Uranüs Boğa’da: Toprak’ta Büyük Güncelleme

Chris Sukut ArtSevgili Dostlar, işte en sonunda geldik yılın ve önümüzdeki on yılın, büyük ihtimalle de yirmi birinci yüzyılın en önemli, en kökten değişimi tetikleyen üç astrolojik hareketinden birine: 6 Mart 2019’dan itibaren 7 yıl boyunca Uranüs Boğa’yı güncelleyecek!

Ve Boğa, yaşamımızı sürdürmemizi sağlayan pek çok elementi kapsar. Öncelikle toprak, yani tarım ve toprakta temelleri bulunan evlerimiz, binalarımız yani emlak, sonra para akışı, bereketimiz, rahatımızı sağlayan her şeyi düşünün, tüm sistemleri, hepsinin kaynağı yeryüzüdür. Bu güncellemenin kökten ve paradigma değiştiren cinsinden olacağına hiç şüphe yok! Ve Nisan 2026’ya kadar bu konuyu çok konuşacağız!

Ama önce biraz başlangıca gidelim. Uranüs, eski Roma’da “Büyük Uyandırıcı” olarak bilinirdi, Yunan mitolojisinde ise “Gökyüzü Tanrısı”. Gaia ve Uranüs’ün doğrudan ilk-kadim kaostan doğduğuna inanılırdı.

Astrolojide Uranüs gökyüzünden gelen her şeyi yönetir, yağmurlar, şimşekler, bulutlar, elektrik, radyo dalgaları, meteorlar, akıllı yaşam biçimleri… Sembolü bir daire, iki hilal ve bir artı işaretinden oluşur. Yani sonsuz ruhun, sonsuz varoluşun (daire) kendini, ruhsal ve zihinsel alemler (hilaller) aracılığıyla madde olarak (artı işareti) ifade etmesini simgeler. Uranüs, tıpkı yıldırım çarpması gibi ilahi gerçeği hayatlarımıza taşıyıverir. Uyanmak zorundayızdır.

Uranus symbolUranüs’ün sembolü antene de benzer. Evrenden gelen “ilahi sinyalleri” yakalama becerisini anlatır. İşte bu yüzden Uranüs, altıncı his ve sezgilerle de bağlantılıdır. Her yenilik, her keşif önce sezgiler ve ilhamla başlar. Uranüs bu beceriyi insana sunan gezegendir. Yani Uranüs bizlerin ilahi olana ve birbirimize kablosuz bağlanmamızı sağlar. Uranüs internet ve uydu iletişimidir! Merkür zihni yönetirken, Uranüs’ün alanı ilahi bilinç, üst zihindir. Merkür bilgisayarınız ise, Uranüs server ya da buluttur.

Uranüs’ün burç değiştirmesi bir program güncellemesi, program değişimi gibidir. Peki, böyle bir değişim nasıl olur? Dur ve yeniden başlat. Sonra yine dur ve yeniden başlat. Yeni özellikleri öğren, eskinin kolay olduğunu, yeniyi anlayamadığını söyleyerek şikâyet et. Sonra da yeniye alışıp, bir sürü yeni fonksiyonu kullanıp eskisiyle nasıl çalışmış olduğumuzu bile hatırlamayız! Ama en başta sinir bozucudur. Yaptığımız her işi bırakıp güncellemeyi bekleriz. Ne gerek vardı diye düşünürüz. Çok azımız yeni özelliklerle gelen olasılıkları düşünüp sevinir. Direniriz. Bir şeylerin tahmin edilebilir, alışılmış olmasında belli bir rahatlık vardır, değişim korkuyu ve kaygıyı tetikler. Ancak akışla gitmeye karar verirseniz, bu sırada başka işlerinize bakar, bilgisayarı rahat bırakırsanız ve yeniyi öğrenmek için biraz çaba harcayıp, çalışma şeklinizi değiştirirseniz, çok çabuk faydalarını görmeye de başlarsınız. Direnirseniz, ilerleme çok zorlu bir süreç haline gelir.

Uranüs ilerleme getirir ve bu ilerlemenin bedeli bize bağlıdır!

Uranüs gökyüzü ise, Boğa yeryüzüdür. Hayatımızda tutarlılık gösteren her şey, dayandığımız her şey… Boğa temelde sürdürülebilirliğin burcudur. Yaşamın sürdürülebilir olmasını sağlar. Boğa’da eminizdir. Ne olacağını önceden kestirebiliriz. Uranüs ise tahmin edilebilirliği silkeleyip atar. Hayatınızda sürdürülebilirliği geçmiş her şey değişecek. Çok kesin konuştum! Ama böyle!

