Jüpiter’in Yay’daki Yolculuğu: Büyük Şans?

Sag - Klon BaleiaSevgili Dostlar, Jüpiter’in Yay burcuna girişiyle ilgili o kadar çok yazıldı, konuşuldu ki, bir de ben üzerine bir şeyler eklemeyeyim dedim. Ama ne zaman “ben” diye karar versem, blog çıkıyor, “ben” siliniyor, “biz” geliyor ve blog hamilerinin paylaşmak istedikleri öne çıkıyor!

İşte ilk ve en büyük astroloji öğretmenim Steven Forrest birkaç gün önce aşağıdaki mesajı yollayınca da öyle oldu! O keyifli, deneyimli uzman sesiyle bize önümüzdeki 12 ay bu enerjiyi nasıl en iyi değerlendirebileceğimizi anlatan kısa, yer yer esprili analizi umarım hepinize yardımcı olur, bu soğuk ve solgun kış günlerine biraz Yay ateşi katar. Okuyalım:

***

Jüpiter şimdi Yay’da ve 2 Aralık 2019’a kadar orada kalacak. Jüpiter bu burcu ve şansı “yönetmesiyle” meşhur olduğuna göre, astrologlar arasında yaygın eğilim, bunu harikalar yaratan, kazanan loto numaralarının bir çığ gibi yağacağı, gerçek aşkın bulunacağı ve fazla kilolardan kurtulabileceğiniz, vs. bir dönem olmasıdır.

Korkmayın: Bunun tersini söylemeyeceğiz. Fakat bu büyük Jüpiter olayı herhangi bir gezegenin özellikle de Jüpiter’in “kendi burcunda” olmasının ne anlama geldiği konusunda düşünme fırsatı veriyor.

İşte bunu en basit şekilde şöyle söyleriz: Bir gezegen kendi yönettiği burçtan geçerken, daha “iyi” olmaz, sadece daha güçlü olur. Bunun iyisi de, kötüsü de her zamanki gibi o enerjiyi nasıl kullandığınıza bağlıdır, konfigürasyona değil. Bir parça ahşabı el testeresiyle kestiğinizi düşünün. Damarların enine keserseniz, zor iştir. Ancak damarların doğal hatlarına paralel keserseniz, çok daha kolaydır. Yani burada damar yolları ve emeklerinizin yönü hizalanmıştır.

Bir gezegen kendi burcundayken, bu “damarlara paralel ve birlikte kesmek” gibidir. Emeğinizin karşılığı çok daha yüksektir. Çabalarınız çok daha öteye gider. Örneğin, Yay’daki Jüpiter’le Yay’ı anlatan “bana bir şey olmaz”, riskler, “benim için sayılmaz” heyecanı ve hevesi ile Jüpiter’in genişletici etkisi birbirine uyumludur. Jüpiter, “Şanslı hissediyorum” der. Yay da cevap verir, “Ben de!”

Peki, sonra ne olur? Belki cesur bir hareket büyük kazanca yol açar.

Veya gerçekten, gerçekten aptalca bir şeye yol açar.

Jüpiter Yay’ın tam da ortasındayken, batırılamaz Titanik bir buzdağına çarptı ve battı. Şanslı bir gün müydü? Boğulanlar için değil. Buzdağlarının görüldüğü bildirilmiş bir bölgede, karanlıkta, denememiş bir gemide, resmen tam yol ileri gitmek, aşırı dozda “şanslı hissetmek” olarak yorumlanabilir. Bu, Yay’daki Jüpiter’in karanlık tarafıdır.

Diğer taraftan, über-başarılı TV dizisi MASH CBS deki uzun ömrüne 1972’de Jüpiter Oğlak’a geçmeden sadece birkaç gün önce başladı. O proje, ilgili herkes için fevkalade sonuçlar verdi. Oyuncular ve yapım ekibi kendilerine inandılar ve bunun üzerine oynadılar. Tanrı Jüpiter bu çeşit yiğitliğe bayılır. Ve sporda söyledikleri gibi, “atmadığın şutların %100’ünü kaçırırsın.” MASH ekibi şutu attı ve karşılığını da aldı. (Mor Alev: Bütün dünyada büyük yankılar uyandıran ve çok sevilen, dönem için oldukça devrimsel ve açık görüşlü komedi-drama dizisi)

Önümüzdeki yılda siz de en iyi atışınızı yapmalısınız. Ama hangi atışı? Bir dakika sonra buna eğileceğiz.

