Özgür İrade – Konsey (Mesaj 186)

DNA Helix Structure by Ricardo Salamanca“Özgür irade kavramı hakkında daha fazla berraklık kazandırabilirseniz çok sevinirim. Özgür iradeye sahip olduğumuz konusu sorgusuz sualsiz kabul ediliyor – elbette özgür iradeye sahibiz! Ancak pek çok öğreti, örneğin Advaita Vedanta, Budizm ve diğerleri, ayrıca pek çok filozof özgür irade hissinin bir yanılsama olduğuna işaret ediyorlar. Bu hayat açısından bakarsak, diyebiliriz ki, ebeveynlerimizi biz seçmedik, doğduğumuz yeri, cinsiyetimizi, ırkımızı, kardeşlerimizi, vs. biz seçmedik. Bununla beraber genlerimiz/DNA’mız ve bulunduğumuz ana dek yapılanmakta devam eden şartlanmalarımız (şimdiye dek yaşadığımız deneyimlerle oluşan şartlanmalar) her zaman kararlarımızı ve seçimlerimizi etkileyecektir.”

Bugün uzun bir sorunun yukarıdaki parçasını cevaplamayı seçiyoruz. Diğer parçalarını da daha sonra cevaplayabiliriz ancak bir aktarımın (mesajın) çok fazla uzun olmamasına çalışıyoruz. Okuyucuya teşekkür ederiz.

İlk olarak şunu söylemek isteriz; fiziksel alemi tek gerçeklik olarak kabul etmeniz yüzünden özgür irade kavramı sizlere karmaşık geliyor. Fiziksel alem tek gerçeklik değil ve pek çoğunuz bu fikri incelediğinizde, biliyorsunuz. Fakat hemen sonra görüp dokunamadığınız her şeyi eliyorsunuz. Bu bize saçma geliyor ama siz o yanılsamada devam etmekten mutlu görünüyorsunuz.

Bir de sizin zamanı geçmişten, ana ve geleceğe giden sürekli bir dizi hareket olarak algıladığınız gerçeğini ekleyin.  İşte bundan dolayı, size göre geçmiş ve gelecek var olmayan yanılsamalardır ve değiştirilemezler. Belki geleceğiniz üzerinde bir etkiniz olabilir ama sizin için geçmiş taşa yazılmıştır. Sizin suçunuz yok. Bu köşelerin ötesini de görmeye başladınız.

Fakat bir de bunların üzerine, cildinizin ötesindeki her şeyden ayrı olduğunuzu düşünmenizle işleri iyice karmaşıklaştırıyorsunuz. Üzgünüz. Bu, uzaktan yakından doğru değildir.

Bizim doğru ve gerçek olarak bildiğimiz şey şudur. Eğer bunu kabul etmeyi seçerseniz, harika. Toplamış olduğunuz diğer açıklamalardan birini kabul etmeyi tercih ederseniz, elbette bu da sizin hakkınızdır.

Soruya benliğinizin bütünlüğünden gelen bir bakış açısıyla baktığınızda tam bir özgür iradeye sahipsiniz. Gerçek BENliğiniz, asla hiçbir şekilde kısıtlanmaz, boyutsal gerçekliğinizi yöneten yasalar tarafından bile. Pek çok boyutta bulunuyorsunuz (varsınız, yaşıyorsunuz) ve en basit haliyle ifade edersek, üç boyutlu fizik kuralları o boyutların çoğunda uygulanmıyor. Pek çoklarınız için burada o kadar rahatsız hissetmenizin büyük bir sebebi de budur.

“Bu hayat açısından bakarsak, diyebiliriz ki, ebeveynlerimizi biz seçmedik, doğduğumuz yeri, cinsiyetimizi, ırkımızı, kardeşlerimizi, vs. biz seçmedik.” Ego zekânız bu seçimler yapılırken kendisine danışılmış olduğunu düşünmüyor. Gerçekte, bunların çoğunun seçimler olduğunu düşünmüyor bile. Lütfen sizlere zekânızın o kararlara ait ne zaman, nerede, nasıl ve kim sorularının cevaplarını unutmakta hemfikir olduğunu işaret ettiğimizde alınmayın.

