Arkadaşlık Kaybı?

Sevgililer,

Geçmişteki gibi tepki vermediğinizi keşfediyorsunuz. Belki de henüz tam olarak fark etmediğiniz bir değişiklik de çok daha kendine yeterli ve cesur hale gelmekte olduğunuzdur.

Belki de, diğerleri ihtiyaçlarını sizin karşılamanızı istediğinde “Hayır” diyorsunuz. Belki de gereksiz inceliklerle pek de uğraşmıyorsunuz. Veya belki sizi bir zamanlar ilgilendiren şeyler artık ilginizi çekmiyor. Bağımsızlığınızı ve cesaretinizi nasıl sergilediğinizin önemi yok, son ürün herkes için aynı – Olma özgürlüğü.

Özgürlüğün ilk yılbaşı ve bayram sezonu belki de akıl karıştırıcı. Çünkü pek çoğunuz geçmiş ve şimdiki hareketlerinizi sorguluyorsunuz, diğerlerinin hareketlerini de öyle. Bayram ve yılbaşı geleneklerinizin hangisinin ya da herhangi birinin sürdürmek için ilginizi çekip çekmediğine karar veriyorsunuz. Aynı zamanda, diğerleri bir zamanlar olduğunuz kişi olmanız için baskı yapıyorlar.

Bu kolay bir zaman olmasa da, bunun için yıllarca hatta bazılarınız on yıllarca hazırlandınız. Bir parçanız kendisiyle çatışıyor, bir parçanız da şimdi sizin için çok az anlam taşıyan bayram gelenekleriyle. İşte böylece Aralık enerjileri sizi bütün ihtişamınızla kendiniz olmaya teşvike devam ediyor.

Belki arkadaşlık havuzunuz öyle küçüldü ki, kaygılanıyorsunuz ve yeni siz olmakla tamamen rahat değilsiniz. Bağımsız insan melek haline gelmiş olmanıza karşın, insan karakterindeki diğerleriyle sevecen etkileşim arzunuzu sürdürüyorsunuz. Bu bütün insan melekler için geçerli olmayabilir. Fakat pek çoklarınız için arkadaşlıklar bir kaygı haline geldi.

Benzer düşüncede olanlarla yeni etkileşimler yaratacaksınız ve en olmadık yerlerde yeni arkadaşlar keşfedeceksiniz. Ancak arkadaşlık alanında yeniden başlamak zorunda olmayı içeren böyle bir bilgi andaki yalnızlık hislerinizi yatıştırmıyor.

Size güvence veriyoruz, arkadaşlık ve ilişki kaygılarınızdan önünüzdeki aylarda kurtulacaksınız. Çünkü 2020, kendinizi sosyal çevrenin dışında keşfetmenizle alakalıydı. Ama diğer taraftan herkes kendini izole etmedi. Hayatlarının bir zamanlar olduğu gibi sürdürerek bu bireyler sizin geliştirmiş olduğunuz bir takım özgürlüklerden eksik kalmış oldular.

Bu kendini izole etmeyenler kötü insanlardır anlamına gelmiyor, sadece onlara verilen “Kodes’ten ücretsiz çık” kartını kullanmamayı tercih ettiler. Böyle bir ifade onların sizden daha az ruhani olduğunu mu ima ediyor? Hayır. Sadece daha zor bir yol seçtiler. Adına 2020 denilen kitlesel duraklamayı yaratmaya yardım etmiş olsalar da o duraklamanın avantajlarını kullanmadılar.

