Tutulma Döneminin Sonuna Doğru… Paylaşalım, Nasıl Hissediyorsunuz?

Bilge Baykuşlar, bugün (2 Temmuz) söz verdiğim gibi paylaşmaya devam ediyoruz. İlk Trimester nasıl geçti? Neler yaptınız? Neleri değiştirdiniz veya değiştirmediniz? Nasıl hissediyorsunuz?  

Dün buraya dostluk, sevgi, bilgelik, yaşam deneyimleri… aktıkça aktı. Bugün de son eklenen yorumları okuyabilir ve kendi deneyimlerinizi aktarabilirsiniz.

Hepinize çok teşekkür ederim.

Joanna Ho Illustration
Sevgili Dostlar, Bu üçlü tutulma grubunun sonuncusunu 5 Temmuz sabahı bir Oğlak ay tutulması olarak yaşayacağız. Yarı gölgeli bir ay tutulması. Bunu özel kılan, Oğlak’taki kümelenmenin tekrar toparlanmış olması. Enerjik açıdan dolu bir hafta yaşıyoruz.

  • Satürn bu gece tekrar Oğlak’a giriş yapacak.
  • Mars, Koç’a yerleşiyor. (Mars Koç’ta: Ateş Hayat Verir!)
  • Dün sabah Jüpiter ve Plüton ikinci birleşmesiyle bahsi yükseltti.
  • Bugün daha birkaç saat önce Merkür gerilerken güneşle buluştu. Sembolünü hatırlayalım, “Kesimi tamamlanmamış dev elmas” (Merkür’ün Mesajı – Mor Alev Gökyüzü ile Yükseliş Raporu)
  • Hem güneş hem de Merkür Uranüs’e üçgen açıda… Daha da fazla yenilikler, beklenmedik gelişmeler.
  • Eris Plüton’a baskıyı bırakmıyor.
  • Hepsinin sonunda Oğlak’ta dolunay ve ay tutulmasıyla hafta finali.
  • Ve yeni siyah ay döngüsünün en başındaki kritik dört haftadayız.

Burada duralım, siz anladınız, 2020’de bir başka yoğun enerji değişimi haftası yaşıyoruz. Bugün 1 Temmuz ve sosyal medya Temmuz karikatürleriyle dolu. Acaba bu ay ne olacak, uzaylıların saldırısına mı uğrayacağız, dinozorların mı, peki ya Jaws? 🙂

Beni en çok etkileyen şeylerden biri insanın adapte olma gücü. Yoğun haftalara alıştık, hayatın birkaç günde değişebilmesine, belirsizliğe… Herkes ama herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Örneklerini gördüğümde bazen sevinçle alkışlamak geliyor içimden, bazen de gözlerim doluyor. Evet, arada bocaladığımız oluyor ama yaratıcı çözümlerde üstümüze yok!

İlginç değil mi, eğer değişime direnmeyip şimdi gösterdiğimiz uyum sağlama ve yaratıcı çözüm getirme becerilerini bundan yıllar önce ilk hafif değişim vuruşları geldiğinde kullansaydık, büyük ihtimalle hayatımızda Covid-19 ve ekonomik buhran gibi şeyler olmayacaktı bile! Bir şekilde zoru sevdiğimize kendimizi ikna etmişiz. Garip varlıklarız.

Bu böyle bir haftayken ve dönüşüm son hız devam ederken, tabii belirsizlik yine baş konumuz. “Bu hafta ne bilmeliyiz?” diye sorduğumda “Değiştir Beni” duaları iki kart iletti.

Birincisi:

Kanal

Değiştir beni İlahi Sevdiğim, Senin aracılığımla hareket etmene, yazmana, konuşmana izin veren olayım. Ben kendimi Sana sunuyorum. Yardım et, Lütuflarının benden doğru iletilmesine aracılık yapayım. Beni lütfen bütünün en Yüksek Hayrına kullan.

Ben bir iletkenim.

Bunun güzelliği tartışılmaz, her zaman ona kanal olmak için dualar ediyoruz, ama sonra pat diye ikinci dua geldi, planlamıyordum. Bence çok ama çok  önemli, günümüz enerjisini de çok iyi özetliyor:

Sınırlar

Değiştir beni Sevdiğim, nerede ihtiyaç varsa orada kolaylıkla sınırlar koyabilen olayım. Yardım et, kötü ve yanlış hissettiren her durumda hayır deme hakkına sahip olduğunu bilen olayım. Beni İlahi Özgüvenle doldur, benim aracılığımla konuş.

Ben hayır deme hakkına sahibim.

Tosha Siver’a çok teşekkürler. (Change Me Prayers)

Sınırlar… Satürn ve Oğlak konusu. İnternet ise Kova. Bu sabah ilk gördüğüm haber giderek daha fazla küresel şirketin Facebook-Instagram-Whatsapp’ı nefret suçlarına/nefret ve ayrımcılık söylemlerine olan duyarsızlıkları sebebiyle reklam boykotuna gittikleriydi. (https://www.theguardian.com/technology/2020/jun/30/third-of-advertisers-may-boycott-facebook-in-hate-speech-revolt)

Satürn (sınırlar, kurallar), Kova’da (internet) son birkaç saatini geçirirken oluşan bir boykot.

Tabii Satürn Kova’dayken doğrudan ifade özgürlüğünü tehdit eden sansür konuşmaları da oldu son zamanlarda ama Kova Çağına giriyoruz dostlar, tam dijital hayata merhaba demek üzereyiz. En sonunda sarkacın ileri geri gidip merkezde duracağına ve hem özgür ifadeye sahip olacağımızı hem de ayrımcı, nefret içeren içeriğe izin vermeyeceğimize inanıyorum. Zaten nefret söylemine talep de kalmayacak, ilgi de.

Astroloji günlük hayata yansımaya devam ediyor. Enerji hepimizi hızla değiştiriyor. Bizler de olayların hem içindeyiz, hem de sanki yüksekten seyrediyor gibiyiz.

İşte bu haftanın yoğunluğu hakkında kısa bir not paylaştım sizlerle. Şimdi bu mesajı hepinize açıyorum. Çoktandır bunu yapmadık Bilge Baykuşlar.

Lütfen buraya, (Facebook, Twitter veya Instagram’a değil) her platformdan gelenlerin okuyabilmesi için aşağıdaki yorumlar kutusuna son aylarda hayatınızda, bakış açılarınızda, davranış ve hislerinizde ne gibi değişiklikler olduğunu, değişime nasıl adapte olduğunuzu ve nasıl hissettiğinizi paylaşır mısınız?

Bu mesajı iki gün aktif tutacağım, yarın yeni bir mesaj yayınlamayacağım. Yorumlarınız gelir gelmez elimden gelen en hızlı şekilde yanıtlayıp yayınlayacağım. Çünkü biliyorum çok ilginç, bilge konulara değineceksiniz ve hepimizi aydınlatacaksınız. Büyük ihtimalle diğer okuyuculara da yardımınız dokunacak.

Haydi, paylaşma zamanı!

Hepinize çok teşekkür ediyorum.

Mor Alev

Yayından 3 Saat Sonra Bir Not: Tuğba’ya olan destekleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Bu zorlu zamanda veya herhangi bir zamanda böyle hisseden tek kişinin o olmadığını da biliyoruz. Yazdıklarınız tüm o arkadaşlar için de geçerli. Tuğba’ya da paylaştığı için çok teşekkür ederim. İçini böyle açmak cesaret ister, güç ister! Tuğba, böylece belki sizin gibi hisseden diğerleri de bir şekilde kendi güçlerini bulabilmişlerdir.

Lütfen dostlar, yardım isteyin. Çünkü isterseniz bulacaksınız. İzin verirseniz gelecek. Belki düşündüğünüz gibi değil ama aynı amaçla ve çok daha yüksek çözümlerle.

Bu sırada gözlerimizi dört açalım, çünkü yardım isteyemeyen, bize çok aksi veya hırçın gelen insanlar olabilir ve belki onlar da böyle tükenmiş ve umutsuz hissediyordur.   Yargılamasak eğer, o aksi, ketum, hırçın insan sevgiyle açılan dünyalar güzeli bir varlık haline gelebilir. Bilmiyoruz.

Bu sırada gönlünden kopup profesyonel zamanını vermeyi öneren Dilara’ya da çok teşekkürler. Arkturusluların dediği gibi, hepiniz yeryüzü meleklerisiniz.

Yorumlarınız için tekrar teşekkürler.

1 gün sonra: Müthiş bir ses ve şamanik şifacı olduğunu bildiğim Gonca Gürses’in cömertliğine,  Theta Healing verebileceğini söyleyen Seda’ya ve dostluk ve dertleşme fırsatı sunan Işıl Soydan’a çok teşekkürler.

Ayrıca karamsarlık, kaygı, olumsuz hisler için daha önce yayınlamış olduğum ve çok faydalı metotlar içeren şu yazımı da tekrar hatırlatırım:

Negatif Düşünce Sarmalından Çıkış


Bu değişim döneminde, “Büyük Resme” ve yükseliş sürecindeki rolünüze dair daha fazla anlayış sahibi olmak, Yüksek Benliğiniz ve Ruh Ekibinizle daha yakın bağlantıda yaşamak üzere, Yüksek Benliğiniz (Yaratan Benliğiniz, Öz-Benliğiniz, İçinizdeki Işık) yönetiminde Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin.

YENİ! En son nöroplastisite yöntemleriyle hayatınızı akışa açmak, alma-verme dengesini kurmak, kısır döngüleri sona erdirmek ve bolluğa “evet!” demek için “Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu” bağlantısına tıklayın.

2019 Haziran’da YENİ! SAĞLIKLI KİLOYA ULAŞMAK ve bedeninizle barışmak için Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu ile Sağlıklı Zayıflama yönteminden faydalanmak için buraya tıklayınız.


Telif Hakkı© 2020 Mor Alev. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://moralev.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir
Copyright © 2020  by Mor Alev. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://moralev.com/

129 comments

  1. Haziran ayı benim için hasatın bittiğini gösteren bir aydı, kapattığımı düşündüğüm ama hâlâ çok küçük noktaları kalan bazı eski ilişkilerim tamamen şifalandı benim “hayır” diyebilmemle, sanki sonunda süregelen “pattern”ı kırdım. yeni olasılıklar, yeni yaratımlar peşindeyim ne olduklarını bilmesem de, sabırsızım ama keyifli bir sabırsızlık.. maruz kaldığım insanlar ve mesajlar değişiyor, daha akıcı bir özgürlük ifadesine doğru kayıyor.. o nedenle mutlu ve huzurluyum, kendime güvenim de sağlam sağlam yerine oturmaya devam ediyor. Temmuz sanki tüm bunları sindirme zamanı, biraz nefes, biraz kutlama molası..

    Liked by 10 people

      1. Benimde Haziran deneyimim tam anlamiyla bir bırakıp bir sürü bahaneler ile yeniden denediğim ama içimde ta icimde olmasa daha iyi olur dediğim takıntım için sifa buldum, kolaylikla oldu hiç acıtmadı sevgiyle gönderdim bir sürü yer açıldı içimde meğer kendime hayir demeyi öğreniyormusum yada kendime evet:)) tatli bir heyecan var yeni şeyler olacak ve bu benim ve bütün için en güzeli olacak, daha yumusagim hem kendime hem çevreme yargılama şikayet enerjisi hissettiğim herkese sevgi gönderiyorum.

        Liked by 2 people

  2. Benim icin cok garip bir dönem , covid icin herhangi bir korku hissetmedim ve panik icinde yasamadim zaten en basindan beri ne olduguyla ilgili bilgim ve inancim tamdi, haber izlemiyorum sosyal medyanin tamamen algi yonetimiyle ilgili oldugunun farkindayim.
    Bunun disinda yeniliklerle dolu bir doneme girdim mart basi 10 senelik isimden istifa ettim istediklerim evimde meditasyon yapmak,kitap okumak,yuruyus yapmak ve ne istedigimi kesfetmek tekrar kendimi bulmakti.Ben evimde olmak isterken tum dunya eve kapandi tabii ki herseyin nedeni vardi. Kisaca ozetlersem gemilerin yandigi cesaretin arttigi, keskin kararlarin verildigi ve ice donuldugu bir donem oldu. Bu donemde ofke patlamalari da olmadi degil. Yepyeni bir doneme giriyoruz hissediyorum bir cag sonu olacakmis gibi sanki kutuplarin yer degismesi cok yakin. Sonra yeniden yasam…

    Liked by 10 people

    1. Kesinlikle benim için de benzer şeyler oldu. Isimden ayrilmadim 3 aydir evdeyim devletin sundugu odenekten faydalandim ve bu meblag oldukca yetersiz gibi görünüyordu cunku sadece kirami karsiliyor ama hayretler icinde nasıl bir bereketle karşı karşıyayım anlatamam. Bunun haricinde bende mesleki anlamda yoga eğitmenliği eğitimi almaya başladım üstüne üstelik bu dönemde. Ama bu surecte kendimle , özumle karsilasma imkani buldum simdi derin bir yolculuktayim hayat bana ne sunacak bilmiyorum ama cok iyi,hayrima seyler sunacagina eminim. Merakla bekliyorum yolumun nasil sekillenecegini

      Liked by 5 people

  3. Merhaba , değişimi hissedip önüme çıkan işaretleri görüp anlayıp yorumlamak istiyorum diyerek geçen 5 yılım var. 🙂 Daha da sürecek sanki..
    Yaşamam ,görmem, değişmem gereken ne varsa koşulsuz kabul ediyorum..
    Değiştir beni İlahi Sevdiğim…

    Sevgilerimle..

    Liked by 11 people

  4. Bütün bu süreçte kendimde fark ettiğim şey her ne oluyorsa nihai planda iyi olacağına ve güzel şeylere temel olduğuna dair derin İnancım oldu. Hep ümitli. Sancılı bir süreç olabilir ama bittiğinde güneş doğacak. Terbiye oluyoruz ve bence yine de çok insaflı bir eğitim süreci bu.

    Liked by 7 people

  5. Boşluktayım hiç im seyrediyorum. Gökte yerde havada suda yaradan bizimle konuşuyor duyabilmemiz anlayabilmemiz hissedebilmemiz için uğraşıyor. Yer gök dua üzerine kurulu.

    Liked by 7 people

  6. Zaten berbat olan hayatım gittikçe berbatlaşıyor. Kaynaksız, Yeteneksiz, Yetersiz, Çaresiz, Kimsesiz, Korunaksız hissediyorum. Size geldiğimde de söylediğim gibi bu dünyadan gitmek istiyorum. Değişebileceğine olan küçücük bir umudu senelerce gizliden gizliye beslemekten yoruldum. Pes ettim tamamen artık. Olmuyor.

    Liked by 3 people

      1. Benden şöyle bir şey çıkıyor:Tuğba’ya bu “hislerin” aslında muhtemelen doğru olmayan “düşünceler” olduğunu, odağını neşe-keyif-coşkuya çevirdiği takdirde, var olan kaynaklarının, yeteneklerinin, dostlarının … görünür olacağını bildirmek istedim. Değişim her daim mümkün ama genelde kendi kendine olmuyor, yaşam bizden birkaç adım bekliyor, ki o da bize yaklaşabilsin. O küçücük umudu ne şekilde beslediğini, buna dair harekete geçip geçmediğini merak ettim.

        Hepsi bir yana, bu dünyadan gitmek de bir seçenek elbette ama belli ki bir çare arayışındasın, beslediğin bir umut var (burada henüz işin var sanki) ve -çok klişe olacak ama- bu çare kendi içinden başka bir yerde olamaz. İyi bak Tuğba, oradadır 🙂

        Liked by 8 people

        1. Ben de aynı şeyi hissettim. işin devam ediyor ve o minik umut kanıtı. Sana devam et diye ışık veriyor. Dilersen Ayşe Tolga’nın youtube kanalındaki 4’lü enerji çalışmasını önerebilirim. Bana şifa oldu ve oluyor. Sen çok değerlisin ve seviliyorsun.

          Liked by 3 people

      2. Sevgili tugba, bakis acini degistirdiginde aslinda olaylarin hicde oyle su an hissettigin gibi olmadigini fark edeceksin diye dusunuyorum.1. Kattaysan sadece girisi kapisini ve belki bahcenin bir kismini gorebilirsin. Ama 3. Katin penceresinden baktiginda binayi,bahceyi hatta cevredeki alani bile rahatca gorebilirsin. Bence pencereyi degistirme vaktin gelmis…icindeki umitsiz yani beslemek yerine umitli alani beslersen cerceven zate degisecek… yorumunda paylastigin gizli umudu aciga cikarma vakti gelmis hatta geciyor olabilir. Umut ekmek tek basina yeterli degil sulaman gerek. Sanki beklemek yerine harekete gecmen gerekiyor gibi hisettim yazdigin yorumda… daha enteresanini soyleyeyim ust pencerelere ciktikca aslinda o katta sıkışmış olmayi ,tam da ust kata gecebilmek icin kendin istedigini fark edeceksin…hepsinin farkindaligina kolaylikla gecmeni dilerim,sevgiler…

        Liked by 6 people

      3. Tuğba hanım pes etmek gibi bir seçeneğimiz yok, devam etmek zorundasınız şu an beslediğiniz duyguların yarattığı fırtına arkanızda daha çok yük biriktirecektir. Değişim sizsiniz duygularınız her zaman bir yol vardır her zaman yardım gelir ilerlemekten korkmayın çünkü yaşam korkulacak bir şey değil. Ilk adım da sizsiniz o cesarette içinizde var gerisi sizin seçiminiz. Ne isterseniz o olursunuz her şekilde hayat devam ediyor.