Bunların hiçbiri sizin büyük katılımınız ve benliğinizin son onayı olmadan kararlaştırılmadı. Ve dahası, bu çeşit hayat kararları devam ediyor, süregeliyor ve her zaman da son karar size aittir. Nasıl? Diğer “gerçekliklerinizden” birinde bizimle bu yerde oturuyorsunuz.

Aynı zamanda hayatlarınızı uyanık, farkında veya şapşal rüyalarla dolu olarak düşünüyorsunuz. Uyanık ve farkında anlarınız en şapşallarıdır çünkü gerçekliğin büyük bir kısmını görmediğiniz için yok sayıyorsunuz veya görmezden geliyorsunuz.

İnsanlığın DNA’sı hakkındaki anlayışı emekleme dönemindedir. DNA’nızın şu anda sizin için fiziksel özellikleriniz dışında hiçbir konuda karar verici olmadığını görüyorsunuz, ancak fiziksel özellikleriniz bile tarafınızdan onaylanmıştır.

Bu konuda gerçek anlayışa sizi yaklaştıran epigenetik araştırmaları gelişmektedir. Bir defa daha, DNA’nızın büyük çoğunluğu aktif kromozomlarınız tarafından kapsanmamaktadır. Basitçe söylemek gerekirse, planınızı gerçekleştirmek için ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüz bütün gereçlerinizi yanınızda getirdiniz. Ve hayatınız ilerledikçe, bu gereçler güncellenebilir.

Yani, sınırsız özgür iradeye sahipsiniz. Her zaman. Buna bir istisna varmış gibi görünebilir. Fark edin lütfen, görünebilir dedik. Yolunuzun hedefi bellidir. HER ŞEYLE BİR olmaya ulaşacaksınız. Fakat bu bile bir yanılsamadır. Çünkü asla ve asla ondan ayrı olmadınız, olamazsınız. Bunu nasıl bilirsiniz? Çünkü bu bildiğiniz tek şeydir. Gerçek BEN.

Bu harika bir soru. Büyük ihtimalle diğer parçalarını da cevaplamak için geri döneceğiz.

Konsey ve Ron Head’e çok teşekkürler. (ronahead.com)


Bu dönemde ruhunuzun potansiyelini bütünüyle anlamak, hayata nasıl geçirebileceğinizi öğrenmek, Yüksek Benliğiniz ve Ruh Ekibinizle daha yakın bağlantıda yaşamak üzere, Yüksek Benliğiniz (Yaratan Benliğiniz, Öz-Benliğiniz, İçinizdeki Işık) yönetiminde Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

2019’da YENİ! En son nöroplastisite yöntemleriyle hayatınızı akışa açmak, alma-verme dengesini kurmak, kısır döngüleri sona erdirmek ve bolluğa “evet!” demek için “Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu” bağlantısına tıklayın veya moralev@outlook.com adresine yazın.


Telif Hakkı©2019 Mor Alev. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://moralev.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir.
Copyright © 2019 by Mor Alev. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://moralev.com/

16 comments

  1. bu yaızyı okuyunca kalıma geldi, dunu yazınızı okuduktan sonra, konseye nasıl soru soruyorlar acaba diye düşünmüştüm. Ve dün gece uykuya dalarken bende konseye birşey sordum.. ama şu an ne sorduğum hakkında hiç bir hatırlamam yok…Sadece sorduğu hatırlıyorum (tam uykuya geçmek üzereydim çünkü) neyse cevabı bir şekilde gelir ve o zaman ne sorduğumu da hatırlarım umarım.
    Bir de dün başka bir paylaşımda okuduğum çok güzel bir söz vardı: “Madem ki genlerimziden travmaları aktarabilmişiz, o zaman aynı genlerden bilgeliği de geçirmişizdir” o zaman bilgeliğe odaklanalım:)

    Liked by 5 people

    1. Konseye nasıl soru soruluyor ? Bu benim de sorumdu ve cevap geldi 🙏 teşekkür ederim.
      Muhteşem sorular ve muhteşem cevaplar her gün daha ‘gerçek’ konusunda netleşmemi sağlıyor. Bizi bu mesajlara ulaştıran ellere sonsuz şükranlarımı sunuyorum. 🙏

