Sevgili Bilge Baykuşlar,
Bugün bundan birkaç ay önce yayınlamış olduğum bir analizi aşağıda yeniden yayınlıyorum. Bu geçmiş makalede bahsettiğim gerilemeler başladı ve kritik derecelerin aktive olmasına dönüş yaptık!
Bu, bu hayat boyunca elde edeceğimiz son şans! Bir daha bu yaşamımızda ne Chiron’u Balık’ta, ne de Uranüs’ü Koç’ta göreceğiz. Chiron Balık burcuna giriş yaptı bile ve Uranüs de durdu ve yavaşça Boğa’dan çıkıp Koç’a geri dönecek.
İsterseniz, aşağıdaki bilgilere yeniden bir göz atın. Önemli noktaları hatırlayın. İçinize dönün… Acaba bu kritik derecelerde neleri değiştirmeniz, kabullenmeniz, teslimiyete geçmeniz, salıvermeniz veya cesaretlenmeniz bütünün ve sizin en yüksek hayrınıza olacaktır? Bu konuda iç bilgeliğinize danışabilir, kalbinize sorabilirsiniz.
Sevgilerimle, Mor Alev
Uranüs ve Chiron Kritik Derecelerde: Uyanış ve Şifa
Sevgili Dostlar,
Arada sırada astrolojik yazılarda “kritik dereceden” bahsettiğimi görürsünüz. Bu, bir burcun son derecesidir, 29 derece… Ne zaman bir gezegen bir burcun son derecesinden diğerinin ilk derecesine geçse bu fark yaratan bir önem taşır, enerji yoğunlaşır, neredeyse bunaltıcı hale gelir ve bulunduğu burçla ilgili yaratım için son sahneler oynanmaya başlar. Elbette güneş söz konusu olduğunda bu değişim yılda 12 defa yaşanır, ay ise bir ayda 12 burcu gezer. Kişisel yani hızlı ilerleyen gezegenlerde değişim daha olağandır ve etkileri ne kadar önemli olsa da daha hafif hissederiz. Bu dereceler aynı zamanda gündönümleri ve ekinokslarda da önümüze çıkar.
29 derece bir tamamlanma, işi bitirme ve toparlanma enerjisi taşır. Bitmekte olan döngüde göz ardı edilmiş, çözülmemiş her şey bir anda karşınıza çıkabilir ve bu sefer kesin çözümlenmelidir. Bu durum oldukça yoğun, gergin hislere ve durumlara yol açabilir.
Bu tamamlanma ve bitirme enerjisine bir örnek verirsem, diyelim ki bir doğum haritasına bakıyorsunuz ve herhangi bir burcun 29. derecesinde bir gezegen var, bu artık kesinlikle öğrenilmesi gereken bir dersi gösterir, biraz da bütünleme sınavları gibi! Bu ders bitirilip rafa kaldırılmalıdır. Yani bu derece aynı zamanda karmik özellikler gösterir.
Yavaş ilerleyen gezegenlerin bu geçişi yapması çok daha fazla önem taşır ve çok daha büyük kitlesel değişime, kolektif tamamlanmaya, yani topluca verdiğimiz bütünleme sınavına işaret eder.
Şimdi bulunduğumuz duruma bakarsak, Chiron bir süredir Balık’ın son derecelerindeydi ve 17 Nisan’da Koç’a geçiş yaptı. Uranüs ise Boğa’ya geçmeye hazırlanıyor. Yani her ikisi de Balık ve Koç’un son derecesini aktive ettiler. Her iki gezegen de yeni burçlarına geçecek ve geçtikten bir süre sonra geri gitmeye başlayacaklar yani eski burçtaki 29 dereceyi tekrar aktive edecekler, bütünlemenin bütünlemesini yaşayacağız!
Yaralı Şifacı Chiron’un döngüsü 50-51 yıldır, eliptik bir yörüngeye sahip olduğundan bazı burçlarda daha uzun vakit geçirir, en uzun Koç’ta, en kısa Terazi’de kalır. Chiron’un Koç’taki yolculuğu 8 yıl sürecek. Uranüs’ün ise döngüsü 84 yıldır, her burçta yaklaşık 7 sene kalır.
Bu iki gezegenin ilginç bir bağı vardır. Uranüs bireysel ötesi, görünmeyen gezegenlerin birincisidir. Chiron ise son bireysel-sosyal-görünür gezegen olan Satürn ile ilk görünmeyen Uranüs’ün arasındadır. Chiron bir anlamda bizi küçük benlikten yüksek boyutlu benliğe ve kolektife taşıyan ustadır. Bilinenden henüz bilinmeyene doğru yükseliriz.
