2026 Yengeç Yeni Ayı: Kendine Demir Atmak

Mor Alev Gökyüzü İle Yükseliş Raporu

Okumak yerine dinlemek isterseniz, yazının hemen altındaki podcast bağlantısına tıklayın.

Son İkizler yeni ayı, gerçekliğinizi yaratmak için sahip olduğunuz gücü fark etmenize yardım etmeye gelmişti. Ardından, hazırlık yapmak üzere Oğlak dolunayı devreye girdi ve derin temizlik getirdi. Şimdi ise Yeni Dünya’ya adım atmamıza ve yeni bir medeniyetin doğuşuna katkı sağlamak üzere Yengeç yeni ayı karşımızda.

Bu yeni ayda, adanmışlığın ve eş-zamanlı olarak gerekli yıkımın haritasını görüyoruz. Coşkunun ve bazı gerekli kopuşların haritası. İnancın yükseldiği ve bazı şeylerin son bulduğu bir harita.

Bu ay, büyük bir dönüm noktası gibi hissettiriyor, ancak bu bizim dışımızda bir şey değil. Bu, içimizden gelen derin ve gerekli bir dönüşüm.

Dışarıda çok fazla ses var. Haberler, yorumlar, analizler, mesajlar, fikirler… Herkes konuşuyor. Her şey açıklanıyor. Daha soruyu tam olarak sormadan yüzlerce cevap önümüze düşüyor. Bilgi çoğalıyor ama anlam her zaman derinleşmiyor. Bazen yalnızca gürültü büyüyor. Neye inanacağımızı şaşırıyoruz. 

Yengeç ise zihinden daha eski bir dili bilir: Bedenin, duyguların, hücresel hafızanın ve içgüdünün dilini.

Yeni ay, neyi hayatımıza aldığımızı yeniden sorgulatıyor. Kime kapımızı açıyoruz? Hangi düşüncelerin zihnimizde kök salmasına izin veriyoruz? Neler bizi gerçekten besliyor ve neler yalnızca dünyamızı tıka basa dolduran gereksiz yük haline geliyor?

Gerileyen Merkür’ün bu aya yakınlığı, son haftalarda duyduklarımızı ve zihnimize doldurduklarımızı yeniden eleme ihtiyacını güçlendiriyor. Şimdi her bilgiyi kabul etmek yerine ayıklama zamanı. Her söylenen doğru değil, her bilgi, bazıları doğru olsa bile, bizim için gerekli olmayabilir.

Bu yeni ayda gerçeği dışarıya bakarak değil, bedenimizi ve hislerimizi okuyarak bulmamız çok olası. İster haberler ve küresel gündem olsun, ister kendi bireysel hayatınız, gerçek kendinize demir atın ve bunun sizi nasıl hissettirdiğini sorun.

Fakat bu, söylendiği kadar kolay olmayabilir. Öncelikle anılar meselesi var!

Günlerdir gerileyen Merkür’le eski anılar, aile konuları, çocukluk hikâyeleri, özlediğimiz insanlar ve kırgınlıklar yeniden kıyıya vuruyor olabilir. Merkür Yengeç’te gerilerken geçmiş yalnızca hatırlanmaz, hissedilir. Fakat hiçbirimiz anıları %100 doğrulukla hatırlamayız. Nostalji bazı köşeleri yuvarlar, bazen de bir anıyı olduğundan daha ağır hale getirir. Anlamlar yükleriz. Yine de yüzeye çıkan duygular boşuna gelmez. Kimi özlediğimizi, neyi korumak istediğimizi, nerede artık kendimizi güvende hissetmediğimizi gösterirler. Bazen ileri gidebilmek için geriye bakmak gerekir. Ancak geriye bakmak, geri dönme ihtiyacı değildir.

Geçmiş bizi şekillendirmiş olabilir. Bundan sonra bizi tanımlamak zorunda değil.

Kendinize sorabileceğiniz önemli bir soru:

Bugünkü benliğimin istediği hayatı mı kuruyorum, yoksa geçmişteki halimin istediği hayatı mı?

Bazen hayallerimiz gerçekleşmeden önce biz değişiriz. Ve işte, değişiyoruz.

Tanrıçaların Yardımı

Çok şükür, yeni aya kare yapan iki tanrıça Vesta ve Pallas Athene, Yengeç’in hassas dünyasına Koç’un ateşini taşıyor.

