2024 Oğlak Yeni Ayı – Mor Alev Gökyüzü İle Yükseliş Raporu

Okumak yerine dinlemek isterseniz, yazının hemen altındaki podcast bağlantısına tıklayın.

Sevgili Dostlar, eğer 2024 yılı enerjisini anlattığım özeti okuduysanız biliyorsunuz, yeni yılımız şimdi başlıyor!

(Eğer okumadıysanız bu yeni ayın etkilerini anlamaya mutlaka oradan başlamanızı öneririm. Bağlantısı burada.)

Gökyüzü elbirliği etmiş bizi ilerlemeye teşvik ediyor, istenen mantıklı, sağduyulu bir ilerleme. Her proje gibi 2024 projenizin iyi bir planlamaya, uygulanabilir adım ve hedeflere ihtiyacı var. Bu yeni ay bize bunun için gerekli ortamı sağlıyor ve start düğmesine basıyor.

Öncelikle yeni ay etkilerini çok iyi anlatmış olan Kathy Biehl analizine bakalım birlikte. Ardından Yeni Ayın Sabian sembolü “Bayrak Yarışının” bize nasıl yardım ettiğini inceleyeceğiz.


Ocak ayı bizlere uzun, çok uzun zamandır gördüğümüz en “yeni-yılımsı” yeni ayı getiriyor. 

Hedefler mi belirlemek istiyorsunuz? Gerçek dünyaya uygun, uygulanabilir, sürdürülebilir hedefler? Gerçekten üzerinde çalışabileceğiniz? Gerçekten gelişebilecek? Bu yeni ay gerekli karaktere sahip.

Sadece Oğlak’ın proje yönetimi bölgesinde olması değil, aynı burçta ona eşlik eden dinamo bir ekip ve diğer alanlardan gelen destek de onu böyle güçlendiriyor.

Yönelimimiz anda bulunduğumuz yer, nereye gitmek istediğimiz ve bunların bizim için fizikselde nasıl çalışacağına dönük. Gökyüzünün çoğunluğu toprak burçlarında, şimdi adım adım ilerlemenin uygulanabilirlik ve yapılabilirliğini destekliyor.

Yeni ay, güneşin bu burçta Plüton’la gerçekleşecek son birleşmesine yaklaşıyor. Plüton ise 20 Ocak’ta Kova’da dokuz aylık bir oryantasyon çalışmasına giriyor.  Geçmişi süpürüp atmak, uzun süredir sürüncemede kalmış temel hedeflerin üstesinden gelmek, kişisel evrimleşmenin daha büyük, çok daha güçlendirici evresine girmek için, çok güçlü bir “zamanı geldi” hissi var.

İşe derhal başlamak için gerekli motivasyonu ve fiziksel enerjiyi Oğlak’taki aksiyon kahramanı Mars veriyor. Bizi yavaş ve tutarlı harekete yöneltiyor. (Henüz hız koşuları yok, o daha sonra gelecek) Mars şu anda dağları hareket ettirme modunda, her defasında bir çakıl taşıyla.

Fakat… 0 – ve biz- hepimizi şaşırtabiliriz. Bir anda bir sürü çakılı hep beraber bir kepçeyle kaldırıp atabiliriz. Mars’ın yetenekleri Boğa’daki Jüpiter’e tam üçgen açıyla desteklenip geliştiriliyor. Büyük yardımsever Jüpiter, gerilemeyi bitirdiği derecede dinlenirken aceleye gerek yok hissini güçlendiriyor.

Fakat… Jüpiter’in daha fazla, daha fazla ve daha fazla arayışı yapılması gerekenler listenizdeki maddeleri mantar gibi çoğaltabilir. İşkolikler, dikkat edin! Buna rağmen hareketlerin kendisinin kontrol dışına çıkması pek de olası değil çünkü dengeleyici bir etkimiz var.

Bu etki, düzen ve yetişkinlik gezegeni Satürn’den geliyor, Jüpiter ve Mars’la olumlu bağlantıda. Bir topraklama kablosu erişiminize açık, sadece ona uzanmalısınız.

Olgun kararlar verin, gözünüzü nihai hedeflerinizden ayırmayın ve kendi fiziksel ihtiyaçlarınızı karşılayın. Bu kavramlar yeni ay niyetlerinize eklenirse buna değecektir. Şubat başlarında Satürn ve Jüpiter altmışlık açısı iyice yaklaşınca bunların karşılığını almaya başlayacaksınız.

