Haftanın Enerjisi: Deniz Keçisiyle Zirveye!

cap stellium (3)Sevgili Bilge Baykuşlar,

Yandaki resim gökyüzünün bu sabah saat 07.00’deki halidir. Oğlak’taki kümelenmenin çarpıcılığına dikkatinizi çekerim: Ay, Güneş, Satürn, Merkür, Lilith, Plüton, Venüs, Merkür ve Chariklo hep beraber Oğlak’talar. Bu kümelenme, planlarınıza, inançlarınıza ve adanmışlığınıza muazzam bir güç katıyor.

Hallow Capricorn sideart by GlassWalkerOğlak… Zodyak’taki en garip yaratık. Yarısı keçi, yarısı balık ya da yılan. Elbette Oğlak liderliğin, kararlılığın ve katılığın burcu, o liderler kim ve ne olursa olsunlar işleyen sistemlerin ve süreçlerin burcu. Ama aynı zamanda, sihirli dönüşümün ve şamanik bağlantının da burcu. En derinden en yükseğe çıkan bir varlık. İşte bu burç sayesinde kararlılıkla sert kış günlerinde hayatta kalıyoruz, sadece hayatta kalmakla kalmıyoruz, çok şey de başarıyoruz.

Tek bir burçta böyle büyük bir birikim olmayalı yıllar oldu. Üstüne üstlük, bu gruba bu hafta Mars, Jüpiter, Neptün, Chiron ve Uranüs de açı yapıyor. Ay, Oğlak’taki her bir varlığı ziyaret ederek açıları tetikliyor. Sanki dev bir çorba içindeki bütün malzemeler bir araya gelsin diye karıştırılıyor, böylece diptekiler tencereye yapışmayacak, kıvam tam olacak (bu benzetme bana ait değil ama çok beğendiğim için bir dostumdan alıntı yapıyorum).

Satürn bu grubun alfası ve önce ay ona uğruyor sonra da her bir gezegene dokunarak Satürn’ün mesajını taşıyor. “Gerçeğe uyan. İşe başla. Yetişkin ol.” İşte böylece işin içine kararlılık giriyor. Fikirlerle şımarıkça oynamak ya da kendimizi oyalamak yerine işe koyuluyoruz. Hepimiz zaten bir şekilde kendi dağımızın sarp yamaçlarında bir noktadayız. Bir şekilde şu anda gitmekte olduğunuz hedefe yatırım yaptınız. Büyük ihtimalle bir planınız da var, bazılarınızın oldukça belirli, bazılarınızın pek de değil. Plana bağlı mısınız? Kendinizi hedefe adamış hissediyor musunuz? Önerim planınız neyse ona içten bağlılığınızı kontrol etmenizdir. Çünkü eğer içinizdeki bütün hisler planınızla ilgili olumlu sinyaller veriyorsa, gerçekten ve derinden bunun sizin için doğru şey olduğunu hissediyorsanız bu müthiş güçle onu başarıya götüreceksiniz! Zirveye!

Ama ne istediğinize dikkat edin. Eğer bu plan, bu arzu çekirdeğinizden gelmiyorsa, organik değilse, egonun kurguladığı bir hedefse, tepeye çıkan yolunuz oldukça çetin olacaktır ve size Oğlak kararlılığı, dengesi ve inatçılığı bile yardımcı olamayabilir. Ya da yarattığınız şeyden pek memnun kalmayabilirsiniz.

Sheer Drop, 1980 Robert BatemanBu hafta ve bu sene dağımızdayız ve onu fethedeceğiz. Çarşamba sabahı oluşacak yeni ayda bu konuya tekrar eğileceğiz. Ama şimdilik bilin ki yol zorlu da görünse arkamızda muazzam bir güç var.