JupiterHer gezegen, her burç, her ev, astroloji dağarcığındaki her hece, her biri sadece bir enerji formudur. Her birinin yüksek bir amacı ve madalyonun öteki yüzü vardır. Bir gezegen kendi burcundayken madalyonun her iki yüzü de büyümüştür. Güven, kendine inanç, hayata inanç – bunlar Jüpiter’e ait niteliklerdir. Onlar olmasa hayat oldukça dar kafalı ve sönük olurdu. Bir de şunu düşünün: Yeni bir iş aramak, yeni bir şehre taşınmak, evlenmek ne kadar fazla inanç gerektiriyor? İşte bu Jüpiter’dir!

Pasifik okyanusunu çıplak yüzerek geçen ilk insan olabileceğine inanmak da devasa bir inanç gerektirir. Ama bu pek de iyi bir fikir değil. Ve işte bu da Jüpiter’dir!

Hayatta çoğu zaman olduğu gibi, Yay’daki Jüpiter’in en kritik parçası, en basit haliyle kafatasınızın içinde bir beyin olmasıdır – aslında daha iyi bir kelime “bilgelik” olurdu. Neyin sizin için gerçekten iyi olduğunu bilmek – bütün bunları kapsayan bir tanımdır, en azından açıp gerçekten incelediğimizde. Soru şu ki, insanlar her zaman kendileri için otomatikman “neyin iyi olduğunu bildiklerine” inanırlar. Kim mesela, Powerball (ABD de en yüksek ikramiyeyi veren loto) kazanmaya itiraz eder? Beklenmedik 350 milyon doları reddetmek isteyen birisi var mı?

Lakin, bilgeliğiniz tam kapasite çalışırken, böyle bir paranın sizi gerçekten mutlu edeceğinden kesinlikle emin misiniz?

Peki, itiraf ediyorum – Ben 350 milyonla gayet iyi başa çıkabileceğimden eminim.

Bahse varım, siz de öylesiniz.

Ve işte önümüzdeki bir yıl zarfında abartılmış Jüpiter enerjileri içinde yolunuzu bulurken aynen bu parçanız hakkında dikkatli olmalısınız. Baştan çıkaran “her parlayan şey altın değildir” şeklindeki riskler ve bu sırada gerçek altın fırsatlar bir sonraki Aralık ayına kadar kolektif karmamızı tanımlıyor.

Bu konuda çok da siyah-beyaz olmayalım fakat hayatın bazı alanlarında, Jüpiter’in doğum haritanızda geçiş yaparak öne çıkardığı bölgelerde, istediğinizi almanız oldukça büyük bir ihtimal. Sadece istediğinizin bilgece olduğundan emin olun. Herkes için, Yay’daki Jüpiter her iki tarafı keskin bir kılıçtır: Hamlenizi yapın, olabilecekten azına razı olmayın ama aynı zamanda aşırı kibre, aşırı genişlemeye ve şişen egonuzun hayatın direksiyonunu eline geçirmesine karşı tetikte olun.

Bu, bir denge meselesidir. Ruhunuzun sesini alçak gönüllü şekilde dinleme meselesidir. Bu, egonuzun iştahına danışman olmak üzere ruhunuzu davet etme meselesidir.

Eğer bunu yapabilirseniz, öyle bir şansa hazır olun ki, bundan 20 yıl sonra bile kendini büyük şans olarak hissettirecektir.

Bunu doğru olarak yapmanın büyük bir kısmı da Jüpiter geçişinin doğum haritanızda nerede olduğunu bilmekten geçer. Ve orada, o ev pozisyonu ve açılarda “bilgece istemenin” gerçek doğası aydınlatılıyordur. Hayatınızın o parçasında yürekli olmalı, hamlenizi yapmalı ve istediğinizi istemelisiniz. Büyük ihtimalle o alanda layık olduğunuzdan azına rıza gösteriyorsunuz, kendinizi küçümsüyorsunuz. Orada yepyeni bir seviyede kendinizi gerçekleştirmek ve güçlendirmek için harekete geçmeye hazırsınız.

Bir başka deyimle, o alanda gerçekten bir zafere ihtiyacınız var ve o zaferi de gerçekten hak ediyorsunuz.

Sadece size bir başlangıç sağlamak için, on iki astrolojik evde kısa bir gezintiye çıkalım ve hayatın hangi alanında “şanslı hissetmenizin” ve riske girmenin vaktinin geldiğini görelim.

(Yay burcu tamamen bir evde değilse, büyük ihtimalle Jüpiter geçişini iki evrede yaşayacaksınız, bir evden diğerine geçerek. Hatta bir sonraki eve girip sonra bir önceki eve gerileyip sonra yeniden onu takip eden eve de girebilir.)

