Yaşadığımız Dönem Üzerine Düşünceler (Eylül 2017/2) – Denge İhtiyacı

Sevgili Bilge Baykuşlar,

Sanki son günlerde biraz sendelemeye başladık gibi, sanki ayağımızın altından toprak biraz kayıyormuş gibi…Ne dersiniz? Yeryüzü de kendi dengesini tekrar kurmaya çalışıyor. Aşırı sıcaklar ve aşırı yağmurlar, fırtınalar ve sarsıntılar hep bu dengelenme ve arınma ihtiyacının bir parçası.

Son büyük dengelenmemizin üzerinden 6 ay geçti. Mart ayındaki İlkbahar Ekinoksu içimizdeki Kutsal Erkek ve Kutsal Kadın (eril-dişil) enerjileri dengelemişti. Önümüzdeki hafta yeniden aynı konuda fakat daha ileri düzeyde bir dengelenme yaşayacağız. Bu konuda yazılar da yayınlayacağım.

Ancak benim kişisel hissim, özellikle yaşamış olduğumuz uzun Aslan sezonu ve güneş tutulması sayesinde içimizdeki Kutsal Erkek enerjinin başarıyla yükselmiş olduğudur. İç gücümüzü her alanda hissediyoruz ve birer aslan kral gibi kükremeye de hazırız. Önümüzdeki hafta yaşayacağımız dişi Başak yeni ayla sahneyi erkeğe bırakmış olan dişi enerji hızla ve kuvvetle geri gelecek. Bu iki enerji bir diğeri olmadan yaratıma giremez. Bedenlerimiz ve bilincimiz, ruhumuz ve kalbimizde bu iki enerji dengede olduğunda yaşam çok kolaydır. Rahat ve akışta olmak çabasızca gelir.

Delicesine hızlı geçen son aylardaki aktivasyonlar, arınmalar, yeni enerjiler ve yeni fikirler ve durup dinmeyen değişimden sonra durup yeniden köklerimize bağlanma ihtiyacını hissediyorsanız, bu ekinoks öncesinde kendimizi dört elementle hizalamamızın çok faydalı olacağına inanıyorum.

Bu hafta sonu, eğer mümkünse doğaya çıkın. Şükranlarınızı sunun ve onun size olan sevgisini kabul edin. Eğer çıkamıyorsanız, her zaman söylediğim gibi, balkonunuzdaki bir saksı çiçek ya da elektrik tellerine konan kuşlara odaklanmak bile yardımcıdır, sizi o doğal hisse taşırlar.

Bundan iki yıl önce yine bir sonbahar ekinoksunda yayınlamış olduğum dört element çalışmasını tekrar önermeye yönlendiriliyorum. Bu hafta sonu bu çalışmaya biraz vakit ayırırsanız, haftaya çok rahat başlamanız mümkündür. Hatta Blog Hamileri dünden beri bunda ısrar ediyorlar! 😊  (Yeni ay 20 Eylül Çarşamba sabahı, Sonbahar Ekinoksu ise 22 Eylül Cuma gecesi gerçekleşecek)

Gaia’nın 4 Elementiyle Denge

Bu çalışmadan önce doğal döngüleri ve 4 elementi biraz daha anlamak yardımcı olabilir. Doğanın döngüleri bize her zaman tekrar eden bir yolculuğu gösterir