5: 2021’in Numerolojik Potansiyeli

Bilge Baykuşlar, 2021’e hoş geldiniz! Ve biz de yeni senemizin yeni enerjisini kucaklamaya hazırlanırken, birlikte ilk işaretlerimize bakmaya başlıyoruz. Heyecanlı bir yıl. Akış çok hızlı ve çok ilginç görünüyor. 

2020

Bir senenin numerolojisi, o yılın enerjik varoluş halini, destek sistemlerini ve o yılda hepimizin global olarak deneyimlediği ana temayı işaret eder. 2020, bir 22/4 senesiydi. Numerolojik başlık olarak “Dikkatli Planlama, Denge ve İşbirliği Yaratıma Götürür” demiştik. Gerçekten de küresel resme baktığımızda, dikkatli planlama yapan, dengesizliği görür görmez tekrar denge için harekete geçen ve işbirliğine girenler 2020’yi en parlak notlarla geçtiler. 4, pratik çözümlerin, koordinasyonun, dürüstlüğün, çalışkanlığın rakamı. Yine hızlı koordine olanlar, şeffaflığı her şeyden önde tutanlar, sorunlara pratik çözümler bulmak üzere yaklaşanlar büyük 2020 senesini olabilecek en verimli şekillerde geçirdiler, bütüne  de büyük hizmetleri oldu. Esneklik ise tüm kilitleri açan anahtardı.

Enerji ve Potansiyel

Genel yaklaşım, bir dönemin taşıdığı enerjinin kendiliğinden, masallardaki sihir gibi, dokunduğunu değiştirmesini beklemektir. Oysa enerji hiç de böyle bir şey değildir. Enerji, kullanılmak ister. Enerji, ona açık olmayı gerektirir. Kendini ifade edenleri sever, onunla çalıştığımızda düşünebileceğimizden çok daha büyük ödüller bizim olur. Ve o ödüller sadece bizimle kalmaz, onları paylaşırız. Enerji, çizgi filmlerde gördüğümüz sihirli değnek değildir. Bizlerin aktif katılımcı olması gerekir. 

Enerjinin diğer bir yönü ise uyandırıcı olmasıdır. Yani, yukarıdaki aktif katılım yoksa, kendini hatırlatmak için önce hafiften dürtecek, tepki alamadığında da sarsmaya başlayacaktır. Çünkü enerji ifade edilmeyi amaçlar. Enerji, bilinçtir. Dolayısıyla, görmezden geldiklerimiz defalarca karşımıza çıkar, harekete geçirmediğimiz potansiyel en sonunda iç yaramız haline gelir, bloke ettiğimiz ne varsa önünde sonunda çözülmesi gereken problem olarak gözlerimizin içine bakar. 

Bizler, yol göstermesi için enerjinin taşıdığı potansiyeli okumaya çalışırız. Astroloji, numeroloji, içgörüler ve diğer yöntemler… Sonra da bu potansiyelle hayatımızdaki olayları bağdaştırıp iç sesimizi de dinleyerek en doğru yolu bulmaya çalışırız. Enerjiyi okumak, kahinlik değildir. En sade haliyle, bir pusula görevi yapar, gideceğimiz yönü seçmek ise bize kalmıştır. Peki, 2021 için numerolojik pusulamız ne diyor?

5 Senesi

Bu yılın numerolojik potansiyeli 2020’nin ağır enerjisinden çok uzak. Hatta eğlenceli ve maceracı. “Ben hayatı çok seviyorum!” diyor. Ancak aynı zamanda dürtüsel, kalabalık, dağınık ve mücadeleci olabilir, o yüzden bu enerji dikkatli yaklaşımı çağırıyor.

Bu bir 5 senesi. 5, bir geçiş rakamıdır. Tam ortadadır. 2020’de yaşadığımız uyanış, berraklaşma ve temel çalışmasıydı. Şimdi asıl değişim fırtınası yaşanmak üzere.

5 rakamında en çok dikkatimi çeken şeylerden biri, astrolojide Mars’a denk gelmesidir. Mars’ı düşünürsek, ateş, istek, hareket, hız, “ben yaparım” yaklaşımı, cesaret, bağımsızlık, istediğini isteği şekilde istediği zaman yapmak ilk akla gelen nitelikler. Dolayısıyla çok kolay olmayacağını da söyleyebiliriz.

