Merkür’ün Mesajı – Mor Alev Gökyüzü ile Yükseliş Raporu

7C44CF53-9BCB-403C-ACCC-2A415E347C20

Sevgili Bilge Baykuşlar, gerilemelerden gerileme beğenelim! Bugün Merkür de  Venüs,  Jüpiter, Plüton, Satürn’e katılarak üç haftalık gerilemesine başlıyor.

Bu yılın bir gerilemeler yılı olduğunu ve bizleri bir “değer değerlendirmesi” yapmaya çağırdığını konuştuk. (İlgili makale burada: Astroloji ve Yansımaları 2: En Çok Neye Değer Veriyorsunuz?) Gerilemelerin genel anlamını ise aynı yazı dizinin ilk bölümünde konuşmuştuk (Astroloji ve Yansımaları 1: İkizler Etkisi)

Gerilemeler birer Görecelik deneyimi olduğuna göre ve gerileyen gruba Merkür, yani bilgiyi alma ve işleme süreçlerimiz de girince HER ŞEYİ AMA HER ŞEYİ FARKLI AÇILARDAN GÖRME ve DEĞERLENDİRME şansımız var.

Merkür zihni temsil eder. Güneş ise benliği. Yıllarca Merkür gerilemesinin saçma uyarılarla abartılmasına şahit olduk, neden biliyor musunuz? Kendimizi Merkür sanıyoruz. Sanki sadece zihinden ibaretiz! Eh, bunun da bir sebebi var, Merkür güneşten pek uzaklaşmaz, enerjisi onunla harmanlanır. Bu enerjiyi çok iyi tanırız ama aynı zamanda güneşin parlaklığı yüzünden kör noktamızdır. Görünmeyebilir ve biz de zihnimizi o yüzden benliğimiz sanabiliriz. Oysa aynı Merkür gibi, zihnimizin büyük bir kısmı, beynimiz hala daha keşfedilmeyi bekleyen bir parçamızdır. O bizim sürekli yol arkadaşımızdır. Düşünürken, planlarken, kaygılanırken, konuşurken, yazarken hatta alışverişte, uzlaşmada, yolculukta hep yanımızdadır. Merkür ulak tanrıdır. Tarafsızdır.

Merkür geri giderken güneşe iyice yaklaşır ve “ben”le birleşir. Eğer farkındalıkla yaşamıyorsak, eğer uyurgezer gibiysek, Merkür geri giderken genelde uyanmaya zorlanırız. Görmezden geldiğimiz ya da ihmal ettiğimiz şeylerle artık ilgilenilmesi gerekmektedir. Bunun için de uyurgezer halimizde yaratmış olduğumuz kargaşadan sıyrılmalıyız.

Sarah Varcas şöyle diyor: “Geri giden Merkür birdenbire günlük hayatın beklenmedik bir bağlamını bize sunar, bizi genelde vaktimizi geçirdiğimiz yarı-bilinçli halimizden çıkarır. O anda kozmos tarafından yeni bir telkin gelir. Bir başka bakış açısının büyümesi için yeni bir tohum ekilir. Ancak, bu ana panikle tepki verirsek, bildiğimizi düşündüğümüz düzenli dünyaya geri dönmeye çalışırsak, bu yaratım ve uyanış anı kaybolabilir.”

Merkür gerilemesi bir lütuftur

Bana göre Merkür gerilemesi GERÇEKLERİN zamanıdır. Bir düşünme, tekrar gözden geçirme ve gündelik hayatın bir taraflarına sıkıştırarak yaptığımız özensizliklerin, hataların ve yanlış kararları düzeltilme şansını sunar.

Bu, aslında söylenenin tam tersine Zodyak’ın bize yılda üç defa sunduğu bir armağandır!

Düşünce kalıplarımız ve bakış açılarımızdaki düzensizlikleri, yanlışlıkları ortaya çıkarır. Geçmiş aylardaki kararlarımız ve iletişimimizi de gözden geçirmemize yarar, böylece onlarda düzeltmeye gidebiliriz.

Bu sırada sadece zihinden ibaret olmadığımızı da derinden anlamamıza yardımcı olur.

