Kova’daki Tam Ay Tutulması: Konsey Bizimle! – Mor Alev Gökyüzü ile Yükseliş Raporu

Full Moon - pink fantasy unknown artistSevgili Bilge Baykuşlar,

Ne enerji fırtınası ama! Her seferinde bu en güçlüsüydü diyecekken yeni bir girdabın içine dalıyoruz. Aklıma Konsey’in bugünlerin gelişini anlattığı iki yazı geliyor: “Dalgayı Sürmek” ve “Oluyor”.  Bu girdapları çoğunlukla kuantum sıçramalarla atlattığımızı görüyorum, sizin kişisel fırtınanız nasıl gidiyor? Evet, “enerji geliyor” dendiğinde biraz ürkeklik, biraz da “acaba bu sefer becerebilecek miyim?” şüphesi taşıyoruz ama sonuçta üstesinden gelemeyeceğimiz bir şey olmadığını da gördüğümüze inanıyorum.

Bugün üçlü tutulma döneminin tam orta noktasındayız. Felaket tellallarına hiç uymadığımı biliyorsunuz. Bu sabah bir ana akım gazeteyi açtığımda gördüğüm ikinci başlık, bu ay tutulmasıyla ilgili “Kıyamet Alameti”ydi. Bunun gibi haberlere, yorumlara artık hiç itibar etmiyoruz. Çünkü biliyoruz:

ENERJİMİZ NEYSE ONU YAŞARIZ. HERŞEY İLERLEMEMİZ, SORUMLULUĞU ALMAMIZ ve KENDİ İÇİMİZDEKİ IŞIĞI KABUL ETMEMİZ İÇİN OLUYOR. OLANI BİZ YARATIYORUZ. BAKIŞ AÇILARIMIZ İSE ONLARI OLUMLU VEYA OLUMSUZ YAPIYOR.

Fakat şunu da söylemek gerekiyor, bu öyle basit bir ay tutulması değil, enerjiler dünyayı döverken baskı da çok büyük. Son haftalarda yayınlamış olduğum her mesaj, her düşünce aslında bu enerjinin bir parçasını anlatıyor. Bugün toplu olarak zirveye ulaşıyoruz.

Yolumuz bitecek mi? Hayır. Sonra bir zirve ve bir zirve daha… 8-8 Aslan Kapısı, bir güneş tutulması daha, sonra 9-9 Kapısı ve Yeni Ay birleşecek ve öyle devam edecek… Konsey’in 2018 başında bize verdiği bir söz vardı, eğer hatırlarsanız, “bir yıl sonra bildiğinizden çok farklı bir dünyada olacaksınız” demişti.

Evet, hepsi devam ediyor. Benim de günlerdir kulaklarımda Queen-David Bowie’nin unutulmaz şarkısı “Under Pressure” (Baskı Altında) çalıyor. Ritmiyle, sözleriyle andaki 7,8 milyar insanı, iklimi, okyanusları, toprağı, hayvanlar âlemini, ülkeleri, kurumları, kısacası dünyanın yükselişinin bu aşamasını çok güzel anlatıyor.  Kömürü elmasa çevirenin baskı olduğunu da biliyoruz. Ve bizler çoktan dönüşmeye başladık, bunun geriye dönüşü yok. Tam yol ileri!

Bu enerji girdabının içeriği çok yönlü. “Kızıl Kozmik Ay” yılının ikinci gününde gerçekleşiyor, bir T Kare açımız var, Merkür dünden beri gerilemeye girdi, Kova-Aslan ekseninde olduğu için de belirgin bir Aslan teması da hâkim. (Bu bilgileri hatırlamak isterseniz bağlantıları burada ve burada.)

İlerlemek için ne yaparız? Geçmişi geçmişte bırakmak ve sadece dersleri yanımıza almak hepimizin ulaşacağı en mantıklı cevap, değil mi? Bu bir güney düğümü tutulması, rekor süresiyle, Mars’la buluşmasıyla, Uranüs’le olan işbirliğiyle ve haritasındaki diğer ortak çalışmalarla (Satürn, Chiron, Venüs, Plüton, Neptün, Eris, diğer asteroidler, neredeyse bütün Zodyak iş başında!) bizi yeniye taşımak için geçmişi bırakmaya olabildiğine zorluyor. Buna zorla şifa da denebilir mi? Belki.

brain loadBaskı da oradan geliyor. Yeninin nasıl bir şey olduğunu bilmediğimiz için ona doğru yola koyulurken bildiğimiz ya da henüz adlandıramadığımız ama binlerce yıldır taşıdığımız bütün yükleri de güzelce paketleyip yanımızda götürmeye çalışıyoruz. Tutunacağımız eski bir şeyler olsun, belki bir gün işimize yararlar… Biz öyle sanalım. Sadece ekstra ağırlık, ekstra direnç ve zorluk yaratacaklar. Mücadele işte bunda. Neyi alıp, neyi bırakıyoruz?