        Liked by 2 people

      4. Merhaba Ben Dilara
        Psikolojik danışmanım. Tuğba destek almak istersen 10 görüşmeye kadar yardim edebilirim.

        Liked by 8 people

        1. Bu gönüllü davranışınız için kalpten teşekkür ediyorum. Harika bir yardımlaşma örneği. Yazan herkese çok teşekkür ederim ayrıca. Bir tek ben Tuğba, yalnız değilsiniz, seviliyorsunuz deseydim etkili olmayacaktı. Ben zaten her gün bunu yazıyorum. Destek ve sevgi sizlerden gelince bir başka değerli oldu. Hepinize sevgilerimle

          Liked by 4 people

        2. Dilara hanım merhaba, gerçekten çok müteşekkür olurum. Zira destek olan tüm arkadaşlara teşekkür ederek, bunları uygulayamadığımı ve tam bir iflas halinde olduğumu söylemek isterim. Çok teşekkürler.

          Liked by 2 people

          1. Sevgili Tuğba, ben aranızda ilk iletişim için Dilara’ya yazıp size geri döneceğim. Bu çok cömert, sevgi dolu öneriyi kabul ettiğiniz için çok memnun oldum. Buradan Dilara’ya da tekrar teşekkür ediyorum, insan melek olarak yetiştiniz. Yardım istersek geliyor. Sevgilerle

            Liked by 5 people

          2. Sevgili Tuğba,

            Bundan 2 yıl kadar önce kendimi dipsiz bir kuyuda gibi hissediyordum. Yaşamak istemiyordum, nefes aldığım her an ağır geliyordu. Ama şimdi baktığımda bunların benim doğum sancılarım olduğunu görüyorum 🙂 O yüzden senin adına sevinçliyim sevgili kardeşim. İhtiyacın olan sevgiyi sana gönderiyorum, gönderiyoruz. Yanındayız, el eleyiz. Birlikte yükseleceğiz. Seni çok ama çok seviyorum, sımsıkı kucaklıyorum.

            Liked by 7 people

          3. Herkese merhaba
            Okadar güzel yorumlar yapılmış ki gerçekten gözlerim dolu dolu okudum.Bende sorularımı aradığım zamanlarda önüme böyle insanların çıkmasını çok isterdim.Tabiki ne yaşadığını bilmiyorum nacizane düşüncem eğer bunlar oluyorsa hayatında kendini bulman gerekiyordur bunların hepsi bir işaret.Uzun yıllar aradığım soruların cevaplarını buldum çok şükür,canı gönülden istedikten sonra yol seni gerçekten götürüyor bir yerlere.Ve anladığım kendi önümüzde sadece kendimiz duruyoruz düşüncelerle ve hissettiklerimizle.SEN ne düşünüyorsan Osun cümlesini gerçekten çok severim.Kendini her halinle kabul etmeye sevmeye başlayınca hayatında önceliği kendine verirsen bütün gördüklerin değimeye başlayacaktır inanmalısın.Hepimizdüşüyoruz kalkıyoruz ve bu hep devam edicek önemli olan bu hayatı nasıl yaşamak istediğin. Umarım kendini çok güzel bulur veçok güzel yol alırsın.SEN HER ZAMAN ÇOK DEĞERLİSİN BUNU HİÇ BİR ZAMAN UNUTMA SEVGİLERRR

            Liked by 7 people

          4. Sevgili Tuba cansın sen cok degerli ve kıymetlisin şöyle derin nefes al ve aynaya bakarak icindeki sevgi dolu çocuğu gör sana ihtiyacı var kuzum onunla konuş ve sev sen önce kendini seversen farkında olursun bunu yapabilirsin sen eminim ki çok güçlü bir cansın negatif birşey düşünme sevgi ile önce kendini sev
            Ben cok güçlüyüm
            Ben com sağlıklıyım
            Ben Çok iyiyim
            Ben cok mutluyum
            Kendimi çok seviyorum..
            Bu okumamaları kendine bakarak tekrar et..olumsuzlukları o an için çıkar zihnini sustur kalbinin sesini dinle
            Sevgiki meleklerim benimle olurmusunuz sizi çağırıyorum de onladan yanında olmasını iste kuzum zaten bizimleler
            Başaracaksın eminim seni çok seviyoruz hadi bakalım gülümse hep gülümse başla🌸💞🙏💞🌸
            Sonsuz sevgi ole kal can…
            Sonsuz8888yasam
            Canan

            Liked by 6 people

            1. Sevgili canlar birlik ve beraberlik adına sonsuz teşekkürler iyiki varız…sonsuz sevginin gücü kazandı…
              Herşey muhteşem bir enerji alanındayız gülümseyerek☺🌸💞🙏💞🌸
              Sonsuz sevgi ile Kalın…
              Sizleri Çok Seviyoruz

              Liked by 1 kişi

          5. Sevgili Tugba,
            Guclu ol, sabret, vs. demeyecegim cunku kolay degil. Olmuyorsa olmuyordur. Ama yanindayiz. Dilersen sana ThetaHealing seansi hediye etmek isterim. Destegim olursa ne ala.
            Sevgiler

            Liked by 5 people

            1. İyi günler, ses terapisi için sizden bilgi alabilmem mümkün mü Gonca hanım?:-)

              Beğen

          6. Biz başlayalım, güneş en karanlık saatlerin ardından doğarmış. Telefonumu Mor alev’e bıraktım.
            Görüşmek üzere

            Liked by 2 people

        3. IMart ayından beri sakin bir akıştayım.Dış temas azalınca ,medyadan da uzak kalınca denge kolaylaşıyor.Dış gözlemlerim de böyle olsa ne iyi olacaktı.Bazıİnsanlarda gürültü ve uyumsuz bir enerji yayma dürtüsünün tetiklendiğini gözlemledim.Hepimiz biriz diyenlerden olduğumdan yürünecek yol var,yürü diyorum.Bu arada çevremde ki insanların dönüştüğünü niyetime karşılık verenlerin çoğaldığını görmek çok keyif ve çoşku veriyor.

          Liked by 1 kişi

      5. Merhaba Tuğba, Bundan bir kaç ay öncesine kadar birebir aynı cümleleri defterime yazmıştım. Keşke seninle konuşabilme şansım olsaydı. Lütfen vazgeçme, ben zar zor son bir umut yoga yapmaya başladım. Aralıksız her gün yapıyorum. Koşullarım o “berbat” şeyler gitmedi ama bakış açım değişti. Şimdi o şeyleri değiştirmek için yollar arıyorum.

        Çok değerlisin.

        Liked by 4 people

      6. Sevgili Tuğba, zaman zaman, hatta belki de senin hissettiğin kadar uzun zaman, bu kadar eksik hisseden bir çoğumuz olduğuna eminim. Sadece arada bir gözlerini kapayıp; düşeyde Yaradan’a, yatayda diğer insan, hayvan, bitki, tüm varlıklara mevcut olan görünmez sevgi bağlarını hissedebilsen… Bizi görmüyor tanımıyor olabilirsin ama bu birbirimizi sevmediğimiz, önemsemediğimiz anlamına gelmez ki. Birbirimizi uzaktan uzaktan seviyoruz, tüm kalbimizle. Lütfen hissedebilmek için bırak kendini bu nehire sırt üstü. Birbirimizin yanından geçerken ellerimiz birbirine değsin, ihtiyacımız olanı bize versin. Yalnız değiliz, eminim bildiğin şeyler bunlar ama lütfen bu kez bilme, sadece hisset, kapat gözlerini, derin bir nefesle hisset, izin ver tüm sevgimiz sana ulaşsın. Kalbinin umutla, cesaretle dolmasını ve potansiyelinin en kısa zamanda ortaya çıkmasını diliyorum. Çünkü hissettiğin gibi yeteneksiz, yetersiz olamayacağını biliyorum. Var olan her şey seni olanca gücüyle, sevgi ve güvenle sarıp sarmalıyor. Lütfen hisset …

        Liked by 5 people

      7. Tuğba ; ışığa yürüyenlerde ve ışık olanlarda olabilen çok normal 1 süreç yaşıyorsun.Bu vaz geçmişliği hepimiz deniyemledik.Olanı biteni ,duyguyu ifade etmen muazzam.Yeterki içine girme.Aksın bırak.Sana söz geçecek.Deneyimle sabittir.Hatırla .Tüm teknikler cebinde.Boşuna öğrenmedin onca şeyi.Hadi çıkart cebinden ve kullan.Çok doğal insan suretindesin.Unutma.Yeterki içine girme.Hatırla.En derin sevgilerimle ..

        Liked by 3 people

      8. Sevgili Tuğba dibe vurmuşsun eğer ayaklarını yere sağlam basarsan yükselmen çok kolay (Denize atladiginda nasıl ayaklarin yere bastiginda kendini yukarı daha kolay ve hızlı itersin aynı öyle işte )
        inan bir çoğumuz hala dibe batmaktayız ve ayaklarımız ne zaman yere sağlam basacak diye bekliyoruz İnan şeyler hepimiz için olması gerektiği gibi oluyor Sevgiler 🌷

        Liked by 3 people

    1. Dibe vurmadan yükarı çıkamazsın derler. Bu dönüşüm zamanı fırsat olarak görmek ve akışta olmak . Yaşanan herşeyin bizim hayrına olup sorumluluğunu %100 kabul edip ve en önemlisi kendimizi olduğu gibi kabul edelim ve sevmek. Yaradan bizim her daim yanımızda Yeter ki saf niyetle ondan yardım talep edelim. Her birimiz Allah’ın biriciğiyiz. Kaynak da yetenek de bizde sadece bunu unuttuk bu Dünyaya gelirken tıpkı aldığımız anlaşmalar gibi. Bizler çok değerliyiz ve çok seviliyoruz 🙏 Herşey bizde başlar ve bizde biter . Hepimizi çok seviyorum 💓
      Tuğba hanım ışığınızı fark etmeniz dileğiyle 💙

      Liked by 6 people

    2. Sizi bu noktaya getiren sebepleri bilmeden yorum yapmak doğru olmasa da, yazdıklarınız o kadar tanıdık ki yazmadan geçemedim. Önerilerde bulunmak istemiyorum. Ancak 10 yıl önce yaşam beni tamda şu an sizin olduğunuz noktaya getirdi. Siz bir kadınsınız bu dünyanın en güçlü varlıklarından birisiniz. İçinizde barindirdiginiz sevgi, merhamet ve bilgelik bu dünyayı ters çevirmeye yeter. Bazen direnmek, savaşmak tansa durmak dinlenmek gerekir. inanıyorum ki dış dünyayı bırakıp içinize kendinize dönmeye niyet ederseniz, önünüze ihtiyacınız olan kapilar açılacaktır. Bu bloğu takip ettigize göre naçizane tavsiyem, geçmiş şifası uygulamanız. Yolunuzun aydinlanmasi için dua ve enerji gönderiyorum yüksek benliğinizin izniyle.

      Liked by 8 people

    3. Hala buradasın ve bu durum içinde hala umudun varlığını, illaki yapılabilecek bir şeyler olduğunu gösteriyor Tuğba..Seni anlıyorum hem de çok iyi hissedebiliyorum çünkü yaşadım.. vazgeçtim, pes ettim, gitmek istedim..ama içim ne pes etmek istedi, ne de gitmek…hala buradayım, hala devam ediyorum ama bu defa hatta son 1 yıldır gerçekten istediklerime istikrarlı bir şekilde odaklı yaşayarak..her şey bir seçim..nasıl hissetmek istediğimiz sadece kendi seçimimiz..yolunun aydınlanacağını biliyorum ki yol zaten aydınlık.. karanlık gösteren sadece bakış açımız🙏🏻❤️ Kendine bir yol açacağına eminim, sevgimle 🤗❤️

      Liked by 7 people

    4. Ne’den korkuyorsun Tuğba?

      Mor Alev destek önerisi olan var mı dediğinde bu soru düştü içime. Sevgilerimle.

      Liked by 2 people

    5. Hepimiz bu dönemlerden hala geçmeye uğraşıyoruz Tugba yersiz yurtsuz hiçbir yere ait olmayan hiç kimsesiz
      Ammaaa sığinacak bir kaynağımız herzaman vardı ve hep olacak
      Benim nacızane yaptığım sey kulaklığımı takıp bir iki derin nefes sonra çık yukarılara özün orda seni bekliyor
      Hiçbir zaman yalnız değilsin bırakılmadın🤗🥰

      Liked by 4 people

    6. Ahhh Tuğba.. senin yorumundan sonraki hiç bir yorumu okumadan direkt yazmaya başladım, hislerimi ve yaşadıklarımı tüm yorumları okuduktan sonra paylaşmayı planlıyordum. O kadar yorgun, bıkkın ve aslında senin gibi sesli dile getirmeye cesaret edemesem de o kadar senin gibiyim ki… Her sabah resmen yenilmiş hissederek uyanıyorum. İstemsiz bir şekilde hayatımın öncesini şimdi ile kıyaslıyorum. Çoğunlukla kendimi sanki tüm güzel olasılıklardan tecrit edilmiş gibi hissediyorum. Dört yıl önce çok büyük bir aşkla evlenip işimi gücümü tüm düzenimi bırakıp İstanbul’a yerleştim, bu kararı alırken her şeyin ne kadar güzel olacağına dair hissettiğim umut yerini koca bir pişmanlığa bıraktı, dört yıldır evliliğimle sınanıyorum ve alt başlıklar halinde gelen diğer konularla….. Elimde değil sürekli kendimi dört yıl öncesiyle kıyaslayıp duruyorum ve bunu yaparken çoğunlukla senin buraya yazdığın cümleleri geçiriyorum içimden. Ama,,, burada çok önemli bir “ama” var , tüm bu zamanlar olmasaydı hayatta neye hizmet ettiğimi anlamak, bilmek, kendimden bin ışık yılı uzak düştüğüm noktaları görmek en azından birleştirmeye çalışmak, eğriyi doğruyu bambaşka bir noktadan değerlendirmek hiç bir zaman mümkün olmayabilirdi. Bambaşka bir ben var ortada artık, farkındayım. Bu şu an benim görebileceğim ölçeklerde işime yaramıyor olabilir ama elbet bir zamanı olacaktır bunun da. İstediğim büyük ölçekli değişimler kapımı çalmıyor olabilir, her gün her saat kendini tekrardan öteye gitmiyor olabilir fakat bahsettiğim tüm bu zamanlar içerisinde gerçekleşen eş zamanlılıklar, cevaplanan dualar, gelen yardımlar…. Bunları asla yok sayamam! Onlar da olmasa hayatta kalmak için bir neden bulamam belki. Kafam karışık, duygularım karışık, hayatım karmakarışık ama son zamanlarda tüm aynılıklara rağmen değişik bir umut da var içimde. Bilmiyorum, nasıl olacak bilmiyorum ama bir “sabret az kaldı” umudu. Bu blogdan öğrendiğim en önemli şey yardım istemeyi öğrenmek ve gelecek yardımı bir kimliğe sokmadan beklemeye çalışmak. Lütfen dene ve lütfen pes etme…. Lütfen 🙏

      Liked by 9 people

      1. İçimi titrettiniz. Son şükran. Her bir buradaki can yoldaşa ve size sevgimi yolluyorum. İyi ki varsın iyi ki varsınız. Allah içinizi ferah kılsın.