Kendime baktığımda, Satürn’ün Oğlak burcuna giriş hazırlığı yaptığı son günlerden itibaren (Kasım sonu) 4 proje başlatmışım, birbiriyle ilgili ama bağımsız projeler. Oldukça fazla öğrenme, deneme, çalışma içeren bu projelere ek, kişisel olarak da iki ayrı hedef ve plan belirlemişim. Bütün bunlara girerken genişliklerini de pek göz önüne almamıştım ve şimdi bu dönemde büyük plan ortaya çıktıkça bütün bir seneyi hatta belki önümüzdeki seneyi de bu projelerle geçireceğimi anlıyorum. Bir keçi gibi ben de dağa tırmanıyor olacağım. Bu yıl oldukça meşgul geçecek. Bu hedef ve projeleri “hmmm, 2018 de neler yapmalı?” diye düşünerek icat etmedim. Yapay değiller. Kendiliğinden geldiler ve kalbime seslendiler. O yüzden doğru olduklarını biliyorum. İlginç olanı da size söyleyeyim, bazıları bu seneye kadar düşündüğüm ama bir şekilde öncelikler listesine giremeyen ya da netleşemeyen düşüncelerdi. Bu yıl içimde büyük bir motivasyon ve harekete geçme arzusu var. Bunu bana Oğlak’taki Satürn’ün verdiğine neredeyse eminim.

Sizin hedefleriniz neler? Sizin planlarınızda neler var? Çünkü dostlar, neye el atıyorsak, başarılı olacağız. Dolayısıyla, bu haftayı ve bu yeni ayı niyetlerinizi gözden geçirerek kullanın. Planlarınızı elle tutulur, harekete geçilir hale getirin. Oğlak, bu dünyada fiziksel olarak bir şeyler yapma burcudur. Konuştuğunuzu, düşündüğünüzü uygulayın.

goat on a ladderSizlerle paylaşmak için oğlak resimleri ararken, akla hayale gelmeyen yerlere çıkmış onlarca keçi ve oğlak fotoğrafı gördüm. Komik keçi fotoğrafları da çok var. Yandaki merdivene tırmanmış keçinin pek bir şey yarattığını sanmıyorum – bizleri gülümsetmekten başka. Oysa diğerleri inanılmaz yüksekliklerde inanılmaz şekillerde sadece hayatta kalmıyor, gelişiyor, serpiliyor ve zirvelerde bağımsız bir şekilde büyük resmi de görebiliyor. İşte o yüzden hiçbir hedef ulaşılamaz değil, hiçbir hayal gerçekleştirilemez değil. Hayallerinizi sulandırıp küçültmeyin, rendeleyip egonun sürekli olarak hatırlattığı şartlara uydurmayın. Razı olmayın! Cesur düşünün!

Hepinize zirveye giden yolda harika bir hafta diliyorum.

©Mor Alev 2018

Bu dönemde salıverme, arınma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak, ruhunuzun potansiyelini tam anlamıyla hayata geçirmek, Yüksek Benliğinizle daha yakın bir ilişki kurmak ve Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında kanuni işlem yapılır. http://moralev.com

10 comments

  1. gülümsetmek de önemli Sevgili Mor Alev,, o merdiven tepesindeki keçiye gülümsemek bile günümüzü aydınlatır:) Buyuk resim güzeldir ama bazen merdiven tepesinden de sadece bulunduğun alanın tepesini görürürsün:) Bir oğlak olarak çok sevdim yazını.. Merdivendeki oğlağı ayrıca sevdim…Sevgiler…

    Liked by 2 people

    1. Elbette. Fakat bu enerji gelecek için büyük potansiyel taşıyor ve bizleri uzun dönemli hedeflere taşıyor. Büyük düşünelim. Merdivene nasılsa çıkarız ve tabii ki yolda komiklikler yaparız ve yaşarız. Sevgilerimle

      Liked by 2 people

  2. Merhaba, bütün yazılarınızı, defalarca okuyarak kendi gelişimimi takip ediyorum. Tümü için çok teşekkür ederim. Planlar yapmış olduğunuzu yazmışsınız ya, ben kendime dönüp baktım… Ne hayalim,ne hayalimi ortaya çıkaracak hedefim, ne de yol haritam yani planım yok… Sanki ara sıra dalgalanan durgun suyun dibinde oturmuş, kafamı yukarıya kaldırmış, suyun üzerinde uçuşan, yüzen hayallerimi (ne olduklarını bilmeden) sadece seyrediyorum… Sevgiyle kalın.

