İlkbahar Ekinoksu 2018

seedling - Aleah MicheleSevgili Dostlar,

Bu sene İlkbahar Ekinoksu 20 Mart, Salı saat 19.15’de gerçekleşiyor. Bu, birlikte kutladığımız altıncı İlkbahar Ekinoksu olacak. Evet, blog geçen gün beşinci yaşına girdi, Mor Alev de bir Mart bebeği. İlkbahar, her zaman yeninin başlangıcı, tohumlar Kış Gündönümünde, bahara hiç benzemeyen günlerde atılmış olsa da… Ekinoks, gündüz ve gecenin bir olmasıyla enerjilerin tam dengeye geldiği bir gündür. Bu dönemde tüm sistemler, tüm akış bizi ve dünyadaki tüm varlıkları dengeler. Gündüz-gece, kadın-erkek, yin-yang… Eğer bu dengelenmeye açıksak pek çok konuda şifalanabilir, pek çok sorun hakkında kendimizi ilhama açabiliriz.

Bu ekinoksun önümüzdeki üç ay içerisinde bizlere nasıl bir enerji getirdiği, mesajının ne olduğu konusunda Sabian sembollerine bakalım:

Ekinoksta güneş her zaman Zodyak’ın ilk derecesindedir. Mesajı kolektif bilinçten doğan fiziksel varlığı anlatır. Yani ana tema bir fikrin beden bulması, yeninin başlaması, yeni olanın doğmasıdır. (Eski yazılardan biliyorsunuz.) Ancak diğer Zodyak varlıkları her yıl farklı konumlardadırlar. Yaşadığımız bu dönemin enerjisini düşündüğümüzde, en güçlü mesajın bilinçaltımız, duygularımız ve dişi yönümüzü temsil eden aydan geldiğine inanıyorum.

Bu ekinoks sırasında ay, Boğa burcunda olacak. Boğa bildiğiniz gibi büyük bir dönüşüme hazırlanıyor, değişim 7-8 sene sürecek. (Uranüs geçişi) Ve şimdi ay, Boğa’dan sesleniyor ve Sabianlar aracılığyla diyor ki;

“Süslenmiş Yılbaşı Ağacı”

starry nightHayatınızda nasıl olaylar gerçekleşiyorsa gerçekleşsin, en derin karanlıktan hemen sonra hayat sadece aydınlanmaya başlar. Size aksi gibi görünse bile iyi haberler gelmek üzere. Ancak, burada yapay neşeye, yapay iyimserliğe karşı da uyarılıyorsunuz çünkü bir şeyleri olduğundan iyi ya da farklı göstermeye çalışmak sadece bir süre göz boyayabilir ve sonra o boyalar dökülür. Gerçek doğal olandadır.

Bu sembol bize hayatta ezeli ve ebedi olarak varolan, tam adlandıramadığımız o sihirli ve iyi şeyi hissetmeye çağırıyor. O şey inatla hayatta kalıyor, devam ediyor ve edecek. Her zaman ama her zaman, karanlığın ortasında hissetseniz bile, dünyada yaşam ve yenilenme var.

Derler ki, yılbaşı ağacına eklenen ışık, bir zamanlar gece dalların arasından bakıldığında görülen ışıldayan yıldızları temsil etmek üzere yerleştirilmişti. Bu sembol cennetlerle, gökyüzüyle olan yeryüzü bağlantımızı da temsil ediyor denebilir. İnsanlığın en çok değer verilen, en temel niteliklerine güvenmeye devam edin. O temel nitelikler, vicdan, sağduyu, sevebilme, fikrini değiştirebilme yeteneği, merak, kâşiflik, faydalı olmayı istemek… Sonsuza dek süren sihirli formülün içinde bunlar var ve şimdi en derin anlamda, en saf haliyle temel taşımız olan bu yüksek halimizi tanımaya, onaylamaya ve yaşamaya çağrılıyoruz.

