2018 Yay Yeni Ayı: Aydınlığın yolu sisten geçiyor – Mor Alev Gökyüzü ile Yükseliş Raporu

Maya - My WorldAteş ve Su… Kaynama noktaları, ısı, buhar… doğru kullanıldığında müthiş bir itici güç ve arınma, kullanılmayıp bir başına bırakıldığında sis, belirsizlik, duraklama, hatta ıslak bir yanık…

Bu yeni ay Yay’da. Kendi yöneticisi Jüpiter’le birlikte. Bu bir kutlama… gibi. Aynı zamanda Büyük Çekici ile birleşmiş durumda. Her ikisi de dokunduğunu büyüten varlıklar, Güneş ve Ay bir arada. Büyük, çok büyük bir ateş düşünün. Kuzeyde günlerin kısaldığı, hatta gün içinde bile ışığa ihtiyaç duyduğumuz yılın bu son ayında ateşin ısısı, ışığı içimizi aydınlatıyor.

Büyük Çekici

Büyük Çekici 1978 yılında keşfedilmiştir ve bilim insanları tarafından evrende çekim gücü devasa düzeyde bir anomali olarak tarif edilir. Bu bir kara delik değildir. Astrolojik olarak Yay burcunda 14-17 dereceler arasındadır. Evrendeki en büyük ve gizemli, bilinen en devasa elektromanyetik radyasyon gücüne sahip kaynaktır. Zamanı ve uzayı büker, aynı anda geçmiş, gelecek ve şimdiki zamanın resimlerini gösterir. Hem bizden uzaklaşıyormuş hem de yaklaşıyormuş gibi görünür. Burası mistik ve metafizik özellikleri son derece yüksek bir bölgedir. Yaratan’ın sesini yansıttığı ve kozmik dengeyi sağladığı söylenir. 5D Astrolojide ise, Büyük Çekici evrenin sırlarının anahtarını temsil eder.

Bu alan, evrendeki bu nokta son derece yoğundur. Gerçek benliğimize dair çok derin bir farkındalığa yol açar, bu da GERÇEĞE dayalı bir farkındalıktır, bütün ayrılıkların ötesinde BİR olunulan farkındalık. Bu farkındalığı burada anlatmaya kelimeler yetmiyor ancak meditasyonlarında, doğada ya da bir gün evde otururken bile deneyimlenebilecek, “ben her şeyim, her şey de benim ve ben, biz bir arada ve aynıyız” anlayışını bütün bir ruhumuzda, bedenimizde, zihnimizde idrak ettiğimiz haldir. Tabii bu alan şimdiki gibi aktive edilirse, ruhumuzun amacı ile özgür irademiz arasında ikilemler de oluşabilir. Zihnimiz bizi bütünden ayırmaya çalışabilir.

Merkür

Ancak, Merkür bu yeni aydan birkaç saat önce duruyor ve bütün gücüyle verdiği mesaj, aktive ettiği enerji, “Kendine ait etki alanına (ülkesine) yaklaşan Peri Padişahı”

Bu sembolün en kısa açıklaması, ruhumuzun gücüne geri dönüşümüzdür. “Peri padişahı”, kişinin kendi egemenliğine sahip çıktığı, görünmez, sadece hissedilebilir bir varoluş hali olarak açıklanabilir. Bu sizin psişik merkezinizde, sinir sisteminizin ana yönetim merkezinde olmanızdır. Bir anlamda orijinal varoluş şekline dönüşünüz ve bunun bilincinde olmanızdır. Burada bize verilen mesaj, çok daha bütünsel ve sağlıklı bir hale dönme şansımızın olduğu, adına “can” dediğimiz elektro-kimyasal tepkimelerimizi de yöneten ruhumuzun gerçekliğimizi yarattığını anlamamızdır. Ruhumuz ise bizden kopuk değildir. Biz ruhumuzuz. Gerçekte buyuz. Bunu bildiğimizde bir padişah gibi güçlü, bir peri gibi doğaya bağlı ve iyicil olduğumuzu da anlarız.

Yani dostlar, Merkür sayesinde Büyük Çekici’nin  bize sunduğu ikilemde ibre çoktan özgür irade ve ruh amacının bir araya gelmesi ve ikilemin ortadan uçup gitmesine doğru döndü.

Sis

Photo by Andrus AlikasAma yukarıda bir de sudan bahsettik. Buhardan ve sisten. Bu yeni ay sırasında Mars ve Neptün Balık’ta bir araya gelirken, yeni aya da gergin bir açı oluşturuyor. Muazzam bir ateş ve okyanuslar bir araya geliyor.