İşte böylece bazı arkadaşlarınız veya eski arkadaşlarınız bu tek başınalık yılını kullananlarınızdan farklı yerlerdeler. Ve farklı bir yerde oldukları için de, o kadar çok ortak noktanız bulunmuyor. Bu ne iyi ne de kötüdür, sadece farklıdır. Siz bir ilgiden diğerine uçuşurken, bir süre zor gelebilecek bir fark. Biraz da 12 yaşındayken, 8 yaşındakiyle oynamakla ilgilenmemeniz gibi. Fakat her ikiniz de otuzlu yaşlara gelince o yaş farkı çok az anlam taşıyacaktır. İşte bu tek başınalık senesini kullanmamayı seçenler için de durum böyle olabilir. Bir süreliğe sizin özgürlük temelinize yetişebilmek için aynı anda çift iş yapmaya ihtiyaçları olacak.

2020’nin avantajlarından yararlanmayanlar sizin bir zamanlar olduğunuz gibi olmanızı bekleyecekler, çünkü onlar çoğunlukla yıl başlarken oldukları kişiler. Bu ne iyi, ne de kötü, bu sadece onların kendi yollarını takip etme şekilleridir. Bu tek başınalık yılını kucaklamamış olanların bazıları için bunu yapmamış olmak bir onur rozeti oldu. Tıpkı bunu yapmış olanlar için olduğu gibi. Yani 2021’in çoğunluğunda, çok fazla ortak noktanızın olması pek olası değil.

Son ifade taşa yazılamamıştır, ancak bir olasılıklar gözlemidir. Sizin de bir zamanlar için yas tutmanız olasılığı vardır, aynı çocukluk ilgilerinizi arkanızda bıraktığınızda olduğu gibi. Bununla beraber, yeni hayatınızın olasılıklarını sabırsızlıkla bekleyecek ve yeni arkadaşlıklar yaratacaksınız.

Bu tek başınalık senesini içlerine dönmek için kullanmayan arkadaşlarınızla hiç etkileşime girmeyeceksiniz demiyoruz, fakat onun yerine o arkadaşların size yetişmesi biraz zaman alabilir. Ya da onlarla hiç etkileşime girmeyebilirsiniz, çünkü onlar size yakın bir yere geldiklerinde öyle farklı ilgilere sahip olabilirsiniz ki etkileşimler asla aynı olmayabilir. 

Bu son düşünce pek çoklarınız için sıkıntı verici olabilir, çünkü siz arkadaşlıklarınıza değer veriyorsunuz. Ancak siz nasıl farklılaştıysanız, ilgi ve etkileşimleriniz de değişiyor. Varlığınızda ve gittiğiniz yönde çok daha özgüvenlisiniz. Yani, eğer arkadaşlar bu tek başınalık senesini size yakın bir şekilde kullanmış olsalar bile, hala daha öyle farklı yollarda olabilirsiniz ki, bu yollar hiç çakışmayabilir.

Bu da birlikte liseye gittiğiniz pek çok insandan çok da farklı değildir. Büyük ihtimalle şimdi onlarla çok az ortak noktanız var çünkü sizin 3D yetişkin yolunuz onlarınkinden değişikti. Aynı okula gitmiş olmanın getirdiği bir ortak nokta vardı ama gelip geçen bir ilişkiden daha fazlasını sürdürmek için yeterli miktarda diğer ortak noktalar eksikti. Bu ne 3D hayatınızı ne de geçişinizi etkiledi. 20201’den ve ötesinden geçerken de sizler için aynı böyle olacak. 

Beklentilerin çok ötesinde evrimleştiniz – bir zamanlar olanlar, olmuş olduğunuz kişi artık yok. Dolayısıyla, benzer alanlarla ilgilenmeyenler ya da farklı bir zaman akışında olanlar ilginizi çok çekemeyebilir.  Ama neşe-keyif-coşku ve kahkahalarla ışıldamanıza yardım edecek başkaları olacak. Varlığınızın dramatik yeni bir evresine giriyorsunuz. Bundan önce yeryüzünde asla kitlesel şekilde yaşanmamış olan bir evre.

