Sorularınıza Cevaplar VII – Konsey (Mesaj 177)

Michael Divine - unknown title

Öz-Değer Eksikliği

“Sevgili Konsey, sanırım sorum oldukça basit. Ancak bu bazıları için gerçek bir zorluk olabilir. Merak ediyorum, neden bu kadar çok insan kendilerinin belli yönleriyle ilgili olarak bu kadar güvensiz hissediyorlar? Bu ufak ya da büyük bedensel özellikten, görünüşte hiçbir sebep yokken öz-sevginin tamamen olmayışına kadar çeşitlenebiliyor. Bu her zaman geçmiş yaşamlara ya da karmaya mı bağlı, yoksa bunun acaba daha derin, kökten bir nedeni mi var? Eğer bu soru daha önce sorulduysa, çok özür dilerim.”

Lütfen sevgililer, bu konularda merak sahibi olmanız yüzünden asla özür dilemeyin. Biz her zaman aynı sorulara, farklı sözcükler, benzetmeler, farklı yaklaşımlar kullanarak cevap veriyoruz. Bir kişiye ulaşanlar, bir başkasına ulaşmayabilir. Ve her zaman bu konulara bu hayatlarında yeni olan kişiler de buraya geliyor. Aynı zamanda, bir şeyi ikinci veya üçüncü defa duyan birisi, bir öğretiyi ilk defa duyduğundaki hali gibi değildir. Eğer bu akıllarda tutulursa ve kişi kendini açarsa, her zaman kazanılacak daha çok şey vardır. Uzun zamandır gezegeninizde bulunan bir ruhani sisteme göre “Soru soran kutsanmıştır.” Çünkü bu kişi ihtiyaç duyulan bir öğretiyi tetiklemiştir ve kutsal öğrenmenin de oluşmasına önayak olmuştur.

Şimdi, sorunuz son derece derin. Bir seviyede pek çok farklı cevabı olabilir ancak çekirdeğine inildiğinde tek bir gerçek cevabı vardır. Ve bu cevap, söylemiş olduğumuz gibi, pek çok defalar hakkında konuşmuş olduğumuz bir konudur.

Öz-değer eksikliği bireyin şimdiki hayatında erken yıllarda gelişen bir ya da birkaç olay tarafından tetiklenmiş olabilir. Eğer bu geçerliyse bile, neredeyse her zaman başka yaşamlardan taşınmış olan duygular ve tepkilerin aktive olmasına sebep olur. Ve bu bile, kökünde, çok derin bir inanç ve ona bağlı hisleri taşımaktadır. Gerçekte, bu çoğu sefaletin, korkunun, ızdırabın, dünyanızda kendine ve diğerlerine sağlıksız davranmanın temel sebebidir. Binlerce yıl boyunca inanmanız öğretilen en büyük yalanın en temel, en nihai ve en büyük etkisidir.

İzninizle öncelikle “yüzeysel” sorunlara cevap verelim. Dikkatle kendinizi başkalarıyla karşılaştırmanız öğretildi. O daha güçlü. Bu daha güzel. Onlar daha akıllı. Bu asla bitmez. İçinizdeki o ses asla susmaz. Yönetimde olduğunu düşünür. En iyisini bildiğini düşünür. Çok uzun zamandır kendi bildiği gibi yapmıştır. Fakat, işte gerçek: O bir yalancıdır. İnandığı her şey aşağıda açıklayacağımız yanlış varsayıma dayanmaktadır. Kendinizi karşılaştırma ihtiyacınız olan tek şey, siz olmuş olan sizsiniz. Diğer her şey yardım yerine zarar verir.

Bir noktaya kadar bireysellik kullanışlıdır. İnsanlığın milyarlarca farklı anlar, ya da o anların milyarlarca farklı suretlerini aynı anda deneyimlemesine izin verir. Milyarlarca ayrı bilinç yerine tek bir bilinç olsaydınız, bu muhteşem olurdu.

İşte yalanın üretilip beslendiği yer de burasıdır. Siz gerçekte TEK BİR BİLİNÇSİNİZ. Ayrılığı deneyimleme kabiliyetiniz vardır, ancak bu hal gerçek değildir. Siz, BİRsiniz.

