2022 Koç Yeni Ayı ve Astrolojik Yeni Yıl – Mor Alev Gökyüzü ile Yükseliş Raporu

Sanatçı: Nonna Mynatt

Yeni Astrolojik Yıla hoş geldiniz! Zodyak ekinoksta sıfır derece Koç’ta başlar ama yeni astrolojik yıl Koç yeni ayının enerjisini taşır. Bu sene Koç yeni ayı 1 Nisan Cuma sabahı gerçekleşiyor (İst.). Bu yeni ayın gökyüzündeki konumu sadece önümüzdeki dört haftanın değil, önümüzdeki on iki ayın enerjisinin de nasıl olacağı konusunda ipuçları içeriyor.

Koç. İlk burç. Öncü. Yeni doğan. Özgüvenli. Aceleci. İstediğini istediği anda isteyen. Direkt. Lider. Bir başka bakış açısından doğru ise çok sempatik, heyecanlı ve ufacık bir şey için sinir krizleri geçirmeye yatkın daha yeni yürümeye başlamış çocuk. Bu yeni ayda bu çocuğun sesini içimizde ve dışımızda oldukça fazla duyacağız. Kiminde haklı olarak bas bas bağıracak, kiminde sadece şımarıklık ve mantıksızlık yaparak yetişkinleri bunaltacak.  Buna iç dünyamızda, medyada, evde, işte, sokakta şahit olabiliriz. Çünkü yeni ayın hemen yanı başında Yaralı Şifacı Chiron bulunuyor. Koçun toynakları görmezden gelmek için elimizden gelen her şeyi yaptığımız yaralarımızı ezip geçerken kanatabilir. Chiron ise bir defa daha kalıcı çözüm için hazır. Biz izin verirsek tabii. Yaranın ne olduğunu hatırlıyor musunuz? Varoluş hakkımız. (Detaylı eski yazı için buraya tıklayın)

Koç ,”ben buradayım” der. Ama bazılarımız ben buradayım diyemez, hayattan saklanır. Koç ister ve istediğini almak için gerekenleri yapar. Ama bazılarımız kendisi için hiçbir şey isteyemez, başkalarının isteklerini yerine getirmek için çalışır. Koç haklarına sahip çıkar. Ama bazılarımız gücünü altın tepsiyle çevresindeki her şeye verebilir. Gerçek tutku, gerçek motivasyon, gerçek arzu, sabah kalkıp şevkle hedefe uzanmak masallarda kalmıştır. Kendimiz olamayız. İşte Chiron Koç’ta yıllardır bunun üzerinde çalışıyor ve bir süre daha devam edecek.

Sevgili Bilge Baykuşlar, bu ay ve bu sene özgün benliğinizi kabul etmeniz, onun güzelliğini bütün dünyaya sergilemeniz, çekincesizce kendiniz olmanız için elinize birçok fırsat geçecek.

Ancak onun da hemen yanında Merkür var. Yani şifa açık, berrak, içten, tam Koç usulü dolambaçsız sohbetlerle gelebilir. Veya bir gün “yeter!” ya da “imdat!” diye bağırabiliriz. Belki de gölge Koç’a düşeriz. Koç’taki Merkür kılıç gibi keskindir, savunmacı ya da saldırgan olabilir, hemen sonuca atlayıp kalp kırabiliriz veya kendimize çok acı şeyler söyleyebiliriz. Doğrusunu isterseniz ben Pallas Athene’nin bilgeliğine güveniyorum. O da bu kümelenmenin içinde ve Chiron’un çalışma arkadaşı görevinde. Ama bir konuya dikkatinizi çekmek isterim, bu konfigürasyonda şifaya ulaşmak için aktif katılımcı olmalıyız. Oturup “umarım geçer, her şey şifalanır” demek yeterli değil. Burası Koç, Balık pasifliği burada işe yaramıyor.

Balık demişken, bu noktaya kadar öyle çok su elementi vardı ki, Mart boyunca güneşi çok az görmek, bu kadar çok kar, yağmur, fırtına yaşamak çok normal. Balık bizi içeriye kapattı, kendimize döndürdü. Hala daha su çok güçlü, Balık’taki tarihi Jüpiter-Neptün birleşmesine günler kaldı. Balık etkisindeyken belki parmağınızı bile kıpırdatmak zor gelmiş olabilir. Bir ağırlık, savaş haberlerinden kaçış… Bu ruh hali bugün bitiyor! 

