Melekler: Kontrol Delisi misiniz?

Amy Adams - Annie Lebowitz - Vogue 2014Sevgili Dostlarımız,

Bugün sizlerle çok sevgi dolu olmayı arzuluyoruz çünkü hassas bir konuya değineceğiz. Eğer eksiksiz anlaşılırsa, size büyük bir özgürlük, zarafet ve lütuflar verecek bir konu: “Kontrol (yönetme arzusu)” konusu.

Gezegeninizde bazı bireyler için bir söyleyişiniz var – “Ah, o bir kontrol delisi!” Bunu alışılmadık bir hastalık gibi söylüyorsunuz ama bizim gördüğümüze göre – ve bunu size sevgiyle iletiyoruz – yeryüzündeki insanların neredeyse hepsi bir şekilde “kontrol delisi”.

Çoğunuzun diğerlerini işinize geldiği gibi değiştirmek gibi bir bilinçli arzusu olduğunu söylemiyoruz! Çoğunuz diğerlerinin seçimlerini dikte etmeyi, sizin isteklerinizi yapmaları için zorlamayı, onları mecbur etmeyi aklınızdan bile geçirmezsiniz. Çoğunuz dersiniz ki, “Bir başkasını yönetmeyi hiç istemem.” Size inanıyoruz! Ancak, kontrol son derece kurnazca, fark ettirmeden ve kendinizi sabote eder şekillerde ortaya çıkabilir.

Örneğin, diyelim ki, çok sevdiğiniz birisine yardımcı olmak istiyorsunuz. Ve diyelim ki, onlar da hasta ya da sağlıksız bir takım davranışları var. Onlara düzgün beslenmeyi öğretirsiniz. Onlara yardımcı olacak bilgileri paylaşırsınız. Onlara şifacılar, danışmanlar, vs. önerirsiniz. Bunların hepsi sevecen ve kibar önerilerdir.

Peki, ya o kişi sizin kibar önerilerinizle hiçbir şey yapmak istemiyorsa ne yaparsınız? Kendilerini inciten davranışları yapmaya devam ederlerse ve o davranışlar bir şekilde sizi de üzüyorsa ne yaparsınız? Onları sadece sevmeye devam edebilir misiniz, kendi yollarından ilerlemelerine izin verebilir misiniz ve kendi neşe-keyif-coşkunuzla ilgilenebilir misiniz? Veya onlara bozulur, üzülür, hayal kırklığına uğrayıp öfkelenir misiniz – sizi dinlemedikleri veya yardımınızı kabul etmedikleri için öfkeli?

Sevgililer, size olan sevgimiz ve saygımızla işaret etmek isteriz ki, bir başkasına sizi dinlemediği için öfkelenmek, gerçekte kendinize öfkelenmektir… çünkü onları kontrol edemiyorsunuz! Arzunuz onlara yardımcı olmak olsa bile, bir başkasını kendi isteğinize zorla boyun eğdiremezsiniz.

Sevgi önerir. Israr etmez. Sevgi izin verir. Yargılamaz. Sevgi içtendir, son derece dürüsttür ve şöyle söylemenize izin verir: “Seni seviyorum, sen benim için önemlisin ve sağlıklı mutlu olmanı da istiyorum. Ama benim önerilerimi beğenmediğin için sana ne diyeceğimi bilmiyorum. Bir başka yol bulman için dua edeceğim. Senin acı çekmen bana da acı veriyor. Ben kendi neşe-keyif-coşkum, kendi sağlığım ve esenliğimin kontrolünü elime alacağım. Eğer bana yardım veya öneriler için ihtiyacın olursa ben buradayım. Benimle neyin eş-titreşimde olduğu ve neyin olmadığı konusunda dürüst olacağım.”

Ve sonra sevgililer, kendi esenliğinize, neşe-keyif-coşkunuza izin verin. Belki bu arada sevdiğiniz bu kişi kendini daha iyi olan şeyleri kaçırıyor gibi hisseder ve kendi ihtiyaçlarına biraz daha dikkatle eğilir!

İkinci bir örneğimiz ise kendi psikolojinizde sinsice ortaya çıkan kontrolcülüktür, özellikle bir şeyi istediğinizde ve bunun nasıl olmasını sağlayacağınızı bilmediğinizde. Daha fazla para istiyorsunuz ve bunu nasıl yaratacağınızı bilmiyorsunuz. Bir ilişkiyi şifalandırmak istiyorsunuz ve bunu nasıl başaracağınızı bilmiyorsunuz. Yeni bir iş bulmak istiyorsunuz ama henüz bulamadınız. Bir sorunu çözmek istiyorsunuz ama nereye döneceğinizi bilmiyorsunuz.

