Bilinçaltı İnançlar, Şablonlar ve Arınma (1/4)

Sevgili Dostlar, dün “Yaşadığımız Dönem Üzerine Düşünceler” dizisinin Mayıs sayısını yazacaktım ki, önce birden bire bilgisayarımda her iki üç ayda yaptığım gibi bir temizliğe karar verdim. Ve bu sırada karşıma Melek Rehberlerin yayınlamış olduğu 2013 senesinden kalma üç yazı çıktı. Hepsi inançlarımız, kalıplarımız ve bilinçaltımızla ilgili bu mesajları hiç hatırlamıyordum ama işte karşımda duruyorlardı! Son haftalarda da bilinçaltı temizliği ile ilgili bir sürü soru ve bilgi isteği geliyor sizlerden, çok ilginç, değil mi? Bunlar Taryn Crimi platform değiştirip yeni internet sitesine geçmeden yayınlanmışlar ve bir şekilde benim dokümanlarımın da arasına girmişler, yeni sitesinde bulunup bulunmadıklarını bile bilmiyorum. Yoksa onları birileri mi yerleştirdi bilgisayarıma? 🙂 Ben de aklımdaki diğer konuları bir tarafa not alıp bu hafta bu üç mesajı birbiri peşi sıra yayınlamak için harekete geçtim.

Bu konu çok önemli. Bilinçaltı inançlar nasıl oluşur, nereden gelir, ne işe yarar, neden vardır ve nasıl kendimize yardımcı olarak kolektife de, atalarımıza da yardımcı oluyoruz? Bu soruların cevabı aşağıda.

Bu bilgiler ve öneriler için Taryn Crimi’ye, Melek Rehberlere ve bilgisayarımda yaşayan elementallare çok teşekkürler. (Angelic-Guides.com)

Melek Rehberler: Ebeveynlerin tüm inançları çocuklarına aktarılır

Bugün dikkatlerinizi inanç sistemleri konusuna odaklamak istiyoruz, daha da açık olursak, ebeveynlerin inanç sistemlerinin çocukları üzerindeki etkisini sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Pek çokları inançlarının kendi çocukları üzerindeki muazzam etkilerinin farkında değil. Tüm çocuklar ebeveynlerinin inanç sistemleri tarafından doğrudan etkilenirler. Biz sadece ve en basit haliyle çocuklarınıza öğrettiğiniz inançlardan bahsetmiyoruz. Biz sahip olduğunuz her inancın varlığınıza kodlanmış olduğundan bahsediyoruz. Bir ebeveynin sahip olduğu her inanç, ister bilinçli ister bilinçaltı olsun, enkarnasyonla beraber çocuklarının bilinçaltına “indirilir, yüklenir”. Bunun elbette hayatlarının erken dönemlerinde ve sıklıkla erken yetişkinliğine kadar çocuğun hayatı nasıl gördüğü ve deneyimlediği konusunda derin ve temel etkileri vardır.

Bu gerçekliğe enkarne olmayı (doğmayı) seçmeden önce her ruh bunun farkındadır. Aslında, sıklıkla ruhlar ebeveynlerini, sahip oldukları ve çocuklarına aktaracakları inanç sistemleri ve kalıplarına göre seçerler. Böylece bu inançlar dizisi, ruhların belli hayat derslerine kasten odaklanmaları fırsatını sunar, çünkü bu inançlar çok küçük yaşlarda onlara aşılanmıştır.

Ebeveynlerin inançları çocuğa aktarılır ve keşfedilmek üzere çocuğun bilinçaltında tutulur, keşfedildikten sonra da arzulanırsa da yeni bir dizi inançla değiştirilebilir. Elbette, çocuğun gerçekliğinde yaratıma giren ve etkilendiği sayısız deneyimin tek sebebi ebeveynlerin inançları değildir. Bazı rahatsızlıklar ve deneyimler doğrudan ruh tarafından seçilmiştir ve bunların hedefi ilgili herkesin gelişiminin sağlanmasıdır.

Ancak, belli bir deneyimin yaşanması doğmadan önce ruh tarafından karar verildiyse bile, ilgili kişilerin taşıdığı inançlar doğrultusunda yaratıma girecektir. Hatırlayın, enkarnasyonunuzda belirleyici faktör her zaman özgür iradenizdir.

Ufak bir çocukken ilk gelişme çağınızda ebeveynlerinizin inançlarının gerçekliğinizde devasa bir etkisi vardır.  Çocuk 6 yaşını aştığında yavaş yavaş kendi bilinçli inançlarını kendi oluşturmaya başlar. Şunu bilin lütfen, burada basitçe çocuğun sevdiği ve sevmediği şeylerden bahsetmiyoruz, onların kendi gerçeklikleri hakkındaki inançlarından bahsediyoruz. Sıklıkla, çocuğun inanç şablonları ebeveynlerinin ve bakıcılarının şablonlarını yansıtması oldukça uzun sürer, genellikle bu yetişkinlik süresince bile devam eder.