Merkür gerilemesinin iki evresi vardır. Birincisi gerilemenin başlamasından güneşle birleşmeye kadar sürer. Düşünceli ve içe dönük bir Merkür. Her şeyin ardındaki amacı, nedeni, derin anlamı keşfetmek isteyebiliriz. Kolay, yüzeysel cevaplar bizi tatmin etmeyebilir. Veya eğer düşünmekten ve incelemekten kaçınıp kendimizi sonsuz Instagram/Facebook akışıyla, Netflix maratonları veya en basitinden dedikodularla, anlamsız yorumlarla oyaladığımızda, Merkür üzerine düşeni yapar ve onu durdurur! İnternet gider, bilgisayar veya televizyon bozulur, telefon kesilir, yolculuk planları kesintiye uğrar. Çünkü zaman oyalanma zamanı değildir, YENİ BAKIŞ AÇILARI edinme zamanıdır! Bu zamanda düşünceleri not almak, ilhamı kabul etmek çok faydalı olabilir.

İkinci evre, Merkür’ün güneşle birleşmesiyle başlar. Güneş, bendir ve bir anlamda da yüksek benliğimiz ve kalbimizdir. Kalpten doğru görürüz. Bir önceki döngüde öğrendiklerimizi bir üst seviyedeki farkındalığa yükseltebiliriz. Amaç ve hedefler saflaşır, berraklık gelir.

Peki, Merkür Yengeç’te gerilerse?

Bu gerilemenin yuvası Yengeç. Aile, bakım, güvenlik, çocukluğumuz, annelerimiz ve anneliğimiz, duygularımızın burcu. Ah, bu çok duygusal olabilir! Duygusal temellerimizde yeni bakış açılarımızın oluşması için o temeller sallanabilir. Hassaslık. Herkes ama herkes çok hassa hale gelebilir. Hassaslaşınca ne yaparız? Ya öfkeye tutunuruz ya da melankolik denizlere dalarız. Geçmişi yeniden değerlendirmek ve bu sırada eski duyguları yeniden yaşamak mümkündür. Çünkü düşüncelerimiz duygularımızı belirler. O zaman ne yapmalı? Her zaman ama her zaman kendimizi tarafsız noktaya almalı ve duygularımızı kabul etmeliyiz.

Sabian Sembolleri:

Merkür, gerilemeye “Haddinden çok fazla yemiş ve bundan zevk almış bir grup insan” derecesinde başlıyor. Hmmm. Bazen bu semboller insanı acı acı gülümsetiyor. Bu sözler size neyi düşündürüyor? Açgözlülük. Oburluk. Fazlasıyla harcama yapmak. Gösteriş. Tüketicilik. Kapitalizm. Aşırılık. %1 ve %99.

Bu isyanlar döneminde kendi içimizdeki açgözlülüğe yakından bakmamızı isteyen bir enerji var. Bunu neden yapıyoruz? Veya eğer biz ölçülü davranıyorsak, neden diğerlerinin savurganlığının bizi, tabiatı, çevremizi olumsuz etkilemesine izin verdiğimizi keşfetmeliyiz.

Şimdi sembolün resmi gözümün önüne geldikçe hissediyorum ki, bu aynı zamanda tecrit döneminde kendini aşırı yemeğe, içmeye vermiş insanların bunun sonucunu hissettikleri bir dönem olabilir. Duygusal iştahınızın asıl sebebi neydi? Neden kaçıyordunuz?

İkinci ve çok daha olumlu mesaj ise şu: Merak etmeyin. Herkese yetecek fazla fazla bolluk var. Eğer paylaşırsanız, eğer biriktirip stoklamazsanız, hiçbiriniz aç kalmayacaksınız.

BD22A1F8-514C-4763-B803-644DA0542BBD1 Temmuz’da Merkür Chiron’la kare açıda güneşle birleşiyor. Sembolü, “Kesimi tamamlanmamış dev elmas”

Devasa ham potansiyel. Bu sembol, bir kişinin ya da durumun mükemmellik, yetenek, güzellik ve büyük bir bolluk (hatta zenginlik) potansiyeli olduğunu gösterir. Ne şekillendirmek, ne yaratmak, ya da kendinizi nasıl geliştirmek istiyorsanız isteyin, bu zaman, beceri ve itina ister. Ama zımparalanmadan, cilalanmadan, kesilmeden mükemmel kesime ulaşamayız. Kesildikçe, elmasın yüzleri ortaya çıkmaya başlar ve çok daha fazla ışıldar, güzelleşir. Çok güzel, çok faydalı ve kesinlikle verilen emeğe değecek bir şeylere başlamak üzere olabilirsiniz. Ortadaki potansiyel devasa ama dikkat ve özen istiyor. Bu durumun tohumları çok uzun süreler önce atılmış olabilir ve şimdi yavaş yavaş şekillenmesini görmeye başlıyor olabilirsiniz.

