Yanlış Seçemezsiniz

Life pathSevgili Bilge Baykuşlar, bu dolunayın enerjisinde bir kavşakta olduğumuzu ve o kavşakta artık bir yol seçmeden bulunduğumuz yerde kalamayacağımızı, bunun dayanılmaz hale geleceğini yazmıştım. (Bağlantısı burada) Peki ne yöne gitmeli? Şimdi doğru görünen yol, sonradan yanlış olabilir mi? Yanlış gerçekten yanlış mıdır?

Dünkü dolunay yazısına bırakılan bir yorum beni düşündürdü. Kısacası, bu yazdıklarımdan dolayı kendi sözcükleriyle “gaza gelip çok kötü şeyler yapabileceğini, yuvasını dağıtabileceğini” söyleyen bir yorum. Mor Alev bloğu çok şey olmuştu ama yuva dağıtabildiğini ilk defa duyuyorum! Şaka bir yana, pek çoğumuz bu sevgili Baykuş gibi pek çok seçimin eşiğindeyiz. Seçmeliyiz. Konu en yakın ilişkiler, sağlığımız, işimiz, eğitimimiz, herhangi bir alan olabilir. Bu baskı karşısında çaresiz hissedebiliriz. Korkabiliriz. Ve en kolayı da sorumluluğu bir başkasına atıvermek! “Sen seç!” Örneğin ilişkilerde “Ya benim dediğim gibi olacak ya da beni sevmiyorsun. Şimdi seç bakalım!” çok görülen bir tavırdır. Veya astrolojiyi, dış güçleri, aileyi, toplumu vs. , vs. , sorumlu tutmak. İşin aslı şu ki, her zaman ama her zaman seçen biziz. Kendimiz için yolu çizen biziz. Başkaları belli bir yolda ısrar ediyor olabilir ve biz de kendimize rağmen buna uyabiliriz. İşte o zaman da o kişilere uymayı seçen biziz!

Her zaman sadece iki değil, sonsuz seçenekler var. Sorunu açık kalplilikle masaya getirip çözüm odaklı davranmak bir seçimdir. Ya da iyice kökene inip neden böyle bir durumu yaratıma soktuğumuzu anlayıp, iç değişikliklerimizi yapmak, sonra da iyi düşünülmüş alternatifler bulmak. Fakat kısacası hepsinden önemli olan bir şey var. Sanırım Abraham’ın şu bilge sözlerini iki defa yayınlamıştım, bu enerjinin kavşak konumundan dolayı tekrar yayınlıyorum:

“Bir karar verin ve sonra o kararı doğru karar yapın. Enerjinizi onunla hizalayın. Çoğu zaman, neye karar verdiğinizin hiç önemi yok. Sadece karar verin. Size muazzam yardımcı olacak sonsuz seçenekler var ve hepsi de karar vermemekten iyidir.”

Abraham (Esther Hicks 1998)

Yani kavşakta durup bakmanın ve yolun sizi nereye çıkaracağını tahmin etmeye çalışmanın hiç ama hiç faydası yok. Sadece zaman kaybı. Ne olursa olsun, karar verin ama bir daha o kararı değiştirip kavşağa geri dönmeyin. Yola devam edin. Bizler statik düşünüyoruz. Yol hiç değişmeyecek sanıyoruz fakat değişiyor ve sonra bir kavşak, bir kavşak daha geliyor. O yüzden seçin ve devam edin. Her defasında bir sonraki kavşak sizin tutumunuza göre daha da aydınlık olma potansiyelini taşıyor.

Bu konuda bu hafta Melekler şu mesajı veriyor:

Seçenekler, Seçenekler…

Sevgili Dostlarımız, Sizleri çok seviyoruz.

Hayatlarınızda yollar belirir ve kaybolur. Kapılar açılır ve kapanır. Fırsatlar gelir ve gider. Ve buna rağmen asla “treni kaçıramazsınız”! Gelişiminizi atlamanız mümkün değildir çünkü her zaman bir şekilde karşınıza çıkar. Arzularınızın özünü kaçırmanız da mümkün değildir çünkü bir fırsatı kaçırırsanız, sadece bir başkası karşınıza çıkacaktır. Kaybedemezsiniz!

Kaybetmeyeceğinizi bilseniz, nasıl yaşardınız? Treni hiç kaçırmayacağınızı bilseniz nasıl yaşardınız? Eğer bir “yanlış seçimin” gelecekte gerçekten “o an için doğru seçim” olduğunu ve sizi çok daha iyi bir geleceğe taşıdığını bilseniz nasıl yaşardınız?

Biz biliyoruz ki, çok daha az korku olurdu hayatınızda. Bir kararla karşılaştığınızda kendinize tek sorduğunuz şey, “Tam şu anda bana doğru hisleri veren nedir?” olurdu. Ve buna güvenirdiniz. Anda yaşardınız. Stratejiler oluşturmayı, kendi kalplerinizi manipüle etmeyi, başkalarını kendi yolunuzun doğru olduğuna ikna etmeye çalışmayı bırakırdınız. Gerginlik giderdi, bilirdiniz ki, insan sözcüklerinizi kullanırsak, “hayatınızı gerçekte berbat edemezsiniz.”