        Liked by 3 people

    7. merhaba Tuğba kimsesiz değilsin buradan birçok insana ulaşabilen kendini derdini anlatabilensin. Yetersizim diyorsun ki diğerlerindeki yetenekleri görüp takdir etmişsin bu bilgiyi önemli kılmışsın hayatında demektir bence arada bir kendini de takdir etmeyi deneyebilirsin ve buradaysak birşeyleri dha iyi hale getirmek için varız yani gidilebilecek bir yer yokki gitme sende düşün ki biri var sen onun hayatına gireceksin ve onun için bir mucize olacak sayende yada herhangi bir canlı için sendeki cevherin yüzünü aydınlatacağı belki şuan senin kdar çaresiz biri var belki….. bilmiyorum yaşadıklarını tabiki belki bilsem haklısın der susarım anlatmak istersen de mesaj yoluyla dinlerim hayatıma baktığımda senin gibi hissettiğim çokça zmanlar oldu belki yine olur belki senin de kahkahaların çınlar bir yerlerde . yalnız değilsin çaresizlik durumun hissiyatın son bulur umarım şartlar değişir yada durumlara farklı bakıyor olursun dahabirçok şey söylemek istiyorum gülmeni istiyorum gitmemeyi seçmeniistiyorum haddimi aştıysam özür dilerim kalırsan ve gülersen bize haber ver sevgiler

      Liked by 4 people

    8. Sevgili Tuğba seni anladığımı bilmeni isterim bende bunları hissettim ve bu konuda profesyonel yardım aldım öğrendimki duygular genetik geçişli imiş bu duygular bize ait olmayabilir ama bunları çocuklarımada aktarmak istemediğim için harekete geçtim derdi veren Allah çaresini aramamızı istiyor ve bu arayış bizi geliştiriyor Psikoloğum hayat televizyon dizilerindeki gibi değil onlar yetişkinler için masallar gerçek hayatta acı da var hayatiçinde herşeyi barındıran bir bütün iyi kötü herşey denge içinde demişti🙏Bircan yıldırım da bir videosunda kötü şeyler iyi ve fedakar insanların başına gelir dengelemek ve at gözlüklerini çıkartmak için demişti hayat dengelemek ister onlara bak kötüde var uyan der demişti kitaplarını ve videolarını. Tavsiye ederim ben çok faydalandım mor alevde çok Yardımcı oldu🙏Hala uğraşıyoruz vazgeçmedik 💪işimizde iyi olduğumuz hala hayatta oluşumuzdan belli olan bomba imha uzmanları gibiyiz

      Liked by 5 people

    9. Sevgili Tuğba yaşananların deneyimlediklerimizin bireysel olduğu kadar kolektif duygular olduğunu biliyoruz.Tanıdığım herkes için bu ve benzeri haller var.Biraz nefesinize yönelebilirsiniz.Nefes ne zaman dibe vursak ayağa kaldırır ferahlık verir arındırır.Doğuştan hakkınız olan neşe keyif ve coşkuya yeniden sahip olabilirsiniz.Ayrıca koşulsuz sevgimle söyleyebilirim konuşmak isterseniz bilmenizi isterim destek için buradayım ❤ Sevildiğinizi hissedin lütfen..

      Liked by 3 people

    10. Ne kadar hızlı bir şekilde yardım gelmiş. Vay be! Demek ki tam zamanı bütün dualar için. Hayatımızı değiştirebilmek için. Sanki ışığını görebiliyorum. 🍀🤗🙆 Sanki aynı şeyleri yaşamışız ve aynı hamurdan yapılmışız gibi. Parıl parıl parladığın zamanı kısa zamanda görmek dileğiyle. Eğlenceli bir hayatın olacak gibi görünüyor:) Allah’a emanet ol sevgili Tuğba🍀🌿💞🌞♥😇🤗

      Liked by 1 kişi

    11. Tuğba, hissettiğin duyguları gayet iyi biliyorum. Tam 3 sene önce aynı duyguları üst üste gelen deneyimlerle bende yaşadım,pes etmedi. ve önce benim sonra çevrem için büyük dönüşümün başlangıcı oldu. Ben deneyimlerin mesajlarını fark edip, duygularımı dönüstürmek için regresyon terapisi aldım. Şimdi bir regresyon terapisti olarak 5 seansa kadar önce sana sonra bütünün hayrına bilgi ve deneyimimi paylaşmaya hazırım.

      Liked by 1 kişi

  7. Merhaba ben bu dönemde kendi içime bakarak sanki uzun zamandır aynı seviyede takılıymışım ilerleyemiyormuşum gibi hislere kapıldım dualar ettim yapabileceğim başka neler olabilir diye dün gece rüyamda kocaman rengarenk bir kelebeğin beni seçtiğini gördüm ve 3 kozasını kulağımın içine koyuyordu ben sürekli kaçmaya çalışıyorum kelebekten ama o hep benim peşimdeydi bana yapışıyordu. Sanırım değişime direniyorum ama direnmeyi nasıl bırakırım hala çözebilmiş değilim. Birde dün bir sorumun cevabı geldi bir seminer dinlerken. Çok aşırı sinirlendiğim öfke krizlerine girdiğim bir insanın bazı ahlaksız davranışlarıyla yüzyüze geliyorum uzun zamandır neden bunu yaşıyorum benim nasıl aynam olabilir diye sorup durdum günlerce, yazdım tek tek bana yaptıklarını kimseye benzerlerini yapıyor muyum diye ama bu hayatta ben kimseye bunları yapmadım sonra seminerde bunun geçmiş yaşamdan benimde oynadığım ama hala kendimi affedemediğim bir rol olduğu bilgisini verdiler. Bu parçamı affetmem gerektiğini farkettim. Belki kelebek rüyası da bununla alakalıdır.
    Sevgiler..

    Liked by 8 people

    1. Yazdığınız durum bana da cevap oldu ışık oldu. Paylaştığınız için çok teşekkürler. Aşkla..

      Liked by 1 kişi

  8. Merhaba herkese..
    haziran basindan beri calkantiliydi hayatim her alanda is, aile.. uzun zamandir bakis acimla zihnimle calisan biri olarak geldigim bu hale hayret etmekteydim. Ben ki her durumda “karsindaki sana hangi yonunu yansitiyor” diye bakabilirken, resmen icimdeki canavar ortaya cikti, bilincin en diplerinde gezdim, egomu ve insanlidigimi dibine kadar gordum ve duygulara saplanip kaldim.. sezgisel olarak 29 haziran itibariyle farkli olacagimi biliyordum hatta cevremdeni herkese 29 haziranda icim, dolayisiyla disim, yansittigim hayat degisecek, durulacak, farkndaligim artacak diyordum. Gercekten de 29 haziran sabahi pamuk gibi uyandim, o notr noktadan bakiyordum, iyi-kotu demedigim dengeyi ve mukemmelligi gordugum noktadan. Daha bir onceki gun beni aglatan, baska bir tarafindan tutamadigim olaylar uzrimdeki etkisini kaybetmislerdi, sifalanmislardi, sevgiyle yollanmislardi.. cunku zaten onlari karsima kabul etmedigim yanlarimi kabul edeyim diye cikarmamis miydim?! Ikinci trimesterla yolculugumda daha yuksek bir bilince adim attim, cok sukur 🙏🏻

    Liked by 7 people

  9. Merhaba…
    Hissettiklerim tıpkı bir elmasin hikayesi
    Geçen yıllar da kimi aldığımız dersler ile yaşadiklarımizla kömürün elmasa dönüsum hikayesi gibiydi 😆
    Sonra yontulma evresi
    Şimdi ise …kömürdün elmas oldun yontuldun şekle geldin eeee -haydi in aşağıya bakalım hizmete başla bu zamanda niçin geldin bu dünyaya
    Leyla leyla diye mevlamızı bulduk var mi öyle mevlayı bulunca Leylayı unutmak
    Durum bu.. Leylamla hakikati ilahi olanı y burda bu zamanda bu gezegende de yaşayarak yola devam
    Zaman hizmet zamanı
    Kömurdük 💎olduk
    💎idik yontulduk_💍😂😂😂
    Aşkla ☝️🙏hizmet

    Liked by 7 people

  10. Benim iç dünyamda çok değişiklikler oldu; kendimi dinleyebilmeyi öğrendim bu süreçte müdahale etmeden, hoş görü ile yaklaşabilmeyi.. Kendi sınırlarım yokmuş meğer bu sınırları keşfettim hem kendime hem başkalarına ve illa ki hayatımdan çıkanlar oldu bu durumdan pek memnun olmayan.. Kendi kendime ‘yeterli’ olabildiğimi gördüm ve ihtiyaçlarımı gözden geçirdim. Yeterli olabildiğimi gördükçe daha çok yettim kendime, birer birer bırakabildim bir zamanlar ‘o olmadan yaşayamam’ dediklerimi ve sürpriz oldu benim için Bu sayede çok daha huzurlu ve güçlü olabildiğimi gördüm. Güç ile Sevgi arasındaki dengeyi kurabilmeyi öğrendim; Her şey sevgi içindi güç için değil ancak sevgi için güç gerekiyor bu çok ince bir çizgi.. 2020’nin başındaki ben ile şu anki ben birbirinden çok farklı.. Çok büyüdüğümü hissediyorum bu süreçte ve hayatımda olabilecek tüm güzelliklere hazırım, kalbimi daha çok açabiliyorum ve enerjimi daha çok büyütebiliyorum. Şükürler olsun!

    Liked by 4 people

  11. Eksik kalan isleri tamamlama kendi eksiklerini yapmak istediklerini yapma harekete gecme onumuzdeki seneye notlar hadi bakalim temmuz

    Liked by 4 people

  12. Haziran ayinin basinda egosal davranislarimin beni ne kadar esir aldigini, kontrolcü hareketlerimi birakmam gerektigini bol gözyaşı ile farkettim. Simdi daha cok meditasyon, daha cok farkindalik cabasiyla, her gun direnclerimi bırakmaya niyet ederek yoluma devam ediyorum. Bazi gunler zihnimin düşüncelerine kapilip olumsuza doğru kaysam da, sessiz ve yargisizca izleyici olabiliyorum. Şükür, bin şükür 🙏 bir de size teşekkür, kac kez mor alevin yazilarindan ilham alarak yoluma devam ettigimi sayamam 🙏🙏💫🌷

    Liked by 8 people

    1. Şu an’dan baktığımda görüyorum ki, şu anda bu sakinlikte (öncesine nazaran) olabilmeyi aslında 2016 Eylül’ünde kendimi hissettiğim karanlık ve yönsüz duruma borçluyum. Tuğba, dilerim ki sen de buna benzer cümleleri bu zamanlar için kurabilirsin gelecekte. Fakat cesaret gerek… kendini ve kendine dair herşeyi olduğu gibi kabul etmek ve sevmek, en azından benim için bir cesaret meselesiymiş (miş çünkü sonra öğrendim).
      2017 yazında bu sitede bir yazı yazınlandı, yanılmıyorsam mavi ay (siyah mı yoksa?) ve getirdikleri ile ilgili.. her neyse ana konusu “affetmek” idi. Ve ben affederek (ki bunu yapmak kolay olmadı) başladım ayağa kalkmaya.
      Sonra adım adım yürümeye.. “aaa artık koşabilirim!” dediğimde “henüz değil” dendiğini duydum. Sonra yine burada “bir şeyin olması gecikiyorsa, muhtemelen gelecek olan şeyin güzelliğindendir” (tam cümle bu değil) cümlesini okudum…
      bunları okuyunca böyle kafamda ampuller falan yanmadı… gönlüm derine daldı ki bu ne cüret!! O daldı, ben korktum… hala korkuyorum…
      Ama öğreniyorum… biz aceleciyiz, hemen bi mutlu ya da hazin bi son bekliyoruz. Oysa bu hikayeyi başlatanın anlatacakları, öğretecekleri, bize gösterecekleri var. Tabi biz görmek istersek.
      aslında bu güzel (bence onun kendisi güzel, bize kötü gelen bizim elimizle yaptıklarımız) dünyayı hissedebilmek büyük bir ödül ve sorumluluk. Bizi adım adım yürüten ve ilmek ilmek işleyen bi zaman var… işte ben en çok bunu hissediyorum. Mart ayından beri yaşanan ve konuşulanlar bence bize sunulan güzellikleri ne denli hor kullandığımızı anlattı bana.
      Şimdi ne olacak bilmiyorum. Emin olduğum tek şey O’nun biz ona elimizi uzattığımızda bizi sımsıkı sardığı ve saracağı. Bize “her zorlukta bir kolaylık olduğunu” müjdeleyen; sonsuz ve sınırsız varlığını kalbimize sığdıran hep bizimle… burada.
      Dilerim her ne olursa olsun onu hep hissederek sabır ve cesaretle yola devam ederiz

      Liked by 6 people

  13. Son aylar hayatımın hem maddi hem de manevi olarak en zor dönemi ki hala içinden geçmekteyim.İçsel olarak kendime kılıç kalkanla dalıp kendimi var gücümle hırpaladığım bu süreçte ne kadar uğraşsam da içinden çıkamadığımı farkettiğim kendime dair yargılarımla ilgili bir bilene danışma kararı aldım:) Adaptasyon denebilir mi bilmiyorum ama genel olarak öfkeli olduğumdan bunu kimseye yansıtmamak için sessizliği seçtim diyebilirim.

    Liked by 7 people

  14. Bu sene benim için başlangıçlar yılı… Rahmetli annem ‘başlanmış işi bitmiş say’ derdi ne kadar doğru bir söz… Başarılı olacağıma inancım sonsuz… İnsanın kendisi ile problemi kalıyorsa evren zaten işliyor,mutluyum huzurluyum… Herkese sevgi şükranlarımı sunuyorum.

    Liked by 7 people

  15. Ben bu iki ayda sınır koymayı ve hakkımı kaçmadan savunmayı, içimdeki ne varsa muhteşem bir dille kırmadan, güzelce ifade etmeyi öğrendim. Ayrıca ne kadar değerli olduğumun farkına vardım. İşimden ayrıldım, görmezden gelip alttan aldığım beni üzen herşeyden mükemmellikle özgürleştim, hayatımdan kendiliğinden gittiler. Bir şeyler ekmeye başladım. Daha birçok şey oldu ama özetle bu kadar. Sevgiler…

    Liked by 7 people

  16. Son aylarda hayatim da olan ani degisikler vesilesiyle hersey yerinden oynuyor , 10 yildir istanbulda yasiyordum datca’ya taşiniyorum , sevgilimin babasindan bize hediye zeytinlik geldi ben inanamayip agladim once , bu haber onceki senelerde gelseydi heyecandan , surekli gitme isteginden kurtulamazdim eminim .ama birden 10 yaş büyumüs gibi adim adim ilerleyip olabilecek eksiklikleri dusunup o kadar saglam basiyorum ki yere canim kendim ne cabuk buyudun diyorum arada 😍 cok sakinim , ama bu kayitsizlik degil bilemiyorum icim sakin , icimden beynimden kendime yaptigim acimasiz elestireler sustu sanki 🤭 kendimi sevdigimi ve bi kusun ucusuyla mutlu olma anina sahip oldugumu hatirlar oldum , kalbim pir pir kelebek gibi kendime karşi …
    Kendime para harcayinca mutsuz olurdum gereksiz gelirdi gecen hafta sacimi boyatmak istedim ve gidip boyattim sonra farkettim oha ben kendimi kendime suclu hissettirmedim bu sefer ?!!!
    Sefkatli bi insan sayilmazdim ama kapimin onunde buldugum minik kedi yavrusunu evime aldigim gun degisti hersey onda gordum once gozleri görmuyor olsada o kadar enerjik ve o kadar mutluydu ki 😍 onunla birlikte evimin de huzuru degisti, sekli degisti hala inanamiyorum.
    Onceden butun isyerlerimden kavgali bi sekilde haksizliga ugramis hissederek ayrilmistim. Simdi ki ayrilacagim isyerinden huzurlu ayrilmami saglayan herseye de minnettarim ustune patronum benim icin mutlu🌱??!?!?!?!?
    Ilskim de cok agresif bi insandim surekli öfke patlamalari yasardim ,bi sekilde zarar verirdim etrafa karantina doneminden sonra bisey oldu anlamlandiramiyorum ama bisey oldu ve ben tatli sevimli minnos bi kadin oldum , beni sinirlendirecek seylere ,aksiliklere vardir bunda da bi hayir diyerek geciyoeum artik , arkasindan da aferim diyorum kendime ☺️ vel hasil herseyin olmasini degil hayirlisiyla olmasini diler oldum .. sizin bunda ruhuma katkiniz buyuk , kendime dürust olmayi ogrendim ben . Cok tesekkurler her sey icin 🌱🙏

    Liked by 9 people

    1. Ne güzel şeyler yazmışsınız☺️ çok sevindim sizin adınıza💕🎉 ben de neyi özlediğimi hatırladım sayenizde🎐✨ çok teşekkürler💐 sevgiler😊🤲🏻💕

      Liked by 2 people

  17. Merhaba,
    Haziran ayı korkup,ertelediğim iki küçük cerrahi operasyonu yaptırmam ve sonuçlarının iyi çıkmasıyla rahatlamamla şekillendi.Sınır koyamamak ve fedakarlığın hayatıma getirdiği yükleri fark ettim.Kendimi ifade ettiğimde,aslında sağlıklı olmayan arkadaşlığın sonuçlandığını gördüm.Kendini bilme ve tanıma ‘ üzerine online eğitim almaya başladım ve hayatı anlamlandırmam her gün daha da derinleşiyor.
    Rüyalarım ve sezgilerim bana içşel bilgiler katıyor.Huzur ve şükran duyuyorum.Bazen duygularımda dalgalanmalar oluyor,kendimi gözlemliyor ve bana ne anlatmak istediklerine yoğunlaşıyorum.
    Özel zamanlarda yaşadığımızın farkındayım.Bu hayata ,gözlemci ve katılımcı olmak büyük bir lütuf.
    Sevgiyle,

    Liked by 8 people

  18. Inanilmaz bir yaratim surecinden ciktigimi ama yine kendi kendimi sabote edenin de ben oldugumu anladigim gunlerdeyim. Hersey degisiyor dunya insanlar cevre zevkler tadlar ama hersey. Bir ben degismiyorum.surekli sevebilmeye devam ediyorum onca ask acisi ve terkedilmislige ragmen.sukurler olsun sevgi frekansinda kalabildigim icin.deneyimlerimden aldigim dersler tabiki ceplerimde yuruyorum ancak her daim yeni derslere devam ediyor oldugumuz bir surecin icinde ilerliyoruz. Surec ne getircek diye sevgi ile kollarimi acmaya devam ediyorum. Onemli olan aciyacagini bile bile kalbimizi acmak ve ne kadar acisa da iyiligimiz korumak. sevgiler…
    Sizi hayranlikla takip ediyorum. Bizi sizden eksik etmeyene sukurler olsun.sukurler olsun.