5 titreşimi, 4 senesinde maruz kalınan kısıtlamalardan özgürleşme yolunda dönüm noktaları yaratır. Özgürlük, 5 titreşiminin özüdür. Bu da şu anda bu yazıyı sokağa çıkma yasağı sırasında yazarken, bu yılın neler getirebileceğini düşündürüyor. Örneğin, seyahat ve serüven 5 enerjisinde titreşir ve bütün dünya seyahat konusunda 2019’da söyleseler inanmayacağımız kısıtlamalar yaşarken, böyle tam tersini ifade eden bir enerjiyi yazmak tuhaf geliyor. Ama 5 bu!

5 seneleri, tek bir sıkıcı anın bile yaşanmadığı dönemlerdir. İyisiyle kötüsüyle olaylar, gelişmeler, değişiklikler birbiri peşi sıra gelir. O yüzden bizim de hızlı olmamız ama hızlı olurken de detaylara çok dikkat etmemiz gerekir. Yani nasıl arabayı yüksek hızda kullanırken en ufacık bir dikkatsizlik sonucunda oluşacak sorunlar, yavaş gittiğimizden çok daha büyük olabilirse, 5 senesinde de hızı rahatlıkla karıştırmamalıyız. Bu sırada hızla ilerlerken gördüklerimiz, yine eğer dikkat etmezsek yanılsamalara yol açabilir.

“Kendinize hakimiyeti yitirdiğiniz ölçüde, özgürlüğünüzü de yitirirsiniz.” 

M. E. Von Eschenbach

5 senesinin geleceğe olan etkisi de çok büyüktür. Bu bir ilerleme ve gelişim senesi olacak. Hiç şüphesiz, hem kendi dünyanızda hem de küresel olarak, olanlarla ilgili tam bir uyanıklık talep edecek. Güncel kalmalı ve sunulan bilgiyi olduğu gibi kabul etmeyip incelemeliyiz. 

Bu sene bizlere açıldıkça, gelmekte olan yepyeni şartların varlığını henüz kelimelere dökemezsek de hissedeceğiz. Bu yeni şartlar kendilerini yıl boyunca zaman zaman ortaya çıkan değişiklikler, beklenmedik durumlar, inişler çıkışlar olarak gösterebilir. Bu sene de esnek olmaya olan ihtiyacımız devam ediyor. Ya belirsizlikler? Kesinlikle evet.

5 enerjisi, geçmiş dört yılda geliştirdiklerinizin ödüllerini ve ilerlemeyi söz veriyor. Evet, riskler de getiriyor. Mars, her zaman en sağduyulu enerji değildir. Ancak dikkatli ve disiplinli olursak, 2021’in sonunda bu maceraya bakıp çok memnun olabiliriz. Bu senede önerilen kesinlikle harekete geçmek ama bunu zeki bir şekilde yapmaktır.

“Risk almakla birleşmedikçe, bir vizyon asla yeterli olamaz. Basamakları çıkmadıkça, o merdivenlere gözünü dikip bakmak yetmez.”

V. Havner

Değişim, esneklik, eyleme geçmek ve hızla beraber sağduyulu ve uyanık kalmak.  Bu sırada hepsinden önemli özgürlük ve bağımsızlık! Hepsini nasıl yapacağız?

Gerçek özgürlük sorumlulukla kardeştir. Bağımsızlık disiplinle birlikte yürür. Sizi gerçekte sizden başka kimse kısıtlayamaz. Kendi sorumluluğunuzu üstlendiğinizde gerçekte hep özgür olduğunuzu idrak etmeniz kaçınılmazdır. Kendi filminizin senaristi ve yönetmenisiniz. Bu sene hayatımızın sorumluluğunu sadece ve sadece kendimizin taşıdığını kabul edene dek birer kurban gibi görünebiliriz. Böyle hızlı bir senede birbiri ardına fırsatlar ve değişiklikler gelecek. Dağılabiliriz. Önceliklerimizi dikkatle belirlemeli ve uygulamada çok disiplinli olmalıyız, yoksa bitkinlik kaçınılmaz olur. Bu sırada elimizde biraz ondan, biraz bundan, azıcık da şundan şeklinde bir sürü vasat şey kalabilir. Disiplin ise gerektiğinde hem kendimize hem de başkalarına hayır diyebilmektir.

İyi haber şu ki, 5 sadece değişim, hız ve özgürlüğü sembolize etmez. Eğlencelidir!

5, radikal, isyankâr, ilerici, alışılmadık ve dinamiktir. Hızlı, havadar ve andadır. Serbest akar, tüm yönlere yayılır, açık zihinli ve meraklıdır. Sürprizlerle doludur ve risk alır. 