Şimdi… probleme gelelim. Ne isim verirseniz verin, BÜTÜNden, Yaratan’dan, Kaynak’tan ayrılığı deneyimleme beceriniz vardır. Kendi zekânız bile eğer O, Var Olan Her Şey ise, ne sizin, ne bir başkasının, ne de bir başka şeyin ondan ayrı olmadığını anlıyor. Size bir imkânsızlık öğretildi. Utanç öğretildi. Suçluluk öğretildi. Ve bu şeylere inandığınız için, öz-değer eksikliğinden, depresyondan, kaygı bozukluğundan mustaripsiniz. Hatta bazılarınız, BİRliğin sizi de içerdiğine inanmanın bir günah olduğuna bile inanıyorsunuz.

Şimdi size şunu söyleyebiliriz ve sıklıkla söylüyoruz da, sizler ilahi ve mükemmel varlıklarsınız. Fakat zihinsel anlayışınız bunu “bir türlü içine almıyor”. İçeriye bakmalısınız, zekanızın çok daha ötesine. Gerçeği ve yalanları HİSSETTİĞİNİZ o yeri bulun. BİRlik düşüncesinin içinizde “jetonu düşürdüğü” yere gidin, o bilme hissini hissettiğiniz yere. Ve bunu yapsanız bile, sadece bir başlangıç olacak. Neticede, üstesinden geleceğiniz yaşamlar boyu inanç var. Ancak o yerden doğru yaşamanız, yapılabilir. Aslında, bir defa gerçeği bildiğinizde, bir daha bilmemek mümkün değildir.

Ve bu bir süreç. Bileceksiniz! Ve sonra bilmeyeceksiniz. Ve sonra yine bileceksiniz, belki daha uzun bir süre. Bunu böyle anlayın lütfen. Artık bilmemeniz gibi bir şey olmayacak ve sizin eski daha az bilme hallerine geri kayma alışkanlığınız da gitgide azalıyor. En sonunda gerçek olmayan her şey bilinecek ve salıverilecek.

Biraz da iyi haber ister misiniz? Neden bu soru geliyor? Bu soru şimdi geliyor çünkü, siz, kolektifiniz hatırlamanın tam da kıyısında. Yani biz siz kolektif dediğimizde, kendinizi de içermeniz sizin için iyi olacaktır. Tekrar tekrar dünyanızın ve sizin değiştiğinizi söyledik. Her gün daha fazlanız bunu deneyimliyor. Bu, devasa bir şey. Bu, harika bir şey. Bunun bir parçası olmayı niyet edin.

Sorunuz için çok teşekkürler. Lütuflar sizinle olsun.

Konsey ve Ron Head’e çok teşekkürler. (ronahead.com)

Bu dönemde salıverme, arınma, kendinizi tanıma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak, potansiyelinizin bütününü gerçekleştirmek üzere Yüksek (Öz) Benliğinizle daha aktif bir ilişki kurmak ve Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

Telif Hakkı©2018 Mor Alev. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://moralev.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir.
Copyright © 2018 by Mor Alev. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://moralev.com/

5 comments

  1. Merhaba Mor Alev,
    Konsey “jetonun düştüğü ana gidin” diyor ya, gerçekten de bir an da jeton düşüyor insanın içinde. Hep o anları taze tutmaya çalıştığımı ve şükrettiğimi farkediyorum. Ve o bilme anının hissi muhteşem, insanın içinde tarif edilemez bir duygu fırtınası yaratıyor. Her anı muhteşem 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Yüce Yaratan sana şükürler olsun 🙏🏻🙏🏻🙏🏻Konseye, Ron Head’ e ve size sonsuz teşekkürler
    💜💜💜Sevgiler Mor Alev, çok seviyorum sizi 💜💜💜

    Liked by 3 people

  2. Gerçekten de böyle hissediyordum .
    Ama şimdi kollektifin bir parçası olmaya niyet ediyorum.
    Teşekkürler.

    Liked by 1 kişi

Yorumlar kapatıldı.