    Liked by 6 people

  19. Merhabalar.
    Hayır demekle ilgili paylaştığınız ikinci mesaj tam şu anki halim için.
    Benim son haftalarda deneyimlediğim herşey en küçük çocuk yaşlarımda yaşadığım ve tüm hayatımı etkileyen olayların aynısı.
    Üstüste gelince çok yorucu oldu, ama diğer taraftan da çok şifalandırıcı etkisi oldu. Yani olanlar çok benzer olsa da benim tepkim çok farklıydı, küçükken korkudan çizemediğim sınırları kesin bir yolla çizdim. Ve bu içimdeki çocuğu daha güvende hiss ettirdi sanki.
    Bir de kendimde hep haklı olmaya, haksızlığa karşı savaşmaya alışmış, haksızlığa uğramazsa, herşey kolayca olursa yaşayamayacağını sanan bir parçam olduğunun farkına vardım.
    Bu, çok önemli, sürekli haksızlığa uğramışım gibi hissettiren durumları, insanları bana çeken meğerse bu düşünceymiş.
    Sürekli bizi bu yolda destekleyen değerli mesajlarınız için çok teşekkür ederim.

    Liked by 5 people

  20. Ben bu süreçte hayatta kendi yolumda ilerlemenin karşılık bulucağına olan inancımın en yüksek seviyelere çıktığını hissettim, kendimiz olmanın keyfini sürmenin, her türlü hisse izin vermenin, kararlarımızı kalpten vermenin , hayatımızın tüm sorumluluğunu almanın gücünü hissettim.

    Liked by 5 people

  21. Sevgili Mor Alev,

    Haziran, benim icin 2019 sonunda hezeyanlara ve cok derin uzuntulere maruz kaldigim bir donemin zamansal ve mekansal olarak tekrar acilmasiyla basladi. Ilk 15 gun cok sasirdim bendeki degisime,guce. Mart ayinin sonlarinda bir dua etmistim ve Yaratan’dan ciddi bir yardim dilemistim, mucizevi bi sekilde o hafta yardimim geldi. Tam karanlik bir kuyuya duserken elimden tutan kutsal enerji ve cok anlamli,sevgi dolu bir uyanis. Ben bu sansi olabilecek en iyi sekilde degerlendirdim, Tanrinin lutfuna hala tesekkur ediyorum.

    Yaptigim calismalar ve sadhanalar sayesinde 3 ayda cok derin bir donusumden gectim, genisledim. Ve haziran basina hayalimin otesinde bir farkindalikla,uyanmis ve yukseliste biri olarak cok guzel m bir baslangic yaptim. Fakat gecen haftadan itibaren,yaklasik 10 gundur, fark ettim ki bazi eski enerjiler/inanislar hala arinmamis ve onlari simsiki tutan benim. Bu yuzden son 3 gundur buyuk zorlanmalar yasiyorum, fakat hayirli zorlanmalar. Neleri salivermem gerektigini cok iyi goruyorum,gereksiz korkular gereksiz yargilar, yanlis yapismalar enerji alanimda… Oyle ki bu 3 gun isin ciddiyetini daha da iyi anladigim bir donem oldu,soyle hissediyorum: bir sey öldüyse,ölü olarak kalmalidir.yanip kül olmalidir,bir daha dirilmemek uzere. Iste dönüsümün katiyeti budur. Tekrar geri adim yok.

    Benim icin temmuz bu ciddiyetle ve kararlilikla basladi. Fakat kararliligi surdurursem, bir hayat benim icin yasanmis bitmis,adeta yeni bir insan olarak dogmus olacagim,bu son adimim. Oyle ki ismimi bile degistirmem mumkun olabilir, ama buna ben degil rehberlerim karar verecek,sadece buna dair bir ipucu seziyorum. Iste donusumun bendeki gucu bu. Sevgilerimle.

    Liked by 6 people

  22. Uzun zamandır yaşadığım kısır döngüyü farketmemle beynimde bir şimşek çakmıştı 3 yıl kadar önce. Ve o an karar verdim, tam o an. Ruhum yerlerdeyken ayağa kalkmaya karar verdim. O zamandan beri sürecim devam ediyor. Olaylar, çevre değişmeye başladı. Süreç esnasında halden hale girdim. Bu günlerde yine biraz fiziksel ve ruhsal enerjim düşük. Ama şu çok açık ki; eskiden o minicik umudun, korkuyla inanmaya çalışan o benin arka fonunda hep kocaman bir Karanlık, inançsızlık, korku, “olmayacak ne bekliyorsun Hayattan, sen hep bunları yaşadın, hep böyle olacak” diyen bi ses vardı. Ve içimdeki o minik ışığı mantıksız bularak öldürüyordu. Şimdi ise yer değiştirdiler, iki gündür yine biraz üzgün yorgunum ama arka fonumda kocaman bir ışık var, umut şarkıları söylüyor, nefes aldığıma şükrettiriyor, rüzgarı, ağaçları renkleri kokuları hayretle izliyor. Ağlasam da arkada bir huzur ve güven hissediyorum. Arkadaki fonumun değişmesi benim en büyük hediyem.
    Sevgili Tuğba, Bazen en zor zamanlarımızda başkalarından duyduklarımız daha da rahatsız edebiliyor, nasihat gibi, konuşması kolay gibi geliyo bize.. ama İnan her şeyi yapabilecek güç senin içinde, ellerinde kollarında, damarlarında,gözlerinde. Sana nefes aldırıyor o güç. Yaşam veriyor, ötesi yok ki yaşamaktan başka.. izin verelim birbirimizden birbirimize aksın, kapatmayalım kalbimizi, açalım. Yakınında fiziksel gözlerinle göremiyorsan da kalbinle bil ki seviliyorsun..

    Liked by 6 people

  23. Mart ayında kurumsal hayattaki işimden ayrıldım. Daha serbest çalışmaktı niyetim ve süreç zarfında gördüm ki niyetim bir süre sadece kendime odaklanmak, iş diye tanımadığım şekilde çalışmamak, belki bir süre sadece tatil yapıp, kendi pratiğime yoğunlaşmak. Bunun için yıllardır bildiğim, tanıdığım alanları terk etmeli, tutunmayı bırakmalıyım. Bırakmamak için direndiğim zaman bir sonraki iç basınç daha güçlü geliyor. Bir şey hadi diyor. Korkuyor olabilirsin yine de hadi yap. Sanki arkadan biri ufak bir dokunuşla atlatayım diye itiyor 🙂

    Liked by 5 people

  24. çok yoğun tempo il çalıştığım iş yerimdeki yöneticilik görevim benim isteğim ile 9 yılın sonunda son buldu. Kendime daha çok zaman ayırabilmek ve seçtiğim işi yapabilmek gibi bir lükse kavuştum. Yöneticilik görevimde mesaideki arkadaşlarımı yüklenmiş gibi hissediyordum. Sürekli hizmet etmek servis etmek gibi bir zorunluluk duyuyordum. Ama hepsi geçti şimdi iş yüküm kendi seçtiğim alan kadar ve severek yapıyorum.
    ilişkimde sürekli hizmet eden sürekli hesap sorulan el altında tutulan biri olarak süreci algılıyor ve bunalıyordum. artık ikili ilişkim de yok. Ferahlama yüklerimden arınma sürecindeyim. Evimde uzun süredir eşyalardan arınma daha sağlıklı yiyecekleri tercih etme, meditasyon yapma isteği içindeyim. Sürekli kitap okuma, çeşitli videolar izleme ile kendi farkındalığımın arttığı dönemlerde olduğumu hissediyorum. Hatta bir kaç meditasyonumda yaşadıklarım muhteşemdi. Buraya dönmekte zorlandım. sanki bedensiz gezebiliyorum duygusunu yaşadım. Ama döndüğümde bedenimi onurlandırmak için de ne yapabilirim diye sordum kendimce. karışık ama bir o kadar da benim için akışta ve güzel günler geçiriyorum.
    Sevgimiz daim olsun

    Liked by 8 people

  25. Bugün arkadaşımdan üzerinde school bus(okul otobüsü) yazan bir çerçeve hediye aldım.Camlarına sonbahar yaprakları düşmüş.Hayat okul otobüsünde ilerlerken; kimimiz sonbahar yaprakları gibi düşmeyi,kimimiz sadece manzarayı seyretmeyi, kimimiz yeni bir sınıfa başlamayı,kimimiz de otobüsün sürücüsü olmayı seçiyoruz.Her şey birbiriyle ahenk içinde.Ama mutlaka değişiyoruz,dönüşüyoruz.Sonsuz sevgiler…

    Liked by 5 people

  26. Son günlerdeki idrakim uzun zamandır benim diye sahiplenmeye çalıştıklarım yatağım kıyafetim halım gibi zaten bana ait değil ki hissi. Bunu hazmetmeye çalışıyorum. Sınırlarımın keşfindeyim. Yol uzun ve geleni sevgiyle kabul etmeye çalışıyorum
    Şükür …

    Liked by 6 people

  27. Merhaba,
    Covid-19 çıktığından bu yana panik yapmadım lakin hep temkinliydim hâlâ da öyleyim. Genel olarak durumlara adapte olabilen ve soruna odaklanan değil de çözüme kilitlenen bir insan olduğum için neden, niçin, nasıl değil de bunu en kolay ve hayrımıza olacak şekilde nasıl atlatabilirim diye düşünüp hareket ettim. Kendim ve diğerleri için elimden gelen en iyi şartları olgunlaştırdım ve çok şükür süreci olabilecek en kolay şekilde yaşıyorum.

    Haziran ayı benim için aldığım işaretlere de dayanarak tamamlanma, kendimi kabullenme zamanıydı. Farkındalığım daha da arttı ve arttıkça da daha çok teslim oldum, güvendim. Daha doğrusu farkındalığıma olan şüphem ortadan kalktı. Kalbimin sesine kulak verdim. Verdikçe korkularım yavaş yavaş gidiyor öz değerim artıyor. Her şey olması gerektiği gibi, bunu biliyorum. Güveniyorum.🙏🏻✨

    Bazı konulardaki kontrolümü de yavaş yavaş bırakıyorum. Duygularımı yönetebilmeyi az çok öğrendiğimden öfke patlamalarım pek olmadı. Zaman zaman gerildiğim anlar oldu tabikide en nihayetinde beşeriz ama o halleri çabuk geçiştirdim. Her zaman yaptığımın aksini yaparak yaptım bunu da. Sürekli bir döngü içindeysem o konuya bakış açımı değiştirmek işe yarıyor. Farklı taraftan bakıp farklı bir çözüm üretmeye çalışıyorum. Bazen bırakmakta çözümdür, bunu da unutmuyorum. Bu da mevzu ne olursa olsun ilgili konuya dışardan, objektif olarak bakarak oluyor. Gözlemci olup buna göre hareket etmek hep işe yarıyor. Hep öyle değil midir zaten başkalarına tavsiye verirken hep mantıklı, güzel düşünürüz ama kendimize gelince bunu başaramayız. Bunu başarmaya çalışıyorum.☺️

    Çok yazdım.
    Değişik bir huzur var içimde.
    Ürettim. İzledim. Dinledim. Okudum. Öğrendim.
    Öğrendiklerimi de hayatımda doğru şekilde uygulamaya çalıştım, çalışıyorum.
    Kısacası süreci kendime ayırdım.
    Burada olduğum, tecrübe ettiklerim için her gün şükür doluyum.🙏🏻🙏🏻

    Kalbinizin sesine güvenin lütfen.
    Hep doğruyu söyler.
    İçinizin almadığı hiç bir şeyi de yapmayın.

    Hep sevgiyle kalmanız dileğiyle.🙋🏼‍♀️🌸✨💜

    Liked by 7 people

  28. Harika bir yıl başlangıcı oldu benim için . Hem bireysel hem grup çalışmalarımızda güzel açılımlar oldu. Bir kaç yıllık süreç ile bu günlere gelmek için tabi ki niyet çok önmli. Herşeyi saf niyet ile talep etmek ve her daim desteklediğimizi bilmek ile benşm için çok güzel adımlar attırdı. Bir’ e ve bütün’ e hizmet yolunda hem kendimizi hem kollektif alanı arındırmak yine güzel farkındalıklar katkıda oldu benim için.Cesur adımlar ile sorumluluk bilinciyle bir önceki yıla bakarak şu an başka yerde ve farklı bakış açısı ile olduğumu görüyorum. Herşeyden önce olanı olduğu gibi kabul edip sevgi ile yol almak içten dışa doğru yolumuza ışık tutuyor. Yaşanan deneyimleri bir dana gelmemek üzere kaynağa gönderiyorum açılan boşlukların da kaynağın koşulsuz sevgisi ile dolmasını seçiyorum 🙏
    Hepimizi çok seviyorum. Sevgimiz ve ışığımız daimi olsun 💙

    Liked by 5 people

  29. Sevgili Tuğba, zaman zaman hissettiklerini hissettiğim oldu. Tam geçti dedim, hayat en büyük korkumla vurdu ve gerçekten bu dünyadan gitmek istediğimi en derin hissettiğim anda her ne olduysa iyi ki yaşıyorum demeye başladım. İyi ki yaşıyorum diyebilmek için en dibe girmem gerekiyormuş dedim. Keşke bu kadar zor yolu seçmeseydi ruhum, ama seçmiş, Bi bildiği varmış. Şimdi hepsinden sonra biliyorum ki, o gitme isteği bana ait değildi, geçmişe aitti ve ben artık o geçmiş her neye aitse geride bırakıyorum. Hayatındaki ilk bu duygunun başladığı zamanları bir kafanda kurcalamanı, hala neyin devam ettiğini ve gerçekten sana ait olup olmadığını tarafsızca değerlendirmeni dilerim. Bir de, eğer bu hayatında yaşadığın travmalar varsa, o travmalarla bir EMDR terapistiyle çalışmanı öneririm. Umarım hayat tez zamanda sana iyi ki yaşıyorum dedirtir. Sevgilerimle

    Liked by 4 people

  30. Sevgili mor alev sizi birkaç Yıldır takip ediyorum çok severek takip ediyorum hatta son birkaç haftadır ilk defa kendimle ilgili harekete geçtim birkaç gruba WhatsApp gruplarına dahil oldum kendimle ilgili olumlama çalışmaları yapmaya başladım ama geçen hafta üzerime Atalet Çöktü kolumu kıpırdatmak için bile enerjim yoktu bu haftada böyle ama iki gündür ekstra da öfkeli hissediyorum kendimi siz bana bildirin paylaşın dediğiniz için yorum atıyorum her gün yazılarınızı takip ediyorum size ve burada sizi takip eden herkese sevgilerimi yolluyorum

    Liked by 5 people

  31. Endişe, korku, terk ediliş, hayal kırıklığı… Haziran ayımın özeti. Ama tabi oturup kendi kendime kaldığımda nedenlerini artık daha iyi farkediyorum. Öyle çok alışmışımki başkalarının hayatlarında onların hayallerini gerçekleştirmeye, başkalarının yaralarını sarmaya çalışmaya. Artık ‘peki benim hayallerim, peki benim yaralarım?’ diyebiliyorum. Herşeyi bırakmam, salmam gerektiğini biliyorum. Umarım temmuz ayında bu farkındalıklarımla kendim için hayaller kurup, kendim için adım atabildiğim bir dönüşüm başlar. Size de çok teşekkür ederim. İnanın her sabah yazılarınızı okumak benim için muhteşem bir motivasyon kaynağı oldu.

    Liked by 4 people

  32. “Ben varım, hoşunuza gitse de gitmese de ben buradayım” demek istediğim bir dönem. Bir süredir bu süreçteyim, ilerliyorum.

    Covid dönemi başlarken enerjiktim aktif bir döneme hazırlanıyordum, bir anda evde oturma gerekliliğine ilk tepkim “bu haksızlık! zaten günlük hayatımız yeterince zor simdi bir de özgürce nefes bile alamayacağız!” şeklinde olmuştu. fakat çabuk adapte oldum, üretken ve huzurlu olmama yardım etti bu dönem.

    Şimdilerde evin ve sıcak havanın, yakıcı yaz güneşinin düzleştiren etkisi ile kendimi ilan etme arzum arasında bir denge kurma sürecindeyim. Sanki bir haber, bir el bekliyorum.

