Haftanın Enerjisi: Mistik Günler

Bu hafta Neptün önce Güneş’in ziyaretini kabul ediyor sonra da Venüs’ün. Buluşmalar elbette Neptün’ün yönettiği Balık’ta gerçekleşiyor. Balık, kolektif ruhumuzdur, var olan her şeyin BİR olduğu alan, zaman ve mekânın ötesindeki varoluşumuz. Denizdeki damla, damladaki deniz olduğumuz yer. Ve o sonsuz denizde şimdiye kadar yaşanmış tüm hayatların ve bundan sonrakilerin, her yaşamın, her düşüncenin, her hissin sesleri dalga dalga yayılır. Sözcüklerle ifade edilemeyen sınırsız bir gerçeklik… Transandantal bir oluş hali… İfade etmek zor, hissedilebilir, bilinebilir ama mantıklı cümlelerle anlatılması neredeyse imkânsız. İşte bu yüzden de yanlış anlaşılmaya çok müsaittir. Oysa Balık sadece akışa güven talep eder ve onunla akmamızı.

Doğal olarak Venüs, Balık’ta koşulsuz sevgi ve şefkatin Tanrıçası olur. Güneş ise Yüksek Benliğimiz. Ama önce;

Dişi Bilgeliğe Açılış

Bu sırada sağduyu, zeki seçimler ve çözümlerin tanrıçası Pallas Athena da Balık’a giriş yapıyor. Kelly M. Beard, karmictools.com’da diyor ki;

“Bu hafta Balık bölgenizde çok önemli bir inisiyasyon gerçekleşiyor. Kişisel gezegenlerin geçen sene Şubat/Mart civarında Balık burcunda aktive ettiklerinin sona erdiği yıllık dönemi yaşıyoruz. Yani bir taraftan geçen yılı işlemden geçirirken, diğer taraftan son 4-5 yılın bilgeliği ve mucizelerine erişimimiz var, çünkü Pallas’ın tam Zodyak döngüsü bu kadar sürer. Bu seferki Balık geçişinin özelliği ise 2021’in çoğunu burada geçirecek olmasıdır. Bu da bizler için çok iyi. Eğer yerleşmiş ruhani alışkanlıklarınız ve günlük uygulamalarınız varsa, güçlendirilecek. Eğer yoksa, kendinize yeni alışkanlıklar yaratmanıza yardımcı olacak. Bu, Yüksek Bilgeliği – 2020’de hayatlarımızda gerçekleşen ani patlamayla oluşan elmasları – kendimize çekmek için zihnimizi kullanabileceğimiz bir zaman.

Bu, tamamen yenilenmiş bir dünyada yolumuzu çizerken sezgilerimizi yepyeni yollardan geliştirebileceğimiz ve güvenebileceğimiz  bir yıl kadar bizimle kalacak iyi bir enerji. Kimsenin kurbanlaştırılmadığı, çok daha bilinçli ve yeryüzüyle bağlantıda yeni bir vizyonun kuluçka dönemi. Nasıl ortamlarda en verimli olabileceğinizi düşünerek sınırlarınızı yeniden belirleme zamanı.”

“Pallas Athena, Kutsal Dişi Bilgeliğimizdir ve Balık’tayken içimizdeki mistik rahibi/rahibeyi aktive eder. Ama aktive ettiği bir şey daha var ki, o da ruhunuzla, enerjilerle  verimli ve akışta bir iletişimdir. Bu hafta Pallas Venüs’le birlikte bu haftaki Kutsal Dişi enerjisini iki katına çıkarıyor. Böylece bu hafta ne düşünürsek, ne yaratırsak onu kişisel ve sihirli bir hale sokuyor.”

Güneş, Venüs ve Neptün

Güneş Neptün’le buluşurken hassaslığımız artıyor. Bütünün ihtiyaçlarını hissediyoruz. Bilinçaltımız (Balık/Neptün) ve bilincimiz (Güneş) birleşirken bir ŞEFKAT SELİ yaşayabilirsiniz. Güneş aynı zamanda içimizdeki erili de temsil ettiğinden, bu hafta sadece dişinin değil, içimizdeki erilin de şifasına çok müsait. Yüksek Benliğimize çok daha yakın olabileceğimiz bu hafta bize çarpıtılmış erili gösterecek ve ona şefkat, anlayış, zarafet aşılamamız için yolu açacak.

