Güneş ve Merkür Birleşince: Sırlar ve Bilgelik

Jacek Yerka

Geçen yıl Merkür hakkında şunları konuşmuştuk:

“Merkür belki de en yanlış anlaşılmış kişisel gezegendir. Güneşe olan yakınlığı onun gözlemlenmesini ve yorumlanmasını zorlaştırır. Merkür güneşten fazla uzaklaşmaz.

Uzmanlar diyor ki, bir gezegen kendi niteliklerini özgürce ve güneşin ışığı tarafından engellenmeden ifade etmek için güneşten en az 15° uzakta olmalıdır. Ve çoğu gezegen döngülerinin çoğunluğunu güneşten uzak sürdürürler. Ama Merkür öyle değildir. Merkür vaktinin çoğunu güneşe yakın geçirir, o kadar yakındır ki neredeyse güneş yüzünden görünmez olur. Enerjisi güneşinkiyle harmanlanmıştır.

Merkür neyi yönetir? Zihin. Güneş? Benlik, ya da daha berrak olursak, 5D güneş Yüksek Benliği yönetir. İşte bu yüzden kendimizi zihnimizle tanımlamamız çok doğal gelir. Aradaki bağ o kadar güçlüdür ki, resmen düşündüğümüz ne ise o oluruz.

Merkür enerjisi benliğimiz tarafından en iyi tanınan enerjidir ve aynı zamanda en büyük kör noktamızdır. Beynimiz ve zihinsel fonksiyonlarımız hala daha bizim için bir muamma değil mi? O bizim sürekli yol arkadaşımızdır. Düşünürken, planlarken, kaygılanırken, konuşurken, yazarken hatta alışverişte, uzlaşmada, yolculukta hep yanımızdadır. Merkür ulak tanrıdır. Tarafsızdır. Yunan, Roma ve Eski Mısır mitolojisinde Merkür, ilahi kaynaktan insan ırkına derin bilgeliği aktaran tanrı olarak bilinir. Bilimi, bilgiyi ve bilgeliği yönetir. Diğer isimleri Thoth ve Hermes’tir.”

Bundan 20 saat kadar sonra Merkür ve Güneş Başak’ta tam birleşecek. Mars ve Uranüs’ün yağdırdığı aydınlanma şimşekleri üzerimizde çakmaya devam ederken (bağlantısı burada) bu birleşmenin çok özel bir Sabian sembolü var:

“Okuduğu parşömenden kadim sırlar öğrenen adam”

Normalde Merkür ve Güneş birleştiğinde gerçekten önemlidir. Sezgilerimiz zirve yapar, zihnimiz süper hızlı çalışır, inanılmaz hızlı düşünür, öğrenir, anlar, rahatlıkla harika çözümler üretiriz. Bir de bu ikisi “kadim sırlar” derecesinde birleştiğinde potansiyeli düşünebiliyor musunuz?

Bu derece bize diyor ki; Yaşadığınız durum, merak ettiğiniz şey, çözümlemeye çalıştığınız sorun ne ise, o konuda bilinmeyen gerçeklerle ilgili bilgilere sahip olacaksınız. Böyle bir bilgi ve bilgelik genelde ulaşılmaz görülür, çünkü ya o bilgiden korkulur ya da kendinizi o bilgeliğe layık bulmadığınız için onu görmezden gelirsiniz. Hayat hakkında derin farkındalık sahibi olmaya ve o farkındalıktan doğru yaşamaya bir tabu gözüyle bakanlar da vardır. Ama siz bunun ucunu bırakmayın, kararlılıkla daha önemli, temel, uzanması biraz daha zor ve bundan dolayı çok daha güçlü ve kullanışlı bilgilere, bilgi kaynaklarına ve bilgeliğe ulaşabilirsiniz, ulaşacaksınız.

Bu sırada bu bilgilere ulaştığınızda fanteziler içinde yaşamaya karşı da uyarılıyorsunuz. Söz konusu bilgelik size kendini açtı çünkü pratik, günlük hayatınıza uygulayarak bu dünyayı hem kendiniz hem de diğerleri için çok daha yaşanır, verimli, keyifli kılmak istediğinizi ilettiniz.