Elmasın pırlantaya dönüşü… Bir düşünelim. Pek çok yüz ve o çok yönlü geometrik nesnenin ışıldaması. Arkadaşlar, bakış açılarımızı değiştirerek durumların, kişilerin ve hatta kendimizin pek çok yüzünü görebilir ve o bütünün güzelliğini idrak edebiliriz. Ama gereken emeği vermeliyiz. Ham elması emek vermeden sıradan taş sanıp fırlatıp atmak da mümkün.

Bu derecede hem güneş hem de Chiron karesi olunca, “benlik” şifasına geri dönerek kendimizi olduğumuz cevher olarak kabul etmekte dersler yaşayacağımıza inanıyorum.

Kendinize ne değer biçiyorsunuz? Kendinizi ışıldatmak için gerekli kesimleri yapmaya hazır mısınız? İçinizdeki cevheri değerlendirmeyi ister misiniz?

Bundan 7 gün sonra (8 Temmuz) Merkür, Koç’taki uzun geçişinin henüz başında olan Mars ile kare açı yapıyor. “Ay ışığında iki peri” derecesi aktive olurken, duygular yükseliyor.

Nerdeyse gerçeküstü hisler. Duygusal hezeyanlar ve saçmalamak da mümkün. Ciddi kararlardan kaçış ve oyalanma. Ama bu sembolün bir tarafı da hatırlatıyor: Her plan, her hedef, her ciddi atılım bir zamanlar bir hayaldi. Sadece bir düşünce, bir rüya. Onları siz insanlar aldınız ve yeryüzünde yaratmaya karar verdiniz. Onlardan evler, araçlar, topluluklar, işler yarattınız. Hepsi önce olağanüstü, yapılamaz, gerçeklerin dışında gibiydi…

Bu etkide, neyin gerçekçi, neyin saçma ve oyalayıcı olduğunu çok iyi ayırmalıyız. Duygular zirvedeyken, nefesle dinginleşme egzersizleri uygulamamız da yardımcı olacaktır.

Merkür 12 Temmuz’da gerilemesini “Yuvalarını tüylerle besleyen av kuşları” sembolünde sonlandıracak. Yarının esenliği bugün yaptıklarımıza bağlı. Gelecekte neye ihtiyacımız olacak? Nasıl bir gelecek yaratmayı istiyoruz?

Üç hafta boyunca Yengeç’in duygu dalgaları arasında çalkalandıktan sonra, kim olduğumuz, ne istediğimiz konusunda çok daha berraklaşmış olacağız. Bu gerilemenin gerçek amacı, içimizdeki cevheri bulmuş ve onaylamış, geçmişle barışmış, anlamsız açgözlülüklerimizi arkada bırakmış yepyeni bir zihin yapısında olmamızdır.

Ve bunların her birini yerine getirdiğimizde, yeni doğuşa hazırlık yapan ebeveyn kuşların yuvayı desteklediğini görüyoruz. Güvenlik ve rahatlık için alan hazırladığımız bir evre. Buraya geliş ise önce aşırılıklarımızı tanımak sonra da bir elmas gibi kesilip zımparalanmaktan geçiyor.

Bu enerjiyi tüm diğer etkilerin bir parçası olduğunu hatırlayalım. Önemli bir gerileme. İçe dönüş gerçekten önemli bu defa. Ama bu sene tarih yazmadan aldığımız bir nefes bile yok!

Bu yazıların anlamı

Arkadaşlar, bu enerjileri yazıyorum çünkü sizinle beraber, benim de yaşadıklarımı anlamlandırmam kolaylaşıyor. Hazırlıklı olduğumda otomatik tepkilere çok daha zor düşüyorum ve bilinçli farkındalığımla olumlu ve yapıcı kararlar almam kolaylaşıyor, sizin de öyledir umarım. Ama her yaptığımızı bu bağlamda değerlendirmemizin mümkün olmadığı anlık durumlar da yaşıyoruz. İnsanlık hali. Olabilir. Bu bir kusur değil. Bazen de uyanış sonradan gelir.