Yeni ay ve yeni astrolojik yıl sizden bir şeyler başlatmanızı talep ediyor. Ama bu yukarıda bahsettiğim ufak çocuk hevesiyle olmayacak, bu sefer Koç’ta olgunluk olmalı. Chiron bizi geride tutanın ne olduğunu gösterecek, Merkür bunu zihinsel işlemden geçirmemizi ve ifade etmemizi sağlayacak, Pallas Athene başa çıkma stratejileri verecek, Balık’taki Neptün ve Jüpiter ise gerekli iç gücü bulmamıza yardım edecek. 

Bu yeni ayın Sabian sembolü bu konuda pek çok ipucu sunuyor:

“Uçmakta olan yaban kazı sürüsü”

Yaban kazları göç etmek için üçgen formasyona girerler. Lider kaz yorulduğu zaman geriye çekilir ve yerine bir başkası geçer. Kıtaları aşmak için kullandıkları yol haritaları sezgiseldir. Yaban kazları KOZMİK DÜZENE UYGUN bir şekilde yaşayan, elektromanyetik dalgaları ve mevsimleri okuyan varlıklardır. Sürünün esenliği önde gelir, tekeşlidirler. Bunlar harika varlıklardır!

Bu sembol bize öncelikle düzenin önemini anlatıyor. Her şeyin ama her şeyin bir düzeni var. Evrensel kurallar var. Liderlik, ortak çalışma ve sınırlarını bilmek de çok önemli. Bir lider artık görevini yerine getiremeyeceğini hissettiğinde topluluğun hayrı için bu görevi bırakmalıdır. Tabii insan gruplarında bunu ender görüyoruz, ömür boyu lider kalmak isteyen çok! Fakat topluluklar bu tazeleme olmadan dağılabilir veya yollarını kaybedebilirler. 

Sembolün ilk mesajı liderliğin gerekli ancak geçici bir pozisyon olduğunu hatırlatmak. Bir defa lider olduk diye artık hep lider olmak zorunda değiliz. Önemli olan görevini hakkıyla yerine getirmek ve gerektiğinde taze kana yer açmak. Bu sembolün etkisi altındaki bir yıl boyunca pek çok ülke, büyük şirket ve kurum liderlerinin ne kadar direnirlerse dirensinler değişeceğini göreceğimizden eminim. Bunu Oğlak’taki son zamanlarını geçiren Plüton da gösteriyor. Plütokratların sonu geldi. 

Sembolün ikinci mesajı ise lider olmayanlara geliyor. Liderliğe hazırlanın! Ne zaman inisiyatifi üzerinize almanız gerektiğini anlayın ve o göreve adım atın. Sezgiler ve evrensel kurallara uyduğunuzda kimseyi hayal kırıklığına uğratmayacaksınız, kendinize güvenin.

Üçüncü mesajı ise bütünün hayrını ve kendi isteklerinizi eşit derecede göz önünde tutmanız. Eğer kendimiz, becerilerimiz ve arzularımız hakkında tam farkındalığa sahipsek, bilinçli tepkiler veriyorsak, ne zaman lider, ne zaman takipçi olacağımızı da çok iyi biliriz.

Chiron’la dost olun, yaraya bakıp otomatik tepki vermek yerine onu anlayın. Kendinizi bağışlayın, kendinize varolma hakkı tanıyın. Ardından yepyeni enerjilerle hep istemiş ama itiraf edememiş olduğunuz yeni başlangıçlara adım atın. Liderliğe layıksınız. İstediğinizi istemeye layıksınız.

©Mor Alev 2022


YEPYENi! “Sabian Hikayem”. Kendi gizeminizin kilidini açın. Kendinizi gerçekleştirin!

En son nöroplastisite yöntemleriyle HAYATINIZI AKIŞA AÇMAK, ALMA-VERME DENGESİNİ KURMAK, KISIR DÖNGÜLERE SON VERMEK ve BOLLUĞA EVET! demek için “Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu” bağlantısına tıklayın.