Arkadaşlar, bu yaşadığımız bireyden toplumlara uzayan bir kolektif arınmadır. Hepimiz için çamaşır makinesinin yüksek ısıda yoğun yıkama tuşuna basıldı!

İçinizdeki Kutsal Savaşçı ve Masum Çocuk Aynı

Bu bölümde detaylara giriyorum, aceleci dostlar bu bölümü atlayıp bir sonraki bölümdeki Sabian Sembolüne odaklanabilirler.

Bu tutulma, sizi uzun zamandır rahatsız eden bir sorunla (güney düğümü) en sonunda göz göze bakışmanız, iyice tanımanız ve tamamen dönüştürerek bitirmeniz için bir şanstır.

Ay düğümleri, Yaralı Şifacı Chiron, Plüton ve Mars sizi en sonunda yanılsamanın zincirlerinden kurtulmayı başaran bir kutsal savaşçı yapabilir. Eğer korkularınızla yüzleşmeyi seçerseniz, içinizdeki kutsal savaşçıyı da, olimpik yıldızı da bulabilirsiniz.

Bu sefer her şeyi en doğru şekliyle yapabilirsiniz. Ama bir şart var. O da kendinizle acımasızca dürüst olmanızdır. En derin gücünüz kırılganlığınızla aynı yerde.

Kova bir hava burcu, Mars ateş gezegeni. Bu ikisini bir araya getirdiğinizde bir iç patlama, kendiliğinden yanma görürsünüz. Mars geri gittiğine göre ateş içten gelişecektir. Ateş, en iyi dezenfektanlardan biridir. O yüzden hastalandığımızda ateşimiz çıkar.

Bu noktada emin olun, ateş sadece artık ihtiyaç olmayan şeyleri yakarak yükünüzü hafifletecektir. Zamanı geçmiş (güney düğümü), algı ve inançları (Kova) bu enerjide sona erdirebiliriz.

Tutulma Kova’da, Kova ise insanlığın, grupların burcu. Ay ise aynı zamanda halkları ve halkın duygularını temsil eder. Yani bu gruplar, halklar, insanlık hakkında ne kadar eski inanç varsa hepsini bırakmaya davet ediliyoruz. Bir gruba dâhil olmak ne demektir? Bir grup neden bir diğerine düşmandır? Bizi ayırdığını düşündüğümüz şeyler nelerdir? Mars, gözümüzün yaşına bakmadan nerede ikiyüzlü davranıyorsak, yüzümüze çarpacaktır! Gerçekte bir bütün olarak insanlığa hizmet etmeyen bütün bakış açıları, yanlış algıları, miras alınmış inançları, şartlanmaları Mars’ın ateşi yakarken, Ayın dev dalgaları ise onları alıp götürecektir.

Biliyorsunuz, böyle büyük bir tutulmanın etkileri aylarca, yıllarca sürebilir. Bunun yüzyılın en uzun ay tutulması olduğunu Amerika kıtası hariç yeryüzünün büyük bir kısmında çıplak gözle görülebildiğini düşünürsek, evet, o kolektif değişim günlerini en yoğun şekilde yaşayacağımız zamana geldiğimizi görüyoruz. İlk durağımız 2020 olacak, sonra da ver elini 2024! Plüton’un resmi olarak Kova çağını başlatacağı sene. İşte bu yüzden Kova’daki bu arınma da çok önemli.

Bireysel Mars’ın, toplumsal Kova’da geriye gitmesi ve bu alanı ateşle arındırması ilginç değil mi? Her şey bireyle başlıyor. Sen ve Ben. Biz ve Siz. Her şey bize dönüşüyor. Tekrarlıyorum, dürüstlük çok önemli. Mars’ın yüksek oktavı insanlık için çalışan kutsal savaşçıdır. Gölgesi ise anlamsızca çatışan, kaos yaratan bencilliktir. Evrimleşmiş Kova, insan olmakla, insan sevgisiyle ilgilidir. İnsanlığı onurlandırır. İçtendir. Gölge Kova ise yalan insancıllık içerir, kendine fayda sağlamak için devrim başlatandır.

Bu tutulma bize insan haklarımızın olduğunu ama bu haklarla sorumluluklarımızın da geldiğini hatırlatıyor. Hepimiz bu “yaşamak” işinin içindeyiz. Kolektifin bir parçasıyız. Kimse diğerinden daha fazla önemli değil.