Son üç-dört aydır bana kâbus gibi astrolojik yazılardan bahsediyorsunuz, korkularınızı yazıyorsunuz. Geceleri uyuyamayanlar var. Hayattan bezmiş olanlar var. Korkudan donmuş olanlar var. Ya da endişesini bir sürü başka olumsuz davranışla geçiştirmeye çalışan var. Düşündüm. Hatta son günlerde bir ara “acaba astrolojiden temelini alan yazılar yazmayı bıraksam mı?” diye bile sorguladım. Belki bu yazı bile bazılarınızı korkutmuş olabilir. Ve eğer öyleyse, ben bu konuda hiçbir şey yapamam. Yalandan şeyler yazamam. Benim önerim, eğer sinirinizi bozuyorsa, korkutuyorsa, o zaman ne okuyorsanız, kapatın gitsin. Bunlara ihtiyacınız yok. İnanmayın! İnanç çok önemli ve gerçekliğinizi yaratıyor. Gündelik stres yeter, bir de birilerinin yazdıkları ya da benim yorumlarım kâbusunuz olmasın. Unutmayın: Hepimiz enerjiyi kendimize göre yaşıyoruz. Kendimize göre değerlendiriyoruz. O yüzden genellemelerden kaçınmaya çalışalım. Gelişime alan bırakalım.

Ben bu gerilemeyi, doğru kullanıldığında bizi pırlantaya dönüştürecek bir süreç olarak görüyorum. Işıldama arzumuzu, yeniden doğuş beklentimizi derinden hissediyorum. Toplumlarda isyanın devam edeceğini de görüyorum. Çünkü toplumlar da törpülenmeli, cilalanmalı. Toplumlar da “bu böyle gitmez!” diyor. Tüm dünya ve her biriniz için bu Merkür gerilemesinin en olumlu, en dönüştürücü dönemlerden biri olmasını diliyorum.

©Mor Alev 2020


Bu değişim döneminde, “Büyük Resme” ve yükseliş sürecindeki rolünüze dair daha fazla anlayış sahibi olmak, Yüksek Benliğiniz ve Ruh Ekibinizle daha yakın bağlantıda yaşamak üzere, Yüksek Benliğiniz (Yaratan Benliğiniz, Öz-Benliğiniz, İçinizdeki Işık) yönetiminde Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin.

YENİ! En son nöroplastisite yöntemleriyle hayatınızı akışa açmak, alma-verme dengesini kurmak, kısır döngüleri sona erdirmek ve bolluğa “evet!” demek için “Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu” bağlantısına tıklayın.

YENİ! SAĞLIKLI KİLOYA ULAŞMAK ve bedeninizle barışmak için Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu ile çalışmak istiyorsanız buraya tıklayınız.


Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında kanuni işlem yapılır. http://moralev.com

23 comments

  1. Sevgili mor alev,

    Lütfen devam edin. Yazılarınız eminim çoğunluk için yüzde yüz sevgi ve yol gösterici. Bildiriminizi görür görmez mutlu oluyorum. İçim rahat bir şekilde, sonsuz güvenle okuyorum. Her okuma sonrası daha çok sevgi ile doluyorum.

    Çok sevgiler 💜

    Liked by 4 people

  2. Size ve kaynak aldiginiz butun kanallara, kisilere cok tesekkur ederim emeginiz ve paylasimlariniz icin. Her gun ilk isim sizin sayfanizi kontrol etmek oluyor yeni paylasimlarinizi kacirmamak icin. Sevgide, guvende, guzelliklerde kalin.

    Liked by 4 people

  3. Gördüklerimiz,duyduklarimiz ya da okuduklarımız bizde korkuya mı sebep oluyor yoksa zaten derinlerimizde var olan korkuları gün yüzüne çıkarıp farketmemizi mi sağlıyor? Eğer bunları korkularımızı, endişelerimizi farketmemizi sağlayan küçük keşifler olarak gorebilirsek kendimizi de şifalandırabiliriz belki.🍀 her gün şifalandırmamız gereken duygularımızı tetikleyen bir sürü şeyle karşılaşıyoruz belki bir fotoğraf bir yazı ya da bir söz veya müzik.zor da olsa bu farkindalikta kalabilmek dileğiyle. Teşekkürler mor alev 💕

