Melekler: Yeniden doğarken sevgiyi bulmak…

IMG_0399Sevgili Dostlarımız, Sizleri çok seviyoruz.

Mümkünse bir dakika sessizlikte oturun. Kalbinizin vuruşlarını dinleyin. Nefesinizi fark edin. Cildinizin ısısını hissedin. Buradasınız. Şimdidesiniz. Bu sahip olduğunuz tek an. Neden onu güzel yapmayasınız?

Sevdiğiniz bir şeyi ya da kişiyi düşünebilir misiniz? Bir insan, bir evcil hayvan, bir günbatımı, bir yer, en sevilen yemek veya çok eskiden kalma bir anı olabilir. Gelecekle ilgili bir hayalin hissi de olabilir. Şimdi bir dakika ayırın. Kalbinize inin ve sadece sevdiğiniz bir kişi veya şeyi düşünerek içinizde yaşayan sevgiyi hissedin. Bazılarınız için bu kolay olacaktır. Bazılarınız için bu irade gücü ve niyet gerektirecektir. Şimdi yapın. O sevgiye odaklanarak bir süre nefes alıp verin, sevgiyi büyütün ve kendinizi bir sevgi alanında hissedene kadar devam edin. Sonra bu yazıyı okumaya geri dönün.

O sevgi hissi, sevgililer, hepinizin aradığı şeydir. Bazıları tekrar dış dünyaya çıkabilmek için acele ederken, diğerleri biraz daha evde sessizce oturmayı istiyorlar, hepiniz kalplerinizde işte o hissi arıyorsunuz.

Hayatınızda şeyler, insanlar ve durumlar istiyorsunuz çünkü biraz önce içinizden doğru açığa çıkardığınız aynı sevgi hissini getirmesini umuyorsunuz.

Tüm arayışlarınız, sorgulamalarınız, aceleyle koşturmanız, oyalanma ve ertelemelerinizle hepiniz biraz önce bulduğunuz o şeyi istiyorsunuz – sevgi hissini. Sevgi hissettiğinizde en derin, en gerçek özünüze bağlanırsınız. Sevgi hissettiğinizde – ister bir kâse dondurma ya da hayatınızın aşkı için olsun – İlahi olanı hissedersiniz. Sadece Tek sevgi vardır. Tüm şeylerin, tüm varlıkların, tüm durumların, tüm hayretler ettirici, muazzam olayların ve tüm zorlukların içinde ve gerisinde yaşar.  Kibar ve iyiliksever olanlarınızın yüzeyinde yaşar, öfkeyle dolu olanların ise derinlerine gömülmüştür. Ne olursa olsun, herkesin ve her şeyin içindedir.

Bu sevgiyi sadece iradeniz ve niyetinizi kullanarak hissettiniz. Dışarıda hiçbir şey yapmanız gerekmedi. Birlikte olmanız gereken birisi yoktu. Şartlarınızda değişiklik yoktu. Sadece zihninizde çok basit bir geçiş vardı, endişelerden, kaygılardan, üzüntülerden, öfkelerden ve hayal kırıklıklarından sevgiye geçiş.  Tüm “gerçekliğin” altında yatan GERÇEKLİĞE bağlanmayı seçtiniz. Siz, SİZİNLE bağlanmayı seçtiniz.

İşte böylece dünyanız kendini yeniden doğururken, siz de  bu durumun “en iyi” çözümü nedir –  “en güvenli”, “en zeki”, “en çabuk”, “en ekonomik”, “en incelikli ve saygılı” – konularında çarpışan fikirler, yorumlar ve kavramlara şahit olurken… anlayın tek istediğiniz şey Sevgiyi hissetmektir. Sevgide güvendesiniz. Sevgide korunmaktasınız. Sevgideyken biyolojiniz çok daha güçlüdür, çok daha fazla bağışıklığınız vardır. Kanalınızı sevgiye ayarladığınızda, dünyanın dramlarına şahit olabilir ve görebilirsiniz asla herkes için tek bir “doğru” yol yoktur. Sadece kendiniz için bir doğru yol vardır. Dışarı çıksanız da, içeride kalsanız da, dışarıda yeseniz de, evde pişirseniz de, evden çalışsanız da, işe gitseniz de, eğer kendiniz için doğru olduğunu hissediyorsanız, sizin için doğrudur.