Siz buraya öğrenmeye geldiniz. Hızla veya ağır ağır öğrenebilirsiniz. Buraya gelişmeye geldiniz. Daha büyük sevgiye bir anda veya aşamalarla gelişebilirsiniz. Buraya yaratmaya geldiniz. Hayallerinizi tek bir saf düşünce ve saf sevgi teslimiyeti ile yaratabilirsiniz. Veya nasıl görünecekleri, ne zaman oluşacakları konusunda kontrolde kalmaya çalışarak daha yavaş yaratıma girebilirsiniz.

Sevgililer, hayatta yarış diye bir şey yok! Sonsuzlukta bitiş çizgisi yok! Sadece sevgi farkındalığınızın adım adım nefis bir şekilde açılışı var. Yeryüzü enkarnasyonlarınızdan mezun olmayı seçtiğinizde, cennetlerde bile gelişmek, büyümek ve öğrenmek için yeni fırsatlar bulacaksınız.

Yani, rahatlayın. Gerçekte “kötü bir seçim” yapamazsınız. Yapabileceğiniz tek şey, seçmek, öğrenmek, gelişmek, büyümek ve sonra daha da iyi seçimler yapmaktır.

Sizleri çok seviyoruz.

Melekler

Ann Albers ve Meleklere çok teşekkürler. (visionsofheaven.com)


Bu değişim döneminde, “Büyük Resme” ve yükseliş sürecindeki rolünüze dair daha fazla anlayış sahibi olmak, Yüksek Benliğiniz ve Ruh Ekibinizle daha yakın bağlantıda yaşamak üzere, Yüksek Benliğiniz (Yaratan Benliğiniz, Öz-Benliğiniz, İçinizdeki Işık) yönetiminde Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin.

2019’da YENİ! En son nöroplastisite yöntemleriyle hayatınızı akışa açmak, alma-verme dengesini kurmak, kısır döngüleri sona erdirmek ve bolluğa “evet!” demek için “Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu” bağlantısına tıklayın.

2019 Haziran’da YENİ! SAĞLIKLI KİLOYA ULAŞMAK ve bedeninizle barışmak için Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu ile çalışmak istiyorsanız buraya tıklayınız.


Telif Hakkı© 2019 Mor Alev. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://moralev.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir.
Copyright © 2019 by Mor Alev. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://moralev.com/

13 comments

  1. Abramın bu sözünü hatırlıyorum. En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir. Bir de bir şey yüzde yüz evet değilse yüzde yüz hayırdır demişti. Her durumda olmasa da genellikle çok doğru.

    Beğen

  2. Yanlis bir karar mi verdim dedigim sert bir dolunay gecesinin sabahinda ‘Yanlis secemezsiniz’ kadar iyi gelecek bir mesaj olamazdi. Sarah Varcas postasini okuyup yorum biraktiktan sonra mesajin geri kalan kismini da okudum. Kanalliga tesekkür ederim. ❤️

    Liked by 2 people

  3. Sevgili Mor Alev o yorumu yapan bendim ve bu gün bu güzel mesajınız ile uyandım kendime geldim: “Fırsatlar gelir ve gider. Ve buna rağmen asla “treni kaçıramazsınız”! Gelişiminizi atlamanız mümkün değildir çünkü her zaman bir şekilde karşınıza çıkar. ” harikasınız. minnettarım!

    Liked by 2 people

  4. Seçimin doğrusu yanlışı olmuyor. Hayatta ciddi şeyler deneyimlemis biri olarak hep ne seçersek seçelim kesinlikle tam olmamız gereken yerdeyiz. Keşke dediğimiz anda dahi! Herşey bizim tekamülümüze hizmet ediyor. Farkında olmakla öfkeyi kızgınlığı bırakıp baktığınızda anlıyorsunuz.Sevgiler