Yukarıda neredeyse Kova’daki Satürn ve Jüpiter’i tekrar anlatıyor gibi oldum! Elimizdeki araçlar sorumluluk, disiplin, dikkat ve akışla ilerlemek. 2021’de bir sürü şey değişecek, bunu zaten biliyoruz. Şimdi hem değişimle akmalı, hem de o büyük değişim akışında bilinçsizce sürüklenip bir yerlere toslamamak için kendi sorumluluğumuzu bütün içtenliğimizle kabul etmeliyiz. 

Kalabalıklar demiştik, bu sene kitlesel hareketler görebilir, birbirine zıt uçlara savrulabilir, kendimizi gereksiz çatışmalarda bulabiliriz. Bu enerji tutarlı değildir. O yüzden bizim topraklanmamız, önce düşünüp sonra harekete geçmemiz büyük önem taşıyor.

5’in düşük frekansı dram, kaos ve güvensizlikken, en yüksek ifadesi yaşamın tamamına âşık olmak ve özgürlüğün içten geldiğini bilmektir. 

5 rakamı adına 2021 dediğimiz zaman diliminin enerji katmanlarından sadece biri. Önümüzdeki günlerde diğer katmanlara da bakıp 2021’i daha iyi anlamaya çalışacağız.

©Mor Alev 2021

NOT: Ben bir numeroloji uzmanı değilim, bu makale yıllar boyunca okuduğum kitaplar, aldığım kısa eğitimler, deneyimlerim ve sezgilerim sayesinde yazıldı. Dan Millman, Joanna Walmsley, David A. Phillips ve diğer ustalara çok teşekkürler. Numeroloji uzmanı arkadaşlar, eğer herhangi bir bilgi eklemek isterseniz lütfen yorumlar kutusunu kullanmaktan çekinmeyin.


En son nöroplastisite yöntemleriyle HAYATINIZI AKIŞA AÇMAK, ALMA-VERME DENGESİNİ KURMAK, KISIR DÖNGÜLERE SON VERMEK ve BOLLUĞA EVET! demek için “Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu” bağlantısına tıklayın.

SAĞLIKLI KİLOYA ULAŞMAK ve bedeninizle barışmak için Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu ile Sağlıklı Zayıflama yönteminden faydalanmak için buraya tıklayınız.

Bu değişim döneminde, “Büyük Resme” ve yükseliş sürecindeki rolünüze dair daha fazla anlayış sahibi olmak, Yüksek Benliğiniz ve Ruh Ekibinizle daha yakın bağlantıda yaşamak üzere, Yüksek Benliğiniz (Yaratan Benliğiniz, Öz-Benliğiniz, İçinizdeki Işık) yönetiminde Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin.


Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında yasal işlem yapılır. http://moralev.com

