Déjà vu: Bunu daha önce de yaşamıştım! – Melek Rehberler

Holographic Reality by Josep SumallaBugün dikkatlerinizi çoğunlukla déjà vu olarak adlandırılan deneyime çekmek istiyoruz. Pek çokları bunu anda yaşadıklarını tamamen aynı şartlarda daha önce de deneyimlemiş olduklarını hissetmeleri olarak tanımlarlar. Bu konuda konuşmamız istendi.

En basit haliyle açıklarsak, déjà vu bir paralel gerçeklikten diğerine geçiş yaptığınıza dair bilinçli farkındalığınızdır. Yaptığınız seçimler ve titreşmeyi seçtiğiniz frekansla düzenli olarak paralel gerçeklikler arasında ileri geri geçişler yaptığınız halde, bilinçli zihniniz bu geçişleri algılamaz. Ancak, seyrek de olsa bazen bir çakışma/kesişme olarak tanımlayabileceğimiz bir durum olur ve bu bilinçli olarak deneyimlenir, işte bunun için de déjà vu tabiri kullanılır.

İzninizle bir benzetme sunalım ve bu şekilde açıklamamızı daha iyi anlayabilirsiniz. Hayatınızın her anının bir fotoğraf karesi olduğunu düşünün, hareket etmeyen bir resim. Her kare birbirine yaptığınız seçimler, doğrudan titreşiminizi etkileyen odaklanmanız ve niyetlerinizin gittiği yönle birbirine bağlanıyor. Şimdi bu fotoğraf karelerinin birbiriyle bağlanarak hareketli bir resim oluşturduğunu düşünün. Bu sizin sinema filmlerinizin oluşturulma şekline çok benziyor. Her kare hızla görüldüğünde hareket yanılsaması yaratılıyor.

Elbette her anda sonsuz sayıda paralel gerçeklik var ve bunlar da içlerinden seçmeniz için farklı bir seçenek ya da farklı bir fotoğraf karesi içeriyor. İşte bu benzetmeyle, zihnin bir paralel gerçeklikten diğerine ne kadar büyük bir sıklıkla geçtiğinizi anlaması biraz daha kolay olacaktır.

Ancak, déjà vu deneyimlendiğinde aynı fotoğraf karesi iki defa yaşanmış gibi olur. Nasıl? Neden? Açıklamamıza devam edelim.

Bir diğer kilit madde ise “zamandır”, daha doğrusu sizlerin deneyimlediğiniz çizgisel zaman. Yine, bundan önce defalarca “zamanın” yanılsamanın bir parçası olduğundan bahsettik. Sizler zamanın çizgisel bir şekilde geçmesini deneyimliyorsunuz, bu da fiziksel gerçekliğinizin yanılsamasını (illüzyonunu) pekiştiriyor. Daha önceki mesajlarımızda anlatmış olduğumuz gibi, biz zamanı son derece esnek bir şekilde algılarız. Bir kitabın sayfalarındaki numaralar gibi, zamanı odaklanmak istediğimiz deneyimi bulmaya yarayan bir işaret olarak kullanırız. Biz bununla beraber, her şeyi “şimdide” deneyimleriz ve tüm deneyimler eş-zamanlı oluşmaktadır. Bunun insan zihninin kavramasının zor olabileceğini anlıyoruz çünkü insan zihni çizgisel zaman yanılsaması dahilinde çalışmak üzere eğitilmiştir.

Bir paralel gerçeklikten diğerine geçiş yaparken, zihniniz deneyimi kesintisiz bir çizgi olarak algılar; bir şeyden sonra diğerinin gelişiyle peş peşe oluşan pürüzsüz akan bir çizgi. İnsan zihni tüm diğer gerçeklikleri dışarıda bırakacak halde filtreler ve böylece sadece tek bir zaman çizelgesine sahip olmaya dair özgün ve benzersiz deneyimi yaşarsınız, bilinçli farkındalığınızda sadece bir gerçeklik olur. Hatırlayın, yüksek alemlerde sizler de bilinçli olarak tüm gerçekliklerin farkındasınız ve tüm kararların nasıl sonuçları olduğunu görebiliyorsunuz.

Hepinizin parçası olduğunuz bu çok eşsiz fırsat, çok farklı bir deneyim sahibi olmanızı sağlıyor. Ancak, nadiren bilinçli zihniniz paralel gerçeklikler arasındaki geçişi algılar. Bilgiyi filtrelemek için kullandığı mantıkla bilinçli zihninizin bu bilgiyi işlemden geçirmesinin hiçbir yolu olmadığı için, geçiş çoktan algılanmış bir başka deneyimin tam kopyası gibi deneyimlenir. Ancak aslında, geçiş yapmış olduğunuz gerçeklikte çoktan deneyimlemiş olduğunuz bir durumun ikizidir.

