2024: Ağaç Ejderha Yılı

Okumak yerine dinlemek isterseniz, yazının hemen altındaki podcast bağlantısına tıklayın.

Sevgili Dostlar, geçen hafta gözüme bir yazı takıldı. Neptunesmagic 10 Şubat Kova yeni ayıyla başlayacak olan Ejderha yılını batı astrolojisiyle çok güzel harmanlayıp kısaca bize bu yılın enerjisini anlatmış. Ben de bir zamanlar Feng Shui kurslarına gitmiş ve bu öğretinin derinliğinden oldukça fazla etkilenmiştim. Fakat Çin astrolojisini öğrenmedim, iyi anlamadığım için de bu konuda paylaşım yapmam. Ama bu sefer sizlerle bu yazıdan bazı alıntılar paylaşmak istiyorum. (Yazının orijinali Facebook’ta, okumak isterseniz arama kutusuna “neptunesmagic” yazmanız yeterli.)

Bazen her şey hep birlikte aynı yönü işaret eder, bu kısa analiz de öyle. Örneğin, 2020’nin çok ilginç bir yıl olacağını biliyorduk, ben bunu önceki 3-4 yıl boyunca paylaşmıştım. Şimdi de ısrarla 2024’ün çok ama çok alışılmadık bir yıl olacağını yazıyorum, çünkü yolumuzu 2025-26 dönemine açıyor ki, şimdiye kadar bu konuda birkaç paylaşımım oldu. Öncelikle teknik açıdan bir not düşmek istiyorum, Ağaç elementine Odun veya Ahşap elementi, bazen de Ağaç Ejderha’ya Yeşim Ejderha da dendiği oluyor.  Gelin Ağaç Ejderha’nın temsil ettiği potansiyeli ve neden küresel değişimi simgelediğini inceleyelim.


Yeni Çin Ay senesi her yıl Kova yeni ayında başlar, bu seferki yeni yıl 10 Şubat tarihinde. Bu defa Ağaç Ejderha senesi başlıyor. Ve Ejderha Koç enerjilerini taşır.

Dönem 9, yani yeni 20 yıllık Feng Shui döngüsünün başlangıcı ise biraz daha erken geliyor. Çin yeni yılı başlamadan bir hafta önce evleri temizlemek ve arındırmak bir gelenektir.

Ejderha yılları her 12 yılda bir gerçekleşse de bu, 60 yıldır gerçekleşmemiş EŞSİZ bir yıl. Çin astrolojisinde sadece hayvan değil, element döngüleri de vardır. Yani yeni 20 yıllık Feng Shui döngüsü hem Ejderha hem de Ağaç elementinden etkiler alıyor. 

8 Feng Shui döngüsünü terk ediyoruz ve 20 yıllığına 9’a geçiyoruz ve bu da gelmekte olan KOVA ÇAĞI enerjilerine ekleniyor. Ay yılının ise her sene Kova’da başlaması da çok ilginç.

9 döngüsü Plüton’un 20 yıllığına Kova’ya yerleşmesiyle eşzamanlı gerçekleşiyor. 2044’e kadar yeni teknoloji, bilimsel keşifler, dünya ve ülkeler için daha gelişmiş ve adil liderlik, bilimle ruhaniliği hizalama etkileri getirecek bir hareket. 

9 döngüsü gelmekte olan yılda Ejderha ile uyumlu olarak ateş elementiyle yönetilecek. Ateş, tutku, yaratıcılık, dönüşüm ve ilhamı temsil eder. Hayatlarımızın farklı alanlarını etkileyecek, örneğin toplumdaki yerimiz, kendimiz için ayağa kalkma becerimiz, yaratıcılığımız ve ruhaniliğimiz. 

Ejderha, liderlikle alakalıdır, yani dünya tarihinde yeni bir döneme girerken bizi yönlendirmesi hiç de tesadüf değil. (Mor Alev: Dostlar, bu sözleri okurken aklıma bu sene dünyanın yarısından fazlasında çok önemli seçimlerin yapılacağı geliyor.)

Ağaç elementi ise yeniden oluşma, yeniden doğuş, her anlamda dönüşümsel olan gelişimi anlatır. Ayrıca yapılanma da katar çünkü Ağaç sahip olduklarımızın üzerine inşa etmemizi veya onları geliştirmemizi sağlar. Ağaç-ateş ortaklığı iyi çalışır, ateşi besler. Hepsi toplandığında 9 rakamının da eklenmesiyle gelmekte olan dinamik güçler hakkında bir fikir veriyor.

Ağaç elementi ve Ejderha ve yeni çağın Kova’daki Plüton’la başlaması bunun çok değerli, uğurlu bir yıl olacağına inanmama yol açıyor. 