Mitolojide Chiron bir ustadır, en bilge öğretmen ve en etkili şifacıdır. Yarı at, yarı insan, yarı tanrı, yarı ölümlüdür. Efsaneye göre Hidra’nın kanına batırılmış bir okla yaralanır, insan olan tarafı ölümcül yaralanmıştır ama yarı tanrı olduğu için ölemez. Sonsuza dek sürecek acısına şifa ararken bu deneyimden yola çıkarak muazzam bir şefkat ve bilgeliğe ulaşır. Bu sayede büyük usta, şifacı ve öğretmen olur.
Chiron nereden geçiyorsa, kolektif yaramız da oradadır. Kişisel haritanızda Chiron neredeyse, kişisel yaranızı da orada bulabilirsiniz. Bu yaralar kuşak kuşaktır, örneğin şu anda Chiron geri dönüşünü yaşayacak büyük bir grup var, bu kişiler genellersek 1968-1977 arasında doğmuşlardır. (Ancak ileri geri hareketleri de göz önüne alırsak, en iyisi kendi doğum haritalarındaki konuma bakmaları olacaktır.) Chiron’un Koç’a girmesi sadece Koç konularında kitlesel şifayı değil, bir kuşak insanın da Chiron dönüşünü yaşayıp bilgeleşme yolunda ilerleyecekleri zamanı işaret eder. Yaramız gerçekte bir yük değildir, o bize bir armağandır.
29 Balık’tan yani Zodyak’ın sonu Omega noktasından 0 Koç’a yani Zodyak’ın başlangıcı olan Alfa noktasına geçmek DEVASA bir enerji değişimini gösterir. Eski döngü ölmektedir ve bir yenisi başlamaktadır. 2010-2011 yıllarında Uranüs ileri-geri gidip gelerek bu noktaları aktive etmişti, en sonunda Koç’a yerleştiği gün tarih 11 Mart 2011’di. İşte o gün Fukushima deprem ve tsunamisi gerçekleşti. Burada şok, beklenmedik olaylar (Uranüs) ve okyanusları (Balık tarafından yönetilir) görüyoruz. Ama Chiron, Uranüs gibi çalışmaz. Onun alanı çok daha derin, içten dönüşümler ve şifadır, ses daha kısıktır ama bu etkisi daha az demek değildir.
Chiron, Eylül 2018 – Şubat 2019 arasında gerileyip Balık’a girerek çok önemli kritik dereceyi güçlendirmeye ve şifalandırmaya devam edecek. Balık gölgelerimizi aydınlatmanın tam vakti şimdi.
Bu gölge niteliklere kısaca bakarsak; Kendini kandırmak, başkalarına yalan söylemek, inkâr, kuruntu, saplantılar, sanrılar, gerçeklerden kaçmak, kurban ya da kendini feda eden rolü oynamak, pasif-agresif psikolojik baskı, bağımlılıklar, kendini türlü şekillerde uyuşturmak, boş hayaller, ruhaniliği yaşamdan kaçmak için kullanmak, dolandırmak, dolandırılmak… Farkındaysanız liste hep olmayan şeylere inanmakla ilgili. İşte bunlara eğilmeliyiz.
Chiron ne kadar içselse, Uranüs o kadar dışsaldır, aktif ve dinamiktir, çünkü şokları ve beklenmedik olayları yönetir. Şimdi Koç’un son derecelerinde ve Boğa’ya geçmeye hazırlanıyor. Son bir defa daha özgür irade, ben olmak ve bağımsızlık konusuna odaklanıyoruz. İsyan, öfke, şiddet de mümkün. Uranüs Mayıs’ta Boğa’ya girecek ama Kasım 2018-Mart 2019 arasında Koç’a geri dönüş yapacak.
Şimdi bu iki güç arasındaki kürelerin dansını görüyorsunuz, değil mi? İşin ilginci bu ikisinin arasında 2009’dan beri bir 30 derecelik açı var, bu açı sayesinde 2021 yılına kadar birlikte çalışacaklar. Bu dönem uyanış, dönüşüm ve şifa fırsatlarıyla dolu! Bir dönüp bakın 2009 yılından beri neleri şifalandırdığınıza, gördükleriniz sizi şaşırtabilir.
