2018 Terazi Yeni Ayı: Yeniden Yapılanma

Libra New MoonBu yeni ay Terazi’den çok Akrep gibi geliyor. Yeni ayın yöneticisi Venüs, Akrep’te hem de gerilemesine daha yeni başladı. Aynı zamanda yeni ay Plüton’la sıkı bir kare açıda. Plüton, Akrep’in yöneticisi. Yeni aya bağlı oldukça fazla Akrep enerjisi var. Peki, Akrep neyi temsil eder? Dönüşüm, dönüşüm, dönüşüm.

Yeni aylar yeni başlangıçlara alakalıdır ama Venüs geri gittiğinden dolayı, bu ayın yeni başlangıçları bir şekilde geçmişle de bağlantılı olacak. Ama yine de bu yeni ay kapanan değil, açılan kapılarla ilgili.

Bundan dolayı Terazi’deki yeni ay, işleri elemek, düzenlemek ve yoluna koymak vaktinin geldiğini işaret ediyor. Peki, bunlar nasıl işler? İşte bu bölüm ilginç: Kökeni bilinçaltında yatan işler! Bilinçaltımız mitolojide geçen yeraltı dünyası gibidir, hazineler, ödüller, kahramanlar ve canavarlar… Akrep ve Plüton’un dünyası…

Bu yeni ay Terazi’de olduğuna göre ilişkilerimizin nasıl gittiği konusuna çekilirken aynı zamanda kendimizle aramızda da uyum olup olmadığımıza bakıyoruz. Bu dengeyi bulma, diğerlerini anlama, yansımalarımızla çalışma ve sevgiyi tanıma zamanı… Aynı zamanda nefreti de… Terazi, zıt kutupları bir araya getirmeye çalışır.

Sorun şu ki, belki haksızlığa uğramış, ihaneti yaşamış ve öfkeli hissediyoruz (Plüton). Güç dinamikleri eşitsizlikle dolu. Güvenmek çok zor. Nasıl birbirimize güveniriz? Nasıl bu dünyayı ve hayatlarımızı daha adaletli ve yaşanır kılabiliriz? İnsanlar birbirlerine böylesi olumsuz davranırken nasıl herkesi kendimiz kadar sevebiliriz? Nasıl birlikte çalışırız? Baştan başlamamız için bir şeylerin çözümlenmesi ya da bırakılması gerekiyor.

Neptün yüzünden hiçbir şeyden emin değiliz. Şüphedeyiz. Belki hissediyoruz bir şeyleri ama tam da işaret edemiyoruz. Bilinçaltının derinliklerinden bir şeyler yükseliyor fakat henüz ne şeklini, ne de anlamını çıkarabiliyoruz. Ve belki de sorun gerçekte burada, anlamları kaybettik ya da bir zamanlar anlamlı olan şeyler artık değil.

Her şey farklı bir yaklaşım denemeye karar vermekle başlıyor! Terazi aynı zamanda bir öncü burç. Ve eğer onun kefelerine göre değer taşıyorsa, derhal harekete geçer.

Ve bu yeni ay Kova’daki Mars’la üçgen açıda, bizleri sağlam alana taşıyor, güçlendiriyor. Evet, bir şeyler yapabiliriz! Kendimizi ortaya atabiliriz. Ayağa kalkıp, sesimizi duyurabiliriz. Doğru olduğunu hissettiğimiz şeyler için harekete geçebiliriz. Düşmanlara saldırmak yerine arkadaşlarla konuşabilir, gruplara katılabilir ve dost ruhlarla tanışabiliriz. Terazi sezonu elini uzatıp dost olmanın, işbirliğinin zamanıdır, saldırmanın değil.

Venüs, Akrep’te gerilerken bilinçaltımızdaki seyahat göl kenarında piknik gibi gelişmiyor. İş sevgiye gelince GERÇEĞİ istiyoruz. Yaratmaya gelince, temellere bakıyoruz, ne kadar derin, ne kadar gerçek, ne kadar özden geliyor?

Bu yeni ayda görünür olanın altında büyük bir yoğunluk var. Yoğun hikâyeler… Kimini otomatikman daha da derinlere gömmeye çalıştığımız hikâyeler… Tutkular, kıskançlıklar, para, kontrol sorunları… Pembe dizi gibi. Ve Terazi bunu pembe dizinin ötesine taşımak için burada.

Ciddi, ciddi kendimizi sevmeliyiz ki, yeraltındaki büyük hazine olduğumuzu hatırlayalım. Eşsiz bir hazine gibi davranılmaya layığız. Geçen gün bir sohbette duydum, diyordu ki, “Akrep’teki Venüs, dikeni de gülü sevdiği kadar sever.” Evet, Terazi çerçöp olarak baktığımız şeyleri bile uyuma, dengeye ve işe yarar bir şeye dönüştürmeye çalışır.

