Melekler: İçerideki Çocuk

Inner Child Art Print by arazzb

Bir dakikanızı ayırın. Sizi hayatınızda bir zamanlar rahatsız etmiş olan veya şimdi rahatsız etmekte olan birini düşünün. Tanıdığınız veya sadece haberlerde şahit olduğunuz birisi olabilir. Derinden önemsediğiniz veya bir daha hiç görmek istemediğiniz biri. Bu kişi hakkında düşünmeye bir dakikanızı verin. İlk aklınıza gelene güvenin.

Bunu yaparken bedeninizdeki hisleri hissedin. Belki çenenizde, sırtınıza veya karnınızda oluşan gerginliği fark edin. Huzurlu veya sakin misiniz,  korku dolu ya da öfkeli misiniz, hissedin. En ufak bir yargılama olmadan sadece bunu görün.

Şimdi bu insanı bir çocuk olarak düşünün, kaybolmuş, yalnız, ezilmiş, dövülmüş, suistimal edilmiş veya görmezden gelinmiş. Onları sevgi için ağlayan ama dönecek hiçbir yeri olmayan ufak bir çocuk olarak görün. İçlerindeki karışıklığın ve yalnızlığın acısını hissedin. Böylesine sevilmediğini hisseden o ufaklığa kalbinizin şefkatle açıldığını hissedin.

Şimdi, eğer yapabilirseniz, bu küçük acı çeken çocuğu sizi bu kadar rahatsız eden insanın içinde gördüğünüzü düşünün. Bu çocuğa sevgi, ışık ve bu dünyadaki yaşamın önemli bir parçası olduğuna dair güveni yollayabileceğinizi zihninizde canlandırın. Küçük çocuğa sevgi yollarken, daha büyük halinin de yumuşamaya başladığını düşünün. Gözünüzde canlandırın, çocuğun yetişkin hali açılmaya başlıyor, belki de size merak ve minnetle bakıyor. Onlar için ne yaptığınızı anlamıyorlar ama sevginizi hissediyorlar.

Bu çocuğa sevgi yollarken bedeninizdeki hisleri hissedin. Sıcaklık, rahatlama ve hatta enerji akışını hissedin. Kendiniz olmak çok iyi hissettiriyor.

Sevgililer, yeryüzünde bir tehdit, baş belası, canavar veya manyakça saldırgan olarak düşünülen her insanın içinde yalnız ve incitilmiş bir çocuk vardır. Bir çocuğu inciten her saldırganın içinde istismar edilmiş bir çocuk vardır. Her bağımlı, hayatın sertliğinden bunalmış hassas bir çocuk taşır. Her narsistin içinde ilgi için ağlayan bir yalnız çocuk bulunur. Her manipülatif yalancının içinde gerçeğinden dolayı hor görülmüş bir çocuk vardır.

Sizi rahatsız edenlerin içindeki yaralı çocukları sevin, sevgililer. Biz sizden paspas olmanızı, herhangi bir çeşit istismara veya hatta kabalığa bile izin vermenizi istemiyoruz. Ancak belki de uzaktan bir yerden doğru, sertlik veya nefret kabuğunun içinde sıkışıp kalmış acı çeken çocuklara sevgi yollayabilirsiniz. Yetişkin suiistimalcinin içinde kapatılmış suiistimale uğramış çocukları sevin. Yetişkin bağımlının içinde bunalmış, ezilmiş minik ruhlara sevgi yollayın. Hiç dayanamadığınız insanların içindeki karanlığa saplanmış masum kıvılcıma sevginizi yollayın.

İlahi olanın masum kıvılcımı sizin de içinizde yaşıyor. Diğerlerinin içindeki masum ışığa sevgi yolladığınızda, bu en büyük öz-sevgi şeklidir. Çünkü her şeyde ve her varlıkta yaşayan Kaynağı ve Benliği seviyorsunuz. Siz Yaratan’ı seviyorsunuz.

Bu sevgi akışında en derin, en gerçek BENliğinize bağlanırsınız. Ne olursa olsun herkesin içindeki ışığı ve masumiyeti sevmeye gönüllü olduğunuzda, dünyanın bütün doğrucu öfkesi, savunuculuğu ve tepkileriyle hissedeceğinizin çok ötesinde kendi gerçek benliğinize âşık olursunuz.

Biz 3D dünyada sağlıklı sınırlar konulmasını teşvik ediyoruz. Size neyin neşe-keyif-coşku verip, neyin vermediği konusunda berrak bir ayrımınızın olmasını destekliyoruz. Biz aynı zamanda – bu şekilde insan benliğinizi onurlandırırken – tüm insanların içindeki masum ışığa ve ruha sevgi yollayarak içerideki ruhu onurlandırmanızı da destekliyoruz.

