Sonbahar Ekinoksu 2018

Tantric Apple Tree (Jacek Yerka)

23 Eylül Sabah saat 04.54 de resmi olarak Sonbahar başlıyor. Yıl içinde gündüz ve gecenin eşit olduğu iki günden biri… Ve güneş de Terazi burcuna giriş yapıyor. Dengenin burcuna.

Ekinokslarda durgunluğa ve sakinliğe çağrılırız. Bu zamanda birkaç dakikalığına da olsa durmak, hayatımızdaki her şeyi de bununla birlikte durdurmak ve hayat yolculuğumuza şükretmek önemlidir. Bununla birlikte hayatınızın bu aşamasındaki eski ve yeni amaçlarına da odaklanabilir, bu konuda meditasyon yapabilirsiniz.

Yükselmek için önce enerjimizi sıkıştırmalıyız ve ekinokslarda olan da budur. Aynı oturduğumuz yerden kalkmak için kaslarımızı sıkıştırmamız gibi. Mevsim değişimiyle de gördüğümüz dış değişikliklerin yanında, kendi içimizde ve güncel hayatımızda da değişikliklere gitmeyi kolaylaştıran bir enerjidir ekinoks. Temel dengelenir ve önümüzdeki yeni alanda yol almak kolaylaşır.

Ekinoks enerjisi önümüzdeki üç ayı etkiler. Yani bu iki günde (22-23 Eylül) enerjiyi ne kadar rahatça kabul edersek, önümüzdeki yeni mevsim akışta kalmamız kolaylaşacaktır.

Dışarıda, doğal bir ortamda bulunmak ekinokslarda özellikle önerilir. Çünkü tabiat bu kutsal kozmik günde en doğal şekilde enerjinizi ve bedeninizi dengeler.

Kısa bir meditasyon

Aşağıda her gün uygulayabileceğiniz ve bu hafta sonu denerseniz çok memnun kalabileceğiniz birkaç adımlık bir meditasyon öneriyorum. Bu çok basit bir yöntem ve dengede kalmak, kendimizi merkeze çekmek için ideal. Belki bu adımları kendi kendinize çoktan uyguluyor bile olabilirsiniz!

Bu meditasyon sırasında özellikle de ilk üç adımda nefesinizi burnunuzdan alıp ağzınızdan verebilirsiniz veya daha rahat edecekseniz nefesi burnunuzdan alıp yine burundan verin. Oturmanızı ve ayaklarınızın yere basmasını öneririm, böylece imgelemek daha kolay olacaktır. Ama siz nasıl rahat ediyorsanız o pozisyonu seçebilirsiniz.

  1. Gözlerinizi kapayın ve ayaklarınıza odaklanın. Ayak tabanlarınızdan doğru nefes aldığınızı düşünün. Derin bir nefes alın. Nefes yükselsin, yükselsin ve başınızın tepe noktasından verdiğinizi düşünün. Bunu üç defa tekrarlayın. Yeryüzü enerjisiyle, toprakla bağlantı kuruyorsunuz.
  2. Şimdi tam tersi yöne, başınızın tepesine odaklanın. Başınızın üzerinden doğru nefes aldığınızı düşünün. Derin bir nefes alın ve o nefesi aşağıya, ayak tabanlarınıza kadar taşıyın. Üç defa tekrarlayın. Kozmik enerji akışıyla bağlantıya geçiyorsunuz.
  3. Şimdi biri aşağıdan biri yukarıdan gelen iki enerji içinizden akarken, kalbinize odaklanın. Belki kalbinizin üzerine elinizi koymak istersiniz. Ya da ellerinizi olduğu gibi bırakırsınız, rahat ve gevşek. Hangisi size daha uygun geliyorsa doğrudur. Kalbinizden doğru nefes alın ve verin.
  4. Şimdi üç kavramı düşüneceğiz ve tek tek bu üç enerjiyi bedende titreştireceğiz.
    • HUZUR – Huzuru düşünün. Huzuru hissedin. Huzur olun. Bütün bedeninizde huzurun dingin ve rahat hissini dolaştırın. Belki sizi huzurlu hissettiren bir yer ya da bir olayı hatırlarsınız veya düşlersiniz. İçinizden geleni kabul edin. Biraz bu noktada kalın.
    • SEVGİ – Şimdi sevgiye odaklanın. Sevginin titreşiminin huzurdan biraz daha farklı olduğunu da hissedeceksiniz. Bu titreşimin bedeninizin tamamına yayılmasına izin verin. Kaslar, hücreler, moleküller sevgiyle titreşene kadar bu enerjide oturun.
    • BİRLİKTELİK BİLİNCİ – Hepimizin ve her şeyin, bütün bir evrenin bir olduğu gerçeğine odaklanın. Siz tabiatla birsiniz, çevrenizdeki katı görünümlü eşyalar, belki esen rüzgâr, belki uçan kuş… Gezegenle birsiniz. Gezegenin içerdiği herkesle, her varlıkla birsiniz. Ve daha da genişleyin, güneşle birsiniz, yıldızlarla ve evrenle, meleklerle ve Yaratan’la… Bunu hissedin. Buna odaklanın. “Var Olan Her Şey’le birim.” İçinize bu çok farklı enerji karışımın yayılmasına izin verin. Güveni hissedin. Bir olmanın özgürlüğünü, her zaman sevildiğinizi bilmenin rahatlığını… Bu noktada oturun. Keyfini çıkarın.
  5. Doğal ritmin sizinle çalışmasına izin verin. Bırakın ne oluyorsa olsun. Sadece birkaç dakikalığına kontrolü salıverin.
  6. Şimdi eğer isterseniz, bir soru sorun. Cevabını duymaya çalışmayın. Cevabı duymaya çalışmak onu engelleyebilir. Örneğin, “Bu ekinoksta ne bilmeye ihtiyacım var?” ya da bu meditasyonu başka bir gün yapıyorsanız, “Bugün ne bilmeye ihtiyacım var?” diye sorabilirsiniz. Hisler, görüntüler, bir takım anahtar kelimeler ya da doğrudan bilgi akabilir. Akmasa da olur. Yanlış yaptığınız bir şey yok. Rahatlayın. Gün içerisinde ya da daha sonra birtakım aydınlanmalar yaşayabilirsiniz veya aklınıza yeni fikirler, yeni çözümler gelebilir. Bazı kararlar alabilirsiniz. Herkesin sezgileri ve iç iletişimi farklı çalışır. İzin verin.
  7. Herkesin kendine göre bir meditasyon çıkış vakti vardır. Süre üzerinde çok durmayın, unutmayın aslında zaman yok. Meditasyondan çıkarken bütüne teşekkür etmeyi, kalbinizi, enerjileri ve üzerinde yaşadığımız gezegeni, içinde bulunduğumuz güneş sistemini, evreni onurlandırmayı unutmayın.