    Liked by 5 people

  4. Aksine, yazılarınız her zaman ilham oluyor ve güç veriyor 🙏🙏 iyi ki varsınız 🤗🧡

    Liked by 2 people

  5. Ben de size ve tüm sevgili kanallara, okuduğunuz, paylaştığınız tüm yazılara çok çok teşekkür ediyorum. Eminim yazılarınız, benim gibi birçok kişiye yol gösteriyor. Desteğinizle, tüm olumsuzlukların içerisinde olan biteni bütünün hayrına değerlendirip, kendime şefkatle, yaşama her gün artan bir sevgiyle, birlik bilincine biraz daha yaklaşarak tanıklık etmeyi deneyimliyorum. Ömrünüze bereket…

    Liked by 3 people

  6. Mor alev seni 5 seneden uzun zamandır takip ediyorum , ve su anda 23 yasindayim. Anksiyete gibi o kadar zor zamanlarimin ustesinden gelmeme yardimci oldun ki. Bilgilerini senin de okuyarak dusunerek yasayarak gelen buyuk bir birikimden faydalanarak yazdigin anlasiliyor. Bazi zamanlar bir bakiyorum ki yasadigim seylerle buraya gelen yazilar o kadar paralel gidiyor ki, bazen de dogal olarak es titresimden ciktigim, baska seylere konsantre oldugum ve tamamen baska seyleri ozumsedigim zamanlar oluyor. Belki bu kisiler de korku duyduklarini hissediyorlarsa, onlari rahatlatacak ne varsa ona yonelmeleri daha iyi olabilir diye dusunuyorum. Bu cok normal ve aynisini eminim herkes yaşıyor. Bu bloga gelecek olursak, hayatima cok sey katti, kafama ne zaman bir sey takilsa konuyla ilgili yaziyi acip okudugum bir yer. Ayrica son zamanlarda kendi mesleki uzmanlik alanim uzerine bir blog acmam icin ilham oldun… sebatli ve özenle hazirladigin yazilar bana o kadar faydali oldu ki ben de uzun zamandir fikirlerimi, bilgilerimi açma korkusunu geride birakmaya ve birilerine faydali olma olasiligini çöpe atmamaya karar verdim. Yani kisacasi icinden geleni yaptigin icin dogru seyi yapiyorsun ve bu yuzden sakin degisme!
    Sevgiler

    Liked by 3 people

  7. Mail kutumda astrolojik bir değerlendirme yaptığınızı görünce “yaşasın” dedim. Ben kendi adıma Sabian sembollerle birlikte ele alıp yorumlayışınızı inanılmaz ufuk açıcı buluyorum. Sadece astroloji değil, herhangi bir negatif durum karşısında çoğu kişinin tepkisi maalesef korkuya kapılmak. Alışmış zihnin kabusu. Zaten amaç ve gayeniz uzanabildiğiniz kesimin bu sanrıdan kurtulmasına yardımcı olmak gibi hissediyorum. Ve bunu en harika yapanlardan birisiniz benim için en azından. Amaç akli melekeleri çoğaltıp vizyon genişletmekse lütfen devam edin kendiniz gibi. Böyle çok güzel💫

    Liked by 3 people

  8. Yazılarınızi okumadan güne başlamıyorum.Olmazsa olmaz.Bu sureçte cok onemli ve değerli.Teşekkurler

    Liked by 3 people

  9. Sevgili Mor Alev
    Yine harika yazmışsın. Yine hep anlatılan ve dikkate alınan tek yönün dışında da bakış açıları olabileceğini göstermişsin. Senin yazıların korkutmak yerine her zaman yüreklendirici, hatta benim için çoğu zaman da heveslendirici. İşte aynen bir melek! Kanatsız, yeryüzü meleği! Sana bunun için kalpten teşekkür ediyorum! İyi ki varsın! İyi ki varız!

