Yeni Ay Oğlak’ta: Adım Adım Adım… – Mor Alev Gökyüzü ile Yükseliş Raporu

footprintsSevgili Dostlar,

Pazartesi günü bu haftanın enerjisini konuştuk. Nasıl yoğun bir Oğlak sezonu yaşadığımızı da biliyoruz, rekor düzeyde Oğlak hem de! (İlgili yazı burada)

Geçen yazımda planlar, projeler, adanmışlık, kararlılık ve hedeflere doğru çalışmaktan bahsetmiştik. Evet, bunların hepsi aslında çok Oğlaksı bir tavır olan SORUMLULUK ALMAKTAN bahsediyordu. Oğlak budur. Sorumluluk almak. Bundan on beş gün önce verilmiş olan Konsey’in yılbaşı mesajını düne kadar bekletmiş olmam bir tesadüf değil. Tam da bu günlerin Oğlak enerjisini anlatıyor. Konsey’in dediği gibi, “Yeni yılınızda ne deneyimlemeyi seçiyorsunuz?” Konsey, yeni yılımızın sorumluluğunu bize veriyor.

Sorumluluk almak genelde zor geliyor. Hep bir şeyleri suçlamak çok daha kolay. Annemden değersizliği, dedemden yokluk bilincini, babamdan öfkeyi, ilkokul öğretmenimden susmayı, toplumdan çaresizliği öğrendim demek kolay. Hepimiz psiko-sohbet yapabiliriz. Ama hayat bizim. Mazeretlere baktık. Gölgeleri gördük. Şimdi bütün bunları bildiğimize göre ne yapacağız?

Oğlak’ın harika bir topraklama etkisi var. Bizi fanteziler, bir kurtarıcı beklemeler ve boş sohbetlerden alıp bazen yumuşakça, ama genelde sert bir şekilde yeryüzüne indiriyor. İşte buradayız, dünyada. Hayat, günlük meşgalelerimiz, yuvamız, işimiz, alışkanlıklarımız, bir yabancıya bakışımız, yediğimiz, içtiğimiz, seyrettiğimiz şeyler, yorumlarımız, kalbimiz ve ruhumuzdan, hayallerimiz ve ruhani düşüncelerimizden ayrı değil. Hepsi bir paket. İçimizi dışımıza yansıtmaktan çekindiğimizde hoşnutsuzluklar başlıyor.

Peki, yine soruyorum, ne yapacağız? Çünkü bu enerji ve bu yeni ay “yapmakla” alakalı. Dünyevi. Fiziksel. Yaratım sürecinin nihai hedefi!

Kendi hayatının, kendi mutluluğunun tam sorumluluğunu almak, mazeretlerin geçersizliğini idrak etmek önce üzerimize büyük bir yük binmiş gibi hissettiriyor. O yüzden Oğlak ve Satürn’den korkuluyor. Hâlbuki bu anlayış aynı zamanda bizi sıfır noktasına getiriyor.

SIFIR. Yepyeni bir başlangıç. Geçmişte ne olmuş olursa olsun soluklaşıp kayboluyor. Yeni bakış açınız ve yeni sorumluluğunuzla nereye gitmek isterseniz oraya yönelebilirsiniz. Hayatınız sizin. Hep öyleydi. Ve şimdi göz bağını çıkarıp attınız. Adına kader dediğiniz şeyi de kendinizin kurguladığınızı artık biliyorsunuz. Ve bilmek güçtür!

Bu yeni ay etkisiyle muazzam gücünüzün farkına varmanız büyük bir olasılık. Ama sadece düşüncelerle oynamayı bırakıp onları hareket ve davranışlarınızla yaratım sürecine soktuğunuzda. Adım adım, arada hiçbir basamağı atlamadan, acele etmeden ve sebatla… Her şeyi ama her şeyi yaratabilirsiniz.

Yani bu yeni ay aynı zamanda kişisel gücünüz ve kendinize olan inancınızla alakalı. Siz güçlüsünüz! Şu yaratmış olduklarınıza bir bakın; Eviniz, aileniz, dostlarınız, iyi kötü maceralarınız ve anılarınız… Hepsini siz yarattınız. Ve şimdi Oğlak’taki kümelenme, Akrep’teki Mars ve Jüpiter, Koç’taki Uranüs, ustalığın, yaratımın, sezgilerin enerjisini taşıyan 11 senesi 2018’le birlikte size yardımcı oluyor. Yardımcı olduğu konu arzuladığınız şeyin birden bire tepenize düşmesini sağlamak değil. Tüm bu enerjiler bizi ezelden beri bizim olan ve asla yok olmayacak gücümüze uyandırıyor!

