2022 İlkbahar Ekinoksu

Bilge Baykuşlar, Yılda iki defa gelen büyük dengelenme fırsatımızın ilki 20 Mart, Pazar saat 18.33’te. İlkbahar kutlu olsun!

Sanatçı: Falica

Bu yılın ilkbahar ekinoksu hava durumu açısından kış gibi görünse de günler uzadı ve çok yakında güneşin ısısı toprağı da kalpleri de neşelendirecek. Bu birlikte kutladığımız onuncu ilkbahar ekinoksu. Biliyorsunuz Mor Alev bloğu da bir Mart bebeği ve güneşi Koşulsuz Sevginin, ezoterik olan her şeyin ve birlik bilincinin burcu Balık’ta. İnanın kasten seçilmiş değil! Ama bakıyorum da, planlasam böyle olmazdı herhalde. Balık Güneş ve Merkür birleşmiş, güneşin hemen yanında yine Balık’ta Yaralı Şifacı Chiron, Venüs ve Neptün. Merkür hariç hepsi çalışkanlık, hizmet ve sebat alanı onuncu evde. Onuncu evde olmaları iyi çünkü blog her zaman bir niyet olarak kalabilirdi, hayalini kurup durabilir ve hiç harekete geçmeyebilirdim. Balık bazen lay-lay-lomla fazlaca vakit geçirebilir dostlar. Ardından hemen on birinci evde yoğun bir kümelenme var: Merkür ve Mars Balık, Uranüs, Pallas ve tabii ki Eris Koç’ta. On birinci ev arkadaşlar, gruplar, toplumlar, bütüne hizmet ve geleceği getirenlerin evi. Belki de bütün bunlardan dolayı yol arkadaşlığımız yıllardır devam ediyor. Kuzey düğümünün Akrep’te, arınmanın ve yeniden doğuşun burcunda olması da şaşırtmıyor. Blogda en çok kullanılan sözlerden biri salıvermek! Konudan fazlaca saptım ama bloğun haritasına böyle detaylı bakmak daha önce hiç aklıma gelmemişti. Dokuz yıllık dostluğunuz için çok teşekkür ederim, acaba onuncu yılımızda neler yaşayacağız?

İlkbahar Ekinoksu

Güneşin Koç burcuna girmesiyle astrolojik yıl ve ilkbahar başlar. Tohumları Kış Gündönümünde, bahara hiç benzemeyen günlerde atılmış olsa da, ilkbahar her zaman yeninin başlangıcıdır. Ekinoks, gündüz ve gecenin bir olmasıyla enerjilerin tam dengeye geldiği bir gündür. Bu dönemde tüm sistemler, tüm akış bizi ve dünyadaki tüm varlıkları dengeler. Gündüz-gece, kadın-erkek, yin-yang… Eğer bu dengelenmeye açıksak pek çok konuda şifalanabilir, pek çok sorunun çözümü hakkında kendimizi ilhama açabiliriz.

Bu ekinoksun önümüzdeki üç ay için nasıl bir enerji getirdiği, mesajının ne olduğu konusunda Sabian sembollerine bakmak bize yıllardır çok isabetli öngörüler sağladı. Baharın başlangıcındaki ekinoksta güneş her zaman Zodyak’ın ilk derecesindedir. Mesajı kolektif bilinçten doğan fiziksel varlığı anlatır. Yani ana tema bir fikrin beden bulması, yeninin başlaması, yeni olanın doğmasıdır. Eski yazılardan biliyorsunuz. Ancak diğer Zodyak varlıkları her yıl farklı konumlardadırlar. Yaşadığımız bu dönemin enerjisini düşündüğümüzde, en güçlü mesajın bilinçaltımızı, duygularımızı ve halkları temsil eden aydan geldiğine inanıyorum. Ne de olsa kararlarımızın yüzde doksandan fazlasını bilinçaltımız aracılığıyla alıyoruz. Dolayısıyla, ayın konumu çok önemli.

