Kararsızlık ve Bir Sonraki Adımın Ne Olacağını Belirlemek

Bugünkü yazımda biraz kendimi tekrar edeceğim ancak bana gelen okuyucu mektuplarında ve karşılaştığım kişilerde bugünlerde bu tema öne çıkıyor.

İnsanlarda biraz boşluğa düşmüşlük, ne yapacağını bilmeme, ne tarafa döneceğine karar verememe gözlemliyorum. Kendini fiziksel, duygusal ve zihinsel yönden sanki çamaşır makinesinde sıkılmış, mutfaktaki blender da üç yumurtayla çırpılmış gibi hissetmeyen yok. Tüm bunlar kendini ağır hissetme, duygusal olarak pozitif ve negatif uçlara gidip gelme, yorgunluk ve karasızlığı getiriyor. Zaten şu anda çok yüksek enerjilerin etkisi altındayız, bu enerjilere alışana kadar bir sonraki adımlarımızı seçerken sağlıklı merkezde kalıp öyle karar vermeliyiz.

7feffa43c2c35ac6bd2b87ecb787df86Kuşbakışı Manzara

Sorun çözümünde yapılacak en iyi şey önce kendinizi sakinleştirmek, olaylara olabildiğince yukarıdan, neredeyse ‘kuşbakışı’ açısından bakmaktır. O zaman sizi rahatsız eden endişe, şüphe, korku gibi duygulardan sıyrılıp olayları olduğu gibi ve tarafsız açıdan görme şansınız artar. Google Maps’i ya da arabadaki GPS’i düşünün. Bir adres ararken haritada nasıl aynı adrese giden birkaç yol görebildiğinizi, çıkmaz sokakları ve anayollara çıkan kestirmeleri nasıl hemen aklınızda resmettiğinizi hatırlayın. İşte aynı bu şekilde kuşbakışı manzarayla sorunla ya da sorduğunuz soruyla ilgili herkesin yaklaşımını ve seçeceğiniz yolu görebilirsiniz. Bazen o adrese gitmekten vaz bile geçebilirsiniz, ya da yolculuğu daha sonraya erteleyebilirsiniz.

Bunun için size önereceğim ilk şey (evet, doğru tahmin ettiniz!) meditasyon, ya da diğer tarifiyle sadece kendinizle geçireceğiniz sessiz zaman. Bu zamanın çok uzun olmasına gerek yok. 10 dakika, eğer yapamıyorsanız 5 dakika bile yeter. Yarım saat muhteşem olur. Bu sitede meditasyonla ilgili pek çok rehber yazı var. Onlara danışın ya da bir meditasyon kitabı alın veya bir meditasyon kursuna yazılın. Yogaya başlamak da meditasyon yapmayı destekleyen bir egzersizdir.

Eğer bir konu hakkında karar vermek istiyorsanız mutlaka meditasyona başlarken ona niyet edin. Mesela ‘Bugün meditasyonumda X konusuyla ilgili ne yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum’ ya da ‘X konusunun henüz göremediğim, bilmediğim yönlerini öğrenmek istiyorum’ diyebilirsiniz.

Aklımız hiç durmadan çalışır. Alışveriş listesinden, bir gece önce televizyonda seyrettiğiniz diziye kadar pek çok rasgele düşünce gelir gider. Meditasyon sırasında onlara takılmayıp, akıp gitmelerini seyredin. Bunlar akıp giderken bir noktada aradığınız çözümle karşılaşacaksınız. İşte ona dikkat edin. Bu hemen olmayabilir ama mutlaka olacaktır. Zaman tanıyın, acele etmeyin. Meditasyon sizi o kuşbakışı manzaraya çıkarır ve hata yapmadan en iyi kararı vermenizi sağlar.

Kalbinizi Dinleyin

Dua Tanrıyla konuşmak; meditasyon Tanrıyı dinlemektir
Dua Tanrıyla konuşmak; meditasyon Tanrıyı dinlemektir

Bu metodu başka bir yazımda daha vermiştim. Meditasyona hazırlanır gibi kalbinize doğru derin nefes alıp vererek tansiyonunuzu ayarlayın, stresinizi azaltın, sakinleşin. Kendinizi kalbinizde hissettiğinizde, kalbinizde sevgi ve şefkati bulduğunuzda sorun: ‘Bu durumda herkesin ve kendimin en iyi sonuca ulaşması için ne yapmalıyım?’ ya da ‘Kalbim, yüksek benliğim bana bu konuda rehberlik et, bana bir yol göster’ deyin. Ellerinizi kalp çakrasının üzerine de koyabilirsiniz sorarken. Dinleyin. Kalbiniz sessiz kalmayacak. Size cevap verecek. Sesi yumuşak, tavsiyesi her zaman sevecen ve yapıcıdır. Bu sesin egoyla karıştırılmasına imkân yoktur. O ne diyorsa onu yapın. Bu metodu karar veremediğiniz her zaman her konuya uygulayabilirsiniz.

