Kendinizi de dâhil edin – Konsey (Mesaj 120)

Bizim çok sevdiğimiz harika bir şarkı isminiz var, “Ya Tanrı içimizden biriyse?” Biz bunu biraz değiştirirdik umarız yazarlarını gücendirmeyiz. Biz onu şöyle söylemek isteriz, “Ya Tanrı hepimizse?” Bunun gerçeği ifade ettiğini söylesek şaşırır mısınız?

Çünkü Tanrı, Yaratan, Kaynak, ya da İlahi olana ne isim vermek istiyorsanız, Var Olan Her Şey’dir. Şimdi, Var Olan Her Şey aynen Var Olan Her Şey anlamına gelir. Herkes O’dur. Sevdiklerinizi ve etrafında olmak bile istemediklerinizi kasteder. Asla bağlantıya geçemeyeceklerinizi de kasteder.

Bunu anlamak zor değildir, çoğunluk bununla hemfikir olmakta zorlanmayacaktır – zihinsel olarak. Bunu yaşamak, bunu uygulamak ise bazıları için biraz daha zordur, bazıları içinse imkânsızdır. Bunun sebepleri çok çeşitlidir ve çok eskiden beri süregelmektedir. Diğerlerinden öğrenilip kuşaktan kuşağa geçmiştir. Bu sebepler, eksiksiz her biri, korku temellidir ve korkan kişinin değer verdiği şeylerin evrende kısıtlı miktarda bulunduğu inancına dayanır. “Eğer o, onun birazına sahip olursa, benim için daha az miktarda kalacaktır.” “Yarının nasıl olacağını bilmiyorum, onun için bugün elimden geldiğince fazlasına ihtiyacım var.” Ve bütün bunlarla ilgili dersler ilelebet öğretildi. Ve bazıları bunu öğrendiler de.

Ancak bugün iletmek istediğimiz mesaj bu değildir. Bunun için, bir daha düşünmenizi istiyoruz “Ya Tanrı hepimizse?”

Şimdi, izin verin size şunu soralım: Bu soruyu düşünürken, zihninizde buna kimleri dâhil ettiniz? Çoğunluğunuz diyecek ki, onu, şunu, bunları. Pek çoğunuz en içten şekilde “hepsi” anlamına gelecek şeyler söyleyecek. Biraz daha sıkı sorgulandığında, bazılarınız belli grup ya da bireyler hakkında çekinceleri olduğunu itiraf edecekler. Fakat yine, buradaki mesaj bu değildir.

Size sorumuz şudur: Kendinizi buna dâhil ettiniz mi? “Ya Tanrı hepimizse”, sizi de içeriyor mu? Dahası, kendinize öyle davranıyor musunuz? Kendi yaşamınızı, O Yaşam gibi onurlandırıyor musunuz? Çoğunuz “komşunu da kendin gibi sev” alıntısını biliyordur. Ve bu yönlendirmeyle zihniniz hemen komşuya zıplar. Çok azı “kendine” de değinildiğini göz önünde tutar.

Ama Bütünün herhangi bir parçasına nasıl davranırsanız davranın, o davranışın Bütüne yapılmış olduğunu anlıyor musunuz? Çünkü her şey olup bittikten sonra, bütün, Bütündür, Var Olan Her Şey’dir. Ve siz de Bütünün bir parçasısınız, görüyor musunuz? Çocuklarınız da öyledir, sizi sınava tabi tutsalar bile. Hayat arkadaşınız da öyledir, eğer bir hayat arkadaşınız varsa.

Şimdi, onların yaptığı her şeyi sevmelisiniz demiyoruz. Ama kendi yaptığınız her şeyi seviyor musunuz? Bazı günler var ki, kendi kendinizin dostluğuna bile dayamıyorsunuz. Olsun, kendinizi yine de sevin. Gezegeninizde bir sürü düşüncesiz, kaba insan var. Buna rağmen onları sevin. Onları yemeğe davet etmeyin. Sadece onları “Bizden Biri” olarak görme alışkanlığı edinin, onlar bunu açıkça bilmeseler bile. Ve en önemlisi, kendinizi de öyle görün, bunun imkânsızlığı en derinlere kazınmış olsa bile. Zihninizdeki ses “Tabii, ama o ‘ben’ anlamına gelemez!” dediğinde, Ona oturup susmasını söyleyin. Toplumlarınız tarafından öğretilenlerdense, bu konuda kalbinizin söyleyeceklerine daha çok ilgi gösterin. Bunu yapabildiğinizde, gerisi gelecektir.

Konsey ve Ron Head’e çok teşekkürler. (ronahead.com)

Bu dönemde salıverme, arınma, kendinizi tanıma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak, potansiyelinizin bütününü gerçekleştirmek üzere Yüksek (Öz) Benliğinizle daha aktif bir ilişki kurmak ve Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

Telif Hakkı©2017 Mor Alev. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://moralev.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir.
Copyright © 2017 by Mor Alev. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://moralev.com/

3 comments

  1. aslında bir başkasına, bana benzer benden özellikler taşıdığı için kızıyor ve/ya reddediyorum, ama geçmişteki ama şimdi.. o kişi ben.. BEN BENİM

    Liked by 1 kişi

Yorumlar kapatıldı.