Peki, sizin için doğru olduğunu nasıl bilirsiniz? Tekrar nefes alın. Sevdiğiniz bir şeyi ya da yeri düşünün. O sevgi hissinin içinde tadını çıkarın. O hissi büyütün. Şimdi kalbinize sorun, “Kalbim, tam şimdi, tam burada benim için doğru olan nedir? Sevgide yanıtlarınızı bulacaksınız. Sevgide rehberliğinizi duyacaksınız. Sevgide, sevgililer, ruhunuzu tek bir anda yeniden doğuracaksınız.

Kendinizi bu yeni dünyaya sevgiyle doğurun. Sonra, başkaları ne yaparsa yapsın, siz Sevgide kalın ve güvende, korunan, rehberlik alan ve yeni doğmuş ruhunuz için en yüksek ve en mutlu yolu seçmeye ilham almış halde olacaksınız.

Sizleri çok seviyoruz.

Melekler

***

Sevgili Dostlar, yıllardır, “kalbinize sorun”, “kalbinize danışın” sözleri bu blogda yazılır durur. “Bir nefeste kalbinize inin”. Daha birkaç gün önce yeni ay yazısında bilgilerin sağdan soldan gelip bizi şaşkına çevirdiği bu dönemde çare olarak nefesi önerdim. Burada da AVM’ler açılsın mı, açılmasın mı, 65 yaş üstü evlerde sıkışıp bunalmaya devam etsin mi, etmesin mi, kuaföre gidebilir miyim, işe giderken otobüse, metroya binmek zorundayım, ne yapacağım… ve daha bir sürü endişe, soru, tartışma varken, melekler kalbimize danışmamızı öneriyor. Hem de anlık olarak. Yani her adımda o adım size doğru gelmiyorsa, doğru değildir. Bir başka gün doğru olabilir ama o anda doğru değildir. Ben bunu yıllardır her gün yapıyorum ve zaman zaman sizlerle paylaşıyorum.

Yukarıda melekler bu süreci çok güzel anlatmışlar. İki gün sonra yine sokaklara çıkacağız. Ülkeyi yönetenler ne karar alacak bilmiyoruz ama giderek dış elementlere daha fazla maruz kalacağımız kesin. Bu süreçte kendini güvende hissetmek  – ve aşağıdaki örneklerde göreceksiniz sadece hissetmek değil, güvende ve sağlıklı kalmak – için iç rehberliğimiz çok önemli olacak.  Hepimiz enerji okuyoruz ve genellikle gelen bilgiyi görmezden geliyoruz. “Bu ortama girme” dediğinde içimiz, giriyoruz! “Bu insanla çok yakın olma” dediğinde, “aman canım” diyoruz! Ya da “bu çok güzel bir fikir, bunu uygulamalı” dediğinde içimiz, bir sürü engel çıkarıyoruz. Ann Albers da mesajın sonunda kendi deneyimlerini ve önerilerini eklemiş. 21. yüzyıl zihin gücünün yüzyılı olacak ama zihnin ve beynin mükemmel çalışması için kalbin bilgeliği şart!

Birlikte Ann Albers’ın önerilerine bakalım. Diyor ki;

***

Ne zaman ne yapacağımı bilmesem, özellikle telaşlı veya kaygıya yatkın olsam, durup sevgi alanına girerim ve kalbime ne yapacağımı sorarım. Asla beni yarı yolda bırakmadı. Bazen “Bekle – daha fazla bilgiye ihtiyacın var” der. Bazen “Hisset – içinde bakman gereken bir şeyden kaçınıyorsun ve sen onu hissedene kadar hiçbir yanıt alamayacaksın”. Bazen de çok güçlü bir yanıt gelir, “Arabayı yarın sabaha kadar atlatmayla çalıştırma!” Gerçek hikâye.

Her durumda, rehberlik kalpten geldiğinde iyidir. Beyin kaygı, üzüntü veya öfke içinde dönüp dolaşırken, rehberlik almak hiç kolay değildir. Ne mutlu ki, ne zaman istersek isteyelim “sevgide olmayı” seçebiliriz – bir insana değil belki ama sevgiyi hissettiğimiz bilince ve biyolojik hale girebiliriz. Ne kadar alıştırma yaparsak, o kadar kolay olur.