Şimdi, aranızdan bazıları evlat edinilmiş ya da bir şekilde biyolojik ebeveynleri dışındaki kişiler tarafından yetiştirilmiş kişileri merak ediyor olabilirsiniz. Bu harika bir sorudur. Biyolojik ebeveynlerin inançların yine de çocuğa aktarıldığını bilin, aynı biyolojik genler ve hücresel yapılarda olduğu gibi. Ancak, çocuğun bir başkası tarafından yetiştirildiği durumlarda, sadece o kişinin bilinçli inançları paylaşılır ve çocuk tarafından özümsenir.

Cevabımızı bir de şöyle anlatalım: Çocuğu kim büyütürse büyütsün, o çocuk her zaman genlerini, bilinçaltı ve bilinçli inançlarını ve ebeveynin hücresel yapısını biyolojik anne ve babasından alacaktır. Bir başkası onu yetiştirdiğinde, aynı ona bakan kişinin genlerini miras almayacağı gibi bilinçaltı inançlarını da almayacaktır. Neden böyle? Çünkü bilinçli olarak farkında olmadığınız bir şeyi bir çocuğa öğretemezsiniz.

Küçük çocuklar inanılmaz şekilde kolay etki altında kalırlar ve sabitleşmiş, köklenmiş inançlarınızın çoğu erken gelişim yıllarınızda yerleşmiştir. Çocuklar genellikle ebeveynlerine benzer deneyimler yaşarlar. Elbette, her çocuğun ebeveynlerine benzer yaşamları olacak demiyoruz, dediğimiz şudur ki, ortak kökleşmiş inançlarla benzer durumları kendilerine çekecek ve deneyimleyeceklerdir. İşte bu yüzden “tarih tekerrürden ibarettir” ya da “elma dibine düşer” gibi sözleriniz bu konuyla bağdaştırıldığında oldukça isabetlidir. Ve yine bundan dolayı ebeveyn, kendinin “geçmişte” yapmış olduğu “hataları” çocuğunun da yapmaması için ne kadar çok uğraşırsa uğraşsın, ebeveynlerininkine benzer seçimler yapan çocuklara oldukça sık rastlanır.

Bizler burada küçük çocukların büyüyene kadar kendilerinin olarak üzerlerine aldığı hem bilinçaltı hem de bilinçli inançları kastediyoruz. Büyüdükten sonra çocuklar eğer isterlerse bilinçli kararlarla yeni inançlar seçebilirler. Bilinçli ve bilinçaltı inançların transferi enkarnasyon sırasında gerçekleşir. Çocuğunuz büyüdükçe, siz de doğal olarak değişeceksiniz, bilinçaltı inanç şablonlarınızı salıverip yerine farklı şablonlar getireceksiniz. Çocuğunuzun inanç şablonları o anda derhal değişmeyecek. Çocuğunuzun bilinçaltı inançlarını “en son versiyona” değiştiren bir eşzamanlı  “güncelleme” yapacak sürekli bağlantınız yoktur. Bu transfer doğumda gerçekleşir.

Bazılarınız merak edebilir, ebeveynlerin inançları nasıl çocuğa geçer? En basit haliyle bu, çocuğun DNA’sına “indirilen” otomatik şifrelemedir. Aynı çocuğun ebeveynlerinden miras aldığı genetik yapı gibi. Bilim insanları henüz genetik yapının atalarından kalan mirasının o genetik soyun kolektif inanç şablonlarını da taşıdığını keşfedemediler. İşte bu yüzden sizlere defalarca kısıtlayıcı inançlarınızı temizlerken sadece kendi varlığınızda tuttuğunuz inançları arındırmadığınızı, aynı zamanda genetik kuşağınıza ondaki kısıtlayıcı inançların salıverilmesini kodlayarak yardımcı olduğunuzu da söyledik.

Bunu söylemişken, belki merak ettiniz, atalarınızdan biri eğer çoktan vefat ettiyse neden onların kısıtlayıcı düşüncelerini salıvermekte yardımınıza ihtiyaç duysun? Bizlerin bakış açısından herkes ve her şey aynı zamanda bulunur. Bu, geçmişteki olayların bir versiyonunu da değiştirmenin bir yoludur. Versiyon diyoruz çünkü geçmişin de çok, pek çok versiyonları var, siz sadece birini algılayabilseniz bile.

Siz, her defasında bir kısıtlayıcı inancı salıvermek için çalıştığınızda, en doğal halinizle diğerlerinin de aynı şeyi yapmalarına yardımcı oluyorsunuz. Onlardan bu inancı temizlediğiniz için değil, ama bir şekilde bunun tam olarak nasıl yapılabileceğini gösterdiğiniz için.