Arayın, bulacaksınız!

Bu enerji kendinizi pek çok şekillerde ifade etmeniz için biraz zorlayacaktır. İletişim odak haline gelebilir. Karşılıklı olmasına özen gösterin. Bu çok güçlü enerjiyle çok etkileyici ve etkin olabilirsiniz. İfade sadece sözlü olmayabilir, sanat, müzik, enerji hatta koku bile bir iletişim aracıdır!

Arkadaşlar, bu dönem herhangi bir şekilde yeni bir şeyler öğrenmek, ders çalışmak, ders vermek, sunum yapmak, sunum hazırlamak gibi son derece gündelik iletişim aktiviteleri için ideal. Bu aynı zamanda muhabirlik, gazetecilik gibi işin iç yüzünü anlamaya adanmış meslekler için de çok verimli bir dönem olacaktır. Bilinmeyen sırların ifşa olduğu haberlere dikkat edin!

Ancak, daha da güzeli, büyük gerçeğe ulaşmak, bir şeylerin ardında yatan sebepleri öğrenmek, çözümlemek, kendi gerçeğimizi daha da iyi anlamak için harika. Örneğin, Kalp Meditasyonu ya da Akaşik kayıtlarla çalışabilirsiniz. (Bağlantıları burada ve burada)  Veya doğrudan Yüksek benliğinize bağlanıp “bugün ne bilmem gerekiyor?” diye sorabilirsiniz. Cevaplar içinizde!

Sezgilerinize ve bir şeyleri bilme hissinize dikkat edin. Bazı bilgiler size beklenmedik (Uranüs-Mars etkisi), hatta şok edici gelebilir ama gerçek gerçektir.

Hepimize bu güzel günlerde çakan şimşeklerle inen bilgileri özümseyebilmemiz için açık bir zihin ve açık bir kalp diliyorum!

©Mor Alev 2018

Bu dönemde salıverme, arınma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak, ruhunuzun potansiyelini tam anlamıyla hayata geçirmek, Yüksek Benliğinizle daha yakın bir ilişki kurmak ve Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında kanuni işlem yapılır. http://moralev.com

14 comments

  1. sevgili mor alev, yani şöyle diyebilir miyiz. bu aralar uranüsün şoku ile merkürün açacağı zihinlerimizden dökülen duygu ve düşünceleri marsın motivasyonu ile hayata geçirebiliriz. farkında olanları kendiliğinden hedefe sürükleyen alıp götüren bir süreç…

    Liked by 5 people

  2. Merhaba Mor alev aslında bu konu bir cevap da oldu sayılır ama size mail atmıştım maillerim daha önce ulaşıyordu sonradan neden ulaşmamaya başladı ki sorum için sizden gelecek cevap benim için önemli olduğu için mailimi nasıl ulaştıracağımı konusunda yardımcı olurmusunuz

    Beğen

  3. Sevgili mor alev dün gece görüp çok etkilendiğim rüyamı sizinle paylaşmak istiyorum bu enerjiyle bağlantılı olduğunu düşünerek..rüyamda bir önceki sene kalmış olduğum tarih dersinden sınava girmek üzere eski okuluma gidiyorum aceleyle, geç kaldığımı düşünerek..geç kalmamın sebebi son ana kadar sınava hazırlanma telaşında olup vaktin farkında olamamam..yolda bir aracın beni ezmesi tehlikesinden büyük bir şans eseri kıl payı kurtuluyor, daha bir iki ufak terslikten sonra güç bela okula ulaşıyorum..başıma gelen tersliklerin güzel tarafını görüyorum ama yalnızca işin tuhaf tarafi yaşarken..dikeni derin bir şekilde vücuduma batan bir gülün güzelliği karşısında yine de mest olmak gibi aceleme rağmen..o güzelliğin parçası olması dikeni hoş karşılamamı hatta sevmemi sağlıyor canımi yaksa da..Okulda sınava gireceğim sınıfın bir iki sokak ileriye taşındığını öğreniyorum..Sınıfın adı 3D ;)..Okuldan çıķıp sınıfın olduğu binayı arıyorum ama bu arada sınava alınmayacağıma nerdeyse eminim artık geç kaldığım için..Binayı yine zorlukla buluyorum ama sınıfın yerini kimse net olarak tarif edemiyor bir türlü..En sonunda bir görevli sınava gireceklerin listesinde adımı kontrol etmek istiyor ve bulamıyor listede..Ben küçük bir şok yaşıyorum..Sonra kayıtlardan bir araştırma yapıp “siz zaten geçmişsiniz bu sınavı daha önce, boşuna gelmişsiniz buraya kadar” diyor..Böyle birseyin mümkün olamayacağını düşünüp anlam vermeye çalışıyorum ama kesin bilgi oldugu söyleniyor bana bunun..İnanılmaz bir rahatlama ve özgürlük duygusu yaşıyorum bu haber üzerine..Rüyalarını pek net hatırlayan biri değilim ama bu rüya çok sembolik ve anlamlı geldi bana ve paylaşmak istedim..gönül dolusu sevgilerimle..