      Liked by 2 people

      1. Soruları kanal Ron Head e gönderiyoruz. Ama bence çoğu soru çoktan soruldu. İsterseniz bana yollayın. Ben de ona gönderirim. Henüz yayınlama fırsatı bulamadığım pek çok cevap var. Sevgilerle

        Liked by 1 kişi

        1. Vay ki vay 🙏
          Soru sorulduysa cevabı daima hazırdır 🙏
          Her gün her mesajla daha da çok parıldadığımı fark ediyorum ❤️
          Şükran ve sevgilerimle Morun en güzeli, Ron Head, Konsey ve tüm aracılar 🙏
          Sevgiler BİZ’e ❤️

          Liked by 2 people

  2. 2 seneyi aşkındır her yazıyı okuyorum. Okumak hep yeterli gelmiş, yorum yapma gereği duymamıştım ama bu yazıya yorumsuz kalamayacağım;

    Efsane soru ve efsane cevap!

    Emeği geçen her şeye ve herkese teşekkürler.

    Liked by 2 people

  3. Beni seçimlerim buraya ve sizin yanınıza getirdi ama hala okurken anlayamadığım şeyler var. Anlamakta ve idrar etmekte zorlanıyorum, inanıyorum, biliyorum ama tam içerisine giremiyorum ve bunu nasıl başarabilirim bilmiyorum Sevgili Mor Alev 🙂

    Liked by 2 people

  4. Blog aracılığı ile düşüncemi konseye uçuruyorum 🙂
    Sevgili Konsey bu cevap benim için çok karmaşıktı. Daha düz bir açıklama olabilseydi keşke:)

    Liked by 2 people

  5. Dün gece, uykumla uyaniklik arasinda (son zamanlarda geceleri cok fazla guncelleme inmiyor mu?) tam olarak özgür iradeyi hissettigim,anladigim bir aralik oldu. Nasil da Tanrinin sinirsiz ozgurluk tanidigiyla,her seyin secimiyle ve “bilmemeyi” dahi secmemizle ilgili. Bugun konseyden gelen mesaji gorunce agzim acik kaldi haha.
    Korkular dagildikca, nasil da anliyorum tamamiyle ozgur oldugumu demistim. Umarim birlikte daha cok seyler anlayacagiz.

    Liked by 2 people

  6. Mor Alev, benim rüyalarım bu sıralar hep aynı ortamlarda ve aynı insanlarla geçiyor, sanki rüyamda farklı bir ailem var gibi… Rüyamda verdiğim kararlar da o sırada dış dünyadaki ruh halime göre değişiyor. Sanki rüya alemi, gözümü kapatınca ışınlanıp orada gözümü açtığım başka bir yaşam gibi. Son zamanlarda rüyalarım hep bir öncekilerle bağlantılı.. Aklımda hep bu soru var : Acaba rüyalar gerçekliğin farklı bir boyutu mu, yoksa sadece rüya mı?

    Liked by 1 kişi

  7. Her an yaratimdayiz… bunu bir kere daha okumak çok iyi geldi. Sizi okudukça umudum artıyor. Tesekkurler..

    Liked by 2 people

  8. Daha sormadan cevap aldığım oluyor rüyalarda çok enteresan 2 gün önce uykuya geçme anında gördüğüm bir vizyon akrabalarımı seçiyordum ama şuanki bilinç de vardı o anda ki bilinç hiç kimseyi tanımazken .. sonrasında seçimimi yapmışım ya doğru seçim değilse diye düşünürken bu yazıyı okudum mor alev iyiki varsınız 👍🏼

    Liked by 1 kişi

  9. Yukarıda Konseye soru nasıl soruyoruz diye sorulmuş . Hayretler içinde defalarca şahit oldum ki ‘kalpten geçirmek’ yeterli 🦋 bugünkü özgür irade yazısı son bir haftadır kendimle tartıştığım birşey. Biraz önce bloğa girdim , cevap yayınlanmış ☺️ Müteşekkirim 🌹 ve kalan kısmı heyecanla bekliyorum 🌿 Bu soru ‘kırılma noktası’ bence. Hepimize şifa olması dileklerimle..

    Liked by 1 kişi

Yorumlar kapatıldı.