Tam güneş tutulmaları her yıl gerçekleşmez. Ama gerçekleştiğinde liderler değişir. Bu tarihin değiştiği zamandır ve 8 Nisan’daki tam güneş tutulması alışılmadık açılarla geliyor.

20 yıllık döngüler bir şey, ama bütün bir çağın değiştiği zamanlar gerçekten ÇOK ENDER. Batı ve Doğu astrolojisinde birden fazla faktör böyle hizalandığında bilin ki BU HİÇ DE OLAĞAN BİR YIL DEĞİL.

Bu Ağaç Ejderha yılı bağımsız liderlik, değişim ve dönüşüm ve diğer sürprizlerle tarihe geçecek bir sene. Herkesin, Himalayalar’daki en yüksek mağaralarda meditasyon yapan Lama’ların bile gözleri hayretten kocaman açılacak. (Mor Alev: Ben de 2024 enerji özetinde şöyle yazmıştım: “Bu sene çok şaşırabileceğimiz olaylara gebe. Milyonlarca insanın ağzının açık kalabileceği sürprizler…” Okumak isterseniz, bağlantısı burada.)

Ejderha, Çin Zodyak’ındaki tek efsanevi yaratıktır. Şanslı ve yüce bir varlıktır. Çin mitolojisinde ejderhaların büyük güçleri vardır, yağmur ve rüzgârı kontrol etme, gökyüzünde yükselme gücüne sahiptir. Nehirler ve okyanusların halini etkiler ve dünyaya bolluk getirir. Tarım ve bahçecilik alanında cennetler, insanlar ve yeryüzü arasında iletişime girebilen, iyi hava durumları ve hasatta bolluk getiren, ülkenin ekonomisini güçlendiren bir güçlü bir semboldür.

Ejderha yılları her zaman yeni güçlü enerjiler getirmekle ve dokunduğu her şeyde dramatik değişikliklere yol açmakla ünlüdür. Ağaç elementi ise gelişim, ilerleme, yenilenme ile bağlantılıdır. Bu ikisi birleştiğinde bu bir fırsatlar ve meydan okumalar zamanı. Bu da bu kadar çok “yenilenme” ısrarı olduğunda şaşırtıcı değil.

Ağaç Ejderha iş dünyasını, girişimciliği, eğitimi, popüler kültürü, eğlence ve sanat dünyasını ve siyaseti yenilikçi şekillerde etkileyecektir. 

Ağaç Ejderha senesine girerken Çin astrolojisinin gezegen ve yıldızların küresel olayları nasıl etkileyebileceği konusunda batı astrolojisinden daha değişik bir bakış açısı vardır. Özünde çok farklı olmasa da odak noktalarında ve değerlerde farklılıklar görülür.

Yavaş ilerleyen dış gezegenler Batı astrolojisinde sıklıkla kapsayıcı büyük değişim şablonlarını gösterir, ardından tutulmalar gelir ve her şeyi değiştirir. Dünya ekonomisine odaklanan Akrep ve Boğa tutulmaları buna büyük örnektir.

Bu sene güçlü dinamik enerjileriyle Ejderha ile daha fazla yapılanmayla gelişim isteyen yeni Ağaç döngüsü geliyor ve KOÇ tutulmasıyla birleşiyor.

Her iki sistemin siyasi, kültürel ve toplumsal eğilimleri özünde birbirine uyumludur. Çin astrolojisi bizlere “şans” faktörünü nasıl yöneteceğimizi anlatırken batı astrolojisi özgür iradeye odaklanır.

Pek çok değişiklik, bizden uyum sağlamamızı ve biz insanların inisiyatifi eline alıp katılımcı olmamızı isteyecek. Fakat bu değişiklikler hiçbir ön uyarı olmadan aniden gelebilir. Ejderha şok ve sihir elementlerini birlikte getirir, tıpkı tam güneş tutulması gibi.

Hem iş hem de teknoloji dünyasında cesur ve devrimci projeler başlayacak. Daha önce görmediğimiz şeyleri göreceğiz ve bazı insanlar zihinsel olarak direnecekler. Bu yeni keşifler bazılarına kabullenmek için fazlasıyla değişik gelecek. Fakat Ağaç elementi etkisiyle bir süre sonra adapte olabilecekler. Dünya ekonomik gelişiminde ise çok yeni senaryolar göreceğiz.