Chiron Etkisiyle Şifalanmak

Cumartesi günkü yeni ay gerçekten de bir sürü eski yarayı, fiziksel, duygusal veya zihinsel halde öne çıkarıyor. Çok güçlü bir şifa enerjisiyle karşı karşıyayız. İlginçtir ki, şifa karşısında bile önce korkuyor, çekingen davranıyoruz. (İlgili detaylı bilgi burada). Chiron’un ve enerjilerin üzerine düşeni yapması için izin vermeliyiz.  Bu sabah gelen bir mesajda Tosha Silver da benzer şeyler söylüyordu ve kısa, çok yardımcı bir dua önermiş, biraz değiştirerek kendi versiyonumu sizlere de öneririm:

“Sevgili Yaratan, içimdeki İlahi parçam, izin verin, yardım edin ki kendime bu geçiş zamanında kibar, yumuşak ve saygılı davranayım. Ne gitmek istiyorsa, onları serbest bırakayım. Gelmek isteyenlere de neşe-keyif-coşkuyla kapıyı açayım. Eski yaraların şifalanması için hazır ve istekli olayım. Ve öyle de oldu. Âmin.”

Mor Alev Enerjisi?

Gelen enerjilerin kendini göstermesi kadar güzel bir şey olamaz! Sanki onaylanıyoruz, sanki bunca yıldır üzerinde çalıştıklarımız teyit ediliyor. Kısaca dün akşam gördüğüm bir bilimsel haberi paylaşmak istiyorum. Haberin başlığı “Steve: Kuzey Işıklarına Rakip Esrarengiz Mor Aurora” Meraklısı haberi bu bağlantıda okuyabilir.

Özetle açıklarsam, yeni bir Aurora amatör fotoğrafçıların objektifine takılıyor. (Geçen hafta bahsettiğim güneş fırtınalarını hatırlıyor musunuz? Bağlantısı burada) Bu yepyeni mor-eflatun ışıklar geleneksel kuzey ışıklarının çok daha güneyinde görülüyor ve bilim insanlarını bu yepyeni enerji gösterisi oldukça fazla heyecanlandırıyor. Ne olduğunu anlamak için seferber olan astronomlar, bunların Aurora Borealis denilen Kuzey Işıklarından çok farklı bir enerji olduğunu düşünüyorlar. Ve bu ışıklara – Türkçeye çevirebildiğim kadar çeviriyorum –“Termal Emisyon (Işıma) Hız Artışı” diyorlar. Bu da bana “hızlandırılmış zaman çizelgesine geçtiğimiz” konusundaki mesajları hatırlattı. (Bağlantısı burada)

Nasa - Megan HoffmanAyrıca lütfen yandaki fotoğrafa bir bakın, size de bu Mor Alev enerjisinin göze görünmesi gibi gelmiyor mu?

Hiçbir şey tesadüf değil. Hızlanan zaman, hızlanan titreşim, ışımanın artışı… Gözlerimiz daha bir süre her gün farklı şekillerde kamaşabilir. Bu yeni enerji dalgası her yönden ilerlememiz için elinden geleni yapıyor. Daha fazla ışığa, daha yüksek titreşime çok çabuk alışacağımıza inanıyorum.

Ekinoksta Egoyu Dengelemek

Arkadaşlar, bu ekinoks sırasında yeryüzü ile olan bağımızı güçlendirerek fiziksel ve ruhani yaşantımız arasında denge kurmamızın önemli olduğuna inanıyorum. Bir anlamda buna kopuk, yalnız hisseden, sevilmek için elinden geleni yapan egomuzu şifalandırmamız diyebiliriz. Bunun için bundan bir süre önce yayınlamış olduğum “Ruh ve Yeryüzü arasındaki etkileşim” çalışmasını öneriyorum. (Bağlantısı burada) Bu çalışmayı ben inanılmaz etkili buldum ve sıklıkla hem öneriyorum, hem de uyguluyorum.

Bugün, yarın ve önümüzdeki haftalar bu çalışma hepimizi oldukça fazla rahatlatabilir, yumuşakça arındırabilir ve gelişimimize büyük katkıda bulunabilir.

Bugün takvimlerde bahar başlıyor. Unutmayın, “süslenmiş yılbaşı ağacı” bir sürü armağan da getirir. Hepinize şimdiye kadar yaşamış olduğunuzdan çok daha neşe-keyif-coşkuda yepyeni bir ilkbahar diliyorum!