SAĞLIKLI KİLOYA ULAŞMAK ve bedeninizle barışmak için Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu ile Sağlıklı Zayıflama yönteminden faydalanmak için buraya tıklayınız.

Bu değişim döneminde, “Büyük Resme” ve yükseliş sürecindeki rolünüze dair daha fazla anlayış sahibi olmak, Yüksek Benliğiniz ve Ruh Ekibinizle daha yakın bağlantıda yaşamak üzere, Yüksek Benliğiniz (Yaratan Benliğiniz, Öz-Benliğiniz, İçinizdeki Işık) yönetiminde Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin.


Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında yasal işlem yapılır. http://moralev.com

HİZMETLER

12 comments

  1. Bu yazı bana ilaç gibi geldi. Çok mutlu oldum. Sonsuz teşekkürler😀🙏🌈🥰

    Liked by 2 people

  2. Merhaba , ihtiyacım olan bilgi tam zamanında sayenizde geldi 🙂 , çok teşekkür ederim ……

    Liked by 1 kişi

  3. Bu yazınız çok anlamlı bir doğum günü hediyem oldu. Vesile olduğunuz için tüm kalbimle sonsuz teşekkür ederim 🙏 sevgiyle ve iyiliklerle kalınız 💜

    Liked by 1 kişi

  4. bu değerli bilgiler için teşekkür ederim, iyi ki paylaşıyorsun, yol gösteriyorsun.. herkes için en yüksek faydaya niyet ediyorum.. Sevgilerimle

    Liked by 1 kişi

  5. Sevgili mor alev bir doğum haritasının ulaşmak istediği bir amaç olduğunu kabul edersek bu güneşimiz midir yoksa kuzey aydüğümümüz müdür sence..Ya da kuzeydüğümümüz yoluyla yine güneşimizi gerçekleştirmek midir olabilecek en yüksek potansiyelle..Böyle bir varış noktası senin anlayışına göre varsa tabi..Benim kuzeydüğümüm aslanda 10. evde ama yöneticisi güneş koç burcunda 7. evde diğer gezegenlerle stelyum halinde..Aslında kişisel bir soru sormak değil miyetim..Ya da kuzeydüğümü başak güneşi yay olan biri başak özellikleri geliştirmek suretiyle yine güneşi yayı mı gerçekleştirecek neticede; nasıl birleştirilecek parçalar pek canlanmasa da kafamda..Çünkü zıtların birbirini nötrlemesi ile yani aydüğümlerinin 3. bir kuvvetin ortaya çıkması fikri mantıklı gibi geldi ve de bu yüksek benliği temsilen güneş olabilir gibi sanki..Yersiz bir soru mu oldu blog içeriği ve amacı kapsamında bilmiyorum ama bu soru kafamı meşgul ediyor sürekli astroloji üzerinde düşünürken..5D bakiş açısiyla yorum yapabilecek başka bir kaynak da göremedim konuyla ilgili..Kısaca yanıt verebilirsen çok sevinirim.
    Sevgilerimle..

    Beğen

    1. Sevgili Nisan, burada varsayımınız tek bir amacınız, tek bir gelişim alanınız olduğu yönünde. Bu yanlıştır. Her bir gezegenin sunduğu bir amaç vardır. Bunlar için lütfen geçmiş yazılarıma bakın, evrimsel astroloji ile ilgili kitaplarda da bu bilgileri bulabilirsiniz. Yani amaçlar birbiriyle çatışmıyor. Sevgilerle

      Beğen

  6. Sezgiler ve evrensel kurallara uyduğunuzda kimseyi hayal kırıklığına uğratmayacaksınız, kendinize güvenin.“ Evrensel kurallara uymak ne demek? Teşekkürler.

    Beğen

    1. Sevgili Berkman, evrensel kuralları artık hepimiz biliyoruz. Düşündüğünüz gerçek olur (Çekim Gücü Yasası), ektiğiniz biçersin (Karma yasası), özgür irade her şeyden güçlüdür (özgür seçim yasası) gibi. Yani iyimser, çözüm odaklı, bütünün hayrını gözeten, saygılı, özgür düşünen, başkalarının da özgürlüğüne alan tanıyan ve tabii ki sevgi temelli demek. Sevgilerle

      Beğen

Yorumlar kapatıldı.