Bugün Bütüne (Var Olan Her Şeye) onun farkındalık olduğu anlayışından yola çıkarak bakacağız. Bu sadece onun bir parçasıdır, ancak önemli bir parçasıdır. Önemlidir çünkü pek çoklarının çok daha fazlasını anlamasına yardımcı olacaktır.
Şimdi, Kaynak, veya Bütün bir bilinç alanı olarak düşünülebilir. Bilim insanlarınız bile günümüzde bunu görmeye başladılar. Artık her şeyin bilinç ve bilgi olduğunu öne sürüyorlar. Birkaç bin yıl gerideler, fakat en azından yetişmeye çalışıyorlar.
Bilincin niteliklerinden biri de farkındalıktır. Ve eğer farkındalık varsa, farkında olacak bir şeyler de vardır. Şimdi, kendinizi zihinsel olarak Bütün pozisyonuna yerleştirin. Neyin farkında olacaksınız? Nihayetinde, siz Bütünseniz eğer, başka bir şey yoktur. Yani eğer farkında olmaya karar verirseniz, sadece kendinizin farkında olmalısınız. Görüyorsunuz, değil mi? Ve eğer düşünceler ve fikirler yaratırsanız – ve inanın, yaratıyorsunuz – o zaman, farkında olacağınız sonsuz sayıda şey vardır. Ve bütün o şeyler Sizsiniz. Çünkü Siz, o şeylerin hepsisiniz.
Ve çünkü bütün o şeyler Siz olduğuna göre, Siz size ait şeylerden yapıldınız, onların hepsi bilinç ve farklı derecelerde birbirlerinin farkındalar. Sadece bunu kabul etmeye çalışın. Kendinizin daha fazla, daha fazla farkında olmaya başladıkça, bunun gerçek ve doğru olduğunu keşfedeceksiniz.
Özünde, farkındalığın tamamı alanda olduğunu bilir. O alanın bilicindedir. O alanı hisseder. Fakat bu bilincin bazı parçaları vardır ki, bunun farkında olmaktan korkmaya başlamıştır. Bu parçalar, o ya da bu sebepten bu alanın bir parçası olacak kadar değerli olmadığına inanmaya şartlandırılmıştır. Onlar ayrı düşmüşlerdir. Gerçekte ayrı değillerdir. Sadece öyle oldukları inancına izin vermişlerdir. Bundan dolayı da, kim oldukları gerçeğinin artık farkında değillerdir.
Bazılarına bu farkındalığa dönebilecekleri öğretilmiştir ancak bu ancak şu ya da bu metotla kazanılmalıdır. Büyük bir çabayla bunun üzerinde çalışmalıdırlar. Bazıları bunun çok, pek çok hayat yaşanmadan başarılabileceğine inanmaz. Fakat gelin, bir farkındalık halini diğerinden ayıran şey nedir, ona bakalım.
Nasıl bakarsanız bakın, tercih ettiğiniz açıklama ne kadar uzun ya da kısa olursa olsun, bir farkındalık durumunu diğerinden ayıran tek bir düşünce, bir inanç, bir duygudur. Adına Buddha dediğiniz bir kişi yıllarını öğrenmeye ve bu yolda büyük emek vermeye adamıştır. En sonunda oturup, gevşeyip ve olmasına izin verdiğinde aydınlanmasını yaşamıştır.
Batılı inançlarınız bizlerin tekrar tekrar söylediğimiz şeyin gerçekliğini sergileyen bir kişinin sözleri ve davranışlarından temelini alır. En önemli mesajı , “Yapabilirsiniz” di. Belki de “Ben yolum” sözleri şöyle tercüme edilmeliydi; “İzin verin size göstereyim. Size söylediğim ve gösterdiğim şeylere inanın. Yapmış olduğum her şeyi ve çok daha fazlasını siz de yapabilirsiniz.” Doğru söyledi, değil mi?
Bazı insanlar yazılmış olan pek çok şeye sözlük anlamıyla inanılması gerektiğine inanmayı seçti, fakat diğerleri “Evet, ama bununla gerçekte demek istediği….” sözcüklerini seçti. Onun için bizim söyleyeceğimiz tek şey, bir deneyin.
Acaba düşünce ve duygunuzda Yaratan’la bir olduğunuz değişimini gerçekten yapsanız, hayatınız nasıl değişirdi?
Konsey ve Ron Head’e çok teşekkürler. (ronahead.com)
Bu dönemde salıverme, arınma, kendinizi tanıma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak, potansiyelinizin bütününü gerçekleştirmek üzere Yüksek (Öz) Benliğinizle daha aktif bir ilişki kurmak ve Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.
Korktuğum, kızdığım, sevdiğim hatta bazen lanet bile okuduğum herşeyin ben olduğumu anlardım ve çözülürdüm.
Nihayetinde kendimi ve dolayısıyla herşeyi koşulsuzca sever ve kabul ederdim. İşte o an özgür yaratımın kapıları açılırdı. Ben benim sevinciyle mutlu olurdum.
BeğenLiked by 3 people
her şeyin ben olduğunu anladım kabul ettim..değiştim..yalnızım..ama mutluyum…an dayım…şükürdeyim…algıladığım her şey değişti…yolda yürürken bile hafiflemişim…uçarak yürüyormuşum gibi bi his oluştu sevindim o an eskiden olsa paniklerdim…iç sesim bu yeni sen keyfini sür diyo bu durumlarda bi rahatlık geliyor içime…günü açıp kapatıyorum..yönetiyorum egomu…düşünürken konuşmaya başlamadan bu egomu diye soruyorum kafamda o an analiz ediyorum bu kendiliğinden oluyor…insanları anlıyorum beden dili okuyorum kendiliğinden…. aynada kendime gülümsüyorum.. ben yeni beni tanıyorum…çok keyifli…evrene yaradana sonsuz şükür ve teşekkür…sevgimi yolladım buradaki evrensel kardeşlerime….
BeğenLiked by 2 people
Bu konuyu biraz aciklayabilir misiniz ? Sanirim ben hicbir sey anlayamadim 😦
BeğenBeğen
Sevgili Gizmod, bu konuda beş yıldır hem kendim yazıyorum, hem de kanallıklar yayınlıyorum. Blogda biraz gezinmeniz ve özellikle birliktelik bilinciyle ilgili yazıları okumanız yardımcı olacaktır. Sevgilerimle
BeğenBeğen
Ben yaratan ile bir olsam, dünyayı daha iyi yaşanır hale getirirdim. .Bütün borçlu olanların borcunu siler. .rahat şekilde yaşamalarını sağlardım. ..Hayatta sadece aşk için mücadele ederdim . ..Para yemek barınak değil aşk sadece. ..Emek hak eden yegane şey aşktır, sevgiliye aşk,çocuklara aşk, yeşile doğaya aşk. ..Hayal ettiğim dünya böyle işte ….
BeğenBeğen
Çok derin…
BeğenLiked by 1 kişi