Ben bu metodu son zamanlarda çok kullanır oldum. Hem fazla zaman almıyor, hem de çok pratik, kalbimiz hep en iyi öğüdü verir. Ofiste, evde, metroda kısacası her yerde uygulanabilir.

Uyku en iyi meditasyondur – Dalai Lama

İyi bir uyku çaresizlikle umut arasındaki en iyi köprüdür
İyi bir uyku çaresizlikle umut arasındaki en iyi köprüdür

Ben Dalai Lama’nın bu sözüne ek olarak diyorum ki ‘Uyku en iyi sorun çözüm araçlarından biridir’. Ancak rahat bir yatakta, huzurlu ve yeterli süre uyumanız şartıyla. Gece yatarken herkesin belli bir rutini vardır. Kimi dua eder, kimi aklından o gün yapamadıkları ve bir gün sonra yapacaklarının listesini çıkarır. Ancak bizim asıl kabul etmemiz gereken o saatte, o noktada hiçbir şeyi çözemeyeceğimiz, sadece iyi bir uyku çekerek ve ertesi güne sağlıklı ve zinde bir şekilde başlayarak kendimize iyilik yapmamız gerektiğidir. İşleri Yüksek Benliğinize bırakın. Uyumadan önce Tanrıya, meleklerinize, rehberlerinize ve yüksek benliğinize seslenin. Karar veremediğiniz ya da çözemediğiniz sorun için o gece size yardım edilmesini ve fikir verilmesini rica edin. Sorunuzun cevabını rüyanızda alabilirsiniz, eğer öyleyse sabah hemen bir yere not edin. Ben çok derin uyurum ve nadiren rüyalarımı hatırlarım, yani rüya konusunda şanssızım. Ama onun yerine mutlaka sabah aklımda bir fikirle uyanırım, ya da gün ilerledikçe etrafımda olan bazı şeyler küçük ipuçları verir. Bu metot benim için yıllarca harika sonuçlar verdi. Tavsiye ederim.

Melek Enerjileri

Her zaman meleklerinizi mutlu edip onların enerjilerini çağırabilirsiniz. Uriel ve Gümüş Alev, Jophiel ve Altın-Ametist-Lal Alev ve Gabriel’in Altın Alevi size yardımcı olacaktır. Tüm melek enerjilerini görmek için buraya tıklayın.

Asla yalnız değilsiniz ve çok seviliyorsunuz.

Mor Alev

Telif Hakkı©2013 Mor Alev. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://moralev.wordpress.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir
Copyright © 2013 by Mor Alev. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://moralev.wordpress.com/

4 comments

  1. temmuz ayına başlarken çok güzel dileklerim vardı…şu anda elimde koca bir sıfır var
    Patronumla tartıştım tası tarağı topladım eve geldim.Tam bır bunalımdayım.Aklımı oynatacak kadar moralim bozuk. Dileğim melekler olumlu duygular versin içime..

    Beğen

    1. Sevgili Alev, Biraz canının sıkıntısı ve üzüntün geçince ‘kötü şans ve hurafe’ yazımı oku. Orada birkaç ipucu bulabilirsin. Bu yazıdaki bilgiler de yararlı. Bence harika bir yeni başlangıç geliyor. Fırsat kapısını kullan. Senin için dua edeceğim. Sevgi ve ışık dileklerimle…

      Beğen

    2. Alev’cim, şimdi farkettim! Bugünün kartı duygusal temizlik. Sevgili arkadaşım, bir temizlik olmuş. Biraz fırtınalı olmuş ama olan bu. Bunu atlatınca çok güzel günler gelecek bundan eminim.

      Beğen

      1. geceyi biraz zor atlattım ama bu sabah daha iyiyim ,tavsiyelerinizle ayakta durabildim.Size ne kadar teşekkür etsem azdır.Kötü şans ve hurafe yazınızı okudum.Umudumu kaybetmeyeceğim, hepimiz için güzel günler geliyor biliyorum.Sevgiler… Kocaman şanslar

        Beğen

Yorumlar kapatıldı.