Bu iki gezegen birbirinden çok farklı temaları sembolize ediyor. Mars bağımsız hareketi ve bireysel iradenin gücünü, denizler tanrısı Neptün ise birliktelik bilincinin, şefkatin, transandantalın, sınırsızlığın sembolü. Böyle iki çok farklı doğaya sahip iki varlık, böyle güçlü bir yeni ayda bir araya gelince ne olur? Çok şey! Ve onların neler olabileceği konusunda da çok fazla bir fikrimiz yok. Belki bir ideal ya da ruhani bir değer için tutkuyla savaşmayı seçeceğiz, belki yaratıcılığımızla harika şeyler yaratmak için Mars’ın gücünü kullanacağız. Belki Neptün eski düşmanlıkları (Mars) salıvermemiz için bize yardımcı olacak. Diğer taraftan bu ikisinin bir araya gelmesi bizi enerjisiz de hissettirebilir. Veya bu enerjiyi pasif-agresif olmaya harcayabiliriz, Neptün-Mars birleşmesinin en olumsuz hali! Bütün bu olasılıklar bize açıkken, size ne olacağını söyleyemiyorum. Çünkü ortam sisli!

Birleşmenin Sabian sembolü, “Tilki kürküne sarınmış kadın”.

Burada pahalılık ve barbarca bir moda, ince bir zevk ve kabalık, tat ve tatsızlık görüyoruz. Fakat bütün bunlar zamana ve yere bağlı değil mi? Bundan yüzyıl önce kaç kişi gerçek kürkün bu kadar acıya yol açtığını düşünürdü? Gelişip evrimleştik ve şimdi kendimizi dünyanın diğer varlıklarından üstün görmüyoruz. Bir zamanların zarafet ve olgunluk simgesi şimdi arzulanmayan bir şey haline geldi. Üzerimizden hangi kürkleri atmalıyız? Döneme ve benliğimize uygun davranıyor muyuz?

Bu sembolde kürkün mink, samur, vs. değil de tilki kürkü olması da ilginç. Tilki zekidir ve aynı zamanda kurnaz. Birilerini ve kendimizi aldatarak sonuç elde etmenin sonu geldi. Hem kendimizi ya da başkalarını aldatarak yola devam etmek çok ama çok yorucu değil mi?

Ve şimdi önümüzdeki dört haftanın Sabian sembolüne bir göz atmanın zamanı geldi:

Yeni Ay, “Teknenin etrafında uçan martılar” enerjisinde

Burada, tepede uçan ve yiyecek peşinde olan kuşları görüyoruz. Onlara ihtiyacı olmayanları veren balıkçılar da var. Burada bir geri dönüşüm söz konusu. Vermek ve almak. Çünkü büyük ihtimalle balıkçılar da denizde nerede balık olduğunu anlamak için martıların nerede uçtuğuna baktı. Burada önemli olan bu alış-verişi onurlu bir şekilde yapmak. Doğal döngüler, doğal düzen bunu içerir. Veririz ve alırız. Alırız ve veririz.

Bu sembol, gözünüzü fırsatlar için açık tutmanızı öneriyor. Her zaman, ama her zaman sizi besleyecek, ihtiyaçlarınızı giderecek kaynaklar var. Neyin peşindesiniz? Hiçbir şey yapmadan onun gelmesini bekliyorsunuz ve hiç harekete geçmiyor musunuz? Peki, ortam hazır olmadan gereksiz dalışlarla kendinizi tüketiyor olabilir misiniz? Her şeyin bir zamanı var, her şeyin hazır olduğu tam da doğru bir enerji var. Ona dikkat edin. Alma-verme dengesini, sevgi-şükran dengesini merkezde tutun. Fırsat çıktığında harekete geçin. İster balıkçı olun, ister martı, bu okyanusta hepimize yetecek kadar bolluk var. Dürüst olun, şefkatli olun ve paylaşın yeter!

Sonuç olarak…

Evet, özetlemesi zor bir yeni ay. Çok farklı yönleri var ve Mars-Neptün’ün yarattığı dalgalanma ve sis bu işi çok kolay yapmıyor.

Biraz belirsizliğe hazır olun, fırsatlar mutlaka karşınıza çıkacak. Aldatmaya ve aldanmaya ihtiyacımız yok. Ruhumuzun gücünü Merkür, Büyük Çekici ve Jüpiter sayesinde tanıdığımızda, varolan her şeye, tabiata, diğer insanlara olan saygımızla Yay’ın ateşi benliğimizi, yuvamızı ve çevremizi aydınlatacaktır. Mars sayesinde hızla bu denizde yol alabileceğimiz ve Neptün sayesinde ise ayrılıktan doğan yaralarımızı şifalandırabileceğimiz potansiyele sahibiz. Alın ve verin. Almadan veremeyiz.