Ben de çok alıştırma yaptım. Dünya yeniden doğarken, çarpışan fikirler kaçınılmaz. Bazıları para kaybetmekten korkuyor ve (ekonomiyi, işyerini, vs.) hızla yeniden açmak istiyor. Bazıları sağlıkları için korkuyor ve dikkatle, yavaşça açılma taraftarı. Bazıları daha tedbirli, içeride bir süre daha kalmak istiyor. Kimse “mutlak” doğruya sahip değil. Bizler sadece bizim için doğru olan “doğruya” sahibiz. Kalp, tüm zamanlarda ne yapılacağını bilir. Kalp her şeyde yaşayan TEK  Sevgiden bilgi sinyalleri alan biyolojik organımızdır. Kalp, neyin doğru hissettirdiğini, neyin bunun aksi olduğunu bilir. Kalp, yönlendirir.

Geçen hafta kazara arabamın aküsünü bitirdim. Arabanın kapısını kapattığımı sandım ama kapatmamışım. Kendimi durdurup gittiğim ve âşık olduğum güzel yerleri düşünene kadar zihnim çılgın gibi çalıştı. Ama aniden, o sevgi alanında hatırladım, kendime geçen Noellerden birinde ufak bir araba atlatmayla çalıştırma aleti almıştım. Onu şarj ettim, nasıl kullanılacağını gösteren Youtube videolarını seyrettim ve arabamı kendi kendime atlatarak çalıştırmamın güvenli olup olmadığını sorduğumda, kalbim dedi ki, “Elbette. Ama bunu sabah yap.” rehberlik biliyordu, siyah ve kırmızı kabloları işten sonra bu kadar yorgun değilken daha düzgün bağlayacağımı! Bir sonraki sabah 30 saniyeden kısa bir sürede arabayı atlatıp çalıştırmıştım.

Bir aile ferdim geçen gün kalbini dinledi ve büyük ihtimalle kendini bir sürü dertten kurtardı. Düzenli olarak alışverişe gidiyordu, tabii ki maskeli olarak ve sürekli kendini dezenfekte ederek. Fakat bir gün, arabadan çıkmak üzereyken anahtarları elinden birkaç defa kayıp düştü. En sonunda bir yere sıkışıp kaldı. Onun da artık sabrı taşmıştı ama bir süre sonra içinde bir şey sakinleşmesini sağladı. Dedi ki, “Peki melekler, eğer o dükkâna girmemi istemiyorsanız, o zaman şimdi hemen anahtarları sıkıştığı yerden çıkarmama yardım edin!” Derhal anahtarlar kolaylıkla sıkıştığı yerden çıktı ve o zamanda o dükkâna girmemesi için bir sebep olduğuna güvenerek eve döndü. O dinledi.

Yani, işyerlerinin açılması konusunda ne düşünürseniz, düşünün; tıbbi söylemlerle, politikalarla ve hatta eşinizle bile hemfikir olsanız da olmasanız da, hatırlayın… hepimiz sevgiyi hissetmek istiyoruz!

Sevgideyken güvendeyiz. Sevgideyken korunuyoruz, yönlendirme alıyoruz, yükseltiliyoruz. Dünya yeniden doğarken, dünyanın çatışmaları, anlaşmazlıkları çekilmez geliyorsa, kalbinize inin. Sevdiğiniz birisini ya da bir şeyi düşün… huzur sizi doldurana kadar o histe kalın – beden, zihin ve ruh. O gerçeklikte dünya ne istiyorsa yapabilir ama siz varoluşunuzun Gerçek Özünde mutlulukla korunuyor olacaksınız.

Aşağıda bu sevgiyi bulma ve hissetme becerinizi güçlendirecek birkaç faydalı öneri var:

  1. Mutlu düşüncenizi bulun

Size Sevgiyi hissettiren en az bir düşünce bulun. Sevdiğiniz bir insanı, bir hayvanı, bir yeri, bir durumu, kokuyu, mükemmel koyu çikolatayı, sıcak günde limonatayı, soğuk günde sıcak kakaoyu, ağaçlardaki rüzgârı, denizdeki dalgaları, kuma gömülmüş ayaklarınız… size ne sevgi gibi geliyorsa.