Bütün bunlar size sıkıcı mı geliyor? Öyle olmak zorunda değil. Neptün’den yeni aya gelen altmışlık açıyla yaratıcılık, yönlendirme ve daha yüksek olasılıklara erişimimiz var. Bütün bunları Oğlak zeminine yöneltin ve bu zemini yumuşatacak, daha işlenebilir kılacak ve büyük ihtimalle ne uğruna çaba gösterdiğimizi hatırlatacak.

Fakat yine… belki sıkıcı olmaz. Biz yolda ilerlerken, şu anda ay, sadece Mars’tan itici güç almıyor. Uyandırıcı, özgürleştirici Uranüs de aya üçgen açıda. Çabuk değişim sanatçısı 27 Ocak’ta yön değiştireceği derecede. İlerlemeye başladığında ani, heyecanlı ve büyük ihtimalle beklenmedik gelişmelere hazır olun, özellikle de Mart ayında bu yeni ayın derecesine olan üçgeni tamamladığında.

Bu yeni ayı vizyonunuzu gerçekliğe indirmek için kullanın. Yılın geri kalanı için gerekli başlangıç alanını hazırlıyorsunuz. Şimdi düzeneği hazırlayın. Bunu yaptığınıza çok yakında çok memnun olacaksınız. 

Kathy Biehl’e çok teşekkürler. (empowermentunlimited.com)


Heyecanlı zamanlardayız Bilge Baykuşlar. Havada beklentilerin elektriği var. Bu yeni ayda hedefleri belirleyin, oyun planınızı yapın, yol haritanızı çizin, gerekli olabilecek değişiklikler için manevra alanı bırakın ve başlangıç çizgisine geçin. 

Hızlı mı, yavaş mı? İlk on gün için bir yorum yapamayacağım, herkes için farklı olacaktır ama ardından maraton giderek hızlanacak.

Bu yeni ay ve ardından gelen on gün, artık bu son hatırlatmam olacak, yeni yıl imgeleme çalışmanızı yapmanız için ideal. (Bağlantısı burada) Niyetleri ilan edin ve adım atmaya başlayın. Çünkü Sabian sembolümüz çok açık:

“Bayrak Yarışı”

Bir yarış var. Hız önemli. Bedenle dost olmak ve kendine hakimiyet de önemli. Bir adım diğerinin önüne olabildiğince çabuk ve dengeli bir şekilde konulacak. Ama bu tek başına ilerleyen bir süreç değil. Aşama, aşama gelişiyor ve takım çalışması istiyor. 

Başarı, her bir adımın tamamlanmasıyla geliyor. İlk aşama bitmeden ikinciye geçilmiyor. 

Burada birbirinden farklı birey ya da süreçlerin birlikte çalışmasını görüyoruz. Sembolde başarılı olmak için atletler birbiriyle uyum içinde iş birliği yapmalı ve baton el değiştirirken asla düşmemeli.

O zaman bu yeni ay bizlere diyor ki;

Yarış başladı. Harekete geçmeyen diskalifiye olur. 

Ancak aceleyle adımları atlayamazsınız. Her aşamayı tamamlamadan bir sonrakine geçemezsiniz. Basamak atlamak yok.

Ya birbirinden farklı süreçleri bir araya getirmeniz gerekiyor, ya da işini çok iyi bilen bir olimpik atletin etik değerlerine sahip bir ekip oluşturmalı ve herkesin kendi sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirmesinin yolunu açmalısınız.  

Bu iki olasılığa gündelik hayatımızdan çok basit örnek verirsem:

Diyelim ki sizin 2024 projeniz sağlığınızla alakalı. Bayrak yarışınızın batonlarını taşıyan farklı parçalar var. Örneğin sağlıklı yiyecek hazırlama ve beslenme, spor, uyku, sevdiklerinizin desteği, stres yönetimi, hayatın diğer alanlarında dengeyi kurmak gibi… Birinde baton yere düşse diğer hepsini etkileyecek ve hedefe ulaşmak aksayacak ya da mümkün olmayacak. 

Veya ikinci bir gündelik örnek ise ailenizin takım arkadaşlarınız olduğu bir proje olabilir, başka bir şehre ya da ülkeye taşınmak gibi. Böyle bir durumda herkes üzerine düşen görevi anlamalı ve yerine getirmeli. 