Çok az zaman kaldı. Çok işimiz var. Gelişim ve ilerleme döngüler halinde gelir, her döngüde daha da ilerleriz.
Önümüzdeki günler ve yıllar uyanış (Uranüs) ve şifa (Chiron) fırsatlarıyla dolu. Bizi ve seçimlerimizi, hatta hayatımızı yöneten, kişisel ve kolektif bilinçaltımızdaki acı ve yaraları uyandırılmalı ki onlara şimdiye olandan farklı gözlerle bakarak derslerimizi alabilelim. Mesaj alınıp içselleştirildiğinde ise şefkatle şifa gelmiştir.
Koç’taki Chiron’un enerjisini ve Boğa’daki Uranüs’ü daha sonra konuşacağız. Farkındaysanız o konulara giremedim bile! Şimdi daha çok eski döngüyü bitirmekle ilgileniyoruz.
2018 çok büyük bir sene ve bu sene yaşanan dev enerji değişimini hepimiz her gün gözlemliyoruz. Her birimiz o yepyeni enerji alanında rahatça yürüyebilir, bambaşka frekanslarda yaşayabiliriz, bu emek isteyecek, dürüstlük isteyecek, farkındalık isteyecek ama yapabiliriz, hatta zaman zaman yapıyoruz bile!
©Mor Alev 2018
Bu dönemde salıverme, arınma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak, Yüksek (Öz) Benliğinizle daha yakın bir ilişki kurmak ve hayatınızı tam potansiyeli ile yaşayabilmek üzere Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.
Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında kanuni işlem yapılır. http://moralev.com
Yazıların içinde paylaştığınız resimleri nasıl seçiyorsunuz bilmiyorum ama bende bazen öyle tetiklemeler yaratıyor ki yazıyı bırakıp resme dalıyorum dakikalarca. Her şey için teşekkürler:)
BeğenLiked by 1 kişi
Görseller karşıma çıkıyor bir şekilde… Blog Hamilerinin bir bildiği olsa gerek! Sevgilerimle
BeğenLiked by 1 kişi
Sevgili moralev bu süreçte hangi enerji çalışmalarını yapmamızı önerirsin.
Teşekkürler
BeğenBeğen
Sevgili Hacer, klasik cevabım: Salıverin, salıverin, salıverin… Uzun bir aradan sonra dün Michael’la büyük bir bağ kesme çalışması yaptım (hep kısa yoldan bağ kesiyordum son zamanlarda) ama bu sefer özellikle hücresel titreşime odaklandım ve müthiş bir çalışma oldu, öneririm. Michael’la bağ kesmek, yöntemler bölümündeki bütün salıverme çalışmaları, arınma çalışmaları, düşüncelerinizi inceleyip bilinçli olarak onları değiştirmek bu birkaç ayda çok faydalı olacaktır. Sevgiler
BeğenLiked by 3 people
Şifalandığım neşe keyif ve beni çoşkuya sürükleyen durumlarda ,kancalar peşimi bırakmıyor,anda kalmak,farkında olmak başka bir ben olduğum,özgürce yaşadığım duygularımdan kaçınma hissi yaratıyor ve bu gelgitler çok yorucu yardımına ihtiyacım van Mor Alev desteğini isteyebilirmeyim,ne yapmalı,nasıl eksik yaptığım nedir.?Teşekkürler.Sevgiler.❤️🙏
BeğenBeğen
Sevgili Şeyma, kanca neye takılıysa orada direnciniz var ve o tutunduğunuz şeyi, o korkuyu bırakmalısınız. Yani kancalar burada çok iyi bir amaca hizmet ediyorlar. Ve farkındalığınız yükselmiş olduğu için şimdi onları çok kolay görebiliyorsunuz. Kancalara teşekkür edelim. Kancaları bırakmak içinse, bunu bilinçli olarak iç sohbetle yapabilirsiniz veya yöntemler bölümündeki çeşitli metotları kullanabilirsiniz. Sevgilerimle
BeğenLiked by 1 kişi
2018 hayatima oyle bir dev dalga halinde geldi ki ben bunun altindan kalka bilirmiyim deye kendime sordum??? Evet degisimim, devrimim basladi korkularimi yendim ve gecmisimi gulumseyerek hatirliyorum sadece sifalandiriyor beni ama ders cikartiyorum eger bir daha tekrarlanarsa o artik ben diyilim baska yonlerle mudahala ederim. Cok sukur kendimi buldum ve butunlugumu butunlesmeyimi his edib kabul ediyorum. Tesekkurler size!