Mutlu düşünce listenizi yapın veya süregelen bir “mutlu düşünce günlüğü” tutun. Size sevgi gibi gelen her şeyi yazın.

O mutlu düşünceyi sizlere kalbinizde gerçekten sevgi, takdir, huzur, tutku, neşe-keyif-coşku hissettirene kadar düşünmeye dikkat edin.

  1. Alıştırma yapın

Telefonunuza hatırlatmalar girin ve günde birkaç defa kalbinizde sevgiyi hissedene kadar mutlu düşüncenizi düşünün.

Bazı günler ve zamanlarda kolay olacaktır. Diğerlerinde direnç olabilir, eski şablonlar başka bir şey hissetmek isteyebilir. Direnç şuna benzer, “Şu anda bunun için çok meşgulüm.” “Bu saçma sapan bir şey.” “İşe yaramıyor”. “Bende bu şeyler hiç işe yaramıyor” “Bunu yapabilirim” dışındaki her şey dirençtir. Hepimizde var. Sizi durdurmasına izin vermeyin.

  1. Sevginizi diğerlerine yöneltmeyi de deneyin.

Sevgi hissini güvenilir bir şekilde çağırmayı öğrendikten sonra, onu başkalarına yöneltme alıştırmaları da yapın. Kalbiniz dolu dolu ve mutlu hissettiğinde kalbinizin ışığından bir ışını diğerlerine yönlendirdiğinizi zihninizde canlandırabilirsiniz. Araştırmalar, gösteriyor ki, daha güçlü kalp enerjisi (ister pozitif olsun, ister negatif) çevresindeki tüm zayıf enerjileri etkiliyor ve büyük ihtimalle ötesini de. Bu sevgiyi öfkeli bir ruha yolladığınızı düşünün, canı yanan bir ruha… ve ekstra fayda için… hiç de hoşlanmadığınız bir ruha!

Sevgi koşarak içinizde yükselirken, sizden taşarken, iyi hissedersiniz ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeye katkınız olur.

Sevgiyi hissetmeyi öğrenmek belki de içinizde geliştireceğiniz en önemli becerilerden biri. Bu zamanda çok da kolay olmadığı halde bu konuda çok çalışıyorum. Haber sütunlarındaki öfkeli ve mutsuz insanların haline şahit olmaya kendimi zorluyor ve sevgide kalma alıştırması yapıyorum. Geçmişimde beni derinden yaralamış zamanları düşünüyorum ve yine sevgide kalma alıştırması yapıyorum. Bunu ne kadar çok yaparsam, o kadar kolay oluyor.

Benim duam, hepimizin içindeki Sevgiye bağlanması ve kendini nasıl doğuracağı hakkında çatışmaların üst düzeye çıktığı bu dönemde ışık olmasıdır. Her şey bir yana, kendinizi nasıl yeniden doğuracağınızı Sevgi söyleyecektir ve bu yeterlidir.

Hepinizi seviyorum!

Ann

Umarım bayramınız sevdiklerinizle, sağlıklı, uyumlu ve huzurlu geçiyordur. Eğer fiziksel olarak yalnızsanız da hatırlayın, gerçekte asla yalnız değilsiniz ve çok seviliyorsunuz. 

Mor Alev

Ann Albers ve Meleklere çok teşekkürler. (visionsofheaven.com)


Bu değişim döneminde, “Büyük Resme” ve yükseliş sürecindeki rolünüze dair daha fazla anlayış sahibi olmak, Yüksek Benliğiniz ve Ruh Ekibinizle daha yakın bağlantıda yaşamak üzere, Yüksek Benliğiniz (Yaratan Benliğiniz, Öz-Benliğiniz, İçinizdeki Işık) yönetiminde Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin.

YENİ! En son nöroplastisite yöntemleriyle hayatınızı akışa açmak, alma-verme dengesini kurmak, kısır döngüleri sona erdirmek ve bolluğa “evet!” demek için “Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu” bağlantısına tıklayın.