Bu yeni ayın Sabian sembolü de yine (!) çok anlamlı.

“Fırtınanın alıp götürdüğü iskele yeniden yapılmalı”

Boat Landing - Martha SuhermanFırtına, Akrep ve Plüton’un da temsil ettiği doğanın gücünü anlatıyor. Bu güç her zaman büyük resimle ilgilidir. Ufak yaşamlarımızdaki, ufak şikâyetler, küçük hesaplar bir anda silinir gider! Eğer kader varsa, tabiat onun uygulayıcısıdır.

İskele ise insan yapımıdır, özgür irademizi temsil eder. Eğer tabiatla uyumluysa kalacaktır ve değilse bir gün tabiat onu geri alacaktır.

İlginçtir, bu yeni ay ve Ceres (Demeter, Bereket Tanrıçası) birleşmiş durumda. Bereketimize bakıyoruz ve son aylardaki gelişmelerle içimizden bir korku yükseliyor. Ceres saygı istiyor, tabiat ana saygı istiyor. İnsanlığın unuttuğu ama varlığını da borçlu olduğu varlıktır tabiat. Bunu nasıl yapabildik? Peki, ne yapacağız? Aslımıza döneceğiz, gerçek benliğimiz olacağız, sadeleşeceğiz ve çevremize saygılı davranmaya yemin edeceğiz. Sadece çevremize saygıyla yarattığımız yapılar- ister fiziksel olsun, ister sistemler- tabiatla uyumludur, kalıcı ve bereketli olur. Bunun dışındakiler ise geçici ve çoğu zaman yıkıcıdır.

Aynı şey ilişkilerimiz ve yaşam tarzlarımız için de geçerlidir. İlişkilerimiz ya da yaşama şeklimiz kendi doğamıza uygun mu? Derinlerde kaynayan magma bu konuda ne diyor?

Ve fırtınadan sonra yıkılmış, sürüklenmiş iskeleyi görürüz. İşte bu yıkım gerçekte yeniye açılan kapımızdır. Hayatta çok az elde edebileceğimiz kendimizi ve çevremizi yeniden yapılandırma fırsatı elimize geçmiştir. Özümüzü ve yaratıcılığımızı yeniden keşfederiz. Gelişiriz. Evrimleşiriz.

Zaman yeniden yapılanma zamanı. İşinize yarayacak olanları aradan seçin, gerisini salıverin gitsin.

Bu yeni ay, 9 Ekim, saat 06.46’da gerçekleşti. (Ist.) Etkilerini ise önümüzdeki 4 hafta boyunca yaşayacağız. Hepinize harika bir yeni ay diliyorum.

©Mor Alev 2018

Instagram hesabı hakkında bir not: Sevgili Dostlar, geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Ama sizlerle bir sır paylaşmak istiyorum, ben pek üzülmedim, telaş etmedim ve öfkelenmedim bile, sadece derhal yeni bir hesap açtım. Geçmiş hesabın peşine de düşmedim, herhalde hesabı geri vermek için belli bir miktar isteyeceklerdi ama bilmedikleri şey ise şu, bu hesap, bu blog bir ürün satmakla ilgili değil. Ve sizler, nerede olursanız olun, hangi mecraya bakarsanız bakın buradaki bilgilere ulaşabilirsiniz. Çoğunuz zaten buraya “tesadüfen” gelmediniz mi? Ben bizleri, yani blog hamilerini, siz okuyucuları, burada yazıları yayınlanan kanalları ve kendimi büyük bir ailenin bir parçası olarak görüyorum ve biz birbirimizi blog olsa da olmasa da, sosyal medya olsa da olmasa da, bu dünyada internet diye bir şey olsa da olmasa da bulacaktık, buluruz! İşte bu yüzden güvenle ve sevgiyle hiç tereddüt etmeden yeni hesabı açtım, üzüleceğim yerde enerjimi yeniden yapılanmaya verdim. Hepinize burada bulunduğunuz ve bu emekleri takdir ettiğiniz için tekrar çok teşekkür ediyorum.