İşte burada insan zihni kontrolü eline almaya başlar! Kaygılanırsınız. Fazlasıyla analiz edersiniz. Kalbinizin gerçek arzularının çok dışında çözümler ararsınız. Sonucu yönetmeye çalışıyorsunuz, İlahi olanın kollarında rahatlamak yerine…

Sorunlarınızı Yaratan’a verin. Rahatlayın. Gününüzün keyfini çıkarın ve anlayın ki, zamanı geldiğinde bir sonraki adımınız yönlendirilecek.

Hepiniz için dileğimiz, içinizdeki kontrol delisini fark etmeyi, sevmeyi ve yatıştırmayı öğrenmenizdir. Bu parçanızın şüphelerini giderin. Ona bir başkasını kontrol edemeyeceğinizi (yönetemeyeceğinizi) ama dersleri sürerken de sevebileceğinizi anlatın. Benliğinizin bu parçasına hatırlatın, ne yapacağınızı bilmediğinizde, Evren bilir.

Endişeli, korkan bir çocukla konuşur gibi bu parçanızla konuşun. O sadece sizin ve dünyanız için çok daha fazlasını isteyen bir parçanız ama hedefine nasıl ulaşacağını henüz bilmiyor.

İçinizdeki kontrol delisi en sonunda her kontrol ve yönetim teşebbüsünü salıverdiğinde, muazzam bir rahatlama hissedeceksiniz! Derinden sevildiğinizi ve yönlendirildiğinizi bilme hissinde dinleneceksiniz. Rahatça nefes alacaksınız, bileceksiniz Evren arkanızı koruyor. Kendinizi diğer yetişkinler için sorumlu olmaktan kurtaracaksınız. İdrak edeceksiniz ki her ruh kendi yolunu ve yolun getirdiği derslerini kendisi seçmelidir.

Dünya ya da çevrenizdekiler ne seçerse seçsin, derin ve kalıcı huzurun olduğu bir hayatın keyfini çıkarmanın sırrı, gerçekte hiç kontrolünüzün olmadığı durumlarda kontrolü bırakmanızdır.

Sizleri çok seviyoruz.

Melekler

Ann Albers’a ve Meleklere  bu mesaj için çok teşekkürler. (www.VisionsofHeaven.com)

Not: Şikayet orucunuz nasıl gidiyor? 


Bu değişim döneminde, “Büyük Resme” ve yükseliş sürecindeki rolünüze dair daha fazla anlayış sahibi olmak, Yüksek Benliğiniz ve Ruh Ekibinizle daha yakın bağlantıda yaşamak üzere, Yüksek Benliğiniz (Yaratan Benliğiniz, Öz-Benliğiniz, İçinizdeki Işık) yönetiminde Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin.

YENİ! En son nöroplastisite yöntemleriyle hayatınızı akışa açmak, alma-verme dengesini kurmak, kısır döngüleri sona erdirmek ve bolluğa “evet!” demek için “Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu” bağlantısına tıklayın.

2019 Haziran’da YENİ! SAĞLIKLI KİLOYA ULAŞMAK ve bedeninizle barışmak için Dönüşümsel Akış ve Bolluk Metodu ile Sağlıklı Zayıflama yönteminden faydalanmak için buraya tıklayınız.


Telif Hakkı©2020 Mor Alev. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://moralev.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir.
Copyright © 2020 by Mor Alev. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://moralev.com/

19 comments

  1. 😄 yazının başlığını okuyunca çok şasırdım ; yeni yeni birakmaya basladigim bu huyumu ve farkinda olmadan kizima gecirdigim bu kontrol etme durtusu cikmazini o kadar iyi biliyorum ki … Sukurler olsun kendimi frenliyorum artik cok zor seyler yasadiktan sonra insan sunu anliyor ipler bizim elimizde degil ve her isyan O’nun isine karismak gibi geliyor artik . Huzurlu olmanin yolunu bulabildiysem birazcik oda Allaha birakmak ; tam da meleklerin dedigi gibi .Her zaman yapamasakta endiselendigimiz zamanlarda yada korktugumuzda olacaklardan sukur etmek ve Allaha birakmak hem kolay hem rahatlatici
    bu yazilari huzurla okuyabildigim icin sukurler olsun
    ve tesekkuler moralev