İşte Bilge Baykuşlar, bu meditasyon bu kadar sade ve basit. Deneyin, hatta günlük alışkanlık haline getirin. Her seferinde çok daha güçlü bir meditasyon haline geldiğini, daha da fazla dengede kaldığınızı, güçlendiğinizi göreceksiniz. Akan bazı bilgilerle günlük hayatınızda çok daha fazla neşe-keyif-coşkuda kaldığınızı deneyimleyebilir hatta fiziksel kanıtlar da yaratabilirsiniz. Dengeli merkezden doğru yaratmak her zaman çok daha kolaydır!

Hepinize harika bir ekinoks diliyorum.

©Mor Alev 2018

Bu dönemde salıverme, arınma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak, ruhunuzun potansiyelini tam anlamıyla hayata geçirmek, Yüksek Benliğinizle daha yakın bir ilişki kurmak ve Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında kanuni işlem yapılır. http://moralev.com

11 comments

  1. Harika ❤ Seminerlerimde sıkça yaptırdığım kalp nefesi meditasyonunu andırıyor. Hemen gözlerimi kapatıyorum ve kendimi nefesin o eşsiz ve güvenli kollarına bırakıyorum .
    Sevgili Mor her zamanki gibi şükran ve sevgimle ❤

    Liked by 1 kişi

  2. Bu benim her gün kolaylıkla severek yapabildiğim tek meditasyon,kaynak ve doğa anne arasında köprü olmak gibi..Diğerlerini daha beceremiyorum ama bunu öğrettiğin için hep sana olabildiğim en yüce sevgi ve teşekkürü gönderiyorum, o kadar iyi geliyor ki💫🌈💖

    Liked by 2 people

  3. Şimdi bir ağacın altında annemle birlikte yaptık bu harika meditasyonu iyiki varsınız iyiki…

    Liked by 1 kişi

    1. Sevgili Grafiker, bu meditasyonu denemiş arkadaşların yorumlarını zaten yukarıda görüyorsunuz. Fakat bir meditasyon “işe yaraması” için yapılmaz, meditasyon meditasyon yapmak için yapılır. Beklentileri aradan çıkarın ve meditasyon sırasında keyfinize bakın. Ayrıca, sağ sütunda meditasyonlar sekmesinde bulunan pek çok farklı yöntemle de çalışabilirsiniz. Bu kişiye özel ve özgün bir deneyimdir. Sevgilerimle

      Liked by 1 kişi

  4. persembe uzun zamandir yapamadigim yogaya geri dondum ve pazar 2.kere yogaya gittim en basta bir niyetle baslatiyor ogretmenimiz ilk defa bu siralar nefret etmemeye calissamda basaramadigim birinden nefret etmemeye niyet ettim ekinoks oldugunu tamamen unutmusum yogunluktan bu siralar moralevide okuyamiyordum demekki 3 ay affetmekle ugrasicam. Eskiden bir kisiden nefret etmekicten ice tuhaf bir haz verirdi bana ettikce dahada nefret ederdim.Oysa artik sadece kendimezarar verdigimi biliyorum.Onu affetmek istiyorum boylece daha iyi daha dogru bir insan olacagimi soyluyor icimdeki ses ona baktigimda guclu sinirli kendini begenmis yapisinin altinda ne kadar zayif bir ruh oldugunu goruyorum . Ona iyilik kendime kabullenis ve sabir diliyorum . ve isteyen herkese …

    sevgilerimle

    Beğen

    1. Sevgili Ba Ba, bir başkasını affetmeye çalışmanızı önermem. Davranışları affetmeye ihtiyacınız yok. Kişiyi de öyle. Durumdan neler öğrendiğinize bakın ve kendinizi şükür enerjisine getirin. O kişinin dışından içine odaklanın ve içindeki ışığı görmeyi niyet edin. Sevgiye odaklanın. Sorun, “bu duruma veya bu ilişkiye nasıl sevgi getirebilirim?” Eğer gerekiyorsa, kendinizi o duruma sokmuş olduğunuz için bağışlayabilirsiniz. ve salıverin, salıverin, salıverin…. Sevgilerimle

      Beğen

Yorumlar kapatıldı.