Uranüs yeni bakış açıları, yeni görüşler ve olasılıklar getirir. Gerçekliği algılama ve anlama yollarınızı günceller ve böylece gerçeğe bir ya da birkaç adım daha yaklaşırız.

Uranüs söz konusu olduğunda çok kullanılan ve benim de söylediğim bir söz vardır: Beklenmediği bekle! Beklenmediğin ne olduğunu şu anda bilmiyoruz. Ama beklenmediğin gelişeceği alanın ne olduğunu biliyoruz!

Taurus by Stephanie Pui-Mun LawAnahtar kelimelerle başlayalım, önümüzdeki yıllarda buraya eklenecek çok şey olacağından eminim:

Toprak. Tarım. Bir sürü insan şehirleri bırakıp yeniden toprağa, doğal ortama dönmek istiyor. Ama bu eskisi gibi yaşamak anlamına gelmeyecek. Çünkü Uranüs her zaman ilerlemeyle ilgilidir. Eski olan bitti. Yeni yöntemleri, yeni çözümleri kucaklayan kişiler toprak ve tarımla ilgili konularda başarılı olacaklar. Bu alanda sürdürülebilirlik zaten bir sorun biliyorsunuz. Çözümlere açık olun, çözüm üretin.

Çevre. İklim değişikliği. Global ısınma. Canlı türlerinin yok oluşu. Kirlilik. Okyanusların plastik dolması. Radyasyon. Enerji üretimi. Karbon ayak izlerimiz. Peki ya çözümler? Bireysel küçük hayatlarımızda ne yapıyoruz?

Varlık. Benim senin. Tapular. Kim neye sahip, nasıl sahip, sınırlar nerede? Kolektif sahiplik? Kooperatifler?  Bu alan nasıl gelişecek bilmiyoruz. Bekleyelim. Peki, sosyal medyadaki verilerimizin sahibi kim? Müşteri kim? Kullanıcılar mı, reklam şirketleri mi? Verilerimizi izinsizce kimler kullanıyor? Kim kimin telif hakkını çiğneyip kesip yapıştırıyor, kopyalayıp paylaşıyor? Yeniliklere çok açık bir alan, hem Uranüs’lü, hem de varlıkla ilgili.

Para. Borsa. Uranüs’ün geçen yılki kısa ziyaretinde gördünüz. Para gibi bir sürü anlam yüklediğimiz değiş tokuş aracının sarsılması nasıl da hayatları değiştirdi. Para, değerle ilgilidir. Uranüs gerçek değeri yeniden değerlendirmemizi isteyecek, orası kesin. Nasıl olacak? Bunu kolektif belirleyecek. Bundan iki yıl önce hazırlık olarak kendinizi elinizden geldiğince sistemden çıkarmanızı önermiştim. Nasıl daha bağımsız olabilirsiniz? Bu sorunun cevabı sizi Uranüs değişim yaparken sağlıklı merkezde tutacaktır. Kendi işiniz, kendi kaynaklarınızı yaratmanız ve bunu yenilikçi şekillerde yapmanız Uranüs’le dost olmanız anlamına gelebilir.

Peki ya güzellik kavramı? Sanat? Yine Boğa’nın alanı. Acaba ne olacak? Yeni bir Rönesans’ın eşiğinde miyiz?

Her konunun sonunu “bilmiyoruz” diyerek getirebiliriz. Ama gerçek!

Buna rağmen burada kesinlikle söyleyebileceğimiz bir şey var: İnsan ırkı beklenmedik karşısında binlerce yıldır dahice doğaçlamalar yaparak ilerledi. Beklenmedik, her zaman icatlara, keşiflere yol açtı. İnsan sadece hayatta kalmadı, ilerledi, gelişti, serpildi. Girdiğimiz dönem radikal yaratıcılık, özgür ifade, devasa değişim ve yeniye adapte olma sürecinin ta kendisi olacak. Ve biz, bundan zaferle çıkacağız.