    Liked by 2 people

    1. Sevgili Yeşim, Ben teşekkür ederim. Berraklığa ihtiyacınız var gibi görünüyor. Ana Menüdeki Yöntemler bölümünde bu konuda faydalanabileceğiniz birkaç yöntem var. Örnekler şöyle:
      https://moralev.wordpress.com/2013/04/02/archangel-uriel-ve-gumus-alev/
      https://moralev.wordpress.com/2013/10/08/aciklik-ve-netlik-geliyor-kutsal-anne-ve-onun-seffaf-mavi-enerjisi/
      https://moralev.com/2014/06/07/kalbiniz-cok-bilge-kalp-meditasyonuna-giris-1-mor-alev-seans-notlari/
      Cesaret ve umut da önemlidir. Bunlar için de pek çok öneriyi blogda bulabilirsiniz. Sevgilerimle

      Liked by 2 people

  3. Sevgili Mor Alev,

    Sıkça hatırlattığınız gibi hedefimin gerçek mi yoksa egomun yarattığı bir halüsinasyon mu olduğunu anlamak için türlü yollar deniyorum. Buna meditasyonlar veya kendi metodlarım da dahil. Örneğin bazı denemeler yapıyorum; hedefimin doğru olmadığını düşünmeye çalışıp onu aklımdan çıkardığımda hayat bana çok tatsız görünüyor.
    Bu blog adeta deniz derya, bir öneriniz olabilir mi?
    Teşekkür ederim..

    Liked by 1 kişi

    1. Sevgili Higgsbozonu, Önerilerim biraz önce Yeşim’e yazdıklarımla aynı. Bir de şunu merak ettim: Yaptığınız denemelerde o hedef olmadığında hayat çok tatsız görünüyorsa neden hala daha teyit istiyorsunuz? Buna hiç gerek yok fikrimce. Siz zaten karar vermişsiniz. Sevgilerimle

      Liked by 1 kişi

      1. Merhaba Mor Alev, geç bir yanıt olacak ama yazmak istedim. Çünkü uzun zamandır gerçekleşmesini beklediğim ve tüm yolları denediğim bir hayal bu. Gerçekleşmediği için de ‘Acaba yeterince istemiyor muyum? Hayırlı bir şey değil mi? Eğer öyleyse hayırlı olan neden karşıma çıkmıyor veya kalbime fısıldanmıyor?’ gibi sorularla boğuştuğum için teyit arıyorum.

        Bir yorumda verdiğiniz linkleri tekrar okuyup, kalp meditasyonu yapacağım.
        Tekrar teşekkür ederim.

        Liked by 1 kişi

  4. Siz benim içimdeki sesle hep aynı şeyi söylüyorsunuz. Son günlerde sürekli napıyorum ben böyle Allah Allah demeye başladım. İçim başka dışım başka… Oyalanıyorum sanki eğleniyorum muziplik yapıyorum… Sonra bir an duruyorum uzaklara dalıyo gözlerim… Hadi diyorum artık kendime… İçin dışın bir olsun artık… Niyet et ve harekete geç… İçimde bir korkak panik içinde… Ahh canım küçük benliğim sende haklısın hiç gitmediğin yerlere gitmek tehlikeli geliyor. Kendime hiç olmadığım kadar anlayış gösteriyorum şimdi. Herkes gibi benimde şefkate ihtiyacım var bu yolda biliyorum… Kendime anlayış gösterebilirsem başkalarına da gösterebilirim onu da biliyorum, bu yumuşak enerji yaratır daha çok sevgi… Namaste 🙏❤

    Liked by 2 people

  5. Iyi ki varsin mor alev, seni seviyorum, 2017 nin son gunlerinde hayatimda cok istedigim ama olacagina ihtimal vermedigim bir degisiklik oldu ve bunda senin ve blogun payi cok buyuk. Ama daha yeni basliyorum ne olacagini bilmiyorum ama bunun bir baslangic oldugunu biliyorum. Yeni ben in ve yeni hayatimin baslangici, sana ve sayende ulastigim tum bilgilere tesekkur ederim.

    Liked by 2 people

Yorumlar kapatıldı.