2022 Enerjisi

Bu ekinoks sırasında ay, Terazi’nin son derecesinde olacak. Burası, bu enerji, Terazi’nin son noktasıdır. Bu konum burcun etkisini yükselten kritik derecedir. Bu dereceler, bir kader ya da akıbet hissiyle yüklüdür ve bir şeyin çoktan harekete geçirildiği ve şimdi de sonucu beklediğimiz hissini verir. Bilinçaltımızı, duygularımızı, yuvayla ilgili hislerimizi  ve halkları temsil eden ay önümüzdeki üç ay için bu kritik noktayı aktive ediyor. Terazi’de olduğu için öne çıkan konuların adalet, eşitlik ve ilişkiler olacağını biliyoruz.

Fakat bu konular zaten astrolojik gündemden aylardır düşmüyor. Aylardır aynı şeyleri yazıyor gibi hissediyorum bazen. Eşitlik, denge, ilişkilerde dengeleme… Venüs gerilemesi… Mars ve Venüs’ün sunduğu dengelenme fırsatları… Alma-verme… Bu konularda yapılacak öyle çok şey var ki!

Ayın Sabian sembolü ise:

Filozofun başındaki üç bilgi öbeği”

Bilgelik gerçeğin ve sevginin sentezidir, her ikisi de insan doğasını ve yaşam şartlarını derinden anlamayı gerektirir. Bilgi, tek başına bilgelik değildir. Önemlidir ama anlayış olmadan kısırdır hatta tehlikeli bile olabilir. Bilgelik deneyim ve içselleştirmeyi de içerir. Teorik anlayıştan çıkarak her şeyin nasıl da birbirine bağlı olduğunu idrak ve takdir ettiğimiz bir zihin yapısıdır bilgelik. Yani sadece akıl ve bilgi eksiktir. Sadece beden ve fizik gücü yeterli değildir. Duygular onu yaşayacak beden ve anlamlandıracak beyin olmadan eksiktir. Bütüne bakılmalı ve hatta yaşanmalıdır. Bu sembol bizi uyarıyor, zihinde kalmayın. Sadece analize dalmayın. Hissedin. Yaşayın. Ve ancak öyle gerçekten BİLİRSİNİZ. 

Önümüzdeki üç ay boyunca Terazi’nin son noktasına, zirvesine doğru çekileceğiz. Adalet isteyeceğiz, adil olmamız talep edilecek, ilişkilerde dengeye önem vereceğiz. Ve bu yolda ya bilgeliğe biraz daha yaklaşacağız ya da gerçekten ve sevgiden uzaklaştığımızda çuvallayacağız. O zaman kararlar nasıl alınmalı? Bilinçaltının otomatik tepkilerinden uzaklaşmak için farkındalık yükseltici çalışmalar örneğin meditasyon veya nefes egzersizleri çok faydalı olacaktır. 

Karar almanın kendisine gelince, bir üçlü kontrol mekanizması önerebilirim: 

  1. Sevgi: Bu sevgi gibi mi? 
  2. Güç: Seçtiğim düşünce/davranış/bakış açısı/çözüm iç gücümü onaylıyor mu?
  3. Zekâ: Sağduyulu, uygulanabilir, yenilikçi ve adil mi?

Son anda bir başka klasik üçleme geliyor aklıma: Bağımsızlık, Eşitlik, Kardeşlik.

Kendimizle olan ilişkimizde ise: Ruh, Zihin, Beden.

Hepinize harika bir ilkbahar diliyorum.

©Mor Alev 2022


YEPYENi! “Sabian Hikayem”. Kendi gizeminizin kilidini açın. Kendinizi gerçekleştirin!

En son nöroplastisite yöntemleriyle HAYATINIZI AKIŞA AÇMAK, ALMA-VERME DENGESİNİ KURMAK, KISIR DÖNGÜLERE SON VERMEK ve BOLLUĞA EVET! demek için “Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu” bağlantısına tıklayın.

SAĞLIKLI KİLOYA ULAŞMAK ve bedeninizle barışmak için Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu ile Sağlıklı Zayıflama yönteminden faydalanmak için buraya tıklayınız.