    Liked by 3 people

  10. Çok sevdiğim bir kişinin bir konuyla alakalı bana doğru şekilde davranmayan birisine, o çalışmıyor ve işsiz ya ondan alınganlık yapıyor tarzında bir acıma cümlesini duydum ve deyim yerindeyse yıkıldım oysa bahsettiği konuda alınganlık göstermedim karşı taraf sınırımı aşmıştı ben de gayet sakince tepkimi ortaya koydum.
    Kendimi hiçte kötü hissetmediğim bir durum için sevdiğim kişinin bana acımasını nereye koyacağımı bilmiyorum, kalbim şişti oturduğum yerde kalakaldım gidip konuşsam, anlatsam alınmış olacağım ve biliyorum ki herkes nasıl istiyorsa öyle algılayacak çünkü onun gördüğü o bunu değiştiremem. Ben kendime hiç acımıyorum biliyor musunuz üstelik başkalarına karşı da yazık vb. tarzında bi acıma duygum yoktur, bu yüzden çevrem tarafından çok duygusuz bulunurum oysa ben o kişinin hakkını vermeye çalışıyorumdur; sen çok iyi ilerliyorsun demenin bir yoludur bu benim için. Başkalarının gözünden ve toplumun beklentilerinden kendimi değerlendirdiğimde ben de kendime acıyorum ama kendime kendi açımdan baktığımda ne kadar güçlü ve özgür olduğumu ve birşeyleri iyi yaptığımı görüyorum. Geçenlerde doğum günümdü çocukluğumun yanına gittim, tarif edilmez bir andı sevinç ve şükür duygularıyla ağladım ve ona, “ne istiyorsun onu yap, bildiğini yapmaya devam et süpersin” dedim. Toplumda kendine böyle diyebilen birinin en azından doktor olması ya da ne bilim çok iyi para kazanması hiç değilse evli olması falan gerekiyor.. keşke tüm bunlar için gerçekten suçlu hissetseydim, benim sorunum sevdiklerimin düşüncelerinin beni etkiliyor olması.. insan sevdiği kişinin gözünde tatlı bir tabirle havalı olmak istiyor yani en azından ben şu an böyle hissediyorum. İkizler yükselen başak olmamdan mütevellit Merkür beni hallaç pamuğuna çevirdi sanırım 🙂
    Hepimizin en yüksek hayrına şifa olsun olsun dilerim, tek isteğim şu dünyadan tekamül edip çıkabilmek. Hiç huyum değildir, normalde de kendimi kimseye anlatmam ama sanırım dertleşmek istedim. Teşekkür ederim iyi ki varsınız 🙏💜

    Liked by 3 people

  11. Sevgili Mor Alev, tatsiz ve zorlayici donemlerden geciyor bile olsak,ben senin Astroloji raporlarin sayesinde ne yasadigimi daha iyi anliyorum,kararlarimi daha iyi aliyorum. Isigin ve bilgeligin guc veriyor. O yuzden bilmemek yerine bilmek benim icin cok daha buyuk bir hediye.Her ikisi de birbirinden kotu degil,kimisi zihni cengellenmesin diye bilmek istemez. Bu kisisel bir karar. Ama ben yazilarindan ilham almaya devam etmek isterim,uzaydaki bu enerjilerin boyle yorumuna ulasabilmek beni cok ama cok mutlu ediyor.

    Tarihini tam hatirlamiyorum,birkac gun once bir vizyonum oldu, “zor bir donemin baslayacagi” ile ilgili. O zaman inanmadim,bunu bi zihin oyunu sandim,cunku aydinlanmis,butunlesmis bir berraklikta yasamima devam ediyordum,hic ciddiye almadim. Fakat ilerleyen gunlerde birdenbire bana bir ic sikintisi coktu. Dis kosullarin hicbirine de uymayan birsey. Simdi yeni bi uyanisin esiginde Ulak Tanri Merkurle cetin bir 3 haftaya girdigimi anliyorum. Bu bana guc verdi. Cunku hic bilmemek,hic anlayamamak durumu ekstra zor yapmisti. Ve hayatimda ilk kez hicbir fikrimin olmadigi bir sikintiyi deneyimliyorum.yuzeysel veya derin,her zaman bir aciklamam olurdu. Ben de meraktayim,hikayemin nereye gidecegiyle ilgili. Bakalim torpulenmeye 3 hafta sabirla devam edebilecek miyim