Bütün ve birey arasındaki ince çizgi, haklarımız ve sorumluluklarımız arasındaki ince çizgi… İstediğimi neden istiyorum? Gerçekten dünyanın daha iyi bir yer haline gelmesi için katkıda bulunmak istiyor muyum, yoksa istediğim başka bir şey mi? Bir gruba dâhil olup onların düşüncelerini benimseyerek saklanıyor muyum, aradığım sadece aidiyet hissi mi? Yoksa en içten haliyle yaşamımın başka yaşamlara da olumlu katkısı olmasını mı istiyorum? Bu sorular, bu kan dolunayındaki derin arınmamıza yardımcı olacaktır. “Ne yapmamız gerektiği” konusunda katman katman yanlış inançlarımız var.

Bu dev ay tutulması büyük bir lütuf. Bu binlerce yıllık kolektif şartlanmayı hızla yakmak için elimize geçebilecek en büyük fırsatlardan biri. Ve her şey, tek bir kişiyle, kendimizle başlıyor. İçinizdeki Kutsal Savaşçı, içinizdeki Aslan, içinizdeki dürüst ve masum insan burada, başka yerde değil.

Konsey

Arkadaşlar, bu zor enerjilerde ne zaman yalnız bırakıldık? Ne zaman aradığımızda rehberlik bulamadık, ne zaman kalbimizi açtığımızda melek kanatlarının hafif çırpıntılarını hissetmedik? Aynen öyle! Asla! Ve binlerce yıllık kolektifin yüklerini arındırırken de yalnız değiliz. Yine, istesem uyduramayacağım bir Sabian Sembolüyle karşı karşıyayız.

“Atalar Konseyi”

O çok sevdiğimiz Konsey tam yanımızda ve bize sadece bir blogda yazılan bir hikâye olmadıklarını, uydurulmadıklarını, gerçekten burada olduklarını hatırlatıyorlar. (Yeni okuyucular için Konseyin kim ve ne olduğu anlatan yazılar burada ve burada)

Konsey, bizim bilgeliğimiz, binlerce yıllık deneyimlerimizden oluşan yüksek benliğimiz, meleklerimiz, rehberlerimiz, yükselmiş usta benliklerimiz ve kozmik bilincimiz. Bu sembol diyor ki;

Chad Knight - Digital sculptureSizden önce olmuş olan her şey şu anda sizleri yönlendiriyor ve yardımcı oluyor. Sonsuza, Yaratanın kalbine kadar uzanan ruhani, ailevi, galaktik ve enerji kökenlerimizle birleşmenin zamanı şimdi. Onlar bize güç veriyor ve bizi onaylıyorlar. Gerçek güvenlik o deneyimlerde, gerçek bilgelik de orada. Bu yaşam ve diğerlerinde kazandığımız büyük bir hazine var, hazinemiz öğrendiklerimiz ve ne olursa olsun asla vazgeçmeyen asil ruhumuz.

Atalarımız evrimleşmemizin, evrimleşebileceğimizin kanıtı. Yanımızda en iyiyi seçip taşıyabileceğimizin ve gerisini bırakabileceğimizin kanıtı.

Bu sembol sadece Konsey’i anlatmıyor, bu aynı zamanda kolektifin toplu bilgeliğini de anlatıyor. Artık insanlığa da güvenmenin vakti geldi.

İş bireyden başladığına göre, bu sembolün kişisel yaşamlarımızdaki etkilerinden de bahsetmemiz gerekiyor. İlişkilerimiz ve sosyal hayatımız belli bir şablon yaratıyor. Benzer kişilere, benzer durumlara tekrar tekrar çekiliyoruz… Ta ki, en sonunda olumlu olandan bir gelenek yaratıp, yıkıcı bağlantılar ve zor ilişkileri yaratan olumsuz davranış ve zihin yapısını eleyene dek.

Sevecen ve yaratıcı olana, sizi neşe-keyif-coşkuda hissettiren anılara ve kişilere odaklanın. Bunlar “sağlıklı” ve bilgelik taşıyan parçalarımızdır. Sağlıklı ilişkilerin, ailelerin, toplumların temelini oluştururlar. Kendinizden veya diğerlerinden gelen tekrarlayan negatif tepkiler, yıkıcı eleştiriler, zayıflık arayışları sizleri bu noktada Mars’ın gölge özelliklerine taşıyacaktır. Onları tanıyın ve salıverin. Atalarımızın düştüğü yanılsamalardan da öğrenecek çok şeyimiz var. Onların da örnek olan ve olmayan seçimleri var. Örnek olmayanlar, bize ne istemediğimizi gösterir. Ne istemediğimizi bilmeyi ise kullanalım, ondan yola çıkarak ne istediğimize odaklanalım.

