Dünya Günü

 

Minnetlerimizle aldığımızın en azından birazını geri verelim…

Yeryüzü canlıdır. O da aynı bizim gibi yaşıyor ve nefes alıyor. Biz onun sahibi değiliz. Onun esenliğine hiç itibar etmeden istediğimizi yapamayız.

O annemiz ve hepimizi besliyor. Biz onun bakıcıları ve koruyucularıyız. Görevimiz ona saygı duymak. Görevimiz ona ve eko-sistemine saygı duymak. Ondan bir şey istediğimizde rica etmemiz gerekiyor, aynı kendi annemizden rica ettiğimiz gibi…

Biliyor muydunuz, onun toprağından bir şeyi söküp aldığınızda hissediyor. Topraktan bir şey almadan önce, izin isteyin ve kökler sevgiyle salıverecekler. Sadece ihtiyacınız olanı alın ve şükranlarınızı iletin. Toprak Ana kendini yenileyecektir.

Toprak Ana cömerttir ve herbirimiz için yeterince üretir, soluduğumuz oksijeni, yediğimiz yiyecekleri, evlerimizi yaptığımız malzemeleri verir.

Haydi, kolektif olarak ona minnetlerimizi sunalım, ona geri vererek.

Eski Amerikan yerli geleneğine göre, ondan bir şey aldığınızda başka bir şey sunarsınız.

22 Nisan 2018’de, Forest Nation, MasterShift ve White Feather Vakfı, sizleri dünyanın en büyük ekim olayına davet ediyor. Hedefimiz  dünya çapında bir milyar tohum ve ağaç ekilmesi.

Bu bedava bir davet ve kuralları çok basit. Sizden ricamız, organik, çok yıllık ve bulunduğunuz bölgeye uygun bir bitki ekmenizdir. Lütfen bize katılın, kolektif olarak Toprak Ana’ya bize verdiği her şey için biz de ona verelim.

Toprak Ana’ya birşeyler sunduğumuzda, kendimize de sunuyoruz.

Geri verin. Sunun. İade edin.

Julian Lennon

3 comments

  1. Sevgili evren ana sevgili toprak ana bu gune kadar bilerek veya bilmeyerek yaptıgım her sey için sizden sonsuz özür diliyorum sizlere sonsuz şükranlarımı tesekurlerimi minnetlerimi sunuyorum sizleri ve her seyi kosulsuz sevgimle cok seviyorum bende ekecegim büyük bir coşkuyla ve sevgimle hayatın anlamı herseyle uyum içinde an da inançla sabırla umutla yasamaktır sevgilerimle

    Liked by 2 people

  2. Bugün bu mesajı okuduktan sonra hemen gidip haftalardır ertelediğim şeyi yaptım. Köy evimin bahçesini düzenledim, toprak aldım, çim ektim, 3 adet de ağaç diktim. Doğa anaya sonsuz teşekkürler! Aracı olduğun için sana da teşekkürler 🙂

    Liked by 1 kişi

Yorumlar kapatıldı.