Bir başkası için bir inancı silemezsiniz. Fakat bir kısıtlayıcı inancı varlığınızdan ayırıp salıverdiğinizde, bu inancın nasıl arındırıldığı konusundaki tam talimatın kilidini de açmış olursunuz. Bu muazzam derin ve kökten değişimdir! Kendinizi isteyerek soktuğunuz tüm gerginlikler, deneyimler ve kaygılar her zaman bütünün hayrı içindir. Kısıtlayıcı inançların salıverilmesi konusuna bir sonraki mesajımızda daha fazla eğileceğiz.

Bu mesajı paylaşmaktaki niyetimiz, adına şimdi dediğiniz andaki gerçekliğiniz olarak algıladığınız kompleks yanılsamanın bir katmanını daha anlamanıza yardımcı olmaktır. Her bir bilinçaltı inanç açığa çıktıkça, ya da şöyle diyelim, değerlendirilmek üzere bilinçli dikkatinize çekildikçe, bunu tutmayı isteyip istemediğinize veya bir başka inançla değiştirmeye karar vereceksiniz.

Biliyoruz, bilinçaltı inançlarınızın tümünü açığa çıkarmak konusunda endişelisiniz ama lütfen bilin, deneyimlediğiniz her şeyde bir İlahi akış vardır. Her inancı kendinize uygun hızda ve zamanda keşfedeceksiniz. Hepsini aynı anda açığa çıkarmak ya da bütün bu inançları çarçabuk hep beraber bilinçli dikkatinize getirmek yarardan çok zarar getirebilir.

Her zaman olduğu gibi, her adımınızda sizlerleyiz ve huzur, neşe, keyif ve coşkuyla salıvermenize yardımcı olmak için davet etmenizi bekliyoruz.

Umarız bu mesaj sizlere bir şekilde hizmet etmiştir.

Sevgi ve ışıkta, bizler sizlerin Melek Rehberleri


Bu değişim döneminde, “Büyük Resme” ve yükseliş sürecindeki rolünüze dair daha fazla anlayış sahibi olmak, Yüksek Benliğiniz ve Ruh Ekibinizle daha yakın bağlantıda yaşamak üzere, Yüksek Benliğiniz (Yaratan Benliğiniz, Öz-Benliğiniz, İçinizdeki Işık) yönetiminde Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin.

2019’da YENİ! En son nöroplastisite yöntemleriyle hayatınızı akışa açmak, alma-verme dengesini kurmak, kısır döngüleri sona erdirmek ve bolluğa “evet!” demek için “Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu” bağlantısına tıklayın.

2019 Haziran’da YENİ! SAĞLIKLI KİLOYA ULAŞMAK ve bedeninizle barışmak için Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu ile çalışmak istiyorsanız buraya tıklayınız.


Telif Hakkı© 2017 Mor Alev. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://moralev.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir
Copyright © 2017  by Mor Alev. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://moralev.com/

8 comments

  1. Doğum günümde harika bir mesaj harika bir hediye Sevgili Mor Alev ve Sevgili Melek Rehberleri Teşekkürler. 💜💜💜

    Liked by 1 kişi

  2. Çok değerli bir yazı gerçekten. Çöpe gitmediğine sevindik 🙂 Bilgisayarına ve sana çok teşekkürler.

    Beğen

  3. Selam Mor Alev , bugün bana yeni bir Ufuk daha açtınız . Size minnettarım. Yazınızı uzun süre üzerinde düşünerek okudum. Evet bilinçaltında çok salıvereceklerim var. Bunları sırayla uygulayacağım . Eminin kuş gibi hafifleyeceğim. Çok teşekkürler.. Mediha Torun

    Liked by 1 kişi

  4. Sevgili Mor Alev bir gün salıvereceklerimiz bitecek mi? Sizce sizin için bitmeye yakın mı? Merak ediyorum çünkü dönüşüm her ne kadar rengarenk bir süreç olsa da zihnen ve bedenen çok yorucu da olabiliyor bazen. Ya da bittiği yerde zaten bu bedeni, bu madde halimizi deneyimlemez miyiz?
    Sevgiler

    Beğen

    1. Sevgili Hilal, siz daha iyi hissetmek istiyorsunuz ve hissedemeyeceğinizden korktuğunuz için de bu soruyu soruyorsunuz. Tuhaf bir öneri ama, lütfen bu korkuyu da salıverin. Zaman yok. Süre yok. O zaman, ne zaman sorusu da yok!Bunu yorulmadan yapmayı seçiyorum diye ilan da edebilirsiniz. Her şey ama her şey size bağlı. Sevgilerimle

      Liked by 1 kişi

Yorumlar kapatıldı.