Bu dönemde salıverme, arınma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak, ruhunuzun potansiyelini tam anlamıyla hayata geçirmek, Yüksek Benliğinizle daha yakın bir ilişki kurmak ve Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında kanuni işlem yapılır. http://moralev.com

31 comments

  1. Hesabinizi calan kisi profil resmine shrek’i koymus.bende takipteydim,sizin hesap ele gecirildi yazinizdan sonra hem yeni hesabinizi takibe aldim hemde eskisi gorunuyor mu diye baktim. Bi baktim shrek… Neden bilmeme ama profil resminde bir cizgi film karakterini gormek beni gulumsetti. O kocaman cussesine ragmen cok guzel bir kalp tasiyan bir karakter… Yine de gelmis gecmis olsun..dediginiz gibi biz zaten bulurduk birbirimizi…

    Liked by 2 people

  2. Sevgili moralev, dün belki sizinle aynı saatlerde ben de kendime göre önemli bir haksızlıkla karşı karşıya kaldım. Yurtdışındaki bilinen bir siteden bir ürün alıp yine Türkiyede kullanılmayan ama yurtdışında en bilinen online ödeme kanalıyla anında ödememi yaptım. Gelin görün ki ürünü satan satıcının hesabının ele geçirilmiş olduğu ve satış sitesinin bu hesabı sildiği bana bildirildi. Eğer henüz ödemeyi yapmadıysam endişe etmeme ve başka bir adıma gerek yoktu. Ama ben tabi ki ödemeyi çoktan yapmıştım. Bu durumda alışveriş sitesi kendinin artık konu dışı olduğunu ve SORUNUMU ya banka ya da ödeme kanalımla halletmemi söyledi 🙂 bankaya ödemenin geçersiz olduğu talimatını verdim. Bu kez de ödeme kanalı hesabımda para görünmediği için beni “güvenilmez kullanıcı” kategorisine aldı ve neredeyse her hafta kedikerime mama almak için kullandığım hesabımı askıya aldı 🙂 ben sizin kadar sakin kalamadım ve çok öfkelendim. Çünkü ben bunu hakedecek bişey yapmadım ki. Ah işte yine kurban edilmiştim 🙂 uzun lafın kısası gece ilerledikçe kalbime buradaki dersimi sormayı akıl edebilecek kadar duruldum. Bu hayatta çok daha ağır haksızlıklara uğrayan diğer insan, hayvan, bitki, eşya ve bütün varlıkları düşündüm. Sihirli bir değnekle bir anda bütün bu haksızlıkları yok etmeyi ne çok istedim. Ama benşm insan aklımla haksızlık dediğim şeyler büyük planda kimbilir ruhumuz için ne önemli dersler içeriyordu. O yüzden sakinleşmeyi, dinginleşmeyi seçip 3D gidişatta kendi konumla ilgili atacağım adımları netleştirip güzel bir uyku çektim 🙂 bakalım yeni gün, yeni ay ne mucizelere gebe. Hepimizin yolu ışık olsun.sevgilerimle

    Liked by 1 kişi

    1. Sevgili Ke Sa, bir bilseniz! Bu yorumunuz da spam olarak bloke edilmiş. Haftada bir gibi spam yorumları kontrol ederim. Orada görüp kurtardım. Buna olumsuzlukların bittiğine bir işaret olarak alalım isterseniz. Sevgilerimle

      Beğen

  3. Gecmis olsun,hayriniza olsun,daha fazla insana ulasimda bu durum vesile olsun.Hesabinizi kaybetmissiniz hic onemli degil.Sahsen size ilk olarak, blogla ulastim,daha sonra sosyal aglariniz oldugunu ogrendim.Soylediginiz gibi,kalpler titresimler birse elbet birlikteyiz..
    Yaziniz icin tesekkurler..Tam yeni ay saatinden bir saat oncesinde,sabah ilginc ruya gordum..Hic gormedigim rehber hayvan surusu,aslan 🙂 Bana ve herkese yararli olan rehberlik olmasini diliyorum..İyi calismalar 🙂

    Liked by 2 people

  4. gecmış olsun .ınstragramda takıp edebılecekmıyız.sevgıler gönderıyorum.eskı hesabı engelledım yenı hesabta görüşecekmıyız

    Beğen

  5. Mor Alev,Shrek’den gelen negatif enerjiyi gönderdi sevgiyle.Hoşgeldiniz,Yine yeni,yeniden.😘Nedenini bilmediğim bir tükenmişlik var bugun üstümde boş çuval gibiyim,geçmiş yazılarınızı okuyorum,gözden kaçırdıklarımı bulmak için,kalbime danışıyorum,mesajlar bile çok karışık,melek rehberlerimden bugün bana yardımcıolmalarını,mesajları anlamam için destek olmalarını istiyorum.Ve öylede oldu amin.Sevgiyle hep beraber.Teşekkürler.😘🙏✨💫😇

    Liked by 1 kişi

  6. 💕💕💕
    Kocaman kalbiniz için teşekkür ediyorum.
    Herkesi ve herşeyi affetmek herşeyde bir hayır vardır diye sakince kabullenmek yoluna devam etmek .
    Bloğu bu yüzden çok seviyorum ve senelerdir takip ediyorum.