    Başarıyı haketmek ve yaşamak için hep önceden hedefleyip çalışmam gerektiği gibi bir algım vardı. Nihayet çözülüyor, ilahi yönlendirmeyle, beklenmedik gelişmelerle yol alabileceğime güvenmeye başlıyorum.

    Bu düşünme alanını açtığın için teşekkürler Mor Alev.

    Liked by 4 people

  33. Şaşalı reklamların, vaatlerin, hayallerin aslında beni bulundugum yer haric baska bir noktaya sürekli bir “ulaşma” çabasına soktugunu, bunun da beni yıllardır uykuda tutan bir rüya olduğunu fark ettim. Ilk kez de degil bu arada, unutup tekrar hatirladigim dongulerden biri bu da 😄 Belki de ulaşılacak bir şey yoktur. Bunu düşünmek egomu kızdırıyor 😄

    Liked by 3 people

  34. Çok ama çook acayip bir dönem… Önce içe kapanma… Nisan çok çok iyi geldi bana, evde sakince oturma, ailemle vakit geçirme, günlük koşturmaca ve telaşlardan zorunlu da olsa uzaklaşma… Aman da ne kadar dinginim, meditasyon da yapıyorum, harika, işte sonunda kendimi buluyorum falan derken Mayıs’ta aniden depresif ruh halleriyle uyanmaya başladım :)) Bir ne yapacağını bilememe, önceden hoşuma gittiğini sandığım belirsizlikten endişe duymaya başlama, plan yapmaya çalışma ama yapamama… Ve Haziran… Haziran’da her şey çorba oldu!!! Annem taşındı, ablam taşındı, bütün ailenin hayatı değişti, herkes birbirine girdi, alınganlıklar, beklenen kargoların gelmemesi (hala bekleniyor), yaz planları alt üst, kimse neyi nasıl organize edeceğini bilemiyor, bir de üstüne 8e geçen oğlumun yazını ve gelecek senesini nasıl planlayacağıma dair endişeler derkeen, bum! Eşim işi bırakmaya karar verdiğini ilan etti! O da koç ben de koç, Koç’taki Mars bizi nasıl nereden vuracak acaba derken çok da beklemek zorunda kalmadım 🙂 Şimdi bir de maddi endişe eklendi mi üstüne… Bilemiyorum nasıl olacak, nasıl çıkacağız düzlüğe, meditasyona, yogaya devam… Biraz da yalnız kalabilsem iyi olurdu…Bakalım, hayırlısı 🙂

    Liked by 6 people

  35. Birlikte yürümenin önemini anladığım, egosuz bir döneme geçiş yaptım bu yıl. Virüsle ilgili kaygım hiç olmadı, evde hayata geçirmem gereken çok fazla şeyle aynı anda çok meşguldüm. “Ben” bir anlamda önemini yitirirken, diğer taraftan yeni “ben”in amaçlarını tamamlama çalışmaları içerisinde çok yoruldum. Ruhum da bedenim de çok yoruldu ama sanki üçgenin tepesine çıktım, şimdi de aşşağı inecekmişim gibi umut dolu hissediyorum…

    Liked by 5 people

  36. Ayrıca sevgili Tuğba’ya ya da dertleşmek isteyen diğer yaşam sevinci ve enerjisi düşük arkadaşlarımıza iki kez intihar etmiş ama sonra çamurun içinden gülümseyerek çıkabilmiş biri olarak yardım edebilirim. Hayatı boktan varetmek konusunda her türlü desteğe hazırım.

    Liked by 7 people

  37. 2020 ne yıl ama, başlarda bir sıkışma hissettim sanki bir şeyler yolda gelecek ama ne? Her şey sıkışmıştı sanki ve ilerlemek için bir dalga geliyor gibi hissettim hep. Sonra bir dalga geldi adı Covid-19’du. 17 Mart itibariyle eve kapandık, önce biraz sarsıldım 10 gün kadar durumu anlamaya analiz etmeye çalıştı beden ruh ve zihin üçlüsü olarak. Sonra kalk dedim ruhuma.. Koş, şarkılar söyle, oku, meditasyon yap, spor yap, ağaçlarla, doğayla konuş. Ardından dolu dolu bir 3 ay.. Hergün merakla beklediğim ve okuduğum Mor Alev yazılarında bahsedilen “Neşe, Keyif, Coşku’nun” kendisi olmuşum. Bu duyguları yaşamanın verdiği etkiyle bu nasıl olur? mümkün mü ? Bu kadar dengede hissetmem normal mi ? İçimde biri benimle konuşuyor sanki. O küçüklüğümdeki kız çocuğuyla bütünleşme hali. Ben oydum, o ben.. Daha önce kızdığım seçimlerime, geçmişime olan öfkem yerini derin bir şevkate bıraktı. Daha iyiye doğru dönüştüğüme inandığım bir dönem yaşadım. Son günlere gelecek olursak, yine bir sıkışma hissediyorum. Belki duygusal, belki hormonsal belki de gerçekten enerjisel ama bu sıkışma bile derin bir anlayış ve huzur doğuruyor. Yaşamak, deneyimlemek ve öğrenmek gereken ne varsa, buyursun gelsin. En yüksek zerafetle kabulüm ve hakkıyla deneyimlemek için elimden gelen ne varsa yapıyor olacağım. Ahh “Yol’un Kendisi” tüm tadları ile birlikte onu sürmek ne güzel. Öğrenecek, kendimizi ruhsal anlamda daha iyiye taşıyacak daha ne yollar var kim bilir..

    Liked by 3 people

  38. Tuğba arkadaşım, Hayatta umutlu olmak, hayal kurmak güzel bir şeydir..(aşırı olmamak kaydıyla) her hangi bir şeye çok fazla umut bağlamak hayal kırıklığı yaratabilir..istediğin şeyi akışa bırak.. gerçekleşmiyorsa ya zamanı gelmemiştir. ya da olmaması çok daha hayırlıdır..Bakış açını değiştirmeye gayret et, muhakkak işe yarayacaktır..Güç senin içinde ve o mutlak güç her şeyin üstesinden gelmene yardımcı olur..O olmasını istediğin her neyse gerçekleştiğinde belki seni mutlu etmeyecek.. bunun olması da olası..Hayata farklı pencerelerden baktığında , farklı şeyler görebilirsin..yaşamın sana verilmiş bir armağandır..düşüncelerini esneterek bu hayatta mutlu olmak istediğin yere ulaşabilirsin..Herkesin kendine göre yaşadığı acı ve tatlı şeyler var. Bunlardan kaçamazsın. Ruh tekamülümüz için gerekli olan şeyler..Bunların hafif atlatılması bizlerin elinde..söyleyeceğimiz şey de ”böyle olması daha hayırlıymış..bu da geçer” diyerek yaratana teşekkür ederek kendimiz için farklı bir yol seçmek.. GECENİN EN KARANLIK ANI, ŞAFAK SÖKMEDEN AZ ÖNCEKİ ANDIR……

    GÜÇ SENSİN, IŞIK SENSİN, UMUT SENSİN…..BUNU HER ZAMAN HATIRLAMANI İSTERİM..

    SEVGİ VE IŞIKLA KALIN..

    Liked by 1 kişi

  39. Sevgili Mor Alev,
    Bu bloğun takipçileri eminim yaşadığımız süreci biraz daha farklı geçirmekte, farklı hissetmekte, benim gibi.. Çok ilginç bir şekilde pandemi günlerinde aklımda ‘yaratan gibi gören, yaratan gibi seven ve yaratıcının ışığıyla yansıyan olmak’ duyguları, meditasyonlarda odağım bunlardı ve blogdan aynı öneriler ile yazılar geldi. Aklıma ne takılsa Mor Alev cevapları getirip önüme koyuyor.. Kendi içimde sorduğum soruların cevapları bir şekilde mutlaka blog aracılığı ile cevaplanıyor. Mucizevi değil mi 🙂 minnetle teşekkür ediyorum, bana ulaşmasını sağlayan tüm etkenlere ve tabi sana.. Evrenin gerçekten inanılması zor, anlatılması zor ama fark edebileceğin kadar gerçek bir iletişim dili var, fark ettikçe cevap çok daha hızlı geliyor.. Korkudan hiç beslenmediğimi fark ettim.. Korkunun gelip geçişini seyrediyorum, kalmasına ve yaşamı zehirlemesine izin vermiyor artık bir çoğumuzun hisleri.. Tabii yüklenmiş bilgiler ile arada sarsılıyoruz fakat hemen merkezlenebiliyoruz.. Ben uzunca zamandır televizyonu, özellikle haberleri ve oturumları, sosyal medyayı, korku ve endişeyi tetikleyici olduğunu düşündüğüm bir çok bilgi akışını kestim, takip etmiyorum..
    Sevgi’den bakabilmeyi engelleyen tüm etkenlere ‘hayır’ demeyi öğreniyorum.. Vesile olan her varlığa ve sana sonsuz teşekkürlerimle ❤

    Liked by 3 people

  40. Tüm Corona süreci boyunca içimde dalgalanan hislerin en yoğunu uzun seneler boyunca çözümlemekten kaçındığım, düzeni bozmamak adına en sona bıraktığım kalıplarımdan, ruhumun düğümlerinden biri idi. O dönem zarfında sözlendirmek istesem de içimde tutmaya ve kendi yazılarımda kendimle sohbette dile getirmeye devam ettim. Ve fakat tam bir hafta önce ruhumda doğan cesaretle yüzleşebildim bu hislerimle, iletebildim karşımdakine. Dur diyebildim. Böyle geldi ama böyle gitmemeli, gidemez. Seninle olan ilişkimdeki bu diyaloğu sen ailenle devam ettirdiğin ve bana da öyle aktardığın için bende kabul etmiştim. Ama hiç bir şey değişmez değildir. Her şey dönüşür. Tek özen göstermemiz gereken sözlenen kelimlerin zihnimizden öte ruhumuzdan geliyor olması, kelimelerin acıtmak, yıkmak, kırmak için değil ruhumuzda uyanan ihtiyacı dile getirmek için özenle, şefkatle seçilmesi. Değiştirmiyoruz arkadaşlar, dönüştürüyoruz. Benim dönüştürmek istediğim ise aile kavramı altında bizlere dikte edilen saygı kavramının dönüştürülmesiydi. Saygı terimi altında kendi gerçeğinden, kendi yolundan, kendi sözlerinden feragat edenlere sesleniyorum şimdi burada. Anda anında herşeyi dönüştürmek bizlerin elinde… sadece cesaretle kendimizi tercih etmemize bağlı. Insalığımızın yeni dönemi hepimize şifa olsun.

    Liked by 4 people

  41. Merhaba Tuğba, buraya kadar yazdığına göre hâlâ bir umut var ve yardım arayışındasın. Yardım elini uzatanlara tutun derim. Allah var gam yok unutma, hayatı toz pembe olmayanlarımız var, çekip gitmek le de halletmiş olmuyorsun inan bana. Ayet var ” elbette her güçlükle birlikte bir kolaylık vardır, Şüphesiz her güçlükle bir kolaylık” bu Allah’ın vaadi dir. İnşirah suresini bol okumanı tavsiye ederim. Sevgiler

    Liked by 2 people

  42. Şimdiye kadar ki yaşamım boyunca hep değişim ve dönüşüm yaşadım. Hayatta birşeylerden memnun değilsek önce kendimizi değiştirmek gerektiğine inandım hep. Ancak 2020 içinde yaşadığım dönüşüm ve değişim yolculuğu inanılmaz. Bu sefer çok farkındayım. Hissede hissede, düşüne düşüne, tabiri caizse kendimi kazıya kazıya değişiyorum. Bu yolculuk çok hoşuma gitti. Her sinirlendiğimde duyguma izin verip sonra sebebini bulmaya çalışıyorum ve onu değiştirmek üzere çalışıyorum. Artık sadece üzülüp, sinirlenip kızmıyorum. Duygularımı alt sebeplerini görebilmek için bilinçli olarak bırakıyorum. İnsanları yargılamayı bırakmaya ve herkesin içinde ki muhteşem ruhu görüp kabul etmeye uğraşıyorum. Hala kendimi affetmeye çalışıyorum. Geçmişte yaptıklarım için kendimi suçlayıp durmaktan vazgeçmeye uğraşıyorum. Kendini sevmek ve değer vermek ne demekmiş öğrenmeye çalışıyorum. Kendini her sabah kocaman kucaklamak ve “seni çok seviyorum, sen çok değerlisin ve çok yeterlisin” demek inanılmaz hissettiriyormuş. Belki de en son kendime sarıldığımda küçük bir çocuktum:)
    Hayata bakış açımı değiştirmeye çalışırken, daha dün, sadece olumsuz şeylere odaklandığımı ve küçük ama güzel değişimlerimin keyfini kaçırdığımı farkettim. Bunu farkedince de bebek adımlarımı kutladım, kendimi alkışladım:) Bugün hayat çok daha keyifli görünüyor. Gün içinde olumsuz olaylar yerine minik ama mutlu anlara odaklanınca gün çok güzel geçiyormuş.
    Sevgili mor alev. bu süreçte hayatıma dokunduğunuz için çok teşekkür ediyorum. sizin rehberliğinizle bu yolda olmak muhteşem. iyi ki bu yola çıkmışım:)
    Hayatıma girmiş, hala benimle olan ve görevlerini bitirmiş olan tüm rehberlerime, bana birşeyler öğretmiş ve öğreten herkese, hayatıma dokunmuşlara ve hayatlarına dokunduklarıma, enerjime, ruhuma, yaradana, meleklere, bütüne, doğa anaya, evrene çok ama çok teşekkür ediyorum.
    İyi ki varım ve buradayım.

    Liked by 6 people

  43. Öyle ilahi bir zamandan geçiyoruz ki ..Son dönem mesajlarınızdan birindeki bir söylemi fazlasıyla içselleştirdim.. Şu zaman diliminde olmaktan tüm koşullara karşın onur duyuyorum..Başlarda korku bedenimi ele geçirmeye çalıştıysa da ilerleyen zamanlarda kabule geçişimin bu kadar kolay olmasında uzun yıllardan beri çalışmalarını yaptığım ve pandemi de iyi ki bu yolu seçmişim dediğim nefes öğretisinin gerçek anlamda yardımını aldım..Her gün ev ödevi gibi bazen yalnız bazen bana ulaşanlarla birlikte her nefesimde dağılan veya sıkışan bir parçamı kolaylıkla serbest bıraktığımı deneyimlerken eş zamanlı olarak ne kadar çok ertelemeci olduğumu daha önceden farkına varıp yapamadığım biçimde daha da derin bir farkındalıkla bu konuyla ilgili çalışmama neden oldu.Kenara köşeye sıkışmış kırgınlık, kızgınlıklara sevgiyle hoşçakal demek önümde yeni yollar açtı..Şimdinin ne kadar önemli bir zaman olduğu daha da anlamlandı..Varoluşumu kutsarken yeni dünyaya,kendime ,insanlığa daha da katkım olabilmesi için neler yapabilirim için zaman bulmak çok keyifli oldu.Onun dışında özledim ağladım sıkıldım..Aslında hepimizin bireysel kolektife ait duyguları koca bir harmoni gibi..Tüm süreçte sizden,meleklerden,güzel enerjilerden aldığımız yardımlar için minnettarım.. Güzellikler bizi bekliyor köşeyi dönünce 😉 Tüm dostlara ve size Sevgilerimle ❤

    Liked by 6 people

  44. Merhaba benim için çok yorucu bir süreçtii içsel anlam da çok büyük bir değişiklik hissediyorum ruhen çok yorgunum. Etrafıma karşı çok fedakarlık yaptığımı farkettim ve bunun karşılığını alamadığı. Şu an sürekli yanlız kalma ihtiyacı içerisindeyim. Bu süreçten sonra güzellikler gelmesini seçiyorum İkinci dua tam bana uygun her gün okumayı planladım Teşekkür ederim Sevgiler 💜

    Liked by 4 people

  45. Her kese merhabalar öncelikle. Sevgili Tugʻba hanım size tek önerim onucak cakralarinizi dengelemeniz özellikle kok cakra kalp cakrasi. Ben mor alev paylaşımını okuduktan sonra (yardim isteyin) meleklerden ve yaradandan yardım istedim ve geldi. Kelimen tam anlamı ile ipin ucunu buldum.

    Mor alew içimde sevgi, merak, umud doluyum… Ben biliyorum ki hiç bir şey boşuna digil gectigimiz 3 aylık süreçte her şey mükemmel ilerledigini düşünüyorum.. asıl simde evrene koklenme hayata geliş amacimizi bulma hatırlama zamanında oldugumuzu düşünüyor ve inanıyorum..
    Her keze nötr kalmalabilmeleri dileği ile sevgiler. İyki varsınız iyki dunyadayiz..