Eş-titreşimde olmadığınız insanların çevresinde vakit geçirmek zorunda değilsiniz. Kişiliklerini beğenmek zorunda değilsiniz. Davranışları için bahaneler, özürler yaratmak zorunda değilsiniz. Bütün bunların yerine, onları sevin, ama gerçek “onları” sevin, içlerindeki ruhu. Ve belki de onları acı ve karanlık yollarından alıkoyan, çok daha büyük gerçeğe ve aydınlığa çeviren siz olursunuz.

Sizleri çok seviyoruz.

Melekler.

Ann Albers ve Meleklere çok teşekkürler. (visionsofheaven.com)


En son nöroplastisite yöntemleriyle hayatınızı akışa açmak, alma-verme dengesini kurmak, kısır döngüleri sona erdirmek ve bolluğa “evet!” demek için “Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu” bağlantısına tıklayın.

SAĞLIKLI KİLOYA ULAŞMAK ve bedeninizle barışmak için Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu ile Sağlıklı Zayıflama yönteminden faydalanmak için buraya tıklayınız.

Bu değişim döneminde, “Büyük Resme” ve yükseliş sürecindeki rolünüze dair daha fazla anlayış sahibi olmak, Yüksek Benliğiniz ve Ruh Ekibinizle daha yakın bağlantıda yaşamak üzere, Yüksek Benliğiniz (Yaratan Benliğiniz, Öz-Benliğiniz, İçinizdeki Işık) yönetiminde Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin.


Telif Hakkı©2020 Mor Alev. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://moralev.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir.
Copyright © 2020 by Mor Alev. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://moralev.com/

20 comments

  1. Yine muhteşem bir yazı ve bende öyle kapılar açtı ve öyle sağlamalar yaptı ki sonsuz şükran ❤ Sayenizde öğrendim kendi içime bakmayı ve bu yaşamın illizyonlarına kapılmamam gerektiğini fakat bunu yaşamın içinde uygulamak epeyce zorluyordu ve fakat bir mucize oldu artık ruhumun penceresinden bakmayı becerebiliyorum galiba eskisi gibi kızmıyorum, öfkelenmiyorum, bugünde gözlemci olmalıyım daima diye kendime telkinler verirken yazınız düştü yine önüme harika bir eşzamanlılıkla ve şunu farkettim ; dualarımı ederken sizin söyleminizle deneyimlerimi sevgi,neşe, coşku ve kolaylıkla yapmayı seçiyorum derdim ve dualarımın kabul olduğnu gördüm. Birlikte cennet yaşamı kurmayı da seçmiştim öyle de oluyor şükürler olsun . Size ve meleklere şükranlarımla Namaste ❤

    Liked by 4 people

  2. Ne kadar zor ama bir o kadar da değerli bir davranış olur bu.
    Bunun için gerçekten çaba göstereceğim ve umarım bütünün hayrına başarabilirim🙏
    Teşekkürler😘

    Liked by 2 people

  3. Kalbimin asla yumusamayacagini sandigim, düşününce bile boğazımın düğüm düğüm olduğu biri için yaptim az önce. Işe yaradı 🙂 kisa bir an da olsa “bir” olma halini hissettim. Daha yolum var biliyorum ama yapabilmiş olmak çok iyi geldi.💙 yarın yine yapacağım. Teşekkür ederim 🙏

    Liked by 3 people

  4. Moralev sana ve herkese sorum var, ben bunu yaptım. Ama ne yazık ki daha ağırıyla karşılaştım. Yani sanki onun içindeki çocuğu görüp anladığım ve sevgimi gönderip uzaklaştığım için cezalandırılmış oldum gibi. Benim ennn büyük yaramdan vurdu ve şuan yasal süreç devam ediyor. Gerçekçi olmayan şeyler yüzünden. Peki bu durumda daha da kötüye gitmesinden korktuğumuz anlarda ne yapabiliriz? Onun gerçeği görmesi için dua ediyorum, ceza alacak ama içim ceza almasını istemiyor aslında. Ama gerçeği görmezse sonuç bu olacak. Bu durumda ne yapabiliriz?

