İlişkiler Mutlu Eder mi?

Bilge Baykuşlar, blogda arka planda değişiklikler devam ederken, ben de tek tek yazıları kontrol ediyorum, olabilecek gariplikleri yakalamaya çalışıyorum. Bu sırada eski yazılara da denk geliyorum. Aşağıdaki iki Abraham alıntısını 2017’de paylaşmışım. Bu prensipler, hatta evrensel yasalar, insan yaşamımızdaki mutluluğun temelini işaret ediyor.

Başlıktaki soruya gelirsek, herhangi bir ilişki bizi mutlu eder mi? Maalesef yanıt kocaman bir hayır! Bize öğretilenlerin tam tersi. İlişkilerimiz mutluluk kaynağımız değildir, yansımamızdır. Bizi mutlu etme potansiyeli sıfırdır! Başkalarıyla ilişkilerimiz, kendimizle olan ilişkimizin bir kopyası olmak zorundadır.

Peki, hiçbir hareketli varlıkla (insan ya da hayvan) ilişkimiz olmadan, tek başına, yapayalnız mutlu olabilir miyiz? Yine kocaman bir hayır! Tom Hanks’in karakterinin Yeni Hayat (Castaway) filminde aklını kaçırmamak için futbol topuna çizdiği suratı düşünün. İnsan, toplumsal bir varlıktır. Toplumla hayatta kalır, öğrenir ve gelişir. Ve insanın en büyük ihtiyacı, sevgi vermektir. Verebilmek için de alabilmelidir. Görünmez sevgi bağlarını hissetmek ve yaşamak, insanın en derin özlemidir.

Bizi asıl mutlu eden sevgi akışında yaşamak, sevginin fiziksel ifadesi olmak ve gelişmektir! İşte bu yüzden hayatımızda ilişkiler isteriz, aile, dostlar ve yolumuzu paylaşacağımız bir hayat arkadaşı…

İlişkilerimizi sihirli mutluluk iksiri olarak görmekten vazgeçsek ve sadece olduğu şey olarak görsek – sevgi paylaşım aracı, öğrenme, gelişme ve ilerleme katalizörü – nasıl olurdu? Kendi mutluluğumuzdan kendimiz sorumlu olsak nasıl olurdu?

Bu hafta tekrar evlere kapanırken, “Biz” burcu Terazi’deki Venüs ve “Devlet ve Eril Güç” burcu Oğlak’taki Satürn, gergin kare açıya devam ediyor. En yakın ilişkilerimizi istesek de istemesek de mercek altına almak zorundayız. Akrep yeni ayının etkileri devam ediyor. Bu dönemde Abraham’ın aşağıda söyledikleri yolumuzu aydınlatıyor:

“Sevdiğiniz birisi için yapabileceğiniz en iyi şey mutlu olmaktır!

Ve sevdiğiniz kişi için yapabileceğiniz en kötü şey mutsuz olmak ve sonra da ondan bunu değiştirmesini istemektir.

Bir başkasının sizi mutlu etmek için yapabileceği hiçbir şey yoktur! Eğer baskın niyetiniz, kendinizi olduğunuz gerçek kişi ile uyumlu titreşimde tutmak olursa, asla bir başkasının ya da kendinizin mutsuz olacağı bir davranışta bulunamazsınız.”

(Abraham, Esther Hicks, Nisan 1999)

Peki ya Abraham bir ilişki isteyenlere ne diyor?

“Bir başkasıyla girebileceğiniz ilişkinin sizi yüksek hislere taşıyacağını beklemek asla iyi bir fikir değildir. Çünkü Çekim Gücü Yasası size sizin hissettiğinizden farklı bir şey getiremez. Eğer siz zaten dengeli ve mutlu değilseniz, Çekim Gücü Yasası size dengeli, mutlu bir insan getiremez. Ne yaparsanız yapın, ne derseniz deyin, Çekim Gücü Yasası baskın olarak olduğunuz enerjiye uyan kişiyi getirir. 

Herkes bir şeyleri sadece tek sebepten ister: Ona sahip olduklarında daha iyi hissedeceklerine inanırlar. Biz, anlamanızı rica ediyoruz, o size gelmeden önce daha iyi hissetmelisiniz.

En basit haliyle ifade edersek, eğer kendinizle, kendi hayatınızla mutlu değilseniz, bir eş, bir hayat arkadaşı çekimi sadece o uyumsuzluğu artıracaktır. Çünkü yokluk ve eksiklik enerjisinden doğru yapılan her hareket her zaman ters etki yapar.”

(Abraham, Esther Hicks, Vortex Kitabından)

Evet, dostlar, eğer ışık istiyorsanız önce içinizdeki ışığın şalterini açmalısınız, eğer çevrenizi mutlu etmek istiyorsanız önce siz mutlu olmalısınız. Eğer aşk istiyorsanız, önce kendinize âşık olmalısınız. Peki, bunu nasıl yapacağız? Farkındalıkla!