Vesta, bize yaşam ışığımızı veren içimizdeki alevin ilahi temsilidir. Bunun ötesinde, içimizde bizi ayakta tutan ilham kaynağıdır. Tutkularımızın ve zor bir dünyada hayatta kalmaya devam etme arzumuzun ateşidir. Pallas Athene ise büyük resmi ve onu oluşturan örüntüleri görme ve doğru hareketi seçme yeteneğini anlatır.

Gökyüzü yalnızca hissetmemizi istemiyor. Büyük resmi de gösteriyor ve bir noktada da harekete geçmeliyiz. Fakat tepki vermekle bilinçli hareket etmek arasındaki fark çok önemli. 

Hassas noktalarımıza dokunulduğunda hızla savunmaya geçmek veya sonradan pişman olacağımız sözler ya da davranışlar kolay olabilir. Önce büyük resmi ve örüntüyü görün. Nerede tetiklendiğinizi fark edin. En sağduyulu ve bedeninizi en iyi hissettiren hareketi seçin. Çünkü bazen gerçek güç ilk tepkiyi göstermek değil, hangi hareketin hayatınızı gerçekten olumluya doğru değiştireceğini bilmekten gelir. Bir nefes alın. Gözlemleyin. Hissedin. Büyük resme odaklanın.

Bu yeni ay, güvenlik ihtiyacımızı büyütürken içinde yaşamakta olduğumuz düzeni de sorgulatıyor. Başak’taki Venüs de bu sırada yoğun baskı altında sıkışıyor. Geçmişte ortamı yatıştıran, sorun çıkmasın diye sessiz kalan taraf olmuş olabiliriz. Ama artık bazı şeylere katlanmak istemeyebiliriz. Aile içinde konuşulmayan bir konu konuşulabilir. Ev düzeninde bir değişiklik gerekebilir. Bastırılmış bir ihtiyaç sonunda açıkça dile getirilebilir. Ve güvenlik, her şeye katlanmak anlamına gelmez.

Ay, yönettiği Yengeç’teyken her zaman bizi kendimize, içimize çağırır, ancak bu sefer durum farklı. Daha önce hiç deneyimlemediğiniz gibi, sanki nihayet kendi derinize, kemiklerinize, kalbinize, rahminize, ruhunuza ve derin bilişinize kavuşuyormuşsunuz gibi, kendi içinize bir iniş yaşayabilirsiniz.

Evrimleşme Vakti

Son Oğlak ayı, hazırlanmak için bir arınma arası vermemizi istemişti. İşte bunun için hazırlanıyordunuz. Dünya’ya akan bu yeni enerjilere, kim olduğunuz ve bundan sonra ne olacağına dair bir topraklanma.

Bu yeni ayda, “toplumsal değişim, yeni bir medeniyetin doğuşu ve insanlığın yeni çağı için devasa bir katalizör” olarak tanımlanan, gerçekten nadir ve çok önemli bir sepet ya da beşik var. (Detayları için Barbault’nun Sepeti Özel’e tıklayın) İnsanlık için dönüm noktası işte bu hafta gerçekleşiyor. 

Bu beşik ya da sepet, sizden en derin korkularınızla yüzleşmenizi, sizi sınırlayan düşüncelerinizle hesaplaşmanızı ve kendinizin ve hayatınızın eski hallerini ortadan kaldırmanızı isteyecek. Hala eski programlarla hareket ettiğiniz ya da eski halinizin istediği, ancak artık bu yeni zaman doğrultusunda olmayan bir şeyi ortaya çıkarmaya ya da zorlamaya çalıştığınız noktalarda gerçekten dürüst olmanızı talep edecek.

Bu yeni ay, kendinize ve sezgilerinize, haberci rolündeki duygularınıza, psişik yeteneklerinize ve küçümsenip bir kenara atılmış olan tüm dişi süper güçlere güvenmenizi isteyen bu devasa evrimsel yükselişin önemli bir noktası. Kendinize dönmenizi, gücünüze, özgünlüğünüze ve gerçeğinize tam anlamıyla adım atmanızı, kendinize özen göstermenizi ve kendinizi şiddetle sevmenizi talep edecek.