    Liked by 2 people

  2. “Dünya ya da çevrenizdekiler ne seçerse seçsin, derin ve kalıcı huzurun olduğu bir hayatın keyfini çıkarmanın sırrı, gerçekte hiç kontrolünüzün olmadığı durumlarda kontrolü bırakmanızdır” . Teşekkürler

    Liked by 3 people

  3. Kontrol duygumu, oldurma çabalarımı, oyunun tam içinde olmak zorundayım hissimi bırakmaya çalışırken gelen bu yazı benim doğru yolda olduğumu doğruladı.
    Şikayet orucu ile başlamıştım. Her gün yeniden başladığımı itiraf etmek zorundayım 🙂 Henüz 2. güne geçemedim ama artı olarak artık her şikayetimin her tutunmamın ve her kontrol deliliğimin farkındayım. Teşekkürler.

    Liked by 4 people

    1. Şikayet orucu böyle bir şey. Farkındalığınızı yükseltiyor ve programlamalarınızı siliyor. Benim de 10 günü tamamlamam aylar aldı! Devam edin. Hayatınızın değiştiğini göreceksiniz. Sevgilerimle

      Liked by 2 people

  4. Yazınızı okuduğumda aslında çoktan bildiğim ama yok saymaya çalıştığım çocukluğum ve süregelen aile ilişkilerim aklıma düştü … annemin sevgiyle dikte ettirdiklerinin ben ve kardeşimde yarattığı etkiler … ve sonrasındaki domino etkileri .
    Zor …

    Liked by 1 kişi

  5. MOR ALEVCİĞİM SENİNLE YOLUMU KESİŞTİRENE SONSUZ ŞÜKÜRLER OLSUN.
    SENİNLE YAPTIĞIMIZ BİREYSEL ÇALIŞMADAN SONRA MUCİZEVİ ŞEKİLDE DEĞİŞEN YAŞAMIMDA BENİM EN BÜYÜK ŞİFA KAYNAĞIM SEN OLDUN.
    ŞİMDİ DE NEREDE BİR TIKANIKLIK HİSSETSEM NEYİ ŞİFALANDIRMAK İSTESEM SENİN PAYLAŞIMLARIN (YILLAR ÖNCE PAYLAŞTIKLARIN DA DAHİL OLMAK ÜZERE) KARŞIMA ÇIKIVERİYOR.
    SEN BENİM KANATSIZ MELEĞİM VE YOLUMU AYDINLATAN KUTSAL IŞIĞIMSIN. SENİ SEVİYORUM. İYİ Kİ VARSIN VE HEP VAR OLASIN…

    Liked by 4 people

  6. Sanırım kontrol etmek istememin sebebi annem’in çocukken ilişkilerimiz ve etkisini söylebilirim.. Sonrasında onaylamadığım tutum ve davranışları uyguladığımı farkettim..

    Beğen

  7. Ah canim Mor Alev … Sikayet orucu her seferinde sil bastan ama muthis farkindaliklar yaratiyor … Cok zevkli onemli olan da bu 😉 yazi gene muhtesem sonsuz tesekkurler minnet ve sukran ve sevgilerimle 😇🙏💙

    Liked by 1 kişi

  8. 😀

    Güneş doğmadan şikayet etmeye kalkıp güzelce şikayet edip yatınca açıkçası akşama kadar hiç şikayet etmiyorum!

    Fakat geceden şikayet edip yatınca öğlenden sonra çok şikayet etmeye başlıyorum! Akşamı zor ediyorum açıkçası.

    Güneş batar batmaz da öyle hemen aşırı şikayet etmemeye çalışıyorum; dokunuyor sonra! Azar azar şikayet etmek en iyisi! Fazla şikayet etmemek lazım!

    Sonuçta bu orucu şikayet etmeyenlerin halini anlamak için tutmuyor muyuz?

    😂 😁 🙏

    Liked by 2 people

  9. yazılarınızı (henüz mü demeli) tam anlamıyla anla-ya-madığımı düşünsem de ilgiyle okuyor, tavsiyelerinize uymaya çalışıyorum. çoğu zaman günümü anlamlandıran işaretlerinizle karşılaşmak şaşırtıcı oluyor benim için. teşekkürler sevgiler