“Ben yapabilirim. Ben yaratabilirim. Ben yaratıcıyım. Ben arzularımı, hayallerimi gerçekleştirebilirim. Ben içimdeki gücü tanıyorum. Onunla çalışıyorum. BEN GÜCÜMLE DOSTUM!”

İşte böylece o korkulan baskılı Oğlak ve Akrep enerjisi bir turbo motor gibi hayatlarımızı ve hayallerimizi ateşliyor. Mazeretler bir bir yok oluyor. Hayatlarımız (küçük harf) tanrıların elinde değil. Bir şimşekle yıkılıp, bir sihirli değnekle yapılmayacak. Biz ne seçiyorsak, o olacağız.

Şimdi derin bir nefes alalım… Güzel.

Bu yeni aya, yeni yılın gerçek enerjik başlangıcı olarak bakabiliriz. Ve şimdi bu enerji etkisindeyken yeni yıl niyetlerinizi bir daha ortaya çıkarın. Kırılmış olan umutları, yapamam dediğiniz şeyleri de ortaya çıkarın ve hepsini yeniden düzenleyin.

feetÇok fazla hedef varsa öncelik sıralaması yapın ve alt sıradakileri şimdilik beklemeye alın. Odaklanacağız. Çok hedef odaklanmayı bozar. Hedefleri iş, ev, sağlık, aile, ruh olarak da kategorize edebilirsiniz. Kendinizi kısıtlamayın. Kendinizi sansürlemeyin. Kalbinizi sevindirecek, size neşe-keyif-coşku hissettirecek hedefler seçin.

Diyelim ki üç hedefiniz var. Bunlar için ne yapabilirsiniz? Sadece beyin fırtınası yapın. Bazı hareket maddeleri sonra elenebilir ya da değiştirilebilir.

Şimdi önemli noktaya geliyoruz…

2018 boyunca her gün bu hedeflere ulaşmak için tek bir şey yapmaya söz verin. Sadece bir şey. Büyüklüğü önemli değil. Pazar da olsa, bayram da olsa tek bir şey. Ve o şey günün ilk saatlerinde yapılmalı. Sonradan ertelenmesin diye… Evet, kendimize iyi gelecek şeyler konusunda genelde bir erteleme alışkanlığımız bulunuyor ama artık bunu da tarihe gömeceğiz! Yeni bir alışkanlık yaratıyoruz: Aldığımız kararları sebatla uygulamak ve o anda istesek de istemesek de hedefi göz önünde tutarak her gün bir bebek adımı ya da dev bir sıçrama yaşamaya kendimizi açık tutmak.

Bir süre sonra hedefe giden yolda bir sürü kanıt görmeye başlayacaksınız, ilk filizlenmeler, ilk meyveler… Bir keçi gibi inatçı olun. Vazgeçmeyin. Devam edin. 2019’da sonuçları birbirimize anlatırız Bilge Baykuşlar. Harika olacağından eminim.

İşte böylece bu yeni ayın hikâyesini birlikte yazıyoruz:

“Uzun soluklu ve kalıcı değişimler için kendi hayatının sorumluluğunu üzerine alarak odaklanmış harekete geçmek ve kendini bu yola adarken her geçen gün kendi gücünü daha da yakından tanıyıp kabul etmek.”

stepBu yeni ayın Sabian sembolü, “Sarp dağ yamacındaki dik merdivenden çıkarak zirvedeki tapınağa doğru giden hacılar” enerjinin bir başka yönünü anlatıyor. Hepimiz kendi dağımızda, kendi tapınağımıza (öz benliğimize) doğru yol alıyoruz. Her adımda yükselirken, manzaramız değişiyor. Bir beklentimiz var. Aydınlanmak istiyoruz. Yukarıya çıkarken bize ağırlık yapan yükleri tek tek bırakmak isteyebiliriz. Zaman zaman yorulup dinlenebiliriz. Tırmanışımızda pek çok yol arkadaşı edinebilir, birbirimize yardımcı olabiliriz. Ama bu basamakların hiç birini atlamayacağımızı biliyoruz. Sebatla tırmanacağız. En sonunda tepeden doğru büyük resmi gördüğümüzde anlayacağız ki, tırmanışmış önemli olan. Şimdi kendimiziz. Şimdi gücümüzüz. Mutluluk da, sorumluluk da bize ait. ÖZGÜRÜZ! BAŞARDIK!