Siz yenisiniz. Yeryüzü yeni. Ve sonuç olarak arkadaşlıklarınız da değişecek. Bırakın olsun. Eğer sizin için artık ışıldamayan ve belki de hiç ışıldayamayacak arkadaşlıkları sürdürebilmek için kaçınılmaz olanı durdurmaya çalışmak yerine, yeni benliğinize akarsanız, asla yalnız kalmayacağınızı bilmenize müsaade edin. Öyle de oldu. Âmin.

Brenda Hoffman ve kanallığını yaptığı Işık Varlıklarına çok teşekkürler. (LifeTapestryCreations.com)


En son nöroplastisite yöntemleriyle HAYATINIZI AKIŞA AÇMAK, ALMA-VERME DENGESİNİ KURMAK, KISIR DÖNGÜLERE SON VERMEK ve BOLLUĞA EVET! demek için “Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu” bağlantısına tıklayın.

SAĞLIKLI KİLOYA ULAŞMAK ve bedeninizle barışmak için Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu ile Sağlıklı Zayıflama yönteminden faydalanmak için buraya tıklayınız.

Bu değişim döneminde, “Büyük Resme” ve yükseliş sürecindeki rolünüze dair daha fazla anlayış sahibi olmak, Yüksek Benliğiniz ve Ruh Ekibinizle daha yakın bağlantıda yaşamak üzere, Yüksek Benliğiniz (Yaratan Benliğiniz, Öz-Benliğiniz, İçinizdeki Işık) yönetiminde Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin.


Telif Hakkı©2020 Mor Alev. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://moralev.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir.

Copyright © 2020 by Mor Alev. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://moralev.com/

23 comments

  1. Merhaba sevgili Moralev,
    Bir süredir kendimde gözlemlediğim şeyleri paylaşmak istedim. Eski ben ile aramdaki farkın ne kadar açıldığına şahitlik ediyorum ve bu şaşırtıcı derecede huzurlu. Eski ben,evhamlı,telaşlı,kontrolcü ve sabırsız biriydi. Şu an olduğum kişiye dönüşmem 3 yıl sürdü;ancak öyle tüy gibi hafifçe olmuş gibi hissediyorum. 40 gün önce babamı kaybettim. Hiçbir şeyi yokken ortaya çıkan beyin tümörü 43 günde onu uğurlamamıza neden oldu. Bu zor bir acı ama yaşamımın bu döneminde deneyimlemeyi seçmiş olduğum bir olay olarak görüyorum artık.Eski ben olsam,yalnız kalan annem için müthiş endişelenir hatta onun hayatını organize etmek için kendimi feda ederdim. Artık biliyorum ki bu da onun seçimi ve onun yolu.
    Durup her baktığımda huzur içinde ve yaradana sonsuz güvenerek diyorum ki,her şey olması gerektiği gibi. Bizim bilmediğimiz ve yalnızca günü geldiğinde anlayacağımız nice hayırlar var her olayda.
    Dünkü ‘daha iyi bir dünya düşünme cüreti‘ adlı yazınızdaki alıştırmada gözlerimi kapattığımda pastoral bir yerleşim yerinde büyükçe bir masa etrafında kalabalık bir dost topluluğuyla yemekler yiyor ve kahkahalar atıyorum.yüzlerin hiç biri tanıdık değildi. Bugünkü yazınızla da anlıyorum ki, bu güzel dostlar hayatıma geliyorlar.
    Herşey olması gerektiği gibi…Neşe keyif ve coşku hep bizimle olsun.Teşekkür ederim. Sevgiler.