    Liked by 1 kişi

  10. İçimizdeki o kontrolcü çılgının çoğu zaman iyilik yapma niyetiyle karşı tarafa yaptığı , ama aslında aynı zamanda kendisine yaptığı haksızlıkların ne denli yorucu olduğunu fark ettiğinde , onu dönüştürmek adına bir adım bile atsa nasıl da rahata ,huzura erdiğini deneyimlemesi çok keyifli doğrusu..
    Şikayet orucunun o başa saran ve sanıldığından daha zorlayıcı ama sonuçlarını düşününce asla vazgeçilmeyecek bir çalışma olduğunu da kavrıyorum.
    Mor alev bir dönüşüm ve yükseliş alanı. Sık sık kendimi gökkuşağından bir bulutun üzerinde yolculuk yapıyormuşum hissine kapılıyor olmam da harika ❤
    En güzel tarafı da öğreten paylaşan taraf olarak eşzamanlı öğrenci olmak harika bir deneyim 🙂
    Teşekkürler Mor 🙏
    En içten sevgilerimle hepimize ❤

    Liked by 1 kişi

  11. şikayet orucu 2.günü tamamlamak üzereyim sevgili Moralev,bugün hastanede nöbetçiyim ve öyle ters gitti ki işler cihaz bozuldu,testler yanlış sonuçlandı(laboratuvarda çalışıyorum),Tekrar etmek zorunda kaldım ama ben hiç öfkelenmedim ,güzel müzikler açmıştım ve eğlenerek işimi yapmaya devam ettim,özellikle bir arkadaşım benim bu halime çok şaşırdı önce, sonra da bana öfkelendi,”farkında değil misin dedi işimiz rast gitmiyor nedir bu neşenin kaynağı,kusura bakma sana katılamayacağım ,benim yanımda da gülme dedi..” Ben de tamam dedim ,uzaklaştım.Asıl neşemin kaynağı orucumun birinci gününü sonunda başarabilmemdi..Yoğunluktan sitenize bakamadım ,sabahtan beri aklımda sizin şikayet orucuyla ilgili bir cümleniz olduğundan emindim ancak şimdi cevaplayabildim.Kontrol etmemiz gereken öfkemiz ve farkındalığımız ,annemiz babamız çocuklarımız beklentilerimiz vs değil,onların ihtiyacı beklentisi olan sevgiyi göstermemizdir,doğru anlamışım değil mi ışık kaynağım,sevgili hocam..

    Liked by 2 people

  12. Merhaba Mor Alev, zaman zaman zor zamanlardan geçsem de şükür duygusunu hep kalbimde taşıyorum. Özellikle Haziran başından itibaren hayatım tahmin edemeyeceğim bir yöne doğru aldı başını gidiyor. Değişimler, dönüşümler ve hiç yapmam diyeceğim tahmin bile edemeyeceğim bir son 2 ay geçiriyorum. Düzenli olarak yazılarınızı takip ediyorum ve dilinizdeki pozitif bütünlük sıkışmış hissettiğim her anımda yanımda bitiveriyor.

    Kontrol duygusuna gelecek olursak, hem kendimde hem ailemde ve iş hayatımda etrafımdaki hemen hemen herkeste az yada çok miktarda mevcut. Kimimiz farkında değil, kiminiz farkında ama ne yapsa bu duyguyu bırakacağını bilemez durumda. Akışa bırakmak, benim çok geç öğrendiğim bir farkındalık ama geç olsun güç olmasın, öyle değil mi? Harika bir yazı yazmışsınız, yine! Etrafımda bu duyguya sahip ama bu duyguyla ne yapacağını bilmeyen sevdiklerimle paylaşacağım yazınızı…

    Şikayet orucu!!! Kocaman gülümsüyorum.

    Harika bir deneyim, her ne kadar hergün tekrar tekrar oruca başlasam da…Sadece gün içinde işteyken ya da günlük hayatımda bazı anlar oluyor, tam olarak bir durum yada bir kişiden şikayet demeyelim de bir hoşnutsuzluk duygusu! Bu tarz durumlar için orucumuz niyetimizle birlikte nasıl bir hal alıyor tam kestiremiyorum. Bir açıklamanız ver mıdır bu durumlarda orucumuza ne olur yada ne yapmalı?

    Dediğiniz gibi şikayet eskiyi tekrar ettiği için şikayet etmeyi bırakıyorum ve YENİDEYİM.

    Yolum iyi ki sizinle kesişmiş diyorum…

    Neşe-keyif-çoşku ile,

    S.

    Beğen

    1. Sevgili Seray, daha önce de yazmış olduğum gibi bir şeyi beğenmemek yasak değil. İstemediğimiz şey ne istediğimizi gösterir. Şikayet yerine çözüme yönelin. O şeyi ya da durumu daha keyifli hale getirmek için ne yapmalısınız? Sizde ne var ki, onun dış dünyadaki yansıması sizi hoşnut etmiyor? Bu da yapıcı eleştiridir. Sevgilerimle

      Beğen

Yorumlar kapatıldı.