2020 Aslan Dolunayı – Mor Alev Gökyüzü ile Yükseliş Raporu

**Lütfen makalenin altındaki telif hakları uyarısına saygı gösteriniz. Teşekkürler.**

5759692E-CC29-4EC1-8E4C-FFD4D4E6CB3D

Ahhh, Aslan Dolunayı, büyük Oğlak baskısından sonra yeleleri silkeleyip eğlenme, içindeki çocuğu açığa çıkarıp kendini gösterme zamanı. Plajda en çok duyduğumuz şey, “Anne, baba, bana bak, bak bana ne yapıyorum!” Ben biliyorum, ben kalbimi takip ediyorum, güneş gibi parlıyorum… Onay, saygı, takdir isteğimizin zirveye çıktığı dönem. İstediklerimi tam da istediğim gibi istiyorum, hem de istediğim zamanda! Eğlenmek istiyorum, kükremek istiyorum, görülmek ve görülebilirliğimi kutlamak istiyorum. Ödün yok. Gösteri var. Ve işte böyle gider…

Yeni Dişi Enerji

Dolunay, ateşte büyük üçgenle Mars ve Eris’e bağlanıyor. Gerçeklerin, dışlanmışların savaşçı tanrıçası Eris ve ateşle ilerleyişin tanrısı Mars, ateş elementi yoğun. Bu dolunay yoğun, yakıcı ve aşırılığa çok müsait.

Bu sırada, koşulsuz sevginin temsilcisi dişi Venüs, Koç’ta bir başka sürgün dişiyle birleşiyor, cinselliği kullanılmak istenmiş ve reddedince dışlanmış, aşağılanmış Lilith. O şimdi gökyüzünde sadece bir nokta. Başkalarının ne düşündüğü umurunda değil (Aslanın tam tersi), iddialı hali rahatsızlık yaratıyor ama gücü de buna dayanıyor. Diğerleri onu ister sevsin, ister sevmesin, ne yaparlarsa yapsınlar, o kendini olduğu gibi seviyor. O yakılmış cadı, o dışlanmış seksi kadın, o onurunu ayaklar altına almamış ve bunun da bedelini ödemiş dişi.  Bu birleşmenin üçüncü ayağı, yine dışlanmış yarı insan, yarı hayvan bir bilge, yaralı şifacı Chiron. İster kadın olalım, ister erkek, içimizdeki dişinin şifası büyük zorunluluk. Bu açı, bu dolunayda çok farklı ve yeni bir dişi enerjinin girişine işaret ediyor çünkü bütün bunlar Zodyak’ın ilk derecelerinde öncü burç Koç’ta gerçekleşiyor. Dişi gücün ve özüne güvenin yeni bir ifadesi.

25b28bccbb31f1d835e3d5de71a6a9ffBu kolay değil, geleneksel dişi standartlarına uymuyor, hani kendini feda eden anne, ödünlerle ilişkiyi sürdüren sevgili, kurtarılmayı bekleyen prenses, iltifat karşısında yüzü kızaran güzellik kraliçesi, cinselliğini kullanan fettan, para avcısı kara dul veya hayatın her alanında mükemmelliğe ulaşmak için tüm bu rolleri oynaması gerektiğine inanan iş kadını. (Bu örneklerin arketipler olduğunu eklemeliyim.) Bu yeni dişi enerjinin cinsel özgürlüğü ve öfkesi, gelenekselcilerin ödünü patlatacaktır, orası kesin. Chiron ise dişiliğimizi bir bütün olarak kucaklamamız için var gücüyle çalışacaktır. (Yine ister fiziksel olarak kadın veya erkek olalım fark etmez. Yaratım iki enerjinin bir araya gelmesiyle oluşur.)

Özellikle ilişkilerdeki güç dengesine dikkat. Bu enerji dikkatlerimizi önümüzdeki yola çeviriyor, siz sizi bir bütün olarak kabul etmeye hazır mısınız?