Mor Alev: Eğer Yay burcunun hangi evinize rast geldiğini bilmiyorsanız, internette herhangi bir astroloji sitesinde bedava doğum haritası çıkarabilirsiniz.

  • Birinci ev: Görünüşünüzü parlatın, kendinize inanın ve bunu da gösterin. Kendinize inanan şekilde davranın, hayattaki pozisyonunuzu yükseltmek için cesur bir kampanya başlatın. Güç sizinle!
  • İkinci ev: Para kokusu var. Onu isteyin. Onu arayın. Ama bu ev banka hesabınızdan çok daha ötelere gider. Paranın ötesinde, hayallerinizi destekleyen bütün bir kaynak temele bakmanın vaktidir. Hayatta ilerlemek için hangi yeteneklere, becerilere ihtiyacınız var? Hangi yeni araçlara? Hangi ortaklıklara? Onları arasanız, bulacaksınız.
  • Üçüncü ev: Çekinmeden, açıkça konuşun. Söyleyeceğiniz önemli bir şeyler var. Utangaç olmayın. Bir başkasının doktorasının veya üstünlük havasının gözünüzü korkutmasına izin vermeyin. Kendinizi canlılıkla, şevkle ifade edin ve sesiniz duyulacaktır.
  • Dördüncü ev: Kökenlerinize ve yuvanıza bakın. Belki evinizin güncellenmesi gerekiyor. Belki aileniz – biyolojik aileniz veya ruh aileniz – sizin için henüz kullanılmamış bir neşe-keyif-coşku, inanç ve mutluluk kaynağıdır. Biraz sessiz zamana ihtiyacınız var, onlarla, kendinizle veya hem onlarla hem de kendinizle.
  • Beşinci ev: Bir doz oyunculuğa, neşeye ve kutlamaya ihtiyacınız var. Kendinize oyuncaklar alın. Bir tatile çıkın. Sadece hayatta olduğunuzdan dolayı gerçekten mutlu hissetmeniz için daha derin sebeplere ihtiyacınız var. Onu arayın – hediyeniz tam orada, gözlerinizin önünde. O eski şeytanlar- sorumluluk ve olgunluğun, sizi kandırarak onu kaçırmanıza sebep olmasına izin vermeyin.
  • Altıncı ev: İş ve sorumluluklar alanınıza bakın. Bu alanı nasıl daha rahat kılabilirsiniz? Yükünüzü hangi yeni aletler, yeni yöntemler azaltabilir? Yardıma ihtiyacınız var mı? Neden bazı şeylerin ihtiyacından çok daha fazla zor olduğunu sorun ve pahası ne olursa olsun çözümleri cesaretle kucaklayın.
  • Yedinci ev: Sevdiğiniz insanlara uzanın ve neye ihtiyacınız varsa onlardan isteyin. Tüm ilişkilerde, gelişim ve iyileşme için yer vardır. Bu andaki durum “kötü” demek değildir. Sadece bir atılıma ve büyük bir adıma hazır hale gelmiştir. Tek yapmanız gereken pazarlıkları başlatmak için fitili yakacak cesareti göstermenizdir.
  • Sekizinci ev: Cinsel istekleriniz ve ihtiyaçlarınız konusunda bağnaz olmayın. Yaşınız ne olursa olsun, bu geçiş hayatınızın sonu konusunda ruhani ve pratik hazırlıklar yapmanız için de iyi bir zamandır. Yanlış anlamayın, bu geçişin ölümle ilgisi yok. Öleceksiniz anlamına gelmiyor. Ancak hayatın öncül gerçekliğini yani bir gün sona ereceği konusunu bilinçli bir şekilde kucaklamanızı desteklemek üzere fırsat ve şans melekleri yanınızda. Bu tek bir kaçınılmaz gerçekten büyük bir bilgelik akar. (Mor Alev: Hayatınız yarın sona erecek olsa bugün yaptıklarınızı yapar mısınız? Hayır mı? O zaman gidin gerçekten sizi yansıtan şeyler yapın.)
  • Dokuzuncu ev:  Sırt çantanızın ve pasaportunuzun tozunu silkeleyin. Yola çıkma, daha önce hiç görmediğiniz bir yerleri görme zamanı. Örümcek ağlarını üfürüp temizleme ihtiyacı ve fırsatı sizinle. Meşgul olabilirsiniz fakat hayat koşuşturmasının gürültüsünün ardında, gerçek şu ki hep aynı şeyleri yaptığınız rutin sizi boğuyor. Ve öyle hissetmeye ihtiyacınız yok! Ufkun ardında sizi hazineler bekliyor. Gidin, arayın.
  • Onuncu ev: Toplumdaki yeriniz açısından yeni bir seviyeye ulaşmaya hazırsınız. Sahneye çıkın ve onu doldurun. Hazırsınız ve size ihtiyaçları var. Onuncu evde dikkatleri her zaman sadece dar anlam taşıyan “kariyerle” kısıtlamamak yardımcıdır. Buna rağmen, bu işte terfi ya da zam istemek için harika bir zamandır. Ancak bu ev bundan çok daha büyüktür. Bir maaş söz konusu olmadığında da topluma bir armağan sunmakta büyük tatmin vardır.  Buradaki kritik faktör, toplum bilse de bilmese de sizi hevesle bekliyor.
  • On birinci ev: Siz bir-iki yıl öncesine göre bile çok daha iyi, güçlü ve bilgesiniz, bu gerçeği yansıtacak şekilde uzun dönem planlarınızı ve stratejilerinizi güncelleyin. Eski öncelikleriniz birkaç beden küçük geliyor. Çok daha fazlasını yapabilirsiniz ve eski hayalleriniz artık becerilerinizin yeni gerçekliğini yansıtmıyor. Yeni amaçlarınızı bir defa belirlediğinizde, stratejik pozisyonunuzu destekleyecek ortaklar bulun. Sizinle aynı yönde giden iyi insanlar var. Onları arayın, onlar orada. Birbirinize yardım edebilirsiniz.
  • On ikinci ev: Şimdi isteyebileceğiniz en bilgece şey sessiz ve derin düşünce zamanıdır. Çok büyük bir deneyim döngüsünün sonuna geldiniz. Bundan sonra ne var? Bilgelik hiçbir fikrinizin olmadığını idrak etmenizle gelir! Melekler kulaklarınıza fısıldamaya çalışıyorlar. Sizin için çok değerli öğütleri var. Olay şu ki, meleklerin fısıltılarını duymak için, çok ama çok sessiz olmalısınız…