Bugün ve bu hafta sonu sizlere iki ayrı çalışma öneriyorum İsterseniz birini ya da her ikisini de yapabilirsiniz. Birincisi, Kolektife Sevgi Mühürlemek (bağlantısı burada), diğeri ise Akaşik Kayıtlar (bağlantısı burada) çalışması.

Konsey yanımızda, Evren bütün gücüyle bizi destekliyor. Biz Konseyiz. Biz atalarımızız. Biz buraya bundan binlerce yıl önce gelmiş öncüleriz. Tekrar: Tam yol ileri!

Hepinize harika bir Kan Dolunayı ve Ay Tutulması diliyorum!

©Mor Alev 2018

Bu dönemde salıverme, arınma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak, ruhunuzun potansiyelini tam anlamıyla hayata geçirmek, Yüksek Benliğinizle daha yakın bir ilişki kurmak ve Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında kanuni işlem yapılır. http://moralev.com

24 comments

    1. Aşk istiyorum moralev…Kalbim birkaç gündür ağzımdan fırlayacak gibiydi uzunnn zaman sonra…ve sonra küle döndü…çok acıtıcı…ve hep acı çeken ben oluyorum..Kalbimin sesini yanlış mı yoruyorum! Oysa ben kalbiyle konuşan biriyim…Aşk istiyorum yol göster moralev canım acıyor…

      Liked by 1 kişi

      1. Sevgili Hacer, neden aşk istediğinizi, neden heyecanlanıp sonra da küle döndüğünü sorun. Sevgiyi dışarıda arıyor olabilir misiniz? Bu yanma, kül olma hisleri tam da bu kan dolunayını yansıtıyor. Kişisel bölümü tekrar okuyun lütfen. Öncelikle öz-sevgi, öz-değer konularında çalışmanızı öneririm. Sonra gerçek dış sevgi sizi size yansıtmak zorunda. Sevgilerle

        Liked by 1 kişi

        1. Sevgili moralev, öz sevgi konusunda çalışmayı nasıl yapabilirim? Teşekkür ederim, blogun mayıstan beri bana nasıl yardımcı oldu anlatamam. Hayıtım sıfırlanmıştı. Anladım ki aslında yeniden doğmam için sıfırlanmış. Şimdi yeni umutlat yeni hevesler yeni heycanlar başlıyor. Ve istiyorum ki bu başlangıçta hak ettiğim aşkıda yaşayım…İnsanoğlu işte..ölüyor..doguyor..Aşk arzusu bitmiyor..Çok teşekkürler bilgilerini deneyimlerini bizlere sundugun için. Sevgilerime

          Liked by 1 kişi

          1. Sevgili Hacer, ana menüdeki her yöntem sizi öz-sevgiye taşır. Herhangi biriyle başlayın ve devam edin. Sevgilerle

            Beğen

  1. Çevirileriniz, emeğiniz ve güzel katkılarınızdan ötürü teşekkürler sevgili Moralev. Gerçekten enerji boyutundaki değişim, yükseliş kendisini iyice hissettirmeye başladı. Geçmişin bilgeliğinin bana yön vermesi ile birlikte nedenini bilemediğim sadece hislerimin tercümanlığında ilerlemeler kaydediyordum/kaydediyorum. Okuduğum yazı ile birlikte ilerleyişimin açıklamasına kavuştum. Dünyaya ve evrene güzellikler yaşatmak isteyen tüm ruhlara selam olsun ! Birlikte ileriye hep ileriye ….

    Liked by 2 people

    1. Sevgili içimdekibilgeruh, çok teşekkür ederim. Kısa bir not, diğer arkadaşlar için de… Bu yazı benim özgün yazımdır. Çeviri değildir. Çeviri olduğunda her zaman kaynak belirtirim. Tekrar teşekkürler. Sevgilerle

      Liked by 1 kişi

  2. Yararlı bir çalışma da dain heer’ın access consciousness videolarından birinden gelsin.. ve seçen herkese katkı olsun❤️

    Liked by 1 kişi

    1. Sevgili Damla, normalde bağlantıyı şöyle bir gözden geçirmeden yayınlamam. Ama bu sefer bir türlü fırsat bulamadım. Ve cevabım git gide gecikiyor. Size güvenmeliyiz. Çok teşekkürler. Sevgilerle