Plüton 150 derecelik açıyla dolunaya dokunurken, kaşınıyoruz ama kaşıntıyı kaşımak çok zor (Lynda Hill’in bu açı için kullandığı bu benzetme çok yerinde!). Bir tarafta Mars, Aslan ve Eris, kişisel özgürlüğümüzü ve irademizi, hatta biraz da aşırıya kaçmış “ben de buradayım ve öyle bir şey yapacağım ki şimdi beni görmek zorunda kalacaksınız”  enerjisini destekliyor, ardından ezilmiş dişi öfkeyle bağımsızlığını ilan ediyor diğer tarafta ise Plüton kaşındırıyor. Plüton büyük iradeyi temsil eder, devasa gücü her zaman evrenin planlarına göre çalışır. Ondan korkulur çünkü kişisel çıkarlar onun umurunda değildir. İstekleriniz bütünün hayrına olduğu sürece sizi destekler.

Yani bu dolunay aşırılıklara çok açık. İçinizden gelen arzulara, tutkularınıza ve öfkelerinize dikkat edin, nereden geliyorlar? Kalpten mi? Egodan mı? Kurban bilincinden mi, bağımsız özgür dişiden mi? Plüton ise nöbetçimiz, elinde kontrol listesi bütünün hayrına olmayanı silip atıyor!

Sabian sembolleri yol gösteriyor. Dolunayın Sabian sembolü:

“Sarhoş tavuklar”

0bf5c6fe6b94bb25eb863e39afdd65d3Ha ha ha! Çok güldüğüm ve aynı zamanda büyük temkin istediğini bildiğim için süper dikkatli davrandığım bir sembol. Dolunay bize sarhoş tavukları işaret ederken, bu dolunayın eğlence ve kendini gösterme dürtüsüne de işaret ediyor. Herhangi bir şeyin sarhoşu olabiliriz, güç, tutkular, eğlence, gösteriş, kendi sesini duymaktan gelen zevkin, öfkenin ya da korkunun sarhoşu… Veya doğrudan alkol sarhoşu!

Ancak burada en büyük tehlike korkunun kendini beslemesidir. Kendini iyi hissetmeyen tavukların kanat çırpmalarını düşünün, bir şey yediler ya da içtiler ve şimdi çok fena hissediyorlar. Tepki verdikçe, saçma şeyler yaptıkça, her şey daha da kötüleşiyor, panik yayılıyor. Belki size uymayan şeyler yaptınız, belki az miktarda olduğunda size uyan bir şeyi iyiden iyiye abarttınız, sonuç olarak zehirli yan etkilerini yaşıyorsunuz. Ve şimdi de aşırı tepki veriyorsunuz, panik yaşıyorsunuz. Veya daha da kötüsü nasıl göründüğünüzün hiç farkında değilsiniz, kendini göstermenin sarhoşluğunda aslında kendinizin parodisi oldunuz ve şapşal bir tavuk gibi davranıyorsunuz.

Dikkat. Çok dikkat. Abartmayalım. Her şey ölçülüyken mesaj da çok daha isabetli bir şekilde hedefine ulaşır. Bu dolunay yaşadığınız ne ise, Aslan tarzı bir kutlama ya da drama, veya Eris ya da Lilith öfkesi, Mars’ın itici gücü ya da Chiron’un şifalı gözyaşları, ölçülü olmak her şey!

Güneş ise Kova’da, Sabian sembolü:

“Hayal kırıklığına uğramış ve gözü açılmış kadın”

Dolunayı aydınlatan güneş, yukarıda anlattığım dişi enerjiyle işbirliğine giriyor. Şimdiye kadar inandıklarının yalan olduğunu, ödünler verirken, çalışıp çabalarken aslında kimseyi mutlu edemediğini ve en fenası da kendine ihanet ettiğini anlayan insan ne yapar? Aklıma hemen yas ve yasın aşamaları geliyor, kısaca inkâr, öfke, kabullenme, depresyon ve hayata dönüş.  Ama burada sanki yasın aşamalarının sonuna doğru geliniyor gibi görünüyor, çünkü bu kadının gözü açılmış. Güneş bize diyor ki, hatalardan öğrenme ve hataların faydasını görme beceriniz var. Sürekli aynı şeyleri tekrarlamak yerine öğrenin. Eğer deneyimlerinizi göz kapalı yerine açık yaşarsanız, döngüyü kırarsınız.

