2019 Koç Dolunayı – Mor Alev Gökyüzü ile Yükseliş Raporu

29b8cc64828cb3af772d6eb2f6067c7fAylardır birbiri üzerine binen etkiler Koç Dolunayı altında kırılma noktasında. Bir şeyler değişmek zorunda. Kavşaktayız. Seçim yapmalıyız. Bıçak kemiğe dayandı. Bu kavşakta daha çok oyalanamayız. Dağlar yerinden oynarken, yer sanki ayaklarımızın altından çekiliyor.

Olay yeri ise ilişkilerimiz. Dolunay ilişki eksenini aydınlatırken bireyselliğimizle, birlikte var olma zorunluluğumuz çatışıyor. Ben ve biz. Bizler toplumsal varlıklarız. Bizler çevremizle, ilişkilerimizle varız. O zaman ilişkilerde denge bulunmalı!

Bu dolunay “Boksör ringe giriyor” derecesinde, yani Eris noktasında. Tanrıça Eris ise dolunayın hemen yanında. Eris, dişi savaşçı, isyankar, palavra-ölçeri hassas, adaletsizliği kesinlikle hoş görmeyen devasa güç! Muazzam evrimsel ilerleme burada. Direnmek nafile. Koç’un düşünmeden olayların içine atlayan karakterini düşünürsek, yumruk yiyen kadar atan da olmanız mümkün.

Bu sene o kadar çok temizlik yaptık ki, kendimizde, çevremizde, işimizde –  aile yapıları, hücresel hafıza, toplumsal şablonlar, duygusal, zihinsel, fiziksel molozlar… Ve Terazi yeni ayı ilişkilerde yepyeni bir evreyi başlattı, yenide ne kadar çok rahat etmesek de! (Hatırlarsanız, yeni ayın başlığı Yüksek Bilinçli İlişkilerle Uyumlanmak” dı. Bağlantısı burada.)

“Üstün gelen kim?” tipik Koç-Terazi ekseni sorusudur. Ben mi, biz mi? Biz olursak ben artık olmayacak mıyım? Ben olursam eğer, biz bitmek zorunda mı? Orta nokta nerededir? Ve işte orada olaya Plüton girer. Kaçınılmaz değişimin kozmik prensi. Plüton 2019 başından beri Eris ile kare dansına devam ederken, her ikisi de bizi önüne geçilemez bir kuvvetle saçmalamayı durdurmaya zorluyor. Palavra yok. Görmezden gelmek yok. Mış gibi yapmak yok. Acıya başka bir isim vermeye gerek yok. Esarete kulp takamazsınız. Şiddet şiddettir. Haksızlık haksızlıktır. İlişki aynamızdır. Ve…. sevgi SEVGİDİR.

Plüton bu dolunayla tam 90 derece açı yaparken dürtüsel tepkiler, gizli kapaklı düşünceler, gerçeklerden uzak saptamalar ve anlamsız ültimatomlar ringdeyken, tüm seyircilerin gözü önünde ortaya saçılabilir. Yaralar açığa çıkabilir, kaç ya da savaş dürtüsüyle yaraya bir yumruk da biz atmak isteyebiliriz (Mars-Chiron). Beklenmedik olaylar, beklenmedik aydınlanmalar, ringdeki iki tarafın gerçekte ne ve kim olduğunu gösterebilir (Venüs-Uranüs zıtlığı) Salıvermeler, patlamalar, talepler, güç oyunları, riskler, cesaret, kan, ter, nefes nefeseyiz…  ve en sonunda gong çalar, karar verilir.

Bütün bunların toplamı, bizi en sonunda ilişkiler konusunda bir şeyler yapmaya, en sonunda gerekli değişikliklere gitmeye yönlendirecektir. Nihayet! Ne kadar büyük ve ürkütücü görünürlerse görünsünler.

Aslen yapılmakta olan ilişkileri sadeleştirmek ve ilişki kurallarını yeniden yazmaktır. İlişkiler yüksek bilince uyumlanmak zorundadır. Bu, evrimleşmemizde devasa bir sıçramadır.

Bunun tek sebebi dolunayın tam ortasında dönüşümün ve evrimleşmenin gezegeni Plüton’un bulunması değil. Yay’daki Jüpiter’le oluşan üçgen açı olan her şeyi büyütüyor. Dünya görüşümüz, felsefemiz de değişiyor. Güç dengesi evrimleşiyor. Sanırım söylemeye pek de gerek yok, dişi enerji ben de buradayım demek için her fırsatı kullanıyor ve kullanacak.

Laila AliBu dolunay, 2020 ye giden enerji koridorunda bir ara istasyon, bir ön alıştırma görevi görüyor. Kendinizde ve çevrenizde nelerin açığa çıktığına, nelerin patladığına dikkat edin. Neyi değiştirmek, yeniden düzenlemek zorunda hissettiğinizi, ilişkilerin nasıl evrimleştiğini veya tükenip gittiğini de not alın. 2020 ve ötesinin temellerini atıyorsunuz.

Arkadaşlar, şimdi yukarıdakini alın ve dünyaya uygulayın. Bireylerin yerine ülkeler, toplumlar, kurumlar ve örgütleri yerleştirin. Hareketliliği şimdiden görüyorsunuz.

Bu dolunayın başlığı “Dişi Boksör” den başka ne olabilirdi!