    Beğen

    1. Kağıttan kaplan olana kadar sevin derler. Ben de buna inanıyorum. Uzaktan tabii. Burada o insanla bir araya gelin denmiyor. Çoğunluk bunu yeniden yakınlaşmak olarak algılar. Değildir. Ayrıca içinizde korku olmamalı. Sanki adına yasal süreç dediğiniz korkuların yaratıma girmesi gibi geldi. Durumu bilmediğim için varsayımda bulunuyorum tabii. Ancak bu gibi durumlarda özellikle temel bilgilere dönün. Michael ile bağ kesin, mor alev enerjisi kullanın. Yöntemler sekmesinde görebilirsiniz. Sevgilerle

      Beğen

  5. Kimsenin sevmediklerini sevdim, hoşlanmadıklarını hoşgördüm. Affetmediklerini affettim birde sahip çıktım üstüne. Bana en yakınlarım bile dediler ki en son; seni dinlemeyi artık psikolojim kaldırmıyor, bundan ötesi bende yok bunu nasıl yapabiliyorsun? Çünkü ben tüm bunların ötesindeki “onu” görüyorum. Herkesin Yaratandan bir parça taşıdığını biliyorum içinde. Beni kendine düşman bellemiş çeşitli yollarla yıpratmaya çalışmış insanlara kucak açtım. Sevgi böyle böyle büyüyor içimizde. Aramızda. Birlik inanılmaz güzel birşey, hepimizin içinde yaralı, kaybolmuş bir çocuk var ta ki onu kucaklayan kadar. Bize zarar veren insanlara bu gözle bir kez bakmayı öğrenirsek bir daha bırakın kızmayı, şefkat besliyoruz. 🙏

    Liked by 1 kişi

  6. Sevgili Mor Alev,
    Muhtesem bir makaleydi, tesekkur ederim. Ben bunu kendimi bildim bileli yaparim, beni cok ofkelendiren, nefret duygusunu icime dolduran olaylarda bile hep “onceden planladigimiz oyunda egitim gordugumuzu” dusunuyorum ve onun ruhuna bana golgelerimi gostermekte yardim ettigi icin tesekkur ediyorum.
    Eger tamamiyle durust olursak, bizi rahatsiz eden her seyin icinde derinlerde bi yerde iyilestirilecek bir golge bizde de oluyor. Elbette bazi insanlar davranissal ve zihinsel olarak hasta, acayip niyetler belki kiskancliklar tasiyorlar. Bunu fark etmek ve dogru davranisi secmek cok onemli elbette, ama en onemlisi derinlerde asla kalbimizi nefretle baglamamak, zehirlememek.

    Hayallerimden biri: Bir gun hic kimseye beni ofkelendirme ayricaligini vermemek, duygularimdan ben sorumluyum ve bedenimi, zihnimi baskasinin uyandiracagi seylere teslim etmek istemem. Ve bu mumkun! Boyle yogiler taniyorum… Umarim onlardan biri olmama az kalmistir. Sevgilerimle

    Liked by 1 kişi

    1. Sevgili Meleklerile,
      Yanıtınız çoğu zaman olduğu gibi tam bir eş titreşim hissettirdi, yüreğinize sağlık. Gölgeler gölgeler… Hepsi bizim bütün olmamız için.
      Yorumunuzu okurken, içimde yazma isteği uyandıran kısım hayaliniz oldu. Öfke de, üzüntü de, korku da, neşe gibi heyecan gibi coşku gibi, çoook zengin ve lezzetli bir duygu yelpazesinin parçası. Bir dönem ben de bu duygularda tam bir hakimiyet muhakemesi yaptım, üstüne çok düşündüö, tefekkür ettim, halden hale.. Sonra farkettim ki “Öfkelenmemek” hedefi de hala bir bağ ve sanki kazanılması edinilmesi gereken bir şey gibi gizli kalmış gölgelerimde. Öfkeyle, duygularla, kişiselleştirmeden, özdeşleşmeden, gözlemci ve tanık kalarak ilişki kurmaya başladığımda, ne o öfke aynı kaldı ne de korkular. Bir buluttu geçti, bir yağmurdu düştü…
      Umarım anlatabilmişimdir söylemek istediklerimi.
      Sevgiler

      Liked by 1 kişi

  7. Sevgili Mor Alev, yaklaşık 10 gündür narsisizm ile ilgili yazılar okuyorum, içimden bir ses eşin narsist ve ne yapsan nafile diyordu. 1 yaşında kızım ve ben hemen hemen her gün psikolojik şiddet görüyoruz. Terapi görmeyi reddediyor eşim deli miyim ben, param yok diyor ya da çalışmadığım halde git sen para bul ve benzeri şekilde rencide ediyor. Her gün boşanma düşünceleriyle boğuşuyorum, kızım için hangisi daha iyi karar veremiyorum. Bu yazı bir umut ışığı yaksa da içim tam rahat değil. Bu yazıdaki yöntemi de deneyeceğim ama sizin ya da benzer durumlar yaşayan takipçilerinizin önereceği başka tavsiyeler varsa mutlu olurum.