Hemen ardından Venüs’ün Neptün buluşması ise en derin değerlerinizin vizyonunuzla birleştiğinde ne kadar güçlü olabileceğini anlamamıza yardım edecek. Bu zamanda büyük resme odaklanmanızı öneririm, Balık ve Neptün söz konusu olduğunda bir Başak gibi detaylara, bir Oğlak gibi standart işletim prosedürlerine bağlı kalamayız. Bu enerji, çizgisel olmaktansa, sezgisel olmamızı talep ediyor. Bu sırada nasıl her şeyin birbirine bağlı, birbiriyle iç içe olduğunu görebiliriz. Böylece hayallerimizi gerçekleştirmek için iç ve dış değerlerimizi eşitlemenin önemini de fark edebiliriz. Bu da her zamanki gibi büyük bir dürüstlük gerektirir.

Sevgili Dostlar, bu enerjiyi anlatmak gerçekten çok kolay değil. Hepsi birer Balık burcu olan Michelangelo’nun heykellerine, Einstein’ın görecelik kuramına, Edgar Cayce’nin kanallık becerisine, Chopin’in Noktürnlerine, George Harrison’ın şarkılarına kaynak olan enerji nasıl anlatılır?

Ancak bu enerjinin bir özelliği daha var ve bu uyarı kesinlikle kulak arkası edilmemeli: Bu enerji dolandırıcılığa, kanmaya ve kandırmaya, yalan söylemeye ve olmayan şeyleri uydurmaya, sonra da kendi yalanlarına inanmaya da çok açık. Ünlü “Palavracı Baron” kesinlikle Balık baskın bir karakterdi! 

Dolayısıyla, bu noktada Pallas Athena kesinlikle en büyük destekçi. Önerim ise bu mistik günleri kendi dürüstlüğünüz içinde geçirmeniz, olabildiğince içe dönmeniz, dışarıyı neredeyse kapatmanız, ya da bunu yapamıyorsanız – ki çoğumuz için bu mümkün değil – dışarıya pek de kulak asmamanız olacaktır. 

Bu platform 4 Mart 2013 sabahı ilk mesajını yayınladığında Balık burcunda büyük bir kümelenme vardı. Yaralı Şifacı Chiron ve Venüs birleşmiş, hemen yanlarında Neptün, öbür tarafta Güneş ve Merkür bir arada, biraz daha ötede ise Mars yine Balık’ta ve hepsi bir başka simya, sezgi ve büyük dönüşüm burcu olan Akrep’te bulunan Kuzey Düğümü ve Satürn’le üçgen açıda. Tabii bunların hiçbirini hesaplamamıştım. Sadece oldu. Sadece sezgilerimi dinledim ve blog ortaya çıkıverdi. Ve kendi kendine gelişti, konuları belirlendi. Hepsini blog yaptı! Şimdi bakınca prensiplerini Balık’tan aldığını görebiliyorum, koşulsuz sevgi, şefkat, kabullenmeyle gelen şifa, sezgiler, elle tutamayacağımız gerçekler… Bu sırada da kendi açımdan söylemeliyim, Balık burcunun sisli, yanılsamalı, kaçışa yatkın haline kaymamak için çok uyanık olmak gerekiyor, özellikle metafizik, ruhani, ruhsal ve ezoterik konular buna çok uygundur biliyorsunuz ve bu konuda Satürn büyük yardımcı. Disiplin, disiplin, disiplin. Ve tabii ki sizler de diğer kontrol mekanizmasısınız. 

Ayrıca sekiz yılın sonunda hala daha her zaman en önemli sağlama sorumuz olan “Bu sevgi gibi mi?” gerçeği ayıklamanın en rahat yolu.

Bu hafta içeriye döndüğünüzde pek çok şeyin sevgi gibi olduğunu bulabilirsiniz. Bu hafta yeni ruhani alışkanlıklar yaratabilirsiniz, bahar da kapıda olduğuna göre örneğin yürüyüş meditasyonuna başlayabilirsiniz. Esin perileri işbaşında olacaktır, sanata yönelebilirsiniz ya da yeni projelerin ilk hatlarını bir araya getirebilirsiniz.  Bunlar içindeki gerçeği bulmak ve dışarıya yansıtmak için çok güzel günler. Bir tarafta şefkatle şifa, eril ve dişinin yaralarını sarışı, diğer tarafta çok daha güçlü bir bağlantı hissi.