11 comments

  1. Sevgili Mor Alev,
    Numeroloji konusunda ben de sizin gibi eğitimler, kitaplar yoluyla yıllar içinde güzel bilgiler edindim. Bunlardan önemli gördüğüm bir eklemeyi izninizle tüm güzel okuyucularınzla paylaşmak isterim. Tıpkı astrolojide yükselen burç ile güneş (öz) burcun ilişkisinde olduğu gibi nümeolojide de yılın ana teması olan sayı ile (bu yıl için 5 olan sayı), kişinin doğum tarihine göre belirlenen, o yılın, döngüdeki kaçıncı yılı olduğu bilgisi de büyük önem taşıyor. Bu sayı, sizin bu yazıda derinlemesine bir biçimde açıkladığınız 5 (değişim) yılının her bir kişi için hangi eksende zorluk/ilerleme yaratabileceğinin, olumsuz döngü içinde olanlar için ise bunu kırma potansiyelinin nerede bulunduğuna dair ipuçları taşıyor. Yıllar içinde rehberliğini güvenerek aldığım ve çok faydasını gördüğüm bu sayıyı nasıl belirleyeceğimize gelirsek;
    Örneğin, doğum tarihi 25.04.1981 olan birini ele alalım. Bu kişinin doğum sayısı üçlü kod olarak;
    (2+5) . (0+4) . (1+9+8+1) = 7.4.1 = 3 (Parantez içindeki tüm sayıları tek basamaklı olana kadar birbirleriyle topluyoruz, 1981’in toplamı 19, 1+9=10, 1+0=1 toplamındaki gibi).
    Bu kişinin arketipi dediğimiz doğum sayısı 3’miş. (Arketip, bambaşka ve derin bir konu)
    Gelelim asıl eklemek istediğim bilgiye, kişinin o yıl hangi döngü yılında olduğuna;
    Doğum tarihindeki gün ve ay bilgilerini aynen bırakıp, yıl hanesine o yılı ekliyoruz. Yani bu örnekte;
    (2+5) . (0+4) . (2+0+2+1) = 7.4.5 = 7 . Bu kişi 2021 yılında 7. yılındaymış.
    Bunun ve diğer sayıların ne anlama geldiğini kısaca açıklamak gerekirse;
    1…. Yeni başlangıçlar – Birlik – Kendini Kabul
    2…. Cesaret
    3…. Özdeğer / Gönülden Vermenin Gücü (Kendine ve Başkalarına)
    4…. Düzen (Yaşamdaki iş, yaşanılan coğrafya, ilişkiler gibi büyük taşların oturması teması)
    5… Değişim, dönüşüm (Bir açıdan daha çok bunlara izin verme)
    6… Sevgi ve Şifa yılı (dengesiz tarafta ise sevildiğini hissedememe, sevgi alamama gibi temalar)
    7… Yol / Yaşam Yolu / Zırhları bırakmak (içinde güven ve sevgi gibi bir çok tema var bu nedenle)
    8… Bolluk / Sonsuz Seçenekler / Seçeneklerin, bir anlamda seçme özgürlüğünün ve kendi yaşam sorumluluğun farkında olmak
    9… Tamamlanma (Kendi iç benlikleri, 9 yıllık döngü boyunca özellikle tekrar eden bir dersin anlaşılması ve yaşamdan sevgiyle uğurlanması adeta için bir fırsat yılı)
    9 yılın ardından yeni bir döngü başlıyor, yine 1 yılımızla.
    Bilgilerin ihtiyacı olan herkese ulaşması dileğimle ve tüm sevgimle hepimize harika bir değişim ve dönüşüm yılı diliyorum. Sevgi, uyum ve denge bizimle olsun.

    Liked by 8 people

  2. 2021 in ilk hediyeleri gelmeye başladı. teşekkürler. bütüne evrene hepimize sifa olsun. hareketlendiren bir yıl enerji başlıyor, nerede hareket orada bereket.

    Liked by 1 kişi

  3. Güneş MC aslanda 10. Evde kavuşum ve mars aslan + ateş ağırlıklı bir harita sahibi olarak bu sene bir şeyleri radikal şekilde değiştirmek için adımlar atmaya başladım ve değiştireceğimi umuyorum. Hepimiz için iç huzuru dilerim. İyi yıllar.

    Liked by 2 people

  4. “en yüksek ifadesi yaşamın tamamına âşık olmak ve özgürlüğün içten geldiğini bilmektir.” Iste bu! Sevgili Mor Alev, tam olarak bu kelimelerle ifade ettigin enerjiyi tam 2 ocakta anladim, ben bu hizdan cok memnunum, yilin enerjisini agir agir Mart hatta Nisan geldiginde yeni yeni ozumsemek vardi eskiden hayatimda:)) simdi 2 ocak oldu, pat 5teyim! Benim dogum numaram 11,eger sadefe rakamlarla ifade edilecekse 2 oluyor sanirim. Ve yukarida Sibel hanimin verdigi hesabina gore de 5.yilimmis! 5.yilda 5.yilinda olmak, ben simdiden bu 2021 ile ates dansimi zaten cok sevdim! Bu yil en yuksek potansiyele dogru 1 an bile ara vermeden, nese keyif coskuyla ilerleyecegimi ve eger gezegende omrum varsa cok sevecegim bir yil olacagini cok iyi biliyorum! Varligin icin minnettarim, sonsuz tesekkurler, umarim bu yil senin de altin piriltilarla hatirladigin bir yil olacak, sagligina duaciyim. Sevgiler!

    Liked by 2 people

  5. Sevgili mor alev ve Sibel hanım guzel bilgiler için çok tşk ederim güzel bir yıl olacak benim ve bütünün yani bizim en yüksek hayrımiza😊🙏🙏🙏

    Liked by 1 kişi

  6. Yoksa olan oluyor mu, insan olanı kendisi yaptı sanan saftirik bir inanan mı? Çabasızlıkta hemzemin bir gündeyim. Anlamlar serih bir sükunete bıraktı yerini. Bugün beşi, beş bir sayı, sayı bi sembol, semboller sembolleri gösterip duruyorken gerçek, onları izleyen bir şahitten ibaret sanki.

    Severek. 🌫️👀

    Beğen

Yorumlar kapatıldı.