Bu değişim döneminde, “Büyük Resme” ve yükseliş sürecindeki rolünüze dair daha fazla anlayış sahibi olmak, Yüksek Benliğiniz ve Ruh Ekibinizle daha yakın bağlantıda yaşamak üzere, Yüksek Benliğiniz (Yaratan Benliğiniz, Öz-Benliğiniz, İçinizdeki Işık) yönetiminde Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin.


Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında yasal işlem yapılır. http://moralev.com

HİZMETLER

12 comments

  1. Biricik Mor Alev,
    Daha bu sabah seni düşündüm ve ne güzel bir tevafuk ile yazın geldi🙏🏼
    Blogun, blogumuz iyi ki var.
    Sen iyi ki varsın💜💜💜
    Kutlu olsun, sağlık ve aşkla daim olsun ve bu ekinoksla birime ve bütüne hayırlı dengelenmeler nasip olsun dilerm🙏🏼🙏🏼🙏🏼

    Liked by 1 kişi

    1. Herşey için sonsuz teşekkürler ❤️🍀🌷
      10.cu yılımız kutlu olsun .Bütünün en yüce hayr’ına Bahar ekinoksu neşe keyif coşku dolu olsun🙏🤩
      Birlikte sevgi barış kardeşlik bilinciyle artarak çoğalmak dileğiyle.
      SEVGİLERİMLE 💝🍀🥀🌿🌺

      Liked by 1 kişi

  2. O zaman, İyi ki doğdun Mor Alev.
    Nice güzel yıllara, hep beraber.
    Sevgiler, Saygılar, Teşekkürler, Tebrikler; Mor Alev Bloğu, Blog Hamileri, Blog Yazarı, Blog Arkadaşları…
    Hepimizi Seviyorum.
    Ve harika bir ekinoks, harika bir ilkbahar diliyorum, hepimize.

    Liked by 1 kişi

  3. İyi ki doğdun Mor Alev’imiz , iyi ki varsın . Ne çok aydınlattın yolumuzu, ne çok “hatırladık” seninle. Emeğin, sevgin ve katkın için sonsuz teşekkürler sana (ve bloğun tün ışık rehberlerine 🌸)
    Namaste 🙏

    Liked by 1 kişi

  4. Sevgili Mor Alev ve büyük emeğin ile doğan blogumuz
    Doğumun kutlu olsun. Nice yıllara hep beraber diyor sımsıkı sarılıyor ve çok tsk.ediyorum.

    Liked by 1 kişi

  5. Eğer biraz yol alabildiysem şu hayatta, doğum günüm seninle tanıştığım gündür,2014 Mart 😍.. Yol göstericiliğin için teşekkür ederim.. Ne zaman sıkıntıya girsem Moralev bloğuna koş hemen…Ve seninle tanıştırdığıım her arkadaşım teşekkür etmiştir..💜💜💜

    Liked by 1 kişi

  6. İyiki varsın Mor Alev. İyi ki bu kararı vermişsin. Şükürler olsun ki seninle karşılaştık. Bizlere yol arkadaşı oldun. Yolumuza ışık tuttun. Burası ruhumuzun bir sığınağı oldu. İçimizden ne geçse cevaplarını burada bulduk. Yuvamızda hissettik. Kendi adıma çok mutluyum. Çok teşekkürler. Emeklerin ve herşey için minnettarım🙏🤗🌻🍀

    Liked by 1 kişi

  7. Nice nice harika yılları beraberce ışıklı mesajlarınızla birikte kutlayalım ❤ Şükranlarımla..

    Liked by 1 kişi

  8. İyi ki varsınız.. Mor Alev benim için hazinedir. Ulaşıp okuyabildiğim için evrene minnettarım. Emekleriniz teşekkür ederim🙏🏻💐

    Liked by 1 kişi

  9. İyi ki varsınız. Mor Alev benim için hazinedir. Ulaşıp okuyabildiğim için evrene minnettarım. Emekleriniz teşekkür ederim🙏🏻💐

    Liked by 1 kişi

Yorumlar kapatıldı.