    Liked by 2 people

    1. Sevgili mor alev büyük küçük baykuş kardeşlerim, yaklaşık 1 yıldır sürekli olarak düşüncelerimde beliren yeni düzen oluşturmaya katkı planı belirmekteydi .Elbette bu bir ev hanımı için komşu ve yakin cevresi için rehberlik bir yönetici için mesleki becerilerini düzene uygunluk adına planlamak vs vs hersey olabilirdi . Mor alev ile tanısmadigim dönemdi bu düşünce dönemim 2018 aralık ve cevremde sürekli yargılar ve hatta planlarımı yapmak istediklerimi söyledikçe sizofreniymisim gibi bakışlar alarak bir çok kez içimde düşüncelerimde beliren ve amacı asla paraya dayanmayan bütünleştirici fikirlerimi kendime dahi şüpheyle sorgulamama neden olmuştum. Ama her acaba gerçekten sizofrenimiyim diye düşündüğüm fikirlerden vazgeçtiğim ve yine sistemin herhangi bir çarkında mesai askari düzeyde bir maaşla yasayacagimi ve düşünmek, gercekte tüm kaynakların tek sahibi olduğu ve alt üst insan sınırının asla olamayacağı fikrim beni kasıp kavuruyor ve aklıma her gelen fikri not almadan edemiyordum . Ve bilakis bunu yaptigimda içimde Tarifsiz heyacan hissediyordum . Yine acaba dedigim bir gün mor alevin dünyayı değiştirin başlıklı yazisina rastgeldim ve daha nice yazılara artik yanlız değildim. Ve tüm sistemin sagligin ( şizofreni) dahi bugüne kadar farkina varanların kendinden şüphe etmesi ve vazgeçmesine dönük oyunlardan biri daha oldugunun farkina verdim. Tıpkı düşünen adam heykelinin bakırköyde olması gibi . Ve kardeşlerim asla içinizden geçen sizi huzurlu kılan doğrunuzdan vazgeçmeyin, bu yazıları sevgiyle sonuçlanacak şekilde değerlendirmek lazım. Aile evlilik çıkmazlarını degil içerisinde kendimizi karşımızdaki kişiyi görerek iyileştirmek aslinda gayesi . Zira temiz bir arınmış bir kalp olmadan boşansanizda, aile ile evi ayirsanizda herneyaparsaniz yapın mesele kişileri değiştirmek degil nitekim hücresel aynılık tan bahsediyor özümüz ve mor alev tüm makaleleri. Yapmamız gereken nacizane düşüncem kaosta dahi kendimizi yaşamak fikirlerimizi bu kendi özgür hayatimiz anlamına gelmesin kollektif bilinçle bulunduğumuz yerde mum olmak yanmak ve aydınlatmak üzerine. Mor alev ailemizden aldığım benim ışık oldu . Sonsuz sevgiler .

      Liked by 1 kişi

      1. Sevgili Lale, sanırım ben sizi tam olarak anlayamadım. Bundan dolayı bu yorumunuzu tarafsız olarak yayınlıyorum. Sevgilerimle

        Beğen

  5. Harikulade bir anlatım muhteşem bir anımsatma..Kalbim rahat..Teşekkürler Sevgili Mor Alev , Ann melekler<3

    Liked by 1 kişi

  6. Harikulade bir anlatım muhteşem bir anımsatma..Kalbim rahat..Teşekkürler Sevgili Mor Alev , Sevgili Ann ve Sevgili Melekler ❤

    Liked by 1 kişi

  7. Şahane bi yazı. Öyle güzel umut oldu ki. Tonlarca soruya, endişeye cevap oldu. Şükranla minnetle..

    Liked by 1 kişi

  8. Harika bir yazı nefes aldım huzurluyum yaptığım seçim verdiğim karar yanlış değil öğreniyorum .
    “Bir karar verin ve sonra o kararı doğru karar yapın. Enerjinizi onunla hizalayın. Çoğu zaman, neye karar verdiğinizin hiç önemi yok. Sadece karar verin. Size muazzam yardımcı olacak sonsuz seçenekler var ve hepsi de karar vermemekten iyidir.” o kadar iyi geldi ki bana minnettarım teşekkürler mor alev

    Liked by 1 kişi

  9. Muhtesem anlatmissiniz, gercekten de tum okuyucular için konunun net özeti;
    Sevgililer, hayatta yarış diye bir şey yok!
    Sonsuzlukta bitiş çizgisi yok! Sadece sevgi farkındalığınızın adım adım nefis bir şekilde açılışı var. Yeryüzü enkarnasyonlarınızdan mezun olmayı seçtiğinizde, cennetlerde bile gelişmek, büyümek ve öğrenmek için yeni fırsatlar bulacaksınız.

    Yani, rahatlayın. Gerçekte “kötü bir seçim” yapamazsınız. Yapabileceğiniz tek şey, seçmek, öğrenmek, gelişmek, büyümek ve sonra daha da iyi seçimler yapmaktır.

    ….
    Seçimlerinizi yapip, ogrendikce fark etmiyor musunuz daha iyiye gittiginizi? Kendinizi? İsteklerinizi? Gucunuzu?..
    Muhtesem anlatim, cok tesekkurler!

    Liked by 1 kişi

  10. Var olan tek yanlış yaşamayı seçmemek, yaşamayı ertelemek olduğunu düşünüyorum… sizce?

    Liked by 1 kişi

  11. Uzun yıllar suren evliligimin arınmasını sağlamaya çalışırken geldi bu yazı.Ve de yeni bir iş hayaline adim atmisken. Girdiğim kavşakta yeni ve hayrimiza olan gelişmelere kucak açıyorum, şükür öyle de oldu, şükürler olsun..

    Liked by 1 kişi

Yorumlar kapatıldı.