeki Buddha’yı uyandırdığı söylenir.

Sevgili Dostlar, ne zaman Wesak dolunayında çalışma yapsam, kendi başıma ya da danışanlarımla, çok büyük değişim, dönüşüm ve açılımlar yaşanıyor. Bakış açıları değişiyor, bazı olumsuz inanışlar, kalıplar, yargılar ve düşünceler soluklaşıp kayboluyor. Müthiş şifalı bir enerjinin içinde küçük benliğimize önemli gibi görünen ama sadece birer hikâye, alışkanlık ve mazeret olan her şeyi bırakıp çıkıyoruz. Wesak sırasında bize kapalıymış ya da yarı aralıkmış gibi gelen kapıların sonuna kadar açıldığını hissediyor ve deneyimliyoruz. Değişim kalıcı oluyor, eve giden yolda bir eşiği daha geçmiş oluyoruz.

Bütün bu sebeplerden dolayı bugün ve yarın mutlaka bu enerjide oturmanızı, konuşmayıp dinlemenizi, kendinizi akan bilgeliğe açmanızı ve mümkünse aşağıdaki Wesak meditasyonunu veya geçen yıllarda paylaşmış olduğum Wesak Kutlama Meditasyonunu (bağlantısı burada) uygulamanızı önemle öneririm.

Wesak Meditasyonu

Bu meditasyonu Orin ve DaBen tarafından önerildiği gibi paylaşıyorum. (orindaben.com) Göreceksiniz, Tanrıça enerjileriyle iki senedir yaptığımız çalışmaya oldukça fazla benziyor. Orin ve DaBen’e kanallık yapan Sanaya Roman ve Duane Packer diyor ki;

“Bizler kendi kaderimizi belirliyoruz. Kimse insanlığın kendisi yardım istemeden bize yardımcı olamaz. Bunun için yeterince insan bir araya gelmelidir. (…) İnsanlık aydınlanmanın ışığında durabilir, sevecen ruhlar olarak bütünün hayrına çalışabilir ve hayatın BİRliğinde buluşabilir. Hepinizin katılımına büyük ihtiyaç var. Bu enerjiler ve İlahi yardım sayesinde nefret, cehalet ve açgözlülük enerjilerini ışığa kavuşturabiliriz. Birlikte Işığın kuvvetini yükselterek olması beklenen dev olayları hızlandırabilir ve dünyada büyük dönüşüm yaratabiliriz.”

Gerçekten de, Buddha enerjileri ve eğer daha önce çalıştıysanız, felsefesi bireyin şifalanması aracılığıyla bütünün de şifalanmasını amaçlar. Aslında hedef bütün ve birliktelik bilincidir yani kişisel olanı, kendi küçük benliklerimizi aşıp, bütüne yükseliriz. Şöyle devam ediyorlar:

“Birlikte Ustalar ve Işık Varlıklarıyla çalışarak kendimize ve dünyaya daha fazla sevgi, birlik, hoşgörü, kapsayıcılık ve aydınlık getirebiliriz.”

  1. Bedeninizi rahatlatın, duygularınızı sakinleştirin ve zihninizi de düşüncelerden arındırın. Kendinizi huzura yöneltin.
  2. Ruhunuzu (yüksek benliğinizi, bütününüzü) kendinize çağırın ve onunla birleştiğinizi zihninizde canlandırın. Ruhunuzu hissetmeniz veya zihin gözünüzle görüp görmemeniz önemli değildir, her halükarda sizinle çalışacaktır.
  3. İç gözünüzle bu meditasyonu yapan herkesle bir araya geldiğinizi görün veya hissedin. Birlikte çalışmaya başladınız. Işığa hizmet eden her ruhu çağıran manyetik çağrıya katılın. Bu çağrı herkesi bir araya gelerek Ustalardan ve Işık Varlıklarından yardım istemeye ve enerjiye açılmaya davet ediyor. Daha da fazla Işık İşçisinin gruba katıldığını görün, onları sevgiyle karşılayın. Birlikte yaratmakta olduğunuz güzel ışık ve manyetik sevgi alanını görün.
  4. Ustalar ve Işık Varlıklarının da size katıldığını fark edin. Şimdi, grup ışık işçilerinden, evrimleşmiş olanlardan, pek çok usta ve ışık varlıklarından oluşuyor. Dünyada bedeni olan ışık işçileri ve diğer taraftan yardımcı olan çok boyutlu ışık varlıkları (melekler, ustalar, kozmik varlıklar) bir arada. Herkes içten, herkes gerçekten bu amacın etrafında buluşmuş. Şimdi bütün bu varlıklar, diğer insanlar ve siz el ele odaklanarak devasa ruhani enerjileri kabul edip insanlığa yollamak üzere odaklanıyorsunuz.
  5. Tam dolunay gerçekleştiğinde Buddha enerjisinin birkaç dakikalığına yeryüzüne indiğini ve Dünya Sevgi Öğretmeniyle buluştuğunu düşünün. Ruhani enerjiyi iki akımla iletiyorlar, Işık ve Sevgi, önce Ustalara oradan da ruh haliyle katılan ışık işçilerine. İnsanlığın evrimleşmesi için bu enerjiler gerekiyor.
  6. Enerjiyi başınızla (tepe çakra, üçüncü göz çakrası) ve kalbinizle (kalp, yüksek kalp çakralarıyla) kabul edin. Işık ve sevgiyle sarmalanmış olduğunuzu hissedin. Bu yeni ve daha yüksek seviyedeki Işık ve Sevgi önce ruhunuza sonra kişiliğinize ulaşıyor.
  7. “OM” sesiyle bitirin. Dünya çapında binlerin, milyonların bu sese katıldığını görün. Amaç bu sesle kabul ettiğiniz enerjiye aracı olarak onu şu şekilde yeryüzüne ulaştırmaktır:
  • Dostlarınız ve ailenize
  • Bu akışa açık olan herkese
  • Gezegendeki bütün ışık işçilerine
  • İnsanlığın tamamına
  • Bitki, hayvan ve mineral krallıklarına

Sonuçlara bir bağlılık oluşturmayın, çünkü sonuçları ölçemeyeceksiniz. Bütün yaşama çok değerli ve çok önemli bir katkıda bulundunuz.