Ruhunuz, bu zaman için, bu yeniden doğuş anı için burada olacağınızı her zaman biliyordu. Eğer sessizleşir, sakinleşir ve iç dünyanıza yönelirseniz, hazır olduğunuzu fark edeceksiniz. Daha özgün benliğiniz olmaya, daha iyiye inanmaya ve değişimin katalizörü olmaya hazırsınız.

Bu yeni ayda, sizi sevgi, şefkat, gerçek, güç, güven ve kendinizle uyum içinde bir yere geri götürecek niyetler belirleyin. Kim olduğunuzu, ne kadar güçlü olduğunuzu hatırlayın.

Yeni ayın Sabian sembolü:

“Yelkenliyi bekleyen kadın”

Dane Rudhyar bu sembolün ana fikri olarak “büyük hayallere açık ruhun, yüksek mutluluğa duyduğu özlem” demiş. Bu sözler bana Barbault’nun sepetindeki Neptün ve Uranüs akışını düşündürüyor. 

Ancak bu sembolde daha fazlası var. Öncelikle inancı, sabrı ve soğukkanlı kalabilme yeteneğini görüyoruz. Bir şey istiyoruz. Ah evet, o şeyi, en sonunda huzur ve bolluk içinde çatışmadan sağlıklı bir şekilde yaşamayı öyle çok istiyoruz ki! Sonraki kuşaklara iyi bir hayat bırakmayı, dünyanın tekrar orijinal ışıltısına ve dengesine kavuşmasını her şeyden çok istiyoruz!  O yüzden gökyüzündeki sepet/beşik oluşumu bizi bu kadar çok heyecanlandırıyor. Kolay olmayacağını biliyoruz fakat yine de çok istiyoruz! 

Fakat bu sembol sadece görseldeki kadın gibi durup beklemeyi önermiyor. Bu daha çok, tarladaki taşları ve istenmeyen bitkileri temizlemesi, toprağı sürmesi, tohum ekmesi ve sonra beklemesi gereken bir çiftçi gibi. Biz emek vermezsek hiçbir şey olmaz.

Ancak ardından beklemek zorundayız. Ve bir süre hiçbir işaret de görmeyebiliriz. Burada henüz gelmemiş olan bir yelkenli var, rüzgarı, hava durumunu zorlayamayız, belki harika bir şekilde eser ve yelkenli hemen gelir, belki de bir durgunluk olur ya da fırtına yelkenlinin yolunu uzatabilir. Bu da hayat gibi, turbo ilerlemeler ve durağanlıklar arasında bir gelişme. 

Bu sembol, karmik açıdan çok anlamlı çağrışımlara sahip, çünkü bazı şeylerin ancak zamanı (hatta yaşam süresi) uygun olduğunda gerçekleşeceği gerçeğini vurguluyor – tıpkı bir teknenin deniz ve hava uygun olana kadar yelken açamayacağı veya karaya yaklaşamayacağı gibi. Bunların gerçekleşmesini hızlandırmak için fiziksel olarak yapılabilecek hiçbir şey yoktur. Dolayısıyla, bir gün yelkenlinizin limana gireceğine dair inancınızı besleyin, bunu kesin olarak kabul ederek hayatınızı yaşayın, bu arada önünüze konan her türlü görevi yerine getirerek  bu gelişe hazırlanın. 

Bilinmeyenle yüzleşmekten korkmak gelişi geciktirir, kendi hazırlığınızı yapmamanız geciktirir, sabırsızlık ve her gün “ne zaman gelecek, yoksa gelmeyecek mi? diye sormak da geciktirir.

Takıntı yapmadan severek ve isteyerek yaşayın. Geçen gün Gabriel’in önerdiği gibi bulunduğunuz an ile bulunmak istediğiniz an arasında hayat var!

Yeni Ay Kartı: İnek

Ha, ha, gülebilirsiniz dostlar! Ben bu kartı çektiğimde güldüm. Ama sonradan ne güzel bir mesaj verdiğini gördüm. Buraya kadar anlattıklarımı çok güzel tamamlıyor. 

Kartın anahtar sözcükleri: BESİN/BAKIM, BOLLUK, İSTE, KABUL ET

İnek şöyle der:

“Sütümü alın, sizi her zaman besleyebilirim.

Ben Tanrıça’nın çayırlarında otlanmaya devam edeceğim ve karşılığında size iyi talihimi aktaracağım.