    Beğen

    1. Sevgili Demet, büyük ihtimalle bu sizi ilk ezen insan değil, ilk defa çaresiz hissetmiyorsunuz, doğru mu? Derinlere inin. İnançlarınızı tek tek elemeye başlayın. Gerçekliğimizi biz yarattığımıza göre, bir bilinç değişimi gerekmekte. Yöntemler sekmesindeki önerileri uygulayın, ilişkiler kategorisindeki yazılarıma bakın. Şiddet eğer fiziksel şiddete dönerse, ne yapacağınızı biliyorsunuz. Burada onunla ilgili bir şey yazmıyorum. Ama o narsist, o şöyle davranıyor, vs demek yerine çözüm odaklı olun. Çünkü sorunu biliyorsunuz. Artık nasıl daha güvende, nasıl daha verimli, nasıl daha huzurlu, nasıl daha onurlu yaşarım, nasıl kendi hayatımı kazanırım, nasıl bu evliliğe ya da kendi hayatıma sevgiyi geri getiririm? gibi sorular önemlidir. Lütfen geçen haftaki çözüm yazısındakileri hatırlayın. Size kolay gelsin. Sevgilerle

      Beğen

  8. Çok yararlı ve yol gösterici bir yazı. Uygulaması zor ama deneye deneye başarırsak hayatımız olumlu yönde değişir. Çok teşekkürler🌷❤️

    Liked by 1 kişi

  9. Yine Moraleve ve bu yazıya denk geldiğim için kendimi çok şanslı hissettiğim bir sabah🙏 Çok teşekkür ederim varlığınıza kanallığınıza ve sevgili meleklere. Yazılan her satıra çok şükür 🙏 yazının enerjisi bile o kadar güçlü ki yol göstericiliği bir yana 🙏 gözyaşları ve iç huzuruyla tamamlandı yazı benim için 🙏❤️❤️❤️💜

    Liked by 2 people

  10. Size Azerbaycandan yaziyorum. Ben de 2 yaşli kizimla narsist bir eşin bana yaptigi ruhsal ve fiziksel şiddetden dolayi 3 haftadir evimi terk ettim. Kizima gore katlaniyordum 3 yildir ama anladim ki boyle bir insandan ne bana bir eş gibi ne de kizima bir baba gibi hayir yok.. çocukluk travmalirini bilirim eşimin 8 yaşinda babasini Karabağ savaşinda kaybetmiş, 3 kardesiyle beraber annesiyle zorlu zamanlardan geçmisler. Onun yaralarini gordum ben daima. İçindeki çaresiz ve sevilmeye muhtaç çocugu sevdim. Ona eş, dost, yoldaş olmak istedim ama olmadi.. Bu sureçde bende tukendim ruhsal olarak. Sevgili Mor Alev, ben başkalarinin yaralarina melhem olmayi biraktim artik. Tukenmiş durumdayim. Kendim için ne yapa bilirim bundan sonra ruhsal olarak?..

    Liked by 1 kişi

    1. Sevgili Fatima, tükenmişliğinizin sebebi kendi kabınızı doldurmadan başkalarınınkini doldurmaya çalışmış olmanız. Bundan sonra sloganınız özsevgi, özşefkat, özbakım, özsaygı, özdeğer olmalı. Yıllardır bu konuları yazıyorum. Yöntemler ise ana menüde. Size yakın geleninden başlayın. Sevgilerle

      Beğen

        1. Sevgili Fatima, siz ayrılmakla ilk özdeğer ilanınızı yapmışsınız. Şimdi adım adım ilerleyin. Yeni hayat önce zor gelebilir ama sonrası çok daha güzel olacak. Size de kolay gelsin. Sevgilerle

          Beğen

  11. benim için de eşzamanlılık yaşadığım bir yazı oldu teşekkür ederim mor alev🙏ilk hissiyatım hep kendimi düzeltmeye doğrultmaya çalışmaktan sıkıldım hayatımda sürekli çatışma yaşadığım insanlar da biraz oklarını kendilerine çevirsinler şeklinde bir isyan bayrağı dalgalandı içimde çünkü kalbim çok kırık şuan camları içime batıyor ama sonra dedimki kendime; geçmem gereken sınavın sorularını değiştirmeye çalışıyorum boşa bir uğraş olur bu isyan olmak istediğim hal tepkisiz kalabilmek bu yönde çalışmaya devam
    sevgiler mor alev

    Liked by 1 kişi

  12. Sevgili Mor Alev yazılarınız yol gösterici yürekten teşekkür ediyorum. Ayrıca dostlarımıza verdiğiniz yanıtlarda, sıcacık bir sevgi, huzur, güven ve güç var. Bu duyguyu yaşıyorum ve dostlarımızın da yaşadığına inanıyorum. Sevgiyle😊🙏🙏🙏💖💖💖

    Liked by 1 kişi

Yorumlar kapatıldı.