***

Orin ve DaBen’e teşekkürler.

Gördüğünüz gibi, kişisel şifamız kişisel olmayı aşıp da BÜTÜN için çalıştığımızda geliyor. Umarım bu meditasyonu veya bağlantısını verdiğim Wesak Kutlama çalışmasını uygularsınız. Diyelim ki bu yazıyı kaçırdınız veya bugün ya da yarın meditasyon için vaktiniz olmadı, enerjiyi kaçırmadınız! Zaman yok! Yani istediğiniz zaman 2018 Wesak enerjilerine bağlanabilir ve bu çalışmayı yapabilirsiniz.

Gün içerisinde yayınlayacağım ve bu dolunayın enerjisiyle ilgili ikinci yazıda buluşmak üzere. (Bağlantısı burada)

©Mor Alev 2018

Bu dönemde salıverme, arınma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak, ruhunuzun potansiyelini tam anlamıyla hayata geçirmek, Yüksek Benliğinizle daha yakın bir ilişki kurmak ve Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında kanuni işlem yapılır. http://moralev.com

8 comments

  1. Merhaba Mor alev, dün kendim için mucize saydığım birşey oldu ve senelerdir çok sevdiğim bir insanla biraraya gelmeme engel olan o korku aradan kalktı. Onun bana olan kızgınlığını öfkesini kabul edebileceğimi ve sonrasında o da gerçekten beni sevdiği için bunun yeniden açığa çıkacağını hissettim, yaşadım bi nevi içimde. Tek bir sert bakışına karşı bile aşırı hassasiyet gösterdiğim bu insanın, yıllarca ona yaşattığım acıdan dolayı vereceği fırtına tadındaki tepkilere kucak açabilmek benim için çok zor bir işti. O yüzden bu dolunay hakkında yazdıklarınızı ilgiyle okudum ve ilk defa bir meditasyon ararken zaten paylaşmış olduğunuzu görmek beni çok mutlu etti. Sizin burada yaptığınız işi kelimelerle ifade etmek imkansız sanırım ben her sıkıştığımda size başvuruyor ve yeni bir yazı paylaştığınızı görünce seviniyorum. Varlığınız beni rahatlatıyor ve tekrar dengeye sokuyor. Sevgiyle selamlıyorum sizi güzel ruh… ♡

    Liked by 5 people

  2. Mor Alev pazar günü, hem de iki makale yayınlıyorsa şayet, durum gerçekten ciddi demektir arkadaşlar, vaziyet alalım! 😂 🙏

    Liked by 5 people

  3. Şİmdi meditasyonuma başlıyorum, om meditasyon müziği eşliğinde Teşekkürler Sevgili Mor Alev. Kucak dolusu sevgiler:))

    Liked by 2 people

  4. Çok ilginç, bir kaç gecedir kendi kendime wesak dolunayı geliyor diye düşünce balonlarını duyarken yakalıyorum ve kendime dedim ki tüm herşeyi okuduk, ayrıca mor Alev hafta sonu yazı yazmıyor. Bir baktım ve yine bir eş zamanlılık. Harikasınız

    Beğen

  5. Normalde öyle düzenli meditasyon yapan birisi değilim. Bu akşam bilgisayarı açıp çalışmam gerekiyordu ama içimden bir ses sürekli meditasyon yap dua et dedi. Uzandım dua dinlemek istedim ki öyle açıp dua da dinlemem normalde. Çok kuvvetli bir esneme ve gözümden sürekli yaşlar gelmeye başladı. Sonra içimden siteye girmek geldi ve bu yazıyı gördüm. Hayretler içindeyim. Sevgilerimle

    Liked by 1 kişi

  6. Ustalar ve Işık Varlıklarının da size katıldığını fark edin. Şimdi, grup ışık işçilerinden, evrimleşmiş olanlardan, pek çok usta ve ışık varlıklarından oluşuyor. Dünyada bedeni olan ışık işçileri ve diğer taraftan yardımcı olan çok boyutlu ışık varlıkları (melekler, ustalar, kozmik varlıklar) bir arada. Herkes içten, herkes gerçekten bu amacın etrafında buluşmuş. Şimdi bütün bu varlıklar, diğer insanlar ve siz el ele odaklanarak devasa ruhani enerjileri kabul edip insanlığa yollamak üzere odaklanıyorsunuz….

    Dolunay, Kıbrıs Kaya Artemis Hotel’in bahçesinde konserde kalabalık bir grubun içerisinde şölen gibiydi. Gökyüzünde muhteşem dolunay, bahçede etrafımızı saran melek heykelleri vardı. Müziğin ritmi yükseldikçe gözlerimi kapatıp, şükürde odaklandığımda melek heykelleri sanki canlandı. Ruhsal boyuta atladım. Artemis’in ruhu tam o anda buradaydı. Dolunay ışığıyla bizi selamlıyordu.. Anın içinde meditasyon beni bambaşka bir boyuta sıçrattı. Her daim AŞK’la sevgiler..

    Liked by 2 people

Yorumlar kapatıldı.