    Liked by 3 people

  46. Benim için bu dönem farkında olma, anda kalma dönemi oldu. Fark ettikçe, farkında odukça hayat daha bir güzelleşti. At gözlüklerimi bırakabildiğimi görmek ise beni epey mutlu ediyor. Sadece tam anlamı ile “hayır” kelimesini kullanamıyorum. Ama sanmayın ki peşini bıraktım 😂mücadelem devam ediyor 👍👍👍 yazılarınızı çok sevdiğim ablamın tavsiyesi ile okumaya başlamıştım. Onun sayesinde sizin yazılarınızla tanıştım. Yüreğinize sağlık 🙏🙏🙏🙏

    Liked by 2 people

  47. Sevgili Moralev.com, mart ayı itibariyle hayatlarımızın koşuşturmacasına ara verdiğimiz dönemin başlangıcında kendimle ilgili net bir karar içindeydim, bu evlerinizden çıkmayın uyarısıyla yaşantıma tam yön vereceğim yerde belki de süresiz belirsizliğin içerisinden zaman bana şöyle diyordu “ bırak, izle, gör, gözlemle , analizet, dinginleş, yorgun zihninin ve bedeninin dinlenmesine izin ver, olanı geldiği gibi yargılamadan ve olduğu gibi kabul et” bu mesaj bir anahtardı bu süreçte… bir süre kendimi Açlık Oyunları filminde gibi hissedince, televizyondan ve diğer yerlerden aramızdan ayrılanlar haberlerini izlememeyi seçtim… zaten el vd hijyene oldu bitti dikkat ediyorken kendim ve çevrem için de daha da duyarlı olmayı seçtim. Bunlar geldi, geçecek, kimbilir hangi geçmiş zamanda parçalarımdan biri bu dönemi ve kendi yaşadığım döneme izin verdi, onları da sevgiyle kabul edip gitmelerine izin ver dedim… Ruhumu dinlendirecek etkinliklerle , bedenimi dinlendirip biraz nefes meditasyonları ve yoga izleyip yapmaya çalışarak, kendimi ruhen ve bedenen sakinleştirmeye çalıştığım bir dönem oldu. Ve Haziran, ektiğim tohumların filizlenip aldığım karar doğrultusunda hareket ettiğim ve kendi içimde bir bitiş ve başlangıç yaptığım ay oldu….kendi yaşamımı seçtim, sağlıklı , huzurlu ve mutlu yaşamayı … Olana bitene sevgiyle izin vererek teşekkür ettim… kendi içimdeki şifa ile bütüne de ışık olmasını diledim…teşekkürler.

    Liked by 4 people

  48. Güneş Başak yükselen yay burcu bir insanim Ay tutulmasi beni gercekten tuttugunu hissettigim ve enteresan deneyimler yasadigim günlerdi güneş tutulmasinda daha bir rahatladim bu son 2 ayda para, borç ve borçlanma ilgili çok enteresan deneyimler yasadim karmadan atalardan ve ailemden gelen kodlamalar oldugunu hissediyorum çok şükür 🙏 daha hafif daha dingin daha bütüne bakan bir insanim çok şükür sifalandirdigimi hissediyorum olması gereken herșey oluyor kabuldeyim şükürdeyim neședeyim keyif ve coşkudayim 🙏 ve birde hislerim inanilmaz acildigini üst benligimle birlestigimi hissediyorum birseye cevap ararken once kitaba biseye sorma ihtiyaci hissediyordum ama artik cevap icimden kendiliginden geliyor öyle huzur veriyor ki bu ne kadar şükür etsem insanliga neșe huzur ve coşku diliyorum sevgiyle… 🙏

    Liked by 3 people

  49. önceden olmasını çokistediğim bazı şeylerin gerçekleştiği bir dönem yaşadım ve hayatta yaşadıklarımızla hissettiklerimizin aynı doğrultuda olmayableceğini deneyimledim yani mutluluğu neşeyi coşkuyu hayatın her anında istersem yaşayabilirim bu benim elimde ( böyle olmuyor tabi) ama bu fikri deneyimlediğimiçin artık içselleştirdim ve gerisi gelicektir buna çok inanıyorum . kendimle ilgili bugünlerde sürekli beynimde dolaşan dalıp gittiğim anlarda sürekli içimde olan durum ise aslında hayatımdaki en önemli insanlardan bazılarını hiç affetmediğim ben gerçekten öyle sanmıyordum ama öfkem herzaman çok tazeymiş hiç affetmemişim ve cezalandırma isteğim varmış bu hisleri salıverdiğimi sanıyordum başarmak istiyorum gerçekten öfkemin dinginliğe dönüşmesini istiyorum ve otomatik tepkilerimi kontrol etmeye çalışıyorum her hissimi didikliyorum altında ne var diye daha çok farkında olmaya uğraşıyorum böyle anlatınca kendimi darladığımı farkettim😆 arada çevremi de darlıyorum onlara yoğunlaşayım azıcık daha sevgiler herkese❤️❤️❤️

    Liked by 3 people

  50. 21 yıldır evliyim..47 yaşındayım.iyisi kötüsü inişi çıkışı çok çeşitli zamanlar yaşadım. ..ben bu değilim dediğim çok şeyler oldu..fakat birşeylerin beni engellemesine hep müsade etmişim farkında olmadan.bunun farkına varmamda sizin paylasimlarinizin etkisi çok oldu başka kaynaklarda var tabi ki..kısacası ..kendimizi bulmamız için dibi görmemiz gerekiyor galiba..yoksa başka türlü anlamiyoruz

    1 Tem 2020 Çar 11:52 AM tarihinde Mor Alev şunu yazdı:

    > Mor Alev posted: ” Sevgili Dostlar, Bu üçlü tutulma grubunun sonuncusunu > 5 Temmuz sabahı bir Oğlak ay tutulması olarak yaşayacağız. Yarı gölgeli bir > ay tutulması. Bunu özel kılan, Oğlak’taki kümelenmenin tekrar toparlanmış > olması. Enerjik açıdan dolu bir hafta yaşıy” >

    Liked by 2 people

  51. Herkese merhabalar,
    Benim covid döneminde yıllardır hayal ettiğim peşinden gitmek için birçok seyden vazgectigim ve emek harcadığım isim oldu. Hala düşündükçe oldu mu gerçekten diye sormaktan kendimi alamiyorum. Yalnız hayalime yaklastikca aslında olmasindan ne kadar korktugumla da yuzlestim. Covid öncesi artık vazgecmeyi aklımdan geçiriyordum oysa ki. Korkularım olduğunu sandigim pek çok şeyin ise aslında bana ait olmadigini anladım. Hayatımda ilk kez bu şekilde yorum yaziyorum. Bu da kiramadigim bir yanimdi. Kendinle ilgili birşeyler paylaşmanın korkulacak bir yani yokmuş. Herkese sevgiler❤️❤️

    Liked by 4 people

  52. 2 Temmuz… Tıp fakültesinin son sınavına gireceğim bugün. Tesadüf mü? Değil galiba. Bakalım daha ne kadar güzel anlat bekliyor beni? ✨

    Liked by 3 people

  53. Bosuna dogmus ve nedensiz var olmus olamayiz. Duygu, sevgi, olumlu hissetmek cok guzel , ama kendi hayatimda negatiflikleri, kavgalari sumen altina almanin faydasi olmadigini tecrube ettim. Once dipte oldugumuzu samimiyetle kabul edip sonra neden oldugunu anlamak icin az duygu-cok analiz iyi geliyor. Kalp gercekten cikmak istediginde Yaradan verdigi aklin calismasina yardim ediyor. Ve boylece dipten nasil cikacagini bir anda anlayabiliyorsun. Hersey dengede iken calisiyor. Depresyonda olmak egomuzun bir oyunu olabilir mi? Ve Sems’in dedigi gibi belki hayatin alti ustunden daha iyidir? Bu noktaya gelmemin bedeli ailede 5 iflas, bir bosanma, bir organ kaybi, iki ameliyat, evlattan uzak kalma ve bir lira ile acaba sut mu alsam dolmusa mi binsem gunlerini oldu, yani ucreti layikiyla odendi, ve bugun tum acilara, haksizliklara, kayiplara cok sukur diyorum. Beni ben yapan karanliklardi ki isigi anladim, istedim, ve simdi amacim yaptim. Bosuna dogmadik, amaci gormek icin gozyaslarinin buyutec yapmasi gerekiyor bazen, hepsi bu. Olmek ile Olmak arasindaki secim bize ait sanirim. Herkese kocaman sevgiler ve selamlar. Tum dilekleriniz gercek olsun 🙂

    Liked by 6 people

  54. Merhaba,

    Ne kadar az şükrettiğimin farkındalığı ile başladı bu süreç ve şükürler katlanarak büyüdü son üç ayda… yaşadıklarımız ne kadar olumsuz kısıtlanmış gibi görünse de altında çok büyük dersler ve öğretilerle dolu bir süreç hala… Teşekkür ediyorum Yaradan’a hala bizlere merhamet gösterdiği için şükürler olsun hava’ya su’ya toprağa ve yaşama… Olan herşey bizim öğrenmemiz, dönüştürmemiz ve yol almamız için… Ben bu pencereden bakmanın olumluluğunu ve farkındalıkla kabullenişini yaşıyorum hayatımda…YOL un aşkına şükürler olsun…

    sevgilerimle

    Liked by 5 people

  55. Selam yazmak her zaman bana zor gelmiştir, daha zoru bu yazıda kendimi ifade edebilmek tabii ki. Özellikle bu hafta herşey o kadar hızlandı ki daha önce böyle şeyler yaşasam paniğe kapılıp telaşlanırdım, şimdi ise olacaklara hazırlıklı olarak akışta ve olana güvenle teslimiyet içindeyim. Bu hissediş beni çok rahatlattı değişimi kabul ediyor ve geleni, olanı kabul ediyorum. Sakin kalınca karmaşanın içinde bir liman bulup kendimi dinleme fırsatı yakalıyorum. Bu benim için çok değerli medyadan uzak durup kendi algımı temiz tutuyorum. Böylece rüzgarla savrulmaktan kurtulup doğru tercih yapma şansını buluyorum. Uzun zamandır hayalini kurduğum kadın kooperatif girişimi umduğumdan fazla hızlandı ve kabul gördü bu beni çok heyecanlandırıyor arada karamsarlık endişeye de düştüğüm oluyor fakat süreci sizinle takip edip bunların normal olduğunu duymak hemen toparlanıp yola devam etmemi sağlıyor. Teşekkürler bize bu yolda ışık olduğunuz için iyi ki varsın Mor Alev.

    Liked by 6 people

  56. yaklasik 2 aydir yillardir kendi özüme dönmek icin yaptigim bir cok seyin megerse sahte benligimi yasatma cabalari oldugu ve her adimda beni nasil da kendimden tam ters istikamete götürmüs oldugu birer birer gozlerimin önüne seriliyor … farkediyorum, sasiriyorum bazen “inanmiyorum bu da mi onun icimis” diye, gülümsüyorum ve saliveriyorum… icimdeki yargicin sesi sefkatli bir ebeveynin olgun sessizligine mi dönüstü ya da o yargic eriyip gitti mi bilmiyorum… bir seyleri her farkedisimde ve saliverisimde sanki ustumden bana ait olmayan bir kiyafet daha eksiliyor, inanilmaz bir hafiflik ve ferahlik hissi doluyor icime… ve o herseyi ama herseyi icinde barindiran sonsuz bosluk, teslimiyet icindeki cabasiz akis, mucize gibi gorunen yaratimlar…
    kendime ne kadar guvensiz oldugumu görüp sadece izlemeye biraktiktan sonra yasadigim olaylar ve hic bir ekstra caba göstermeden dogal bir sekilde kendime güvenli davranip akmak….sanki aslinda hep öyleymisim gibi, sanki hic baska türlü olmamisim gibi…anlatilmasi cok kolay degil , belki mümkün de degil hatta…
    kaplten sevgiler gonderiyorum her birinize, iyiki varsiniz, iyiki variz…

    Liked by 7 people

  57. Merhaba herkese…yorumları okurken başım döndü sanki biriz ve evet öyleyiz ama sizin bedenlerinizde gibiydim..TUĞBA sonra seni gördüm…sırtımda bir ateş yanma hissi oldu…içinde bu kadar güçlü bir potansiyel olmasa dedim içimden yanmazdın TUĞBA …hepimiz bu yollardan geçtik..bu yaşamda olmasa bile kimimiz geçmiş yaşamlarımızda..öldürdük, öldük…neler neler yaptık..birşeyler yapma bırak birşeyler yapmak zorunda değilsin ki…sen varsın bu dünyada ne güzel…birşeyler yaptığını düşündüğün insanlar acaba ne yapıyorlar..herşey bir oyun…şu anda yaratıyoruz kolay mı..yanmazsak dibe çökmezsek nasıl fırlıycaz yukarı…SENSE 8 diye bir dizi izlemiştim daha önce aynı o sahneler gözümün önünde…bana iyi gelmişti depresyon zamanlarımda…kolektif sevgi bu olsa gerek…SEN VE BEN BİRİZ TUĞBA… BENİM İÇİN DE o kadar hızlı ki herşey..dün bloğa yorum ekleyeyim derken bile bir sürü mucizeye şahit oldum…yani nasıl anlatsam hem bugüne kadar bildiğim Dilek gibiyim hem de değilim…40 yıl önce asla yapmam dediğim şeyleri yapabilmek için neler yapıyorum, nasıl uğraşıyorum…evim değişiyor hayatım değişiyor ve evren beni sanki bu yola Corona sürecinde itti..ben de hep yaşamak istediğim hayalimi yaşıyorum buna mecbur bıraktı bu süreç beni ama çok mutlu oldum neredeyse pandemi sürecine teşekkür edicem..ama acı çeken herkesin acısına saygı duyarak dualar yolluyorum..beni bu aralar en çok etkileyen çocuklar oluyor maskeli çocuklar…ve bir de tedbirsiz maskesiz gezen insanlar ama sonra Mor Alev’in en çok sevdiğim hatırlatmalarından birini soruyorum kendime: DİLEK, BU SEVGİ GİBİ Mİ? Cevap hayırsa ve nefesim hafif tıkandığı anda o konuyu bırakıyorum, MASKESİZ O İNSANA KIZMAYI BIRAKIYORUM, ONUN TERCİHİ DİYORUM…o TV kanalını değiştiriyorum ve o sosyal medya kanalından anında uzaklaşıp mutfağa gidiyorum veya kızımla oyun oynuyorum gibi şeyler yapıyorum, mesela maydanoz yıkıyorum ama o maydanozla konuşuyorum..evime teşekkür ediyorum beni ve ailemi koruduğu için…basit ve sade olmaya çalışıyorum bunun için sevgili meleklerim ve aydınlanmış üstadlar, sevgili Mor Alev’den yardım istiyorum hala çok dağınığım… lütfen bana yardım edin…bir de bir şeyin sonucunu hemen alma gibi birşeyler oluyor..beni üzen insanlar benzer olayları yaşıyorlar ve bunları eskiden yıllar sürdükten sonra görürken şimdi hemen görüyorum…ama bunu görünce OH BEEE OH İYİ OLDU demiyorum..diyemiyorum ki…ben onu kötülüğünden sevinemem ki…Hep dua ediyorum lütfen egomu benden uzak tutun diye..insanı bu süreç şımartmasın hepimiz aynı gemideyiz…sadece sevgi huzur mutluluk istiyorum hepimiz için..yeni hayatımda kızımla ailemle sağlık ve mutlulukla yaşamak istiyorum ve bir lider doğacaksa onu da görmeden ölmek istemiyorum 

    Liked by 7 people

  58. Merhaba,

    Huzurlu, rahatlamış, teslimiyette ve şükür dolu hissediyorum. Dünyada ne kadar olumsuz şey olursa olsun kendimi hiç bu zamana kadar huzurda ve mutlulukta hissetmemiştim.

    Her şeyin hepimiz ve dünyamız için çok daha iyi olacağına dair inancım giderek artıyor.

    Paylaşımlarınız için çok teşekkürler ve sevgiler.