 Dostlar, bu yılın en mistik günlerine hoş geldiniz!

©Mor Alev 2021


En son nöroplastisite yöntemleriyle HAYATINIZI AKIŞA AÇMAK, ALMA-VERME DENGESİNİ KURMAK, KISIR DÖNGÜLERE SON VERMEK ve BOLLUĞA EVET! demek için “Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu” bağlantısına tıklayın.

SAĞLIKLI KİLOYA ULAŞMAK ve bedeninizle barışmak için Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu ile Sağlıklı Zayıflama yönteminden faydalanmak için buraya tıklayınız.

Bu değişim döneminde, “Büyük Resme” ve yükseliş sürecindeki rolünüze dair daha fazla anlayış sahibi olmak, Yüksek Benliğiniz ve Ruh Ekibinizle daha yakın bağlantıda yaşamak üzere, Yüksek Benliğiniz (Yaratan Benliğiniz, Öz-Benliğiniz, İçinizdeki Işık) yönetiminde Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin.


Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında yasal işlem yapılır. http://moralev.com

14 comments

  1. Bu blogtaki en çok andaki benimle buluşan yazınız oldu.Çok iyi hissediyorum,çok mutlu oldum,çok teşekkür ederim.Hizmetinizin karşılığı sevgidir.
    Size de harika bir hafta dilerim.
    Sevgiler,selamlar.

    Liked by 2 people

  2. Sevgili Mor Alev,
    Sefkat Seli nasil da dogru bir tanim olmus!
    Daha once yazmistim, bu yil 11.Marta denk gelen ve ben dahil, dunyanin her yerinden pek cok yogi/spirituel yolcu icin yilin en onemli gecesi “Mahashivratri” de bu haftaya denk geliyor! Cok heyecanliyim!!

    11 Marti 12 Marta baglayan gece(en az gunesin batisindan gunesin dogusuna kadar) uyanik ve dik bir omurgayla kalirsaniz gezegenimize yagan muhtesem destekleyici birlik enerjisini tum hucrelerinize doldurabilirsiniz! Omurganin dik durumda olmasi cok onemli, bu muhtesem sel gibi enerjinin tum sistemimize hicbir direnis gostermeden akabilmesi icin. Ve bilincli kalmamiz da cok onemli, uyku da bu yuzden yok.
    Eger nasil uyanik kalacagim ki diye dusunuyorsaniz, tum gece suren kutlamalar var, gece yarisi toplu meditasyon yapiliyor.

    Ben online olarak kendi katilacagim festivalin linkini buraya birakiyorum, tum gece kendi gurum Sadhguru ile olacagim🙏 saati bolgenize gore secebilirsiniz, cunku live yayin gunduze denk gelebilir… bu gece uyanik ve dik pozisyonda kalmanin faydalarini cok net bicimde goreceginizden hic suphem yok🙏
    hemde pandemi donemi sabaha kadar suren eglenceli bir festivale online da olsa dahil olmak bence harika!

    Bu sifali haftanin analizi icin ve Mahashivratri’yi duyurma firsati icin cok tesekkur ederim Mor Alev, sevgilerimle💐

    https://isha.sadhguru.org/mahashivratri/

    Liked by 2 people

  3. Sevgili meleklerile , omurgamızı düz tutamayacak fiziksel engelimiz varsa da yapabilir miyiz ? Sevgilerimle.

    Beğen

    1. Sevgili Nejla ve Meleklerile, bence gerçekte önemli olan niyettir. İster omurganızı düz tutun, ister tutmayın (bazılarımız ise hiç oturamayacak durumda bile olabilir) fikrimce niyet varsa, isterseniz yarıda uyuyakalın :), enerji görevini yapar. Arkturusluların dediği gibi, eğer inanıyorsanız ritüeller faydalıdır ancak bu ritüellere bile ihtiyacımızın kalmadığı bir evredeyiz. Yine benim fikrime göre, bu ritüellere katılmamız, birlikte kutlamamız insanı iyi hissettiren, paylaşımın arttığı, hatta birliktelik bilincimizin farkına vardığımız fırsatlar yaratır. O yüzden ben böyle kutlamalara karşı değilim. Bir olun, belki yeni dostlar da edinirsiniz, paylaşın ve insan olmanın güzelliğini de yaşayın. Ben detaylara çok fazla takılmayın, iç sesinizi dinleyin derim. İçinizden gelen ne ise sizin özel gurunuz iş başında demektir. Sevgilerimle