Şimdi, biraz da gelmekte olan sevgililer gününe atfen sembolün şu yönüne bakalım: Romantik aşk ve hayal kırıklığı sıklıkla bir çift halinde dolaşır – haklı sebeplerle. Çünkü “aşkla” ilgili fikir ve beklentilerimizin gerçeklerle çok az alakası vardır. Her zaman ilişkilere bilinçaltı sebeplerden dolayı gireriz, ana başlık gerçekte kendimiz ve hayat hakkında daha fazla öğrenme istediğimizdir. Ancak bilinçli zihnimize göre, güvenlik, takdir, keyif ve heyecan arayışı motivasyonumuzmuş gibi görünür, o zaman da sıklıkla hayal kırıklığına uğramamız şaşırtmamalıdır. Öyleyse, romantik aşkta ve sonrasındaki yasta neye odaklanmalıyız? İstemiş olduğunuza inandığınız ile gerçekten ihtiyacınız olan arasındaki farkı keşfedin. Belki de istemediğinizin ne olduğunu bulmayı istediniz. Ama kendinize karşı özenli olun, kalbi kapatmayın, aşk ve yapıcı ilişkilerden umudunuzu kesmeyin. Çünkü sizi hayal kırıklığına uğratmış olan ne aşktı, ne de aşığınız, sadece sizin aşk ve onlar hakkındaki fikirlerinizdi. Şimdi içinizdeki sevgiyi ve aşkı bulma zamanı.

Sonuç olarak;

Bu dolunay dolu bir ay! Yüksek hisler, arzular ve tutkular, Plüton’un sürekli ayarlamasından geçiyor. Ne bütünün hayrına, ne değil? Hayal kırıklığına uğramamak için içinizdeki pusulaya çok dikkat edin. Abartmayın. Hem de hiçbir şeyi. İçinizdeki dişiyi kabul edin. Kendinizden ödün vermeyin, siz dışlanmadınız, siz eksik değilsiniz. Kendinizi onurlandırın. Fakat bunu bilinçli ve sakin bir şekilde yapmaya çalışın.

Eğlenin tabii ki! Bu Aslan dolunayı! Çocuksu olun, neşeli olun, kahkaha atın, şarkılar söyleyin! Fakat sınırda durmayı bilin. Kendinizi gülünç yapmayın, kalbiniz kırılır sonra. Dişi öfke ortalıkta gezinebilir mi? Evet, mümkündür. Ve biz de o öfkenin ne demek istediğini anlayacak kadar olgunuz. Yoksa gelmezdi.

Evet, bu kadar uyarıdan sonra “içim sıkıldı bu nasıl eğlence!” diyebilirsiniz, ama o zaman yazık edersiniz.  Aslında çok yönlü bir dolunay bu ve bizi ısrarla Aslan yaratıcılığına çağırıyor.

Arkadaşlar bu dolunayın iki başlık olasılığı vardı, “egonun sarhoş tavukları”, veya “onur”. Ben en sonunda şunu seçtim:

“Ya Onur, Ya Ego Sarhoşluğu ”

Ne dersiniz?

Dolunay, 9 Şubat Pazar günü sabah 10.33’de. (İstanbul) Hepinize harika bir dolunay dönemi diliyorum.

©Mor Alev 2020


Bu değişim döneminde, “Büyük Resme” ve yükseliş sürecindeki rolünüze dair daha fazla anlayış sahibi olmak, Yüksek Benliğiniz ve Ruh Ekibinizle daha yakın bağlantıda yaşamak üzere, Yüksek Benliğiniz (Yaratan Benliğiniz, Öz-Benliğiniz, İçinizdeki Işık) yönetiminde Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin.

YENİ! En son nöroplastisite yöntemleriyle hayatınızı akışa açmak, alma-verme dengesini kurmak, kısır döngüleri sona erdirmek ve bolluğa “evet!” demek için “Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu” bağlantısına tıklayın.

YENİ! SAĞLIKLI KİLOYA ULAŞMAK ve bedeninizle barışmak için Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu ile çalışmak istiyorsanız buraya tıklayınız.


Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında kanuni işlem yapılır. http://moralev.com

12 comments

  1. ‘Eğer deneyimlerinizi göz kapalı yerine açık yaşarsanız, döngüyü kırarsınız.’ bir bu cümle,
    ‘İstemiş olduğunuza inandığınız ile gerçekten ihtiyacınız olan arasındaki farkı keşfedin.’ birde bu cümle nokta atışı oldu benm için. Yine çok aydınlatıcı bir paylaşım. teşekkürler ve sevgiler…

    Liked by 2 people

  2. Bu hafta rüyamda gördüğüm tavuklar üzerine mesajınız yüzümü gülümsetti 🙂 hala anlamaya çalışıyorum 🙂 sanırım panik yapmadan sadece sevgi ile üretmem gerekiyor. Bu dişi güç şu an çok asi bir şekilde içimde, hem öyle olması gerektiği için hem de aslında çok şefkatli biriyim bu beni korkutuyor da, ay burcum yengeç plutom 1.evde, Aslan da tam tepemde 🙂 toplum ve kadın olmak bakalım neler olcak…Neşe keyif coşku sizin aracılığınızla hep benimle 🙂 Sevgilerimle iyiki varsınız…..

    Liked by 2 people

    1. Sanırım onurlu olmayı, onurlu davranmayı yani özüne ve diğerlerine saygıyı, abartılmış gururla karıştırdınız. Kendimize saygı duyduğumuzda sarhoş tavuk gibi davranmayız, onurlu seçimler yaparız. Sevgilerle

      Liked by 3 people

  3. Ayakları sağlam yere basan topraklanırken güç netlik ve huzur hissettiren motive eden, dişil enerjiyi yüceltirken içimizde coştururken dengede kararında sağlamlaştıran kendinden çok emin kararlı ve odaklı bir hisle içimde hissettim her cümleyi….
    Ve derin bir nefesle çektim içime tüm hisleri … her zerreme hücreme yayıldı …
    Mutlu gururlu bir Onur…
    Net bir zihin…
    Güçlü bir dişi
    Çocuksu eğlenen sessiz bir haykırış
    Kararlı ve emin …yola devam …
    Sukurler olsun …

    Liked by 2 people

  4. “Hayal kırıklığına uğramış ve gözü açılmış kadın” birebir şu anda yaşadıklarımın tasviri oldu. Muhteşemsiniz…Muhteşemiz.. Biz böyle çok güzeliz..

    Liked by 3 people

  5. Bayıldım! Özellikle de şarkılar söyleyen ,kahkaha atan ve kendimi tam ve bütün olarak kabule geçmeye.. Ve deee kalbimi sonuna dek açıp içimdeki sevgiyi ve aşkı çoğaltmaya..
    Muhteşem bir dolunay mesajı..Her daim olduğu gibi.. Teşekkürler sevgiler Mor Alev

    Liked by 2 people

  6. İçimdeki Lilith ve Chiron’u sevgiyle kucaklıyorum. Uyanışlarımız hep daim ama daha az acılı daha çok neşe ve coşkulu olsun, daha bir yaşı dolmadan saçkıran olan küçük ben halimi kucaklamıştım bu sabah meditasyonuma geldiğinde🤗✨💗👭👫💫

    Liked by 2 people

  7. Bütün yazılarınızi büyük bir keyifle okyor bekliyorum tüm kalbimle sevgilerimi yolluyorum

    8 Şub 2020 Cmt 12:12 tarihinde Mor Alev şunu yazdı:

    > Mor Alev posted: “**Lütfen makalenin altındaki telif hakları uyarısına > saygı gösteriniz. Teşekkürler.** Ahhh, Aslan Dolunayı, büyük Oğlak > baskısından sonra yeleleri silkeleyip eğlenme, içindeki çocuğu açığa > çıkarıp kendini gösterme zamanı. Plajda en çok duyduğumuz şey, “A” >

    Liked by 1 kişi

  8. Açıkçası eş zamanlılığın bu kadar denk düşmesi beni biraz rahatsız etmiyor değil 🙂 tam hayatımda vakti çok geç kalmış “kadın olma ve dişil enerji” konusuna gizli saklı eğilmeye karar vermişken bu yazınız kahkahalar attırdı.

    Liked by 2 people

  9. UTMOST RESPECT GRATITUTE & LOVE….2 ALL THAT IS.
    THANK YOU 🙏🏻
    THANK YOU 💜
    THANK YOU 🤗

    Liked by 1 kişi

  10. onurlandırmayı seçtim…bütünün hayrına kendimi..çok şükür ..kabulleniş dönemimdeyim..

    Liked by 1 kişi

Yorumlar kapatıldı.