BeğenLiked by 1 kişi
Bağımlılıklar, kendini türlü şekillerde uyuşturmak.. Son günlerde neredeyse telefon bağımlısı oldum diyebilirim. Çok güzel bir uyarı oldu kesinlikle bunun üzerinde çalışmam lazım. Çok teşekkürler, kucak dolusu sevgiler ❤
BeğenLiked by 1 kişi
2018 bir deprem, bir tsunami gibi geldi hayatima, hersey degisti ve degismeye devam ediyor. Cok ama cok zorlandim, ama pozitif ve anda kalmak, meditasyon yapmak, salivermek sayesinde… En cok da Mor Alev senin sayende bugune geldim… Sanki cok yuksek bir tepeye tirmanmisim ve cok yorulmusum ama buradan harika manzarayi gorebiliyor ve tepeden inmeye baslama zamaninin geldigini gorebiliyorum. Asagida beni sevdigim tum meyve agaclariyla dolu bir bahce bekliyor. Zorluklar bizi yipratti, torpuledi bu yil ama cok sey de ogrendik, ne cok yanlis yaptigimi, neleri duzeltmem gerektigini anladim. Bunu bana ogreten, anlamama yardimci olan hersey ve herkese, ozellikle de sana Mor Alev tesekkur ediyorum. Iyi ki varsin… Her sefer yeni yazini bana bildiren email’i Inbox’umda gordugumde “Yasasin” diyorum…
BeğenLiked by 2 people
2018 bir deprem, bir tsunami gibi geldi benim de hayatima… Hersey degisti ve degismeye devam ediyor. Cok ama cok zorlandim, ama pozitif ve anda kalmak, meditasyon yapmak, salivermek sayesinde… En cok da Mor Alev senin sayende bugune geldim… Sanki cok yuksek bir tepeye tirmanmisim ve cok yorulmusum ama buradan harika manzarayi gorebiliyor ve tepeden inmeye baslama zamaninin geldigini gorebiliyorum. Asagida beni sevdigim tum meyve agaclariyla dolu bir bahce bekliyor. Zorluklar bizi yipratti, torpuledi bu yil ama cok sey de ogrendik, ne cok yanlis yaptigimi, neleri duzeltmem gerektigini anladim. Bunu bana ogreten, anlamama yardimci olan hersey ve herkese, ozellikle de sana Mor Alev tesekkur ediyorum. Iyi ki varsin… Her sefer yeni yazini bana bildiren email’i Inbox’umda gordugumde “Yasasin” diyorum…
BeğenLiked by 1 kişi
Merhabalar. Ben iki şey sormak isterim. Olumsuz bi döneme mi girdik yoksa tam tersi yeni kapıların açılacağı bi dönemin geçişinde miyiz ? İkincisi boş hayaller denmiş. Yani yanlış bilmiyorsam her isteğin gerçeklikte bir karşılığı olduğunu okumuştum. Bi hayalimizin yaratıma girmeyeceğini nasıl anlarız? Şimdiden teşekkürler 💜
BeğenBeğen
Sevgili Tuğçenaz, sorunuz zıtlık içeriyor oysa biz biliyoruz ki her olay bütünün hayrınadır. Dönem neden olumsuz olsun? Arınıyoruz, salıveriyoruz, temizleniyoruz. Boş hayaller özünüzden gelmeyen, oyalayıcı, harekete geçirmediğiniz, bir uyuşturucu gibi kullandığınız, kalbinize ait olmayan ve size zihninizin oyunu olan hayallerdir. Sevgilerimle
BeğenLiked by 1 kişi
sorunuza yardımcı olabilirim.
Hayaller uçucudur. Aklınız size sahneler izletebilir. Bu sahneler sabitleyemedigimiz hislerin tezahürüdür. Yani sabitleyemedigimiz hisler hayal olarak gerçekleşir, gerçek olur. Ancak bu hayalin gerçeğidir. Zihin boyutunun gerçeği, dünya boyutunun değil. Birini dinlerken bile aklınızın başka bir işle uğraşması gördüğünüz hayallerin sonucudur.
Ancak niyet: uzun vadeli ve dış dünyada gerçekleşen, üzerinde çalışılan soyut eylemdir. Üzerinde çalıştıkça somutlasir. Niyetinize sevgi ekerseneniz, uzun vadede olumsuzlukları da giderebilirsiniz.