    Liked by 5 people

  59. Merhaba
    Martın 26sında özel sebeplerden dolayı dünyam başıma yıkıldı. Bu sürecin başlangıcında sakinlikle atlatabildiğimi ve spritüel ruhani gelişime daha çok yöneldiğimi söyleyebilirim. Fakat hiç düşünmediğim beklemediğim şeyler olurken hayal ettiğimizi yaşadığımız fikrinden de oldukça uzaklaştım. Bu kadar mutsuzluğuma rağmen acı çekerken bile yaşamaktan mutlu olduğumu fark ettim bu benim yaradılışımdan gelen bir şey sanırım ne olursa olsun yaşamak hoşuma gidiyor… Daha sonra yeniden hayal kurmaya başladım ama enerjim bitmiş gibi hissediyordum. Akışa güvenmem gerektiğinin hep farkındaydım ama hiçbir şey olmayınca belirsizlik beni yiyip bitirmeye başladı. Şimdi olmayacağını kabullendim ama ne zaman? Ne? Nasıl? Bu soruların yanıtını merak etmeye başladım. Her şeyin düzeleceğine bir işaret istiyorum ama ya ben fark edemiyorum veya gelmiyor 🙂 bilemedim kaldım. Son 2-3 haftadır ise bıraktım her şeyi adeta dünyevi zevkler peşinde gibiyim, şimdilerde yeniden ruhuma dönmek istiyorum sanırım ama biraz sabırsız da olabilirim 🙂

    Liked by 5 people

    1. Sevgili Bestwishes, dünyevi zevk dediğiniz de ruhani. Bu hayatta ruhani olmayan hiçbir şey yok. Demek ki bu dönemde bedene ve aktiviteye dönüyorsunuz ki, bu çok normal! Çok uzun süre içe döndük. Şimdi kantarın topuzu biraz dışa gitmiş. Çok yakında dengeyi bulursunuz. Hepimiz için ruh-beden-zihin üçlüsü dengede olmalı. Ruha dönüyoruz diye “yapmayı” bırakmak olmaz. Sevgilerle

      Liked by 3 people

  60. Merhaba,
    Dün “ Tuğba için ne yapabiliriz ?” Sorunuzu görmüş olmakla beraber o kadar her şeyden uzakta kalmıştımki konuyu bilmeden de yazmak istememiştim… Bu nedenle az önce yazım yayınlanmış mı diye de bakarken gördüm.
    Tuğba hanım için naçizane söyleyeceklerim ( siz ve buradakiler çok güzel yazmışsınız zaten ben de kısa yazayım.)
    Sevgili Tuğba hanım,
    Bazen hepimiz kendimizi en dipte hissedebiliriz… Bu duyguyu duygusal olarak yaşadım. Belki pek çokları ekonomik ve iş anlamında da yaşamıştır… her olumlu etkimlik ve düşünceyi bilip yapamamak, yapma isteği olmama hali… belki bu konuda bir uzmandan destek de alınmalı.
    Bizler sadece size moral olabiliriz. İnsan bazen kendine karşı kör gibi , işitmez gibi olabiliyor. Yukarıda yazan pek çok kişinin önerisini uygulayabilşrsiniz ho’opoono sözlerini her gün uyanıp yüzümü yıkadıktan sonra yüksek sesle kendime söylüyordum, bir süre sonra yaşadığım astım atakları bile gitti, o dip kuyulardan çıktım… Sağlıklı ve mutlu olmayı SEÇtim, bunu da söyledim yüksek sesle. 51 yaşındayım, nundan 20 yıl önce bana böyle söyle kendine diyen bir öğretmen arkadaşım vardı iki yıl önce yürüyüşüm sırasında rastladığımda kendisine “ sizi daha önce dinleseydim” dedim… çok şükür iyiyim ( eskiden şükür kelimesini dahi etmezdim, bu anlamsız gelirdi ya da öğretilmedi tam içeriğiyle ) burada size şöyle yapın böyle uygulayın deme hakkım yok, empati kurarak sizin duygularınız içerisinde sizi dinlemiş oldum… Sevgili Moralev.com sayfasını da bulduğumdan beri hep de şöyke yazıyorum kendisine “ tam da zamanında “ , “ nasıl da kendi duygularımı yazmışsınız “ moralev.com blog yazarına buradan bir kere daha teşekkürle💐
    Kendisinin bugün paylaştığı “ negatiflerden çıkma” yazısını kayıt etmeli…
    gerçekten o yoğunlaştığınız yerlerden uzaklaşmak için zihninizi başka yerlere yönlendirin. Beni böyle çare yoksunu gördüğünde yine bir öğretmen arkadaşım dediki “ Tutku, odandaki karışık takılarını düzenle, dolabın düzgünse de boşalt tekrar gözden geçirerek yerleştir vb” önceleri bunu yapmıyordum, kendimi dışarı atıp yürüyordum. Karantinada ise evde ne kadar birikmiş iş varsa düzenledim çok iyi hissettim kendimi.
    Yıllar önce psikolojik destek şöin psikolog arayıp( devlet hstde) bulamayıp bir psikiyatra gittiğimde “ madem resim öğretmeniziniz resim yapın “ dediğinde “ iyi de dr hanım canım resim yapmak da istemiyor, çok sevdiğim sinemaya da gitmek istemiyor…” psikiyatrın beni anlamadığını anladığımda da madem devlette psikolog bulamayacağım özele de güç yetmiyor… kendimi ilaçlarla uyuşturmayı da istemiyordum, kaldiki o dönem Lustral denen o saçma sapan insanı hayattan koparan ilacı da gğta minimum dozda diye ikna eden dr için tamam dedim…
    ve illa altı ay öncelikle düzenlimkullanın diyorlar niyeeer? Vücudu bağlamak için…
    Şimdiki aklım olsaydı …
    En iyi ilaç su içmek bol, iyi bir uyku için açık havada en az 45 dk yürüyüş( tempolu), sağlıklı beslenmeye özen göstermek, ev yemekleri…
    Çok uzattım… güya kısa yazacaktım…
    O meşhur Çin Ata sözğndeki gibi “ 1 saat mutlu olmak istiyorsan şarap iç, 1 gğn mutlu olmak istşyorsan değişik yemekler yap dene, 1 hata mutlu olmak istiyorsan ( 1 ay da olabilir) farklı ülkeler, farklı yerler gez, bir ömür mutlu olmak istiyorsan kitap oku ve bahçeyle uğraş “
    Belki bunların hepsini bilşyorum zaten diyebilirsiniz … Kendinize zaman tanıyın ve kendinizi sevmeyi seçin ve her şeyi akışına bırakın…
    Bakın biraz özel olacak, dün şu süreçte hissettiklerimi özele girmeden yazmıştım. Hatta size yazdıktan sonra ayrıca yazacaktım , çok uzun olunca yazdıklarım buradan eklemeyi uygun gördüm… 51 taşındayım, 25 yıl süren evliliğimizin artık son üç yıldır İyice tartıp bitmesi gerektiğini netleştirdim, tam martın 13 ünde karar verdim. Karantina ile de evlerimizde kaldık… 18 Haziranda baş vurduk, 23 Haziranda boşanma kararını adliyeden aldık… henüz eşim evden gitmedi, şimdi buna yoğunlaşmayacağım, şöyle düşünüyorum“ Bir tane Tutku Günkut tanıyorum ve kendimi seçiyorum “ sevgi ve dostlukla 💐

    Liked by 4 people

  61. Önce herkese sevgimi yolladım kalpten her söylenen yazılan ruhumun bir parçası hissediyorum her kelimede ben varım..🙏🙏

    Hızmetindeyim..teşekkür ederim..🙏✔

    içimdeki değişiklik dışımdaki değişiklikle birleşti..
    Gerçek benlikle buluştum..kendiliğinden uyumlaniyorum olduğum her şeye her yere..huzur bilme hissi var içimde..nasıl anlatılır bilemedim ama rahatlık geldi üzerime..🙏

    Budur🙏

    Liked by 4 people

  62. Ben bu süreçte galiba daha çok izleyici oldum. Covid sürecinde ailemden dışarı çıkabilen yaşı tutan yegane insan ben olduğum için epey bi koşturmalıydı. Öyle ki neredeyse sadece sokağa çıkma yasağının olduğu günler evde oturabiliyordum. Sonra daha da sakinleştim.Süreçte babamın göz ameliyatı, hastaneye gidiş gelişleri vs. ile geçti. Yorucuydu ama tuhaf bir şekilde de sakindi..Paniğe kapılmaya yaklaştığım anlarda sanki sakin kalabilmem için önüme hep başka manzaralar açıldı. Rahatladım,şükre geçtim. Dua ettim. Geçti gitti… Tuhaf bir hafiflikle geçti ..Ama zaman yok gibi bende … ne ara marttaydık ne ara temmuza ulaştık hiç hatırlamıyorum. Gerçekten tüm o süreçte ne oldu ne yaşandı dersen pek bir kayıt yok gibi bende.. Son zamanlarda fark ettiğim ise kendi sınırlarımı rahatlıkla kapatmış olmam..Eskiden yaram var diyene tuzla koşan biriydim. Şimdi ise yaram var diyen varsa sadece dinleyip bekliyorum, yardım talebi var mı yok mu? Bu benim için dengeye gelme unsuru oldu sanırım. Çünkü ben genelde hep veren taraf olurdum. Şimdi kabulde durabilen oldum sanırım. Sakinleşim, dinginleştim. Olmak istediğim bir haldi bu ve sanırım gerçek oldu…

    Liked by 5 people

  63. Halletmem gereken ve tum vaktimi ve enerjimi alan bir is yuzunden 2 gundur moralev yazilarini bile okuyamamistim. Bugun hem yaziyi hem de 80 tane mesaji tek tek okudum, tek tek her birini sevdim. Mesajlari okurken ilginc bir sey canlandi gozumde: Hieronymus Bosch adli bir ressam var ve en unlu tablosu da “Dunyevi Zevkler”. Tablo ilk bakista cok karmasik, birbirinden kopuk figurlerle dolu gibi gorunur ama yakinlasip detaylara baktikca anlam ve baglantilar gorunur hale gelir. Iste ben de her bir mesaji okurken kendimi o tabloya bakiyormusum gibi hissettim; gerek olumlu gerek olumsuz deneyim iceren her bir mesajda kendimden bir parca gordum, hatta bazilarinda “bire bir benim cumlelerim… bire bir benim deneyimim dedigim” mesajlar vardi ve okudukca her bir parcami sizin sayenizde bir kez daha sevdim. Ve bir kez daha gordum ki “ben” diye “ayri bir sey” yok. Minik “ben”lerden olusan kolektif aslinda daha buyuk bir BEN’in 3b duzlemdeki izdusumleri sadece. “Ben” dedigim “sen”sin, senin “ben” dedigin de benim. Tipki ressamin kendi icsel parcalarini 2boyutlu tuvale aktararak ortaya cikardigi essiz bir tablo gibi dunya yasami. Her birimiz bu hayatta kendimizi zaman zaman tablodaki birbirinden kopuk, duragan, islevsiz, eylemsiz figurler gibi hissediyoruz ama uzaktan bakildiginda muhtesem bir eser olusturuyoruz. Bazen de oyle seyler oluyor ki, icimizdeki ifade eden, eylemde bulunan, yaratici ressama dair isiltili icsel davetler aliyoruz ve kendi hayatimizin ressami olma fikrinin buyusuyle neseleniyoruz. Simdiki gercekligimiz “tablodaki basit bir detay, yalnizca bir figur”ken, o gercekligin en sonunda “ressamin kendisi”ne donusmeyecegini kim iddia edebilir? Isin asli su ki, tum iddialar kendimize ait ve tum potansiyel de kendi icimizde; aslinda yasam da bize “dayattigini sandigimiz” tum deneyimlerle icimizdeki sanatcinin aciga cikmasina yardim ediyor ☺
    Benim 2020 yilim aslinda 2019’du. 2019’da Gaia ile guclu bir rezonansa girdim. Notre Dame yangini, Avustralya ‘daki cami katliami ve aylarca sondurulemeyen orman yanginlari, yurdumuzda tekrar olmaya baslayan depremler icimde “cok buyuk bir seyler oluyor, daha da buyuk seyler olacak” seklinde yankilaniyordu ve insanligi “bilinc alaninda ronesans”in bekledigini hissediyordum. Kisisel hayatimda hic de kolay olmadi tabii o ronesans☺ Depresyondu, varolus sancisiydi derken insa etmek icin yillarimi verdigim, artik yikilmaz sandigim degerler paramparca olup bambaska bir hale burunduler; cok guvenerek artik kolay kolay hayatimdan cikmaz dedigim insanlari kendi istegimle biraktim. Belki de o yuzden 2020 ve salgin bana surpriz gibi gelmedi, 2019’da ektigim tohumlarin meyvelerini simdi simdi, belki onceden benim de “bu yil bu kadar olumlu bir seyin gerceklesmesi imkansız” diyebilecegim bir zaman diliminde almaya basladim. Inis-cikislar yok mu? Elbette var. Ama 2019 kendi adima oyle bir egitim senesiydi ki, hem inislerin hem cikislarin icinden zarafetle yuruyup gecmek icin çabalamayi ogretti bana. Bu bazen kendiliginden bazen de benim hatirlayip cabalamam sonucu gerceklesiyor, nasil oldugunun onemi yok cunku yola devam ediyorum. Cunku hicbir sey kalici degil. Hicbir seyin kalici olmamasina nihilist bir anlam yuklemeyin lutfen. Aksine, “her seyin gecici olusu” ruhu yukselten, hayati algilayisimiza baska bir boyut katan, insani gelistiren bir gerceklik. Bir ressam tuvale ilk firca darbesini attiktan sonra “tamam, oldu boyle” deyip devam etmeseydi, gozune hos gorunen o ilk dokunusu baska renk ve desenlerle suslemeseydi en buyuk eserini yaratabilir miydi hic?
    Cok sevgili arkadaslar, kim olursaniz olun, su anda ne yasiyor olursanız olun, lutfen “saheseri” uzerinde calismakta olan bir sanatci oldugunuzu hep hatirlayin. Her parcami gorup taniyorum ve her birinizi seviyorum😇
    Ve sevgili Mor Alev, yoldasligin essiz! 😍 Icimden yansittigin bu parcaya da ayrica buyuk hayranlik duyuyorum😇

    Liked by 7 people

  64. Merhaba, ben oldukça sancılı bir süreçten geçtim kendimi eve kapattığım da oldu kimseyle iletişime geçmek istemediğimde oldu. Kaygının yarattığı dışa vurum daha öfkeli gösterdi bende kendini.
    Yoga yapıyor olmama rağmen sakinleşmek çok çok zordu. Belirsizlik ve sonunu görememe şeklindeydi şimdi olan durumu olduğu haliyle bir nebze kabullenip şuanki duruma göre yaşamayı öğrenmek ve dengede kalabilmek adına çabaladım. Daha pozitif hissediyorum, içimdeki sıkışıklık geçti. Bloğu çok sık takip ediyorum. Teşekkür ederim size…

    Sevgi ve şükranla…

    Liked by 4 people

  65. Sevgili Mor Alev Merhaba,
    Ne güzel birliktelik oluşturdunuz.Teşekkür sözü basit kaçıyor.Yorumları anca okuyabildim. Yüreğimde minnet duygusu oluştu.Yazılarda kendimi gördüm.Paylaşım ne güzel bir duygu.
    Biz BİR’ in bir parçasıyız derken soyut bir ifade gibiydi.Sayenizde somutlaştı. Evet benim hissettiklerim bana özgü değilmiş.Sevgi tek çıkış yolu.Bizi sevgide buluşturdunuz😊 💖💖💖🙏🙏🙏

    Liked by 6 people

  66. Bu arada pandeminin başından beri benim gibi profesyonel anlamda farklı sistemlerde çalışan arkadaşlarla birbirimize ve arzu eden herkese destek oluyoruz.. Düşündüm de uzun süredir burada bir aile gibi olduk.Gönüllü olarak arzu eden arkadaşlarla bir grup oluşturup (online)en çok ihtiyacımız olan organımıza ve çakramıza kalp temelli bir nefes çalışması yapabiliriz. Her daim tüm kalbimle buradayım ❤

    Liked by 1 kişi

  67. Merhaba herkese. 2020’nin teması (ve hatta belki 2019’da başladı bu, zaman mefhumunu yitirdiğim için hatırlamıyorum.) benim için kendi gücünü eline almaktı. Çok fazla sayıda kabullenemeyeceğim davranışla ve olayla karşılaştım, şiddet, tehdit, sindirme, zorbalık gibi. Bunlarla karşılaşmak derin korkularımı ve travmalarımı tetikledi ve çok zor ve keyifsiz bir süreçti. Bu baskı altında gücümü elime aldım. “En fazla ne olacak” sorusu işime yaradı burada. Aslında korkumun fos olduğunu fark ettim ve karşı çıkabildim sınırlarıma ve varlığıma saygısızlık ve nezaketsizlik gösterenlere. Aile içinde yaşadım bunları ve böyle olması benim için daha fazla şoke ediciydi. İçimden bir ses bu deneyimlerin onların da yararına olduğunu söylüyor fakat bunlara maruz kalmak ve yaşamak gerçekten gerekli miydi emin değilim. Dönemin enerjisi genel olarak sıkkınlık. Çok sık bir şekilde ve periyodik olarak topraklanmaya ve arınmaya ihtiyacım var. Çünkü hissettiğim ve benim olduğunu zannettiğim yoğunluğun neredeyse hiçbiri bana ait değil. İçerisi(içim) her zaman dingin ve tanımsız, huzurlu. Ve fakat muhtemelen kollektifi ve dünyayı her an duyumsadığım için bedenim ve zihnim için topraklanmak şart ve iyi geliyor. Bunun dışında bu süreçteki öne çıkan bir başka gündem maddesi “bu hayatla ne yapacağım” sorusu. Son beş-altı yıldır sanırım bunu soruyorum ama yoğun olarak geçen sene ve bu sene ayyuka çıktı bu konudaki arayışım. Bu konularda kendi içime yöneldim, ne yapmak istediğimi araştırıyorum bir süredir ve henüz cevabını “tam” ve açık olarak almış değilim ama araştırmaya ve bana iyi gelen şeyleri yapmaya devam ediyorum. Hala karmaşık ve biraz isyankar hissettiğim dönemlerim oluyor, bulunduğum yer ve “görünür” imkanlarımla ilgili. Tüm bunlar da üzerinde sınavımı verdiğim konular sanırım şu dönemde. Bir de yalnızlıktan ve arkadaşsızlıktan muzdaribim. Hala elle tutulur bir topluluğa, komüne ve dolayısıyla desteğe sahip olamadığım için oldukça umutsuz ve mutsuz hissettiğim oluyor. Çünkü öncesinde hiç olmadığı kadar buna ihtiyacım var ve hediyemi de burada bulacağımı hissediyorum. Gelecek için heyecanlı ve meraklıyım. Hepimize kolaylık, ferahlık ve hayallerimizin ötesinden sürprizler ve hediyeler diliyorum hayattan. Yaşasın…