Yeni ay, 7 Aralık günü sabah 10.20’de. (İst.) Hepinize harika bir yeni ay diliyorum.

©Mor Alev 2018

Bu dönemde salıverme, arınma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak, ruhunuzun potansiyelini tam anlamıyla hayata geçirmek, Yüksek Benliğinizle daha yakın bir ilişki kurmak ve Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında kanuni işlem yapılır. http://moralev.com

9 comments

  1. Sevgili Mor Alev 💜,

    Bir astroloji yorumu ancak bu kadar Evren ile ve Yaratan ruhuyla/ amacıyla BİR olabilir. 😇🍀💜

    Namaste…

    Juno nun yorumları da, aynı nitelikte ve müzikleri. Onu da ilgi ve sevgiyle takip ediyorum. 😍💜

    Liked by 2 people

  2. Çok güzel bir yazı olmuş 🙏

    Uzun süredir sizi okuyan birisi olarak da kaleminizin gittikçe güçlendiğini derinden hissettiğim bir yazı olduğunu belirtmeden edemeyeceğim!

    Bir de eski bir yazınızdan hatırladığım kadarıyla “Sabian Sembolleri” ile ilgili bir kitap hazırlamaktaydınız… Yolunuz açık olsun.

    Ellerinize sağlık, eksik olmayın 🙏

    Liked by 2 people

  3. Tşk Mor Alev.
    Sabah biraz anksiyete ile uyanmıştım. 10 dk meditasyon yaparak güne başlamak istedim. Büyük çekicide anlattıklarınızın aynısını hissettim.
    Geçmiş şimdi ve gelecek bütün oldu. Önce geçmiş ve geleceklerdeki ben, sonra da paralel evrenlerden olduğunu hissettiğim benler geldi. Hepsinin yaşamlarıyla ilgili ufak tefek görüntüler gördüm ve aynı zamanda da burada-an’daydık. Aynı anda bendim, bizdik ve evrenle bütündüm.
    Bu kadar şey görmüşken geleceğimi de görebilir miyim acaba diye düşündüm. Gerçekten bir sisin ortasında dingince oturuyordum, hiçbir görüntü yoktu bunun dışında, sis bana anda kalmam gerektiğini hissettirdi ve sakince kabul ettim.
    Sonra boşlukta kocaman, dalgalanan, dairesel ve renkli bir enerji alanı oluşturup içinden geçtim. Ve bitti.
    Bazen deneyimlerimi böyle uzunca yazıyorum, çünkü yaşadıktan sonra anlatımını sayfanızda okumam (zaman zaman olmasına rağmen) hala değişik hissettiriyor. Keyifli zamanlar dilerim. 😊

    Liked by 3 people

  4. Merhaba mor alev, gerçekten bizi neşe, keyif ve coşku içerisinde aydinlatiyorsun. Bunun için sonsuz teşekkürler..
    Biraz karmaşık bir dönemdeyim aslında ve hafif de yorucu, bir de şimdi yeni ay.
    O nedenle sizden meditasyon önerisi rica edeceğim. Sakinleştirip beni içime döndürebilecek ve dışarıya daha neşe, keyif ve coşkuyla ve güçlü bir farkındalıkla bakmami sağlayabilecek bir meditasyon..
    Çok teşekkür ederim, keyifli anlar diliyorum.

    Beğen

    1. Sevgili Özge, blog meditasyon dolu… Herhangi birini seçebilirsiniz. Hepsi de içinizdeki sevgi ve şefkati uyandırır, sakinleştirir. Ana menüdeki yöntemler bölümüne veya sağ sütundaki bütün yazılar başlığı altındaki meditasyon kategorisine bakın. Sizi çeken birisiyle başlayın. Başlamak işin yarısından fazlasıdır. Yeni ayın ise enerjisi çok güzel, onu değerlendirin. Sevgilerimle

      Beğen

  5. Almadan veremezsiniz demişsiniz ama aslında tam tersi; vermeden alamayız.. verip boşluk yaratmalıyız..

    Beğen

    1. Sevgili Nafi, o zaman nefes almadan zaten boş olan ciğerinizden nefes vermeyi deneyin, olmayan hava nasıl atmosfere verilecek? Bizde olmayan bir şeyi veremeyiz. Bu kadar basit. Fakat bu ikisi bir döngüdür. Blogda bu konuda yüzlerce mesaj var. Arşivlerden okuyabilirsiniz. Vermezsek döngüyü kesmiş oluruz. Yani yumurta ve tavuk gibi… Sevgilerimle

      Beğen

Yorumlar kapatıldı.