      Liked by 4 people

    2. Sevgili Nejla,
      elbette ki, onemli olan Mor Alev’in de dedigi gibi niyettir. Eger saglik problemimiz yoksa dik kalmak en dogrusu, ki zaten bu da niyete dahil oldugu icin. Onun disinda kalbimizi ve bilincimize aciyor olmak en onemlisi diye dusunuyorum ben de. Ve elbette birliktelik, bu neseyi kolektif olarak paylasiyor olmamiz, festivale ceviren de bu!
      Detaylara yukarida biraktigim linkten bakabilir, enerjiyi arastirabilirsiniz. Sadhguru’nun agzindan aciklamasi da burada, eger bu tarz bir lin birakmanin sakinca varsa Mor Alev’in affina siginirim🙏 sevgilerimle!

      Liked by 1 kişi

  4. Sevgili Mor Alev,
    İlk kez bu kadar bir hissettiğim, bir titreştiğim bir yazı….ne güzel paylaşmışsınız .Bana hissettirdikleriniz için sonsuzda sevgilerimi sunuyorum.
    İyi ki…

    Liked by 1 kişi

  5. Sevgili Mor Alev Merhaba
    Ezher dostumuzun söylediklerine yürekten katılıyorum. “Hizmetinizin karşılığı sevgidir.” Ne güzel ifade edilmiş. Sevgiyle 🙏🙏🙏💖💖💖

    Liked by 1 kişi

  6. Kabul edip yürütece geçtiğim gündü 4.3.2013 ve ertesi günü 5 mart doğum günümdü. Ve şimdi onu bırakma niyetiyle olan çabanın 3.yılımı geçtim. Benim ve bütün için en hayırlı zamanda bırakmak, yürümek nasip olsun. Bana ve tüm dileyenlere.

    Liked by 4 people

  7. Evet bazen aklıma geldiği anda arınıyorum bu yolda yürürken bile oluyor 🙏🙏aklımdan geçerken farkına vardımsa salıyım gitsin✔✔ kabul olduğunu hissediyorum kalbimden🌷

    Liked by 1 kişi

  8. Sevgili moralev bu gece (10 mart 11 marta bağlayan) İslam dininde Miraç Kandiline denk geliyor. Miraç yükseliş, yukarı çıkmak diye tanımlanıyor. HzMuhammed’in göğe yükselerek yeni bilgiler ve ruhani pratikle ( 5 vakit namaz ) geri dönmesini anlatan bu gece ile yukardaki şu satırlar benzer his uyandırdı: “ Eğer yerleşmiş ruhani alışkanlıklarınız ve günlük uygulamalarınız varsa, güçlendirilecek. Eğer yoksa, kendinize yeni alışkanlıklar yaratmanıza yardımcı olacak. “ sanki bize bu defa bu yeni sistemde biricikliğimizde, ruhumuza iyi geleni içe dönüp araştırıp bize iyi gelen ruhani pratiklerimizi kendimizin duymasını ya da hali hazırda pratiklerimiz zaten varsa bu dönem onları uygulamaya devam etmemizin kıymetli olacağı hissi fazlasıyla geldi. Kalbime dokunan bu mesajınız için tesekkürler. Kandillerin ışığının hep yolumuza aydınlık getirmesini dierim 🙏🏻 🕯

    Liked by 3 people

  9. Hersey iyi guzel hos , yazi harika fakat okurken beynimde surekli yanan bir ikaz ışığı olustu 🙂 Ay ışığı sonatı Chopin nin degil de Beethoven’ a ait bir eser degil miydi?

    Liked by 1 kişi

    1. 😊”Ve tabii ki sizler de diğer kontrol mekanizmasısınız.” Nöktürnleri düşünürken ay ışığı sonatı yazmışım. İkisi de geceyle ilgili. Balık ve Neptün aklı işte böyle sisli yapabilir. Hemen değiştiriyorum. Çok teşekkür ederim

      Liked by 1 kişi

  10. 04 Mart 2013 den itibaren ruhumuzu ve yolumuzu aydınlattığınız için Sevgili Mor Alev ve Blog Hamileri, sonsuz sevgi ve şükranlarımı iletiyorum BİR olarak, nice yıllarımıza ışık hızında Cennet Dünyamızda🙏🏻💜☀✨💐♾

    Liked by 1 kişi

Yorumlar kapatıldı.