2019 Haziran’da YENİ! SAĞLIKLI KİLOYA ULAŞMAK ve bedeninizle barışmak için Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu ile Sağlıklı Zayıflama yönteminden faydalanmak için buraya tıklayınız.


Telif Hakkı©2020 Mor Alev. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://moralev.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir.
Copyright © 2020 by Mor Alev. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://moralev.com/

9 comments

  1. Teşekkürler Ann Albers, Melekler ve Mor Alev. Günlerim huzur dolu ve mutlulukla geçiyor çoğunlukla. Arada Annemle çatışsam da, Barış’ta ve dengede olduğumu hissediyorum. Bu son dönemde vaktimin büyük bölümünü mahalledeki kediler ve köpeklerle geçiriyorum, onlardan aldığım sevgi inanılmaz. Kedileri okşuyor, köpeklere sarılıyorum, fareli köyün kavalcısına döndüm nereye gitsem peşimdeler 😍💕 Sevgiler…

    Liked by 1 kişi

  2. Sevgili Mor Alev,
    Sana ve Ann Albers a cok tesekkur ederim. Ben 29 yasindayim,seni hep asagi yukari 30larinda bir kadin gibi dusunuyordum,tabi goremedigimiz her seyde kendimizi goruyoruz:) gecen gun derin bir meditasyonumda seninle bir birliktelik hissettim, birdenbire oluverdi bu. Bilgeliginin gucunu hissettim. Belki senin goruntun bu degil ama, bilgeligin bana 50-60larinda bir kadin olarak gozukuyordu. Sonra kafam cok karisti,bu kendi bilgeligim mi o mu bilmiyorum dedim. O derinlikte iç/diş, sen/ben kalmamisti, zihin anlayamiyordu. Sadece sevginin gucu ve o gucle derin bir tanisma vardi.

    Gercekte kadin,erkek veya kac yasindasin bilmiyorum,hicbir onemi de yok elbette.bu paylasimin seni gulumsetecegini dusunerek yazdim:) Seni ve blogu cok seviyorum. Kendine cok iyi bak💜🙏

    Liked by 2 people

  3. teşekkür ederim 🙏🏻 ve öyle de oldu. ne tatlı ne sıcak bir yazı 🙂 sizi dinledim ve az sonra annemle paylaşacağım yazıyı ❤️ iyi bayramlar

    Liked by 1 kişi

  4. Teşekkürler Mor Alev, inanıyorum ki bu yazıları direk kaynağından okusam bu kadar eş titreşimli gelmez bana, çeviride de bir hikmet var. Normalde kanal mesajlarına bu kadar açık hissetmiyorum kendimi.

    Liked by 1 kişi

  5. Merhaba Sevgili Mor Alev
    Güne sizinle başlamanın, sevinç, neşe ve coşkusunu yaşıyorum.Teşekkür ediyorum.
    🙏🙏🙏💓💓💓😊

    Liked by 1 kişi

  6. Kaç gündür sizin bloğa bakıyorum bir yazı yok. Bekliyorum. Neyi bekledigimide bilmiyorum. Bugün bu yazı beni ağlattı sevindirdi kendim ile sözleşmemin onay mührü gibiydi. Içimdeki bilge yanımı görmezden geliyormuşum. Sevgili Mor Alev size sonsuz tşk.ederim.Ruhum sakinledi.

    Liked by 1 kişi

  7. Kesinlikle kalp doğruyu biliyor… Cevaplar orada, arayıp bulmak bize düşüyor. Bahsedilen basit egzersiz, HeartMath Institute tarafından geliştirilmiş olan Kalp Kilidi tekniği ile neredeyse aynı. Bunu okuduğumda benzerlikten çok mutlu oldum. Herkesin kullanmasını ve uygulamasını tavsiye ederim. Teşekkürler MorAlev…

    Liked by 2 people

    1. Evet. Bu teknik neredeyse yazılı tarihin başından beri bizimle. Heartmath İnstitute ise çok değerli bir kaynak. Sayenizde herkese önermeyi hatırladım. Teşekkür ederim

      Liked by 1 kişi

Yorumlar kapatıldı.