      Beğen

  3. Bizlerle paylaştığınız tüm bilgileriniz ve bilgeliginiz, emeğiniz için sonsuz teşekkürler.

    Liked by 2 people

  4. Son üç gündür kalbimde bir gıdıklanma gibi bir his yaşadım, kahkahalarla güldüm öyle ki gözümden yaşlar geliyordu. Her şey bana komik gelmeye başladı. Çok komiktim, dışarıdan bakanlar içinde öyle olduğunu farkettim, yerimde dahi duramadım 😁 Aslında ben bir hafta öncesine kadar çok çalışmama rağmen başarı gösteremediğim bir durum yaşadım, çok önemliydi. İlk gün çok buruktum herkeste üstüme titriyordu ben de acaba onlar benim durumuma üzüldüler mi diye düşünüyordum. Sonra hiç kötü hissetmedim “kimbilir neden böyle oldu, neler bekliyor beni” diye düşündüm. O günden bugüne hayattan daha keyif alır bi hale geldim 😂 Fakat bugün üzerimde bir rehavet ve ne yapacağım düşüncesi sinsice beynimde dolanıyor onun verdiği duyguya kendimi kaptırmıyorum farkındalığım çok yüksek ama bugün benim için sanki enerjiler ağır

    Liked by 3 people

  5. Gruplara allerjim vardı,nedenini bilmiyorum ama insanları da çok seviyorum,sanırım ben Dolores Cannon un ikinci dalga dediği gruptayım,ama çok da değiştim:)Burası kendimi ait hissettiğim tek yer oldu ve bunun için şükrediyorum ”İnsanlık için savaşan kutsal savaşcı” muhteşem olur 🌷
    Bir uç da olsa bulup ordan tutmaya niyet ediyorum 😍Bu gri

    Liked by 3 people

  6. Moralev öncelikle yazınızı okudum tşk ederiz…bu ay tutulmasinda kendimiz nasul bir meditasyon yapabiliriz…benim 3n çok istediğim yaşadığımız maddî sıkıntısını ve olumsuzluklarını nasıl bir enerji ile olumlu hale dönüştürebilir ve eşime kendime evimize nasul bir pozitif enerji sağlayabilirim…ay tutulması ile herşeyin yuls3k hayırımıza olmasını dilerim…sevgilerimle

    Liked by 2 people

    1. Degerli Arzum Aytul senin ve ailenin zorluklarının kolaylaşması dileğiyle. Yuvana sahip çıkman ne güzel. Aileler yuvalar hep sevgiyle huzurla dolu olsun

      Liked by 2 people

  7. Tam yol ileri.. 😊👌💜🌹🐞 yelkenler fora.. Teşekkür ederim sevgiyle hepbirlikte 💜

    Liked by 2 people

  8. Dün yıllardır üzerinde çalıştığım bir konuyla yüzleştim Moralev. Beni bayaa zorladı egom ayağa kalktı iyice. Ama ayağa kalkmasa nasıl görüp anlayacağım diye şükrettim tabi. Bütün gün bir yargı bildirmeye çalışıpta içimdeki bişey tarafından engellerenerek dolaştım etrafta.Bana sus dedi sonra anlayacaksın. Dün olanları ancak bugün anlamlandırabiliyorum. Oda bi kısmını. Önümüzdeki günlerde analizim hala devam ediyor olacak gibime geliyor.Çünkü kendimi hiç dışardan görme fırsatım olmamıştı bu konuyla ilgili bugüne dek. Dün çok özel birgündü benim içinde… Sevgiler 💝

    Liked by 2 people

  9. Son dört gündür hayatımda fırtınalar esecek durumlar yaşadım, kalbim sıkışıyor, nerede duracağıma bir türlü karar veremiyorum. Park yeri yüzünden üst komşum ile ciddi bir tartışma yaşadım, sinirlerime hakim olamadım, ufak bir araba kazası geçirdim, sevgidiğim adamın iş kariyeri tepetaklak oldu ve ne olacağı belirsiz.. Bütün bu durumlar karşısında ne yapacağımı kalbimdeki sıkışmayı nasıl giderecegimi bilmiyorum. Yardım istiyorum lütfen..

    Beğen

    1. Sevgili Yeşim, yardım isteğinizin duyulduğundan eminim. Melekleriniz, rehberleriniz, yüksek benliğiniz sizin için çalışıyorlar. Şimdi aradan çekilin. İzin verin, ne gerekiyorsa yapsınlar. Tam teslimiyete geçin. Salıverin, salıverin, salıverin… güvenin. İşte bu kadar. Hepimizin böyle günleri olur ama biliyorsunuz hepsi geçer ve bir şekilde toparlanır. Asla yalnız değilsiniz. Bunu unutmayın. Sevgilerle

      Beğen

Yorumlar kapatıldı.