    Liked by 3 people

  12. Uzun zamandır takip ediyorum sizi.. Bu dönem de özellikle beni rahatlatan tek kanalsınız. Aynı frekansta olduğumuzu gösteren çok mesaj aldım. Neye niyet etsem ertesi gün cevabı moralevden geldi 🙏 her sorumu bu yazılar cevapladı 🙏 bütün astrologların kahinlerin olumsuz bir haber verip bak gerçek oldu demek için birbirleriyle yarış yaptığı bu dönemde iyiki moralev var diyorum 🙏 Dün de sosyal medyayı kapatıp içime dönme kararı almıştık ki bugün bu yazıyı okudum 🌠

    Liked by 3 people

  13. İyi ki varsınız Mor Alev. Yazmaya devam edin lütfen eşzamanlı sorularımızın eşzamanlı cevaplarını görüyoruz, okuyoruz sayenizde. Rehberliğiniz için teşekkürler. 🙏🏻💜

    Liked by 2 people

  14. Sevgili Mor Alev yazılarınız sayesınde ben ışığıma kavuştum yaşadığım olumlu , olumsuz olayların ceaplarını sayenizde buldum . Sizi çok seviyoruz. Rahatsız olanlar okumasın . Işığınız , ışığımız .yolumuz sonsuzadek sizin güzel yorumlarınızla aydınlansın . Çok seviliyorsunuz. Nameste.

    Liked by 2 people

  15. Hep birlikte evriliyoruz..bu yolculuk uzun..kimi zaman zor..zor oyunu bozar derdi ananem 🙏 yol aldıkça zincirler teker teker çözüldükçe yükler boşaldıkça gerçek kimliğimize doğru yol alıyoruz..seçtiğimiz cümleler bizi bağlıyorlar. .kalbimize güvenerek hepbirlikte birlik bilincini idrak edeceğiz..ettik..ediyoruz..teşekkür ederim hizmetindeyim🙏🙏✔🌹💕

    Liked by 1 kişi

  16. Lütfen yazılara devam edin.Bu yazılardan korku çıkaranlar varsa onlara sevgi sunuyorum.Zira gelişmiş bir kişiden bilgiler yorumlar ve cevaplar almak bizi de geliştiriyor.O yüzden şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum.

    Liked by 1 kişi

  17. sevgili mor alev, size danışmaya geldiğim günlerde astrolojiye çok yeni başlamıştım, yazılarınız bana ilham olmuştu. Son paragrafta yazdığınız konuları ben de kendimde uzun uzun sorguladım. astrolojik yazılar yazmalı mı, nasıl yazmalı, nasıl fayda olarak sunmalı, nasıl korku yaymamalı gibi…hala da sorguluyorum. bu konuda sorgulama yapıyor olmamız bile aslında astrolojik olarak nasıl da güzel bir retro satürn kova etkisi öyle değil mi? 🙂 jupiter/satürn kova kavuşumundan sonra ben astroloji ve hatta alternatif şifa tekniklerinin daha da çok sorgulanacağını düşünüyorum. Ve hatta bunun gerekli olduğunu da düşünüyorum.
    Korku konusuna gelince, her birimizin kişisel gelişimi aslında korku ile başlamıyor mu? korkmamak için korkutuğunu anlamak gerekmiyor mu?korkmaktan kaçmak , korkunun üstünü örtmek doğru olur mu? Önemli olan kişilerin neden korktuklarını sorgulaması gerekliliği. Önemli olan, sizin de her zaman yazdığınız gibi, asıl gücün kişinin kendisi olduğunu bilmesi ve herhangi bir diğer kişinin yazdığını/söylediğini mutlak kabul etmemeyi sadece rehber olarak kullanmayı öğrenmesi. Astroloji neticede bir potansiyeller kümesi. Siz bu konuda çok değerli bir rol alıyorsunuz, benim gibi pek çok kişinin yolunu aydınlatıyorsunuz ki bunu zaten biliyorsunuz. Kişiler ihtiyaçları olan enerjiye çekilirleri ne yazarsak yazalım, birey ne anlayacaksa onu anlar.
    Emekleriniz için sonsuz teşekkürler

    Beğen

    1. Evet ve evet Ulya. 🙂 Aynen! Kova’daki Satürn ve aynı zamanda Yay (inanç) – İkizler (bilgi) ekseninin etkileri. Ben de alternatif şifada sorgulamaya gideceğimize inanıyorum önümüzdeki yıllarda. Satürn işe yarayanla yaramayanı, gerçekle yanılsama olanı eleyecektir. Sevgilerimle

      Liked by 1 kişi

Yorumlar kapatıldı.