    Liked by 1 kişi

  4. Bir Haftadır zihnimde dönüp duran ve durmadan karşıma çıkan Hermes kelimesi bu yazıyla birlikte anlam buldu🌿☺️❤️ bir kez daha ışık rehberlerimizle senkronize olduğumu hissettim 🎶🌸🍀MorAleve ve rehberlerimize teşekkürlerimle:)

    Liked by 1 kişi

  5. Sizin yazdıklarınız ve benim yaşadıklarımın bu kadar tutmasına artık şaşırmıyorum desem yalan olur. Hocam şu aralar holistik hayata aklım kaçtı onu okuyorum, dinliyorum, kendimi alamıyorum. Nedeni buymuş demekki. Doğrudayımdır umarım. 🤗

    Liked by 1 kişi

  6. Tatlim…. bu en guzel ifadelerinden biri olabilir. Soylemek istedim. Mesaji cok daha icten, acik ve bir adim daha senden bir yerden vermissin. Tebrik ederim! Buyuk keyif eslik etmek:)

    Sent from my iPhone

    >

    Liked by 1 kişi

  7. Efendim benim başıma bela olan biri var. Aynı ben gibi davranıyor😄 Çok sinir bozucu birşeyi ilk yaptığında çok canımı yakıyor onu suçluyorum sonra yavaş yavaş sanki ona dönüşüyorum ben onun gibi, o benim gibi davranıyor. Biz bu kısır döngünün içinden nasıl çıkabiliriz bir tavsiyeniz var mı? 15 sene oldu artık. Çözmeye çok niyetliyim çokta seviyorum bu insanı ona bişey olacak diye aklım çıkıyor da aramızda sevgi bir türlü ifade bulamıyor hep bi perdenin arkasından konuşuyormuşuz gibi. Buram buram aşkk.. Beni ele geçiriyo her defasında 🙈 yeteneklerimi kullanamıyorum sevgili mor alev nolcak benim bu halim😂 sevgiler🌹❤

    Beğen

    1. Sevgili Yin, dışarının içinizin aynası olduğuna dair daha güzel bir örnek olamazdı. İçinize dönün ve içinizi düzenleyin. Bu konuda pek çok eski yazım var, ilişkiler kategorisinde onları görebilirsiniz. Sevgilerle

      Beğen

      1. Çok teşekkürler 💐 Benim için müthiş bir ayna kendisi. Erkek versiyonum gibi. Farkettikçe çok şaşırıyorum
        Çok yorucu ama çok gelişim fırsatı veren bir ilişki türü. Olmazsa sizi ziyaret etmeyi düşünüyorum önümüzdeki aylarda. Sevgiler 🌹

        Liked by 1 kişi

  8. Seminer ve eğitimlerimdeki kalp nefesi meditasyonuna çok benzer bir meditasyon harika ❤ İlham dolu bilgiler ve kalbe dokunuşlarınıza şükran ve sevgimle ❤

    Liked by 1 kişi

Yorumlar kapatıldı.