Umarım bu kısa sözcük-resimler önümüzdeki yıl boyunca gelişiminize yardımcı olur. Tam astrolojik anlayış ise sadece doğum haritanızı ve diğer geçişlerinizi incelikle işleyen bir çalışmayla gelir. Belki bunu kendiniz yapabilirsiniz ya da bir profesyonele danışabilirsiniz. Veya güvendiğiniz astrolojik dostlarınızla fikir alışverişinde bulunabilirsiniz.

Her şekilde, Yay’daki Jüpiter’le, gözlerinizi gerçek ödüle çevirin. Sadece biraz pırıltı değil, ruhunuzun azami evrimleşmesi gerçeğine. Bütün bunların hepsi aslında evrimleşmenizle ilgili.

***

Steven Forrest’a çok teşekkürler. (forrestastrology.com)

Arkadaşlar, burada bir dipnot düşmek istiyorum: Ben astrolojiyi çok seven ve astrolojiyi güncel enerjileri anlamak üzere kullanan bir yazarım. Yazılarım astrolojiden yola çıkar ama sezgiseldir yani bir anlamda astroloji konulu yazılarımda yüksek benliğime kanallık yaptığım söylenebilir. Ben astrolog değilim. Lütfen benden kişisel yorum, doğum haritası, vs. istemeyiniz. Bana kişisel sorular sormayınız. Bunun için internette son derece deneyimli, olumlu ve yardıma hazır astroloji uzmanları var. Onlara yöneliniz. Çok teşekkürler.

©Mor Alev 2018

Bu dönemde salıverme, arınma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak, Yüksek (Öz) Benliğinizle daha yakın bir ilişki kurmak ve hayatınızı tam potansiyeli ile yaşayabilmek üzere Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında kanuni işlem yapılır. http://moralev.com

5 comments

  1. Çok teşekkür ederim. dunden beri meleklerim beni daha cok durtuyor. 17 yillik sinavim bitti ve mukafatimin gelis zamani yetisdi. Buyuk bir sessizlik icinde huzurla bilgece hazirim. Artik kafamda ??? işareleri yok. Gozumu yumdugumda gunes doguyor onun isiltisi ve sicakligi yuzime vuruyor… iyiki sizi tanidim ve kendimi buldum..💜

    Liked by 2 people

      1. Sevgili Nafi, yazıda şöyle demişim: “Eğer Yay burcunun hangi evinize rast geldiğini bilmiyorsanız, internette herhangi bir astroloji sitesinde bedava doğum haritası çıkarabilirsiniz.” Sevgilerle

        Beğen

Yorumlar kapatıldı.