    Liked by 6 people

    1. Az önce, bir benzerliğe denk gelebilmek ümidiyle hikayemi bir yorum olarak buraya yazmıştım ki; Akabinde yazdıklarınızı okuyunca yalnızlığım azalıverdi. Kolektiften ve alanımdaki insanlardan akan duygu ve düşüncelerini duyumsamak beni de zorluyor. Son yıllarda artan bu hassasiyeti işleyebilmek ve merkezimdeki sessiz huzura iyice aşina olmak için inzivai bir yaşama girdim. Yalnızlığı severek, bugünün gereğinin bu olduğunun kabulüyle yaşamaya gayret ediyorum. Ve işte biri de selam ediyor kim bilir ta nerelerden, “Yalnız değilsin kardeşim!” diye. Şükür. 🙂

      Liked by 2 people

  68. Merhaba Sevgili Mor Alev,
    Bu mesajı vermekte geç kaldım mı bilemedim. Dün gece geldi aklıma. KRYON 5. Kitap sayfa 221 de şöyle söylüyor.” Huzur -tıpkı sevgi gibi- kendinden hoşnuttur, mutludur, çünkü o saf niyete ve aktif ışık enerjisine sahiptir. Çevrenizdeki dünya bir kaos gibi görünse de sizin yine huzur içinde olabilmeniz harikulade bir şeydir, sevgili varlıklar. Bunun anahtarı içinizdeki melektir. Bilgeliğiniz ise bunun katalizörüdür. Bazıları bunu sorunları görmezden gelip başını deve kuşu gibi kuma gömmeye benzetirler. Onlar kaos karşısında huzurunu korumanın tanrısal bir özellik olduğunu anlamazlar. Bu özellik sizin genel görünüşünüze örnek oluşturur. Bu, sizin her şeyde denge olduğunuzu anladığınızı ve yaşamınızı ışıkla dengelemeyi seçtiğinizi gösterir.”
    KRAEL Büyük Değişim sayfa 47 -Siz diyebilirsiniz ki “Her zaman olumlu düşünmek istemiyorum.” Dostlarım, kendinize karşı dürüst olsanız iyi olur. Eğer yaşamınızda iyi şeyler istiyorsanız şimdi düşünmeye başlamalısınız. Eğer olumsuzluğu benimsememiş olsaydınız, çok daha mutlu olurdunuz. Bu tekâmül yolculuğunda bir noktada siz artık korku tarafından yönlendirilmeyeceksiniz. Kendinizi, bunun olmasına izin vermeyecek kadar çok seveceksiniz. Tüm tekâmül yolculuğunuzun anahtarı sevgidir. Aradığınız o içsel huzuru ancak sevgide bulabilirsiniz.”
    Sevgili Mor Alev bugünlerde bana yol gösterici oldu bu bilgiler. Bunları paylaşmak istedim. Böyle bir çalışmanın içine bizleri de kattığınız için tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

    Liked by 5 people

  69. Merhaba, Henüz yorumların hiçbirini okuyamadım, bu gece hepsini teker teker okuyacağım. Mayıs ayında hiç beklemediğim şekilde 53 yaşındaki en yakın dostumu, kardeşimi kaybettim. Sinsi ilerlemiş ve kendini hiç fark ettirmemiş bir kanser. 3 Gün hastanede yattı ve 4.gün gitti. Dün 40.günüydü. Çok neşeli, hayat dolu bir insandı ve ben hayretten, kabul edememeye, hasrete, hüsrana, hayal kırıklığına, boşu boşunalığa kadar çeşit çeşit hislerle donandım. Yoğun acı ve ağlayış. Uykuya kaçışlar. Fiziksel, zihinsel, ruhsal, duygusal, enerji bedenlerimin hepsi acıda bir oldular. İyi olma niyetindeyim, enerji sağlayabilmek için dışardan her türlü takviyeyi alıyorum. Ama biliyorum ki bu acının içinden geçmekten başka bir çare de yok. Sağlıkla geçebilmeye niyet ediyorum. Ancak bu hız, hızlı değişimler, hızlı kopuşlar baş döndürücü. Herkese neşe, keyif, coşku ve sağlık diliyorum. Tüm aleme. Ayrıca aşının ve en doğru tedavilerin, ilaçların da ışık hızı ile bulunmasına ve hasta olan herkese şifa olmasına niyet ediyorum. Sevgimle

    Liked by 3 people

  70. Değişim değişim .. konfor alanı diye birşey kalmadı . Babamın rahatsızlığı nedeniyle bir koca yılım iş, hastane , ev arasında geçti . Hastane evim oldu . Yollar da uçtum sanki . Koronavirüs nedeniyle bu kez evimi hastane ve işyerine çevirdim . Tam bir düzen kurdum . Yine hastaneye gittik . Önümüzdeki günler Allah izin verirse yine eve döneceğiz . O kadar dönüşümler yaşıyorum ki bazen anlarda farklı zamandan bu zamana sıçramalar yaşıyorum . Bir film gibi çooook tepeden bana , bize bakıyor gibi oluyorum .farklı bir zamandan buraya ışınlanmış gibi . Bu süreçte beni hasta babamla yalnız bırakan ablamlara bazen öfke duyuyorum . Sonra Allah sevdiği kulunu dertle yoğururmuş diyorum . Rabbim hizmetimi kabul etsin . Tüm hastalara şifa versin inşallah .. işe gitmeden evden çalışmanın nasıl bir rahatlık olduğunu keşfettim . Bir binaya gitmenin ne kadar Çok zamanı Çaldığını gördüm . Velhasıl , sörf yapar gibiyim 🌹🌹🌹🙏

    Liked by 2 people

  71. Çok Sevgili Mor Alev…
    İyikimsin… samimi kalpten ve hayatıma çok önemli zamanlarda mesajlara vesile olanımsın☺️ bu paylaşım bence Tuğba’nın mesajıyla daha çok anlam kazandı. Birlik duygusunda yükseldik. Unuttuklarımızı hatırladık ve enerjilerimiz birleşti☺️🙏 bugüne kadar paylaşılan tüm mesajları okudum. Duygulandım gözlerim doldu ve çok etkilendim. Ve bir kez daha yıllardır takip ettiğim ve mesajlar aldığım bu blogda nasıl güzel bir aile olmuşuz☺️🙏 enerjinin, yardımlaşmanın içten gelen ellerle büyüdüğünü görmek beni çok etkiledi😌 evet çok şeyler yazmak isterim ama özdekini Sevgili Tuğba’ la ya da almak isteyenlerle çok kısa paylaşmak isterim.Yaratan bizi kim bilir hiç kimsede olmayan nice güzelliklerle yarattı. Zaman zaman düştük zaman zaman ayağa kalktık. Ama dualitede varmamız gereken bir yer var. Ne kadar çok direnirsek olduğumuz yerde kalıyoruz. Bir durup şu an şimdi durumu kabul edip yönümüzü istediklerimize çevirip, kendi içimizde barışı sağlarsak enerjileri harekete geçirmiş oluruz. Hepimiz gördük negatif olan en küçük bir duygu bize fayda sağlamadı! Vaktinde çok yıllar oldu bana bir hikaye anlatılar… paylaşmak isterim belki duyanımız vardır; bir gün bir köyde bir eşşek kuyuya düşer. Köy ahalisi kuyunun başına toplanır ve kendi arlarında konuşmaya başlarlar. Biz bu eşşeği buradan çıkartamayız ip salsak tutamaz en iyisi toprak atalım kuyuyu kapatalım derler. Her biri bir kürek toprak atar. Her atılan toprakta eşşek silkelenir toprak atıldıkça eşşek silkelendikçe eşşeğin ayaklarının altında bir dağ oluşur ve eşşek yukarı çıkar. Hikaye basit ama anlam yüklüdür. Her üzerimize gelen sorunları attıkça hayatta bizi yükseltir. En karanlık, en çıkmaz gibi gözüken anlarda silkelenmek lazım☺️🙏 sevgili Tuğba mor alev vesilesi ile sana nasıl yardımcı olabilirim bilmiyorum ama iletişime geçmekten lütfen çekinme. Sevgim ve güzel enerjilerim seninle❤️ sevgiyle…

    Liked by 2 people

  72. Güneş ve ay oğlak, yükselen başak olarak bugünlerde hep 2012 ve 2018deki temalar ve hissiyatlar var. Aralarındaki bağlantıyı tam anlayamasam da bu böyle. Yine anksiyete var, yine bir doğum var, yine bitiş ve başlangıçlar var sanki. Bütün bunlar karşısında kah kabulde, kah seyirci, kah çok öfkelenen, sayıp söven oluyorum. Her zaman sakinliğimi koruyamıyorum, bazen bundan pişman olup “Bak moralevde okuduklarını uygulayamadın ” diyerek kendime kızıp cezalandırılacağımı düşünüyorum. Bazen de “Ben yapmam gerekenleri yapmak üzere tam zamanında bana ihtiyaç duyulan yerdeyim.” diyorum. Hayır demeyi öğrendim sanki ama bir yandan da bırakmak istemiyorum. Bu bırakmak istememekte ilkel bir kıyamama duygusu var. Önümde vermem gereken bir karar duruyor ama bir atalet de var sanki. Sadece kendimi iyi hissetmek istiyorum. Ama doğru ne tam olarak da bilmiyoum. Lütfen bana ışık ol Moralev.

    Liked by 2 people

    1. Sevgili penumbra, zamanı gelince ya siz karar vereceksiniz ya da olaylar sizden önce davranacak. İkinci seçenek çok keyifli olmayabilir. O yüzden önerim karar vermenizi engelleyen korkuyu salıvermeniz ve harekete geçmenizdir. Abraham’ın sözleriyle, bir karar verin ve onu doğru karar yapın. Sevgilerle

      Liked by 1 kişi

  73. Sevgili mor alev
    Tüm yorumları okuduktan sonra, ben de hislerimi yazmak istedim. Ben de çoğunluk gibi çok umutsuz, çok yalnız, kendini didikleyen, çıkış yolu arayan zamanlardan geçiyorum. Bazen kendimi, dünya sahnesinde bir figüran gibi görüyorum, sanki hiçbir değerim ve gereğim yokmuş gibi hissediyorum, bazende neşe keyif ve coşkuyla doluyorum. Hayat amacımı hatırlayamıyorum, yaptığım hiçbir şey yeterli gelmiyor ve sanki bir sürü şey öğrenip, hiçbir şeyi uygulayamamaktan şikayetçiyim. Ve çok olumsuzluk yazdığımı fark ettim, kısa keseyim…
    Bloğunuz bana güç veriyor, bunun için size çok teşekkür ederim, sevgilerimle..

    Liked by 3 people

  74. Şu an yaşadığım apartmanın çatısında doğan 3 kedi yavrusu var aklımı, duygularımı sürekli meşgul eden. Olabilecek her yere ulaşmaya çalıştım ömürlük yuva bulabilmeleri için, barınaklar hariç. Şu an kendime ait bir evim olmadığından alıp ben sahiplenemiyorum. Geçen yıl aynı anne kedinin dünyaya getirdiği, bir gece yarısı daire kapımıza kadar hasta bir şekilde ulaşan minik yavruyu iyileşene kadar diye aldık, iyileşme süreci çok uzun sürünce bırakamadım. Şimdi bu üç yavruya her gün günde üç kez apartmanin cati katina çıkıp bakmaya çalışıyorum. Bir aylık oldular, Herkes bir an önce Sokagi öğrensinler diyor, nasıl kıyıp sokağa bırakabilirim? Hadi ben bırakmadım kendileri çıktıklarında nasıl yasayacaklar sokakta. Mahallede o kadar çok sokak hayvanı var hepsi için içim parçalanıyor, hepsini korumak kollamak istiyorum. Sonra ben yaratmadim Allah onları düşünür diyorum. Amaaaa kendime engel olamıyorum. Acaba diyorum bana mesaj mı gönderiyor evren bu masum canlar için bir şeyler yapmam konusunda. Kiminle bu konuyu konuşmaya çalışsam herkes saçmalıyorum gözüyle bakıyor. Sana mı kaldı diyorlar. Ne ile uğraşıyor olursam olayım aklimin büyük bir bölümünde hep bu bebek kediler başta olmak üzere bütün sokak hayvanları var. Bir yanıt arıyorum bulamiyorum nasıl davranmam gerektiği ile ilgili. Okuyan herkese çok teşekkür ederim.

    Liked by 3 people

  75. Herkese merhaba
    Nasıl güzelsiniz. Corona sürecinde ” Ben zaten son zamanlarda karantinada gibi yaşıyormuşum” dedim.Içime döndüğüm ürettiğim, mevzularımın içinde durduğum, acıya rağmen içinde oturup dönüştürdüğüm döngülerim oldu.Şu sıralar dışa dönmekle beraber kalan konularımı da görmezlikten gelmiyorum. Yoğun bir heyecan ve tutku duyuyorum yaşama.Acıyla mutluluğu eşitlemeye giden özgürleştitici bir hal var.. Özellikle hizmet ettiģim alanda güzel açılımlar oldu.
    @ Sevgili mor alev hiç bir yazınızı kaçırmıyorum.Rehberliğinize minnettarım
    @Sevgili Tuğba hiç bir tavsiyenin faydası olmadığını biliyorum. Bulunduğun yeri tanıyorum.Alanını tutuyorum. Psikoterspistim fakat ağırlıklı şamanik seans veriyorum.Ìlginiz olursa eşlik etmek isterim. Instagram adresim : tulay.therapy Amail adresim: aydogmustulay@ yahoo.de
    SEVGİYLE
    İlknur Tülay Aydoğmuş

    Liked by 3 people

  76. Ocak sonundan beri Hindistan’dayim. Olaylar gelişti ve hayat beni bu çılgın dönemde burada tuttu. Geçen yaz yaşadığım travmatik deneyimin açtığı yoldan yürümeye devam ediyorum. Acıyı, kederi, korkuyu, değersizlik hissini içimdeki labaratuvarda, bir simyacı misali dönüştürmeyi öğreniyorum. Simdi buradaki besinci ayimdayim. Son uc ayi minimum insan interaksiyonuyla gecirdim. Safliktan baska birseyi gormeye dayanamiyorum. Hayvanlar ve bitkiler bu acidan kurtaricilar, ya olmasalar.. Dogaya hep sariliyorduk ama simdi baska bir anlami da var benim icin.. Insanligin karanlık yüzüne bilfiil şahit olunca en azından yaralar kapanana dek inziva elzem oldu. Bunu huzur içinde yaşayabileceğim bir ortamda kavuştugum için şükrediyorum. Bu zor dönemde sizlerin deneyimlerini okumak ne kadar kıymetli. Herkese sevgiler.

    Liked by 4 people

  77. Belki kaybolur gider, belki benim gibi birine ulaşır düşüncesiyle yazıyorum. Yedi yıl önce vegan oldum. Bedenime ve haliyle varlığının her katmanında büyük değişimler gerçekleşti. Yepyeni hassasiyetler girdi alanıma. Hayvan ve bitkilerle olan bağın derinlemeşmesinin yanısıra insan bilinciyle olan iletişimim de başkalaştı. Önceleri kendime ait sandığım birçok duyumun – sayısız sağlamanın ardından – aslında kolektiften ve bağ kurduğum insanlardan gelen duygu ve düşünceler olduğunu anlıyorum. Bu durum varsa çok kafa karıştırıcı oldu. Çünkü hangi duyumun benden kaynaklandığını ayirdedemiyordum. Halen bunun üzerinde çalışıyorum. Meditasyon, inziva benin tabiatina adına olmak ve haliyle yabancı duyumları ayirdetmek açısından halı yardımcı oluyor. Birlik bilincinden hareketle yaşarken farkettim ki ayrılıgin yaratimında yaşamaktayız. Pare pare olmuş birbirimize şaşkınlıkla bakmaktayiz. Sonsuz huzur ve birlikten böyle bir hale girmiş oldugumuza göre, birliğe er ya da geç döneceğimize göre ayrılığın keyfine varmak zamanıdır diye düşünüyorum. Hiçlik varlığın tohumuydu, birlik kökünden ayrılığa çiçek açtık. Onu da sevelim. 🙂

    Liked by 1 kişi

Yorumlar kapatıldı.