Gün içinde kendinize nasıl davranıyorsunuz? Kendi ruhunuza, bedeninize nasıl bakıyorsunuz? Nefes alın. Kalbinize sorun. “Ben beni mutlu etmek için ne yapabilirim?” ya da daha iyi soru şudur: “Nasıl ruhumun neşe-keyif-coşku ifadesi olabilirim?”

Daha detaylı metotlar için ana menüdeki “Yöntemler” bölümüne bakmanız yardımcı olacaktır. Tüm yazılar başlığı altındaki İlişkiler kategorisindeki yazılar da yardımcı olabilir. Bolluk ve yaratım yöntemleri sadece “para” konusu için değil, Sevgi Bolluğu konusunda da etkilidir. Aslında her şey sevgi değil midir?

Mor Alev


En son nöroplastisite yöntemleriyle HAYATINIZI AKIŞA AÇMAK, ALMA-VERME DENGESİNİ KURMAK, KISIR DÖNGÜLERE SON VERMEK ve BOLLUĞA EVET! demek için “Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu” bağlantısına tıklayın.

SAĞLIKLI KİLOYA ULAŞMAK ve bedeninizle barışmak için Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu ile Sağlıklı Zayıflama yönteminden faydalanmak için buraya tıklayınız.

Bu değişim döneminde, “Büyük Resme” ve yükseliş sürecindeki rolünüze dair daha fazla anlayış sahibi olmak, Yüksek Benliğiniz ve Ruh Ekibinizle daha yakın bağlantıda yaşamak üzere, Yüksek Benliğiniz (Yaratan Benliğiniz, Öz-Benliğiniz, İçinizdeki Işık) yönetiminde Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin.


Telif Hakkı©2020 Mor Alev. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://moralev.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir.

Copyright © 2020 by Mor Alev. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://moralev.com/

6 comments

  1. Abraham canim hocam💙 5 yildir takibindeyim.
    Kendi hislerimin nerede oldugunu gormek istedigimde karsimdakilerin bana davranisindan cok kolay algiliyorum.
    Sadece es ve ya cocuk degil. Sokakta, markette, parkta her yerde.
    Siz ne kadar iyi hissedip kendinizi severseniz o kadar sevgi akiyor.
    Sabah uyanip bir 15-20 dakika sesizlikle kendine donmek yeterli olabiliyor!
    Yillardir kulakliklarimla gezer kitap, YouTube’ta butun spiritual hacalari dinlerim. Ailem hep benimle dalga gecerdi. Ama su an geldigimiz yerde bu kaos’ta hepimiz huzurluyuz!
    Kendinize verdiginiz her emek katlanarak geri donuyor.
    Kendinizi cok sevin. Cunki biz cok seviliyoruz aslinda🙏

    Liked by 3 people

  2. Sevgili Mor Alev,
    Ancak bu kadar olur! Dun uzun zamandir iletisimde olmadigim bir dostla tekrardan iletisim kurduk. Yillar once arkadasligimiz bana iyi hissettirdigi icin hic bilmeden sanki onu kullanmistim, bir mutluluk iksiri gibi,tipki yazida bahsedilen sekilde. Simdi ise ben cok mutluyum ve muhtaclik enerjisini hayatimdan cikarali cok oldu. Elbette bu eski dostla iletisim kurmak yine cok mutlu etti, ama bu sefer mutlulugumu onunla beslemek icin degil, zaten varolan ic huzuru paylasmak icin konustum. 2 dk icinde catisan fikirlerle guceniklik enerjisi yasardik gecmiste, simdi ise tam bir sevgi akisi oldu aramizda o kadar. Gercekten iliskiler aynalarimiz! Yoksa neden kendimizi milyarlarca parcaya bolup bir suru insan olmayi sectik ki! 🙂 insanlar olarak iyi ki variz, ozellikle zor insanlar olmasa hic bu kadar hizli ilerleyemezdik. Her bir iliskime ve aynalarima bu vesileyle tesekkur ederim! Umarim farkindaligimiz arttikca bu kadar cok bolunme ve gosterme ihtiyacimiz azalacak, o zaman dunya nufusumuz da dengelenecek. Her sey cok guzel olacak! Sevgilerimle.

    Liked by 1 kişi

  3. Ne güzel yazmışsınız sevgili Mor Alev …. ” Aslında her şey sevgi değil midir?”
    Hatırlatıcılığınız harikulade 🙂

    Sonsuzda sevgilerimle,
    Betül

    Liked by 1 kişi

  4. Bugün ve her gün muhteşem hatırlatmalar için teşekkürler. Sevgiyle paylaşacağım..

    Liked by 1 kişi

Yorumlar kapatıldı.