Déjà vu deneyimlerken sıklıkla o deneyimin kesin “zamanını” veya durumu hatırlayamazsınız, tek bildiğiniz o şeyin aynısını daha önce de deneyimlemiş olduğunuzdur. Her ufak ayrıntı, sahip olduğunuz hislere kadar tekrarlanmaktadır. Bunun sebebi ise “benzer” bir deneyimi daha önce yaşamış olmanız değildir, gerçekte sebep aynı deneyimi iki defa algılamış olmanızdır! Birincisi “diğer” paralel gerçeklikten geçişte yaşadığınız ve ikincisi ise geçişi yaptığınız gerçeklikte yaşadığınızdır.

Bilinçli zihniniz çoğunlukla ikinci kopyayı filtreler ve dışarıda bırakır, siz de o deneyime ait bir hatıra taşımazsınız. Ancak ender de olsa, benzerliği yakalarsınız ve bu da pek çoklarını şaşkınlıkla ne olduğunu anlamaya çalışır halde bırakır.

İşte böylece, bir daha déjà vu deneyimlediğinizde artık bir geçeklikten diğerine geçiş yapmış olduğunuzu algıladığınızı bilebilirsiniz.

Umarız, bu mesaj bir şekilde sizlere yardımcı olmuştur.

Sevgide ve Işıkta bizler sizlerin Melek Rehberleri

Melek Rehberler ve Taryn Crimi’ye çok teşekkürler. (angelic-guides.com)

Bu dönemde salıverme, arınma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak, Yüksek Benliğinizle daha aktif bir ilişki kurmak, böylece potansiyelinizin tamamını gerçekleştirmek üzere Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

Telif Hakkı© 2018 Mor Alev. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://moralev.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir
Copyright © 2018  by Mor Alev. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://moralev.com/

8 comments

    1. ‘Sayende kafam iyice karıştı’ çok beğendim bunu, çünkü tam da aynını düşünüyordum.
      Nasıldı o meşhur İsmet Özel sözü? ‘kafa karışıklığı iyidir, insan bir kafası olduğunu anlar’
      oh karışsın madem 🙂

      Liked by 4 people

  1. Sanırım tekrar tekrar okuyup üzerinde iyi tefekkür etmek gerekiyor. Çok iyi oldu, beyin fırtınası olacak demek ki. Teşekkürler, sevgiler.

    Liked by 1 kişi

  2. Einstein babannesine sorar:

    Zaman nedir?

    Babannesi de:

    “Zaman olmasaydı her şey aynı anda olurdu, zaman bu işe yarar.” der.

    Liked by 2 people

  3. Dün dejavu yu 2 kez yaşadım. Zamanlama çok iyi oldu. Merak ediyordum nedenini. Bu yazıyı anlamadım tam olarak ama bir kez daha okuyacağım 😊

    Liked by 1 kişi

  4. kafam karışmadı aslında…. çok yaşarım deja vu..hep düşünürdüm daha önce yaşadım mı diye..aymadan da düşünürdüm… bazı kokular.. insanlar… o an..hep daha önce yaşamış gibi…halbuki şimdi anlıyorum ki aynı anda yaşanıyor ben sadece birini netleştiriyorum diğeri anı halinde kaydedilmiyor benzer duygu yaratıyor…daha dün yaşadım gene…bir gün tüm mor alev okuyanlar biraraya gelsek ve sohbet etsek ne güzel olur…herkese sevgimi yolladım kalpten..

    Liked by 3 people

  5. Merhaba moralev bugün bu yazınızı okuduktan sonra akşam youtube ye girdim ve bir kaç video izledim sonradan farkına vardım izlediğim videoları daha önce aynı sırayla izlemiştim ve vidolarda sıkılıp aynı dakikalarda başkasına geçtim. Tekrar aynı bilgilere ulaştım ve bazı unuttuğum konulardaki eksiklerimin farkına vardım. Icimden sizinle paylaşmak geldi. Teşekkür ediyorum iyiki varsınız.

    Liked by 2 people

  6. Sevgili Mor Alev herşey nasılda mükemmel zamanlarda oluyor ve herşey nasılda zamanini bekliyor. Zaman zaman zaman sen bu yazıyı yayınlamadan birkaç gün önce zaman konuları çıktı hep karşıma ve en son da Tv de bir film DE JAVU 😊 filmi ilk kez izledim ve resmen A HA dedim ve sonra senin bu yazın… Herşey en mükemmel an da … sevgilerimle ❤️

    Liked by 1 kişi

Yorumlar kapatıldı.