Niyetim her şeyin parıldayan yıldızlara dönüşmesi olduğu için size bunları yazmaya cesaret edebiliyorum.
BeğenBeğen
Sevgili Ben, yorumunuzun bazı parçalarına katılıyorum, bazılarına katılmıyorum. Ama farklı bir bakış açısı sunuyor. Çok teşekkürler. Sevgilerimle
BeğenBeğen
Değerli Mor Alev…
Anlatımı kolaylaştırmak için çabaladım. Fakat kelimelerin karşılığı herkesçe aynı değil. Katılmadıklarinizi zaman ayırıp belirtirseniz, belki saliverebilirim.
Ya da izah eder size de katabilirim.
Sevgiler benden…
BeğenLiked by 1 kişi
Ben anlıyorum sizi, bazen bir cümleyi defalarca değiştirdiğim oluyor. Size geri döneceğim. Sevgilerle
BeğenBeğen
Sevgili mor alev güneş burcum 28 derece 30′ koç..Kritik derece dahilinde sayılıyor mu merak ettim bu yerleşim..Bir de akrep burcunun 29 derecesinde ve 2. evimde geri giden uranüs var..Tam da bugün yaşadığım ekonomik krizlerin kaynağının özdeğer eksikliğini olduğunu farketmiştim..Öğrenmem gereken, bütünlemeye kaldığım ders özdeğer ve sağlıklı bir benlik bilinci geliştirmek olabilir mi bu durumda..Kastettiğiniz tamamlanma bu şekilde mı yorumlanmalı..Uranüs güneşimden 1 derece boğadaki venüsüme geçecek chiron da venüste ve haritam karşıt açılarla dolu..2018 benim için de çok zorlayıcı ve dönüştürücü bir yıl oldu gerçekten..sevgiler, teşekkürler..
BeğenBeğen
Sevgili Nisan, açılarınızı bilmiyorum, haritanızı anlatsanız da görmek başka. İsterseniz bu konuda kişisel haritalarla çalışan bir astroloğa danışın. “Öğrenmem gereken, bütünlemeye kaldığım ders özdeğer ve sağlıklı bir benlik bilinci geliştirmek olabilir mi bu durumda” demeniz isabetli ama daha fazla detay için dediğim gibi kişisel astrolojiyle ilgilenen bir uzmanla çalışmanız iyi olacaktır. Sevgilerimle
BeğenBeğen
emek ve dürüstlük göbek adım gibi walla …. 🙂 bunlarla çabuk ilerleniyorsa yaşadım.
BeğenLiked by 2 people
Ve bazen yapıyoruzda gerçekten bu doğru! Artık bunu çok rahat farkedebiliyorum. Mesela uyanık olduğumda çok mutlu edediyor. Yaşadığımı hissediyorun resmen oradan hiç ayrılmak istemiyorum ama ertesi gün kendimi yine 3d de buluveriyorum. O ilk anlarda bi hoşnutsuzluk hissediyorum ama sonra matrixteki “sistemin yok edilmesi için içine sızılması gerekiyordu” repliği geliyor ve tamam daha işimiz bitmedi bakalım bugün için neler var diye açık fikirli davranmaya çalışıyorum. Geçişleri çok net algılamaya başladıım ve daha bu öğlen aklımdan siz geçtiniz ve içimden sizinle şöyle konuştum; Bazen oluyo biliyo musunuz? Ama şimdilik sürekli değil. Bir gün sürekli olacak mı? Ahh lütfen evet deyin sizi seviyorum 😁😍💐
BeğenLiked by 1 kişi
Merhaba sevgili, Mor Alev benim haritamda sadece Ay 29 derecede ve kova burcunda 8.evde.Madem bu 29 derece bütünleme sınavı gibi acaba bulunduğu konum ne anlama geliyor.Nelere dikkat etmeli sınavımı geçmek için neler yapmalıyım???İp uçları verirseniz çok sevinirim.Yaşamlarımıza kattıklarınız çok çok teşekkürler.😊❤❤❤🙏🙏🙏
BeğenBeğen
Sevgili Sevda, sekizinci evin özelliklerine, evinizdeki burca ve ikisinin birleşimine bakın. Bu bilgileri internette bir tarama yaparak bulabilir veya bir astrolog ile çalışabilirsiniz. Sevgilerimle
BeğenBeğen