Öneriler:

Bu agresif bir dolunay. Yıllardır yapışan, yıllardır kancayı taktığınız bir ya da birkaç şeyi son defa salıverme potansiyelini sunuyor. Onun ham savaşçı enerjisiyle atılın, Eris’in yakıcı dürüstlüğünü arkanıza alın ve cesaretle bir kalıbı, alışkanlığı, bir kişiyi, işi, rutini, tavrı, inancı, tarihinizi, nesneyi, kırgınlığı, öfkeyi, utancı ya da hayal kırıklığınızı atın gitsin! Yanılsamanın acısı çok kısa sürecektir ve ardından çok büyük bir düşünce özgürlüğü, yaratıcılık, ilham ve rahatlama gelecektir. Salıvermeyi özümseyebilmek için biraz yalnız kalmayı da isteyebilirsiniz çünkü çevrenizdeki kişiler salıverdiğiniz şeylere sizin kadar bağımlı olabilir. Hiçbir şeyi kişisel algılamayın, diğerlerinin tepkileri büyük ihtimalle kendi dirençlerinden kaynaklanıyor olabilir.

Her zaman değişime direncimiz vardır. Boksör enerjisi tüm dirence karşın değişimi getirmek için bu kadar devasa, bu kadar hızlı. Sonbahardayız. Salıverme zamanında. Ağaçlardan dökülen yapraklar gibi. Huzur aradığınızda bunu zihninizde canlandırın. Yumuşak yaprakların uçuşarak toprağa karışmasını. Arkada bıraktığınız hatıralar, değersizlik hisleri, yanılgılar ve pişmanlıklar… Şimdi onlar derslere dönüşüp hayat ağacınızı besleyecekler.

Ve son bir not; ilişkiler diye yazdığımda tek tip ilişkilere odaklanmıyoruz. Çevremizdeki her şeyle ilişkimiz var. Dostluk, komşuluk, kardeşlik, iş ilişkileri, ev hayvanlarımız, tabiatla, toplumumuzla ilişkilerimiz… Olay yeri herhangi bir veya daha fazla ilişki olabilir.

Hepinize harika bir dolunay dönemi diliyorum.

©Mor Alev 2019


Bu değişim döneminde, “Büyük Resme” ve yükseliş sürecindeki rolünüze dair daha fazla anlayış sahibi olmak, Yüksek Benliğiniz ve Ruh Ekibinizle daha yakın bağlantıda yaşamak üzere, Yüksek Benliğiniz (Yaratan Benliğiniz, Öz-Benliğiniz, İçinizdeki Işık) yönetiminde Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin.

2019’da YENİ! En son nöroplastisite yöntemleriyle hayatınızı akışa açmak, alma-verme dengesini kurmak, kısır döngüleri sona erdirmek ve bolluğa “evet!” demek için “Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu” bağlantısına tıklayın.

2019 Haziran’da YENİ! SAĞLIKLI KİLOYA ULAŞMAK ve bedeninizle barışmak için Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu ile çalışmak istiyorsanız buraya tıklayınız.


Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında kanuni işlem yapılır. http://moralev.com

5 comments

  1. Merhaba Mor Alev, bu dolunay hemen 22 derece ayımın üzerinde ve olabildiğince sakinim rahattım kendime hayret ediyorum. Sanki bundan önceki tutulmalar Ve dolunaylar da yaşamış olduğum sancılı dönemin sonlanması gibi..

    Liked by 2 people

  2. Yine harika dolunay yazısı! Zorlu diyor ama korku endişe salmıyor tam tersi umut dolu. Astroloji yorumu diye buna derim! içim kararıyor felaket tellallığı gibi yazılardan. Sonra senin yorumunu okuyorum içim neşe doluyor. Nedense bu zorlu astrolojik açılarda ben kendimi çok hafiflemiş hissediyorum geçmişte ödevlerime sıkı çalışıp son güne bırakmadığımdan olsa gerek :))

    Liked by 3 people

  3. Ben sanki kendim ve kendime, yeteneğime, yaratıcılığıma verdiğim değer arasında ki ilişkiyi gözlemledim bi kaç gündür.. insanlarla olan ilişkilerimden kendimle olan ilişkime bi aynalama yaşattım.. onlar bana nasıl davranıyor? Ben onlara nasıl karşılık veriyorum ve aslında kendimle olan ilişkim nasıl ki insanlarla olanı böyle❓ Bizden ben’e doğru bir gözlem yolculuğu ve benim birşeyleri değiştirmeme sebep olacak bir gözlemin sonuncusu oldu bu.. yüzüme vuran bir tokat belki bir yumruk uyandırdı ayılttı beni 🤜🏼 Şimdi gelen darbeyi nasıl alıp neye dönüştürecegimize karar vermek yine özgür iradeli ben’lerin elinde.. böyle devammı ? Yoksa bu tutum yeter artık tamam mı? Benim için bu dokunayın özeti🎊farkındalığa çokşükür öğretiyebüyümeye çok şükür .. rehber destek içinse binlerce tesekkür mor alev🙏🏽❤️

    Liked by 3 people

  4. Bir koç kadını, dişi boksör olarak doğuruyorum.. Tırtıldan kelebeğe..Kalbime bir şeyler basıyor sanki.. Sevgiler..

    Liked by 1 kişi

Yorumlar kapatıldı.