    Paylaşımlarınız sakinleştiriyor ve dinginlestiriyor.
    İyi ki varsınız 🙏

    Liked by 1 kişi

  7. Sizi bulduğum an dan beri buradayım ve hep olacağım ,iyiki varsınız iyiki sizi tanımışım ,hayatım daki ışıkların en sifa dagıtanı sizsiniz.Emeklerinize çok teşekkür ederim. Varlığınıza şükürler olsun🙏🙏🙏 ( abarttigimi düşünenler olabilir ama inanın mor Alev öncesi ve sonrası var hayatımda…)

    Liked by 3 people

    1. Benimde 🙂 yasemin hanım…Aynı. ..Mor alevi tanıdıktan sonra artık daha az korkuyorum artık daha çokum.Gözümün önünde bir perdeyle yasiyormusum.inceldi perdem ve sanki beynim büyüdü ruhum büyüdü. Kocaman sevgiler. ..

      Liked by 1 kişi

    2. Yasemin Hanim ne guzel ozetlemis… Ben de aynen oyle hissediyorum… Buradayim ve hep burada olacagim. Sevgiler Mor Alev’ime…

      Liked by 1 kişi

    3. Katiliyorum😇Kendimi buldum Mor Alev le💜Hepimizi seviyorum💜Tesekkür ederim💜🙏🏼

      Liked by 1 kişi

  8. Ben bir terazi burcu bayanı olarak bu yeni ayın hepimize saglık barış mutluluk huzur nese anlayış farkındalık guzel fırsatlar dogru kararlar getirmesini diliyorum sevgilerimle

    Liked by 1 kişi

  9. Hayatım için büyük bir mucizesiniz 💫 her an kim olduğumu ve kim olmadığımı bana hatırlatan mucizevi bir ışık …
    NAMASTe 🍀🙏🏻🕉

    Liked by 1 kişi

  10. Ben de buna inanıyorum söz verdik gelmeden buluştuk.. Ben siz deyince baktım evvelki hesabı bilmiyordum ya da şu an bilmem gerekti.. Eleleyiz hepimiz.. Ve biriz.. Her yerden ulaşırız.. Bu elimizde değil.. Evrensel kardeşlik.. Teşekkür ederim ❤ ❤

    Liked by 1 kişi

  11. Geçmiş olsun Ama ben şahsen daha iyi bir kapı açılacağını düşünüyorum.Demek ki daha iyi bir hesap olacak😊Fırtınaya gelince bu fırtına benim tüm rıhtımı 2.5 senedir yıktı.İçinden neyi kırık dökük çıkartırım bilmem ama bu resetlenme benim sinirimi bozdu.Çünkü gelişen herşey tamam bir nokta da dursa da yerinden yeller esiyor.Ne zaman tekrar o frekansa geleceğim bilmiyorum.Ellerimle yaptığım herşey puf oldu.Umutsuzca bekleyip duruyorum.Fakat bir ışık Yok gibi.Kısacası yine bize hasret yine bize hüsran kaldı😞

    Liked by 1 kişi

  12. Serap hanım merhaba, ne mutlu size ve bana …Nasıl bir mucize değil mi ?Yaşayan bilir . Mor Alev in dediği gibi hiç birimiz tesadüf burada değiliz ve burada olmaya devam edeceğiz … Ve daha çok sevgiyle bütünleşerek …Bizler Mor Alev gibi evren’e ,insanlığa doğru hizmet eden kanallarla iyilesiyoruz , bizler iyileşip farkindaligimiz arttıkça evreni iyilestireceğiz…🤗🙏 öylede oldu Amin…🙏Sevgilerle

    Liked by 1 kişi

  13. Peşine mi düştün gerçeğin?
    Gerçeğin kapısı çoktur,
    Bazı kapılar mora çalar,
    Çal onları, onlar doğru kapılar.

    Liked by 1 kişi

  14. Içimden geçen ses Instagram hesabınıza başka bir bilgisayardan giriş yaparak açık bıraktınız, o da şifresini değiştirdi yani yapan kişi tanıdık diyor. Neyse geçmiş olsun. Tam zamanında harika bir yazı yine! Sevgiler

    Beğen

    1. Sevgili Aslı, tahminleriniz yanlış. Ama tanıdık olsa bile önemli değil. Önemli olan enerjimizin ne olduğu, olabilecek tersliklerle nasıl başa çıktığımız ve ne dersler aldığımız. Sevgiler

      Beğen

  15. Daima şimdi ve buradayız kocaman ailemizle ❤ Sevgili Mor olanı kabul etmek ne hoş ve şifa olmuş sevgilerimle ❤

    Liked by 1 kişi

  16. Sukur bulusduk sanki bi ses icimden bu sayfayi yeniden ara diyince aramada aradim ve bi seyler oldugunu gordum.Hislerim beni yaniltmamisdi.

    Liked by 1 kişi

Yorumlar kapatıldı.