Yeni ay 17 Ocak sabahı 05.17’de gerçekleşti (İst.). Önümüzdeki dört hafta boyunca bu enerjiler geçerli olacak.

Hepinize adım adım ilerlediğiniz bir ay ve bir yıl diliyorum!

©Mor Alev 2018

Bu dönemde salıverme, arınma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak, ruhunuzun potansiyelini tam anlamıyla hayata geçirmek, Yüksek Benliğinizle daha yakın bir ilişki kurmak ve Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında kanuni işlem yapılır. http://moralev.com

7 comments

  1. Merhabalar Mor Alev; müthiş bilgilendirici, aydınlatıcı yazılarını her gün sabırsızlıkla bekliyorum. 2018 boyunca her gün sabah saatlerinde yapacağımız harekete bir açıklayıcı örnek verebilirsen daha anlaşılır olacak. Varlığımıza şükür…

    Liked by 1 kişi

    1. Sevgili Sihirlisaksılar, bu tamamen size ve hedefinize, hedefinize giden yola bağlı. Diyelim ki kendi işinizi kurmak istiyorsunuz. Her gün onunla ilgili bir adım atmalısınız. Bir gün ya da daha fazla araştırma, daha sonra on-line varlığınızı geliştirme, potansiyel müşterilere email gönderme, sorulara cevap verme, vs vs… Ya da hedefiniz sağlığınızla ilgili, her gün bu konuda olumlu bir atmak çok önemli. Belki güne sporla başlayacaksınız veya sağlıklı bir sebze suyu ile. Bütün bunlar size kalmış. Günler geçtikçe günlük adımlar da değişecektir. Sevgilerimle

      Liked by 2 people

      1. Mesela ben kitabımı bitirmek istiyorum. Her gün ya birkaç cümle yazarak, ya da okuyarak, ya da araştırma yaparak, googlelayarak, kopmamak, odaktan ayrılmamak, hedef şaşırtmamak adına her sabah kahvaltıdan sonra ona hizmet ediyorum. Bitmek üzere… Burada okuyunca bu davranışıma mühür vurdum. çok sağlamlaştı.

        Ameliyat sonrası spor yapmalıyım. Her fırsatta klübe uğruyorum. 20 dakika yüzebilirsem ne ala. Olmadı, sauna, o da olamıyorsa çay içip eve dönüş. yeter ki ayağım alışsın, hedeften uzaklaşmayayım. Kopmayayım bu havadan.

        EN ÖNEMLİSİ KENDİME DAHA ÇOK ZAMAN AYIRMAYI ÖĞRENİYORUM, KENDİMİ SEVMEYİ, MUTLU ETMEYİ. SU İÇMEYİ, TUVALETE GİRMEYİ ERTELEMİYORUM. VİTAMİN VE İLAÇLARIMI ALIYORUM. BEN KENDİMİ SEVERSEM, DAHA ÇOK SEVİLİRİM. SEVGİ SEVGİYİ ÇEKER DİYE…

        DAHA DA ÖNEMLİSİ: KENDİ HAYRIMA HAYIR DEMEYİ DENEYİMLİYORUM.

        Sevgiler size, hepinize. İyi ki vardınız, varsınız…

        Liked by 2 people

  2. En sonunda tepeden doğru büyük resmi gördüğümüzde anlayacağız ki, tırmanışmış önemli olan.🌱 işte hep unuttuğumuz şey bu , yazınızda hatırlamak çok iyi geldi . Kendime söz verdim, günlük iş listeme başlarken hep bu cümleyi hatırlayacağım😊❤️😊sevgiler, tesekkürler

    Liked by 2 people

  3. HARİKA BİR EŞ ZAMANLILIK OLDU.. RUHUMUN GÜCÜNÜ SINAMAYI SEÇMİYORUM. RUHUMUN GÜCÜNE GÜVENİYORUM. ÖZGÜRCE YARATIMDAYIM.. TEŞEKKÜR EDERİM. HER DAİM AŞK’LA..

    Liked by 1 kişi

Yorumlar kapatıldı.