Yolunuza çıktığımda besin ve bakım hiç bitmez.

Siz de çayırların büyüyebilmesi için toprağı sürmeyi unutmayın.

Bolluk, evrensel bir sistemden açığa çıkar.

Siz üzerinize düşeni yapın, ben de seve seve üzerime düşeni yerine getireyim.

İsteyin, size sunabileceğim tüm nimetleri alacaksınız.”

İnek, size dünyada nimetlerin asla tükenmediğini hatırlatır. Sonsuz bolluğun katılımcısı olun ve kendi payınızı isteyin. O zaman gerçekten de tam olarak ihtiyacınız olanı alacaksınız.

Toparlarsak;

Sevgili Dostlarım, önümüzdeki iki hafta çok yoğun. Ardından büyük bir dolunayımız var ve tutulma sezonuna gireceğiz. Artık yılın en sert, en büyük virajına girdik. Bu yeni ay da bir yerde başlangıç noktası ya da tetikleyici görevi görüyor.

Ancak bildiğiniz gibi bu yol özellikle 2020’den beri başlangıç ve bitişleri hızlandıran tetikleyicilerle döşeli. Yani bu ilk başlangıcımız değil, olmayacak da. Eğer bütün bir dünya, medeniyetler, kültürler, alışkanlıklar gelişecekse, hepsinin birer tetikleme kıvılcımına ihtiyacı var.

Aklımıza gelmeyen şeyler göreceğiz, şaşıracağız, bu arada geçen gün ilettiğim gibi kalbimiz kırılacak, inandığımız bazı şeylerin doğru olmadığını, güvenmiş olduğumuz bazı şeylerin gerçek olmadığını anlayacağız, sanki masumiyetimiz kaybolmuş asla gelmeyecekmiş gibi gelecek. Diğer zamanlarda da işaretleri fark edeceğiz, içimize bir sevinç ve umut dolacak, doğru olanı yapmak ve bilmediğimiz, görmediğimiz bir ufka doğru ilerlemek isteyeceğiz ve ben inanıyorum bunu başaracağız. Hepimiz aynı anda olmasa bile teker teker o noktaya ulaşacağız.

Fakat bunun için kendimize dönmeli, kendimize demirlemeliyiz. Gerçek benliğimize. İşte bu yeni ayın yaptığı en büyük şey de bu, bize kendimize dönüş ve demirleme fırsatı tanıması. Bu fırtınada rahatça ilerlemenin tek yolu bu. Bedene dönün, sezgileri korkulardan ayırmayı öğrenin, gösterdiği yoldan ilerleyin. 

Bu mesaj size, bize daha önce de defalarca verildi ama yine de tekrarlıyor: Dünyada nimetler asla tükenmeyecek. Bolluk, evrensel bir sistemden açığa çıkar. Sonsuz bolluğun katılımcısı olun ve kendi payınızı isteyin. O zaman gerçekten de tam olarak ihtiyacınız olanı alacaksınız.

Hepinize harika bir yeni ay diliyorum.

©Mor Alev 2026

Görseller: Kapak – Bilinmiyor, Camdan dışarı bakan kadın – Peter Semnick, Dünya – Kevin Sloan

Kart: Wisdom of Avalon Oracle – Colette Baron-Reid ve Gary A. Lippencott

En son podcast paylaşımlarını kaçırmayın:


SORULARINIZI moralev@outlook.com ADRESİNE TIKLAYARAK İLETEBİLİRSİNİZ


Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında yasal işlem yapılır. http://moralev.com


Mor Alev sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

3 comments

  1. Bunu yazmazsam olmaz, Sevgili Mor Alev,

    Yazıyı okudum, inek kartına gülümsedim, inek ile ne güzel mesaj dedim. İnekle de eş zamanlılık olur mu derken, bugün yemek icin Chick Fil A diye bir restorana girdik, inekler adınıa “daha fazla tavuk yiyin” kampanyası! Her yıl tek bir gün yapıyorlarmış… İnek kostümü ya da dekoruyla gelene de ücretsiz yemek verdikleri icin herkes siyah beyaz!

    Bolluk ve bereket bizle olsun!

    Teşekkürler MorAlev!

    Liked by 1 kişi

Yorumlar kapatıldı.