©Mor Alev 2018

Bu dönemde salıverme, arınma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak, ruhunuzun potansiyelini tam anlamıyla hayata geçirmek, Yüksek Benliğinizle daha yakın bir ilişki kurmak ve Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında kanuni işlem yapılır. http://moralev.com

11 comments

  1. Mutlu Yıllar Mor Alev, iyiki doğdun ve bizimlesin,paylaştığın tüm güzellikler için teşekkürler.💫✨🎄

    Liked by 3 people

  2. Kopuk, yalnız hisseden, sevilmek için elinden geleni yapan egomla yüzyüze gelmişken üstüne sevgili Mor Alev’in bu yazısından sonra diyorum ki “Sevgili Yaratan, içimdeki İlahi parçam, izin verin, yardım edin ki kendime bu geçiş zamanında kibar, yumuşak ve saygılı davranayım. Ne gitmek istiyorsa, onları serbest bırakayım. Gelmek isteyenlere de neşe-keyif-coşkuyla kapıyı açayım. Eski yaraların şifalanması için hazır ve istekli olayım. Ve öyle de oldu. Âmin.” Sizinle olan bu eşzamanlılıklar beni inanılmaz mutlu ediyor size de mutluluklar diliyorum ve sizi takip eden tüm güzel insanlara. 21 Mart hepimizin kalbindeki tohumların çicek açtığını gördüğü zamanların başlangıcı olsun. Sevgili Annecimin de doğum günü aynı zamanda. O da iyi ki doğsun 🙂

    Liked by 3 people

  3. Sevgili Mor Alev bu şefkat dolu hepimizin bloğunun doğum gününü en içten dileklerimle, kalpten sevgimle kutlarım, iyi ki varsınız! Bloğun beşinci yaşı hepimize şans getirsin ve dilerim rehberliğinizle Işık dolu harika bir Çağ’a doğru mutluluk ve sevgiyle yol alalım!
    Nümerolojik açıdan 5 ‘in ana teması değişim, dolayısıyla yeni gözlemlenmeye başlayan Mor Aurora ise Mor Alev Enerjisi’nin yeryüzüne inerek artık madde düzleminde de etkisini göstermeye başladığını ve değişimin beş duyu ile algıladığımız düzleme demirlendiğini gösteriyor!
    Size ve bu bloğu okuyan, takip eden tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum katkılarınızdan dolayı, Mor Ekinoks Hepimize Kutlu Olsun!…

    Liked by 1 kişi

  4. Yine son derece olumlu hisler uyandiran, motive edici, umutlandirici bir yazi. Cok tesekkurler Mor Alev… Iyi ki blogunuzu baslatmissiniz, nice senelere, hep birlikte, kopmadan, sevgimizi birlestirip buyuterek… Kendinize iyi bakin. Cinku siz bize cok lazimsiniz, siz bize sifasiniz. Tesekkurler.

    Liked by 1 kişi

  5. Nice mutlu yıllara hep birlikte ✨🎉🎄
    Bu günlerde öyle zorlanıyorum ki sabah mutfakta koştururken ruhsal ve bedensel destek istediğimde bacaklarımın uyuştuğunu hissettim hemen aklıma toprak ana ve yeshua ile ilgili MorAlev yazısı geldi !!Çalışma yapmaya halim kalmıyor ama bugün şimdi bağlantıdaki çalışmayı yapıcam…Mor yeşil….İyi ki doğdun iyi ki varsın…Bizler de iyi ki varız güzel arkadaşlarım💫

    Liked by 1 kişi

    1. Sevgili Che, aradığınız tüm bilgiler ana menüdeki yöntemler bölümünde. Ayrıca arşivde de gezinebilir, ikibine yakın makale, mesaj ve yöntemden faydalanabilirsiniz. Sevgiler

      Beğen

      1. Merhaba uygulayamiyorum.onun icin sizden yardim istiyorum.agir depresiv oldugum icin.sevgiler.

        Beğen

        1. Sevgili Che, ağır depresyon geçiriyorsanız eğer bir psikolog terapistten düzenli terapi almanız çok yardımcı olacaktır. Size şifalar dilerim. Sevgilerimle

          Beğen

  6. Ne ilahi bir zamanlama 💖 Bugün nefes seminerimde bilenler ve takip etmeye hazır olanlar için Mor Alevi ve ardından bugünkü gönderinizdeki “Sevgili Yaratan” cümlesiyle başlayan paragrafı konuklarımla paylaştım.
    Duygulandık ve kalbimizle gülümsedik..
    Kutlu ve mutlu olsun sevgimdesiniz 💖

    Liked by 1 kişi

Yorumlar kapatıldı.