Her iki örnekte de birlikte çalışarak ve aşamalarla hedefe ulaşabilirsiniz. Herkes kendi görevinin ve zamanlamasının farkında olmalıdır. Ama en önemlisi ortak hedefe olan inanç. Bayrak yarışında sorumluluk başkalarına devredilemez, aynı şekilde bir başkasının sorumluluğu da yüklenilemez. Her bir insan grup için önemlidir, bütünün parçaları onu yapan şeydir. Ortak paydada birleşilmeli ve her birey özgün katkısına sahip çıkmalı.

Bunlar bildiğiniz gibi proje yönetiminin temelleri. Yani dostlar, ne istiyorsak onun havadan sürpriz şekilde başımıza düşecek olan bir mucize gibi beklemek yerine, planlamalı ve o planları uygulamalıyız. Antrenman yapıp güçlenmeden ve bir strateji belirlemeden yarışa çıkamayız. 

Uzun uzun anlattım ama ben bunu yılın sembolü olarak algılıyorum. 2024’ün diğer sembollerine baktığımızda, evet, inişler ve çıkışlar olacak. Sadece yeni enerjiyle değil, geçen yılların yıkımıyla uğraştığımızı da hatırlarsak, bu şaşırtıcı değil. Ancak iyi bir hazırlık, kararlılık ve elimizden gelenin en iyisini bir atlet gibi ortaya koyarsak, yılın son çeyreğinin sembolleri çok iç açıcı. 

Şimdi derin bir nefes alın ve nefesi verirken her şeyi salın gitsin….

Gözlerinizi kapayın

Günün geri kalanının mükemmel bir şekilde ilerlediğini resmedin

Sizi bunalttığına inanmış olduğunuz durumları, sorunları getirin aklınıza

Ve dinginlikle, rahatlıkla onların üstesinden geldiğinizi düşünün

Hayat sanki bir satranç oyununa dönüşmüş

Bundan sonraki hamlelerinizi önceden görebildiğiniz

Geleceğe göz atabildiğiniz, sezgilerinizi dinlediğiniz ve içinizde doğru rotayı çizebildiğinize  dair derin bir inanç taşıdığınız

Sanki birisi size başarıya giden bir harita vermiş, iç navigasyon sisteminizi dinlediğiniz

Büyük resmi gördüğünüz

Yoldaki engellerin çevresinden dönerek gitmek istediğiniz yere en güvenilir, en kısa yoldan ulaşabildiğiniz

Şimdi nereye, nasıl gideceğinizi kesinlikle biliyorsunuz

Derin bir nefes daha alın, bir daha rahatlayın

Ve BAŞLAYIN.

Hepinize 2024 projenizde huzurlu akışlar, bilinçli adımlar ve beklediğinizden çok daha büyük başarılar diliyorum!

©Mor Alev 2024

Görseller: Bayrak Yarışı – Paul Rommer, Diğer bütün görseller – Rosalisart


YEPYENi! “Sabian Hikayem”. Kendi gizeminizin kilidini açın. Kendinizi gerçekleştirin!

En son nöroplastisite yöntemleriyle HAYATINIZI AKIŞA AÇMAK, ALMA-VERME DENGESİNİ KURMAK, KISIR DÖNGÜLERE SON VERMEK ve BOLLUĞA EVET! demek için “Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu” bağlantısına tıklayın.

SAĞLIKLI KİLOYA ULAŞMAK ve bedeninizle barışmak için Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu ile Sağlıklı Zayıflama yönteminden faydalanmak için buraya tıklayınız.

Bu değişim döneminde, “Büyük Resme” ve yükseliş sürecindeki rolünüze dair daha fazla anlayış sahibi olmak, Yüksek Benliğiniz ve Ruh Ekibinizle daha yakın bağlantıda yaşamak üzere, Yüksek Benliğiniz (Yaratan Benliğiniz, Öz-Benliğiniz, İçinizdeki Işık) yönetiminde Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin.


Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında yasal işlem yapılır. http://moralev.com

HİZMETLER

1 comments

  1. Cok teşekkürler sevgili Mor Alev,
    Her zamanki gibi derin ve bir o kadar da yumusak, sefkat dolu bir yaklasim olmus.
    Mutlu yillar!

    Liked by 1 kişi

Yorumlar kapatıldı.