Sevgili Dostlar, yazının bundan sonrasını özetlersem, 2024 siyasi açıdan çok aktif geçecek. Ejderha enerjisi liderleri değiştirirken “geriye” ya da “geçmişe” değil ileri ve geleceğe dönük liderlerin başa geçme olasılığı çok yüksek. Neptunesmagic, Amerikan seçimleri için önseçimlerin gerçekleştiği Nisan ayının oldukça karışık ve beklenmedik olaylarla dolu olduğunu söylerken, çok değişik sonuçlara açık olduğunu anlıyoruz. Bence bütün seçimler için geçerli olabilecek şu sözleri söylüyor: “Ağaç Ejderha yılının cesur, güçlü, özgüvenli, son zamanlarda gördüklerimizden çok farklı yaklaşımları olan bir lideri getirme ihtimali oldukça yüksek. Büyük olasılıkla şimdiye kadar halkın gözü önünde olmayan ve birdenbire yükselen, misyonunu başarmak için tutkuyla dolu ve bunu nasıl yapacağını bilen liderler.”

Demokratik değerler ve vatandaşlık hakları için mücadelenin artacağını, özellikle son yıllarda gelişmiş olan aşırı uç sosyal tavırların adil olmaya doğru değişeceğini de ekliyor. 

Batı astrolojisi ve verdiği tüm işaretler tam anlamıyla yepyeni bir çağa girdiğimizi gösterirken, kendi kararlarımız ve hayatımızın her zamankinden çok daha fazla yönetimindeyiz. 

Ağaç Ejderha yılında, yeni yönleri keşfetme cesaret ve bilgeliğine sahip olabilir, değişimi kucaklayabilir ve çok daha iyi bir dünyaya katkıda bulunabiliriz. Karşılaştığımız engeller ve zorluklar ne olursa olsun, her anı gelişim ve evrimleşme fırsatına dönüştürebiliriz.

Bilge Baykuşlar, 2024’ün büyük değişim senesi olduğu çok açık. Ejderha ve Ağaç elementinin üzerine bir de yılın numerolojik enerjisi “8” rakamını eklersek, fırtınalı olduğu kadar şanslı, turbo hızla gelişen ve bolluk fırsatlarının değerlendirilmek için beklediği bir yıldayız.

Umarım Çin astrolojisinin bakış açısı sizlere de seslenmiştir. Neptunesmagic’e çok teşekkür ederiz.

©Mor Alev 2024

Görseller: Stockphoto


YEPYENi! “Sabian Hikayem”. Kendi gizeminizin kilidini açın. Kendinizi gerçekleştirin!

En son nöroplastisite yöntemleriyle HAYATINIZI AKIŞA AÇMAK, ALMA-VERME DENGESİNİ KURMAK, KISIR DÖNGÜLERE SON VERMEK ve BOLLUĞA EVET! demek için “Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu” bağlantısına tıklayın.

SAĞLIKLI KİLOYA ULAŞMAK ve bedeninizle barışmak için Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu ile Sağlıklı Zayıflama yönteminden faydalanmak için buraya tıklayınız.

Bu değişim döneminde, “Büyük Resme” ve yükseliş sürecindeki rolünüze dair daha fazla anlayış sahibi olmak, Yüksek Benliğiniz ve Ruh Ekibinizle daha yakın bağlantıda yaşamak üzere, Yüksek Benliğiniz (Yaratan Benliğiniz, Öz-Benliğiniz, İçinizdeki Işık) yönetiminde Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin.


Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında yasal işlem yapılır. http://moralev.com

HİZMETLER

4 comments

  1. Sevgili Mor Alev, bu ne muhteşem bir yazı😀🙏🧿🌈içimi ferahlattın, çok mutlu oldum, nihayet uzun zamandır beklediğimiz değişim geliyor🥳🥳🥳🥳😀

    Liked by 1 kişi

  2. Enerjisi yüksek, müthiş bir analizdi. Ülkemiz ve tüm dünya halkları için en iyisi, en hayırlısı olsun. Teşekkürler Moralev🙏👏

    Liked by 1 kişi

  3. Yılbaşından bir kaç ay önce tekrarlayan şekillerde dev bir yılana benzer bir canlının bana geldiğini, önceleri ürktüğümü sonra üzerimden süzülüp geçtiğini, sonrasında temasını hissettiğim geçişlerini gördüm rüyalarımda . Korku ve teslimiyet bir aradaydı bana zarar vermese de kocaman başı yılandan farklı bir ejderhaya benziyordu. Bugün mesajı ve illüstrasyonu görünce çok şaşırdım aynısının kırmızı gözlü haliydi ve dalga dalga gelişine tanık oldum bir kaç devam eden rüyada. Ben kendimce rüyanın psikolojik ve sembolik yorumlamalarını yapmıştım ama son dönemdeki mesajlar ve bugünkü yazıyla yeniden gözden geçirmeliyim duygusu geldi.

    Müthiş değişimler bizi bekliyor belli ki bakalım hangi görev ve rolle hizalanacağız?

    Liked by 1 kişi

Yorumlar kapatıldı.