Hem de bu sefer birliktelik bilincini daha da görünür yaparak. Çünkü bu yeryüzünde 7.5 milyarız ve hepimiz varlığımızı Boğa’nın temsil ettiklerine borçluyuz. Hep birlikte hareket etmek zorunda kalacağız fakat bağımsızlığımızı koruyarak. Çünkü Uranüs aynı zamanda bağımsızlık demektir. Bu da en büyük değişim olacak. Şimdiye dek hep bir kurtarıcı aradık, hep bir kurtarıcı yarattık. Şimdiyse hepimiz kurtarıcıyız. Biliyoruz bu konular başka türlü çözülemeyecek.

Çok derin, çok güçlü bir inancım var. İnsanlığın başarısı, dünyanın sağlığı, neşe-keyif-coşkusu ve huzuru temelini her birimizin, her bir kişinin günlük hayatında yaptığı seçimlere, önemli ya da önemsiz görünebilen kararlarına bağlı. Ve ne zaman birimiz kendimize göre bile olsa, görünürde ufak da olsa, cesaretle, mertçe, açık zihin ve kalple bir evrimsel-devrimsel değişiklik yaparsak, cennetlerden sevinç şarkıları yükseliyor. Sadece değişimi yapan için değil, hepimiz için. Çünkü bu değişimle kolektif alana çok güzel, çok güçlü bir şey sundunuz. Tüm insanlık bundan faydalanacak. Bir gülümsemeniz, dengeli bir nefesiniz bile hepimize hizmet ediyor.

Bu hayat böyle gitmez, biliyoruz. Bu dünya böyle hayatta kalamaz. Ve şimdi devrim-evrim zamanı. Boğa’ya hoş geldin Uranüs! Güncelleme başlasın!

©Mor Alev 2019


Bu dönemde ruhunuzun potansiyelini bütünüyle anlamak, hayata nasıl geçirebileceğinizi öğrenmek, Yüksek Benliğiniz ve Ruh Ekibinizle daha yakın bağlantıda yaşamak üzere, Yüksek Benliğiniz (Yaratan Benliğiniz, Öz-Benliğiniz, İçinizdeki Işık) yönetiminde Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

2019’da YENİ! En son nöroplastisite yöntemleriyle hayatınızı akışa açmak, alma-verme dengesini kurmak, kısır döngüleri sona erdirmek ve bolluğa “evet!” demek için “Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu” bağlantısına tıklayın veya moralev@outlook.com adresine yazın.


Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında kanuni işlem yapılır. http://moralev.com

12 comments

  1. Hoş geldin uranüs boğa ya hayatlarımıza mutluluk sevinç heycan verdin Bütünün en yüksek hayrına olsun moralev bilge rehber çok tesekur ederim sevgilerimle

    Liked by 2 people

  2. Uzun zamandır TEMA Vakfına üye olmak istiyordum bir şeyler yapmak adına. Ama nedense erteledim durdum hep. Yazınızı okurken,bir yandan da üye oldum. Uranüs çok hızlı çalışıyor 🙂
    Teşekkürler Mor Alev

    Liked by 1 kişi

  3. Değişim dendiği zaman hep kötü bir şey olacak gibi korku içine kapılıyorum. Hem heyecanlandiriyor hem korkutuyor .Değişim tecrübelerim olumsuz konularla sonuçlandı. Değişimler le ilgili sevinci yaşayıp korkudan nasıl kurtulabilrim

    Liked by 1 kişi

  4. Ataturk’ten beri sahip olduklarımız uzerine hic bu kadar kökten küreleyen, sicacik ama kaskati, kendini kendine muhurleyen israrci bir yaklaşım duymamistim. Gozlerim doldu.100 yil sonra ben yine ikna oldum.
    “Ve ne zaman birimiz kendimize göre bile olsa, görünürde ufak da olsa, cesaretle, mertçe, açık zihin ve kalple bir evrimsel-devrimsel değişiklik yaparsak, cennetlerden sevinç şarkıları yükseliyor.” BEN BUNLARDAN BİRİNİ YAPTİM, SU AN O SARKİLARİ DİNLEYEREK ALDİGİM GÜÇLE DEVAM EDİYORUM. KENDİMLE GURUR DUYUYORUM.

    Cok yaşa Mor Alev

    Liked by 2 people

  5. İçimden coşkuyla bir “yaşasııııııınnn” demek geldi!
    Yeniye ve getirdiklerine cesaretle hazırım, hazırız!
    Sevgiler teşekkürler ❤️

    Liked by 1 kişi

Yorumlar kapatıldı.