    Liked by 9 people

  2. Ben yine sevgiyim ve sevgi olarak kalmayı seçiyorum...🙏❤ dedi ki:

    Ama nasıl güzel, nasıl da doğru, hem de cümlesi cümlesine, satırı satırına… Gel de yorum yazma…😍 Sizi seviyorum Mor Alev… Okuduktan sonra hissettiğim duyguları bir bilseniz…🤩

    Liked by 5 people

  3. Sevgili Mor Alev,
    Dun arkadaslarimdan biriyle birdenbire ortaya cikan, hic de noel ruhuna uyduramadigim bir tartisma yasandi ve ben eski bene gore ne kadar rahat, yalnizliktan korkmayan sekilde durdugumu fark ettim. Hic istemeyecegim bir seydi ve aramizi duzeltecegimizi de biliyorum zaten, ama ne kadar degistigimi gorme firsati yakaladim. Bugun yazinin basligini gorunce sasirdim 🙂 2020 boyunca ana konularima ve zorlandigim alanlara odaklanmistim, cok fazla odaklanmadigim konularda bile hic fark etmeden, eski enerjide 10 yil surebilecek bi gecis yasadigimi gormus oldum. Bu beni cok rahatlatti, hayatimdaki tum insanlari hala cok seviyorum(hatta eskisinden de cok cunku ozgurum) ama tarifi olmaz bir keyif aldigim ozgurluk, bagimsizlik haline girmekten cok mutluyum. Özgürlük ve hicbir kaliba sigimadigim geniiis bir ferahlik, cok guzel. Isik varliklarina, kanalimiza, bloga ve elbette sana cok tesekkur ederim!

    Liked by 5 people

  4. Nasıl güzel bir yazı ekim ayından beri bu konuda (arkadaşlarım) çok yıprandım. Bir yandan da kendimi müthiş özgür hissediyordum, aslında onları çok seviyorum ama onlar farklı yollardalar asla çakışmıyoruz sevgili mor alev o kadar güzel bir yazı ki anlatamam … nasıl hafifledim kanala bloga ve ışık varlıklara tabiki sana çoook ama çok teşekkür derim.

    Liked by 4 people

    1. Sevgili mor alev öncelikle kocam teşekkürler…yukarıda yazılanları ben 2012 sonrası yaşadım ve 2020 öncesi tıkanıp kalmışlık hissini çok yoğun yaşamaya başlamıştım…2020 beni zorlamadı şaşırtmadı aksine huşu içinde geçirdim…şimdi paylaşımınızı okuyunca 2021 ödül toplama yılım olabilirmi ?dedim 🤗

      Liked by 1 kişi

      1. Çok ilginç benim de 2012 sonrası çevremde çok yakınımda olan insanlar bir bir çıktılar hayatımdan yaprak dökümü gibi… ve sizin gibi bu anlamda 2020 ağır gelmedi bana… uzun bir sürece yaymıştım sanki bu yaprak dökümünü… ve hiç birini ben göndermedim aslında… tarih çok ilginç geldi… 2012 bir anlamı olabilir mi mor alev?

        Beğen

        1. Elbette Kuzuletta, bu blogda 2012’nin önemine defalarca eğildik. Kali Yuga’nın bitişi, büyük enerji değişimi, ekinoks presesyonu… İsterseniz arama kutusuna yazın, eski yazıları göreceksiniz, özellikle 2013-2015 arasında yayınladıklarımı. Sevgiler

          Beğen

  5. ;))4 5 yıl evvelime gittim sanki…
    Hep bu sözü diyerek “benim yaşadıklarım benim sınavım ,sizin davranışlarınız da sizin sınavınız”
    Evet biz onlarla sınava tabi tutulduk fakat şimdi diyemiyorum ki sen bana veya benim zor günümde yanımda olmadın şimdi bende senin yanında olmuyorum .onlarda bu süreçleri rahatla atlatsınlar diye elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.Sonra diyorum ben kimim ki vekilliklerini yükleniyorum salıverin sınavlarını herkes yaşasın anlatmayla olmuyor bazen illâ yaşanacak.
    Çok şükür binlerce #Şükür mesajlarımıza yanlız #Olmadığımızı bildiren o muhteşem hislerimize ,meleklerimizin göremediğimiz sevdiklerimizin dokunuşlarına
    🌀☝️🙏🌞🥰

    Liked by 4 people

  6. Sana yazdığım konuyla alakalı Işık varlıklarından bu mesajı görmek tahmin edeceğin üzere ağzımı açık bıraktı 😁
    Hâlâ şaşırıyorum.
    Daha iki gün oldu ama bana seneler önceymiş gibi geliyor. Tavrım daha yumuşak olabilirdi mutlaka daha iyi halledilebilirdi fakat karşı taraf durumu anlamak yerine beni bir haklı-haksız savaşına çekmeye çalıştı ama ben bununla ilgilenmiyordum. O bana kedi gibi sokulmak ve hep de bu tarz bir samimiyet istemiş, sınırsız olmak.. ama ben zaten bunu veremem çünkü genel olarak yapım da yok ve her ilişki farklı gelişiyor. Bu dünyada yalnız bile kalacak olsam aslında öyle olmadığımı biliyorum. Işık varlıklarına ve sana çok teşekkürler Mor Alev🙏
    Sevgiyle 💜

    Liked by 2 people

  7. Daha dün dedim ki ‘2021’de ‘arkadaslarim bitti’ vee tabi ki Mor Alev her zamanki gibi cevabi verdi…Cok tesekkurler, iyi ki varsiniz ve bizlere yolculugumuzda rehberlik ediyorsunuz

    Liked by 3 people

  8. Bikaç haftadır, yeni yazıları takip etmiyordum. Dün kendimi bir belirsizlik bulutunun içinde hissedip yaptığım meditasyondan sonra gelip baktığımda 24 aralık tarihli yazınızı okudum. Günlük problemleri bir kenara bırakıp, özgürleşme niyetiyle meditasyonu yapmıştım, o kadar paralel geldi yazılanlar.

    Bugün de, bir süredir uyarılarıma rağmen paylaşım temelli olmayan bir arkadaşlık ilişkisine sınır çizdim. Belki de bir nokta koymuş olmalıyım. Öncelik sırasında olmak isteyen birinin, üstüne değersizleştirme girişimine bir cevap verilmeliydi. Aslında bunun gibi onlarca arkadaşlık ya da ilişki yıllarca sürmüştür. Ama artık bardak daha çabuk doluyor. Ya da başka bir hayat olduğuna ikna oldum nihayet. Sanırım yazıları takip etmesek de benzer etkileri deneyimliyoruz.

    Sadece bu da değil, özellikle son 2 aydır bu yazıda değinilen birden fazla şey resmen sahne alıyor. Daha az kırılgan olmayı dilerdim. Uzaklaşıyor olmak, boşluk hissi, yalnızlık…
    tabiki sevgisizlik hissetmiyorum ama bu boyutta olduğumuza göre insanlarla da çok ilgili olmalı tüm bunlar. Ne zaman daha çok insan aynı Bir’in parçası olduğumuzu hissetmeye başlayacak?

    Liked by 2 people

    1. Sevgili Berkant, bence dramatik diyorlar çünkü öyle değişeceğiz ki, kendimizi tanıyamayacağız. Şimdi düşününce, zaten müthiş değiştik özellikle de son bir yılda. Bunu ufak ufak dışarıya yansıtmaya başladığımıza da inanıyorum, ancak hepsini değil. Şöyle bir gözümüzde canlandırırsak, değişimin tamamını dışımıza yansıtsak acaba ne olur? Dramatik olur herhalde! Ama bunu da en iyisi görüp de anlamak gerekiyor sanırım. Bir ihtimal bundan iki üç ay gibi bir süre sonra “dramatik” tanımlamasını daha iyi anlayabileceğiz. Sevgilerle

      Beğen

  9. İlişkilerini soyuna soyuna bu güne gelmiş bir beni okudum ve düşünerek anladım.
    Teşekkür ediyorum Moralev. Hep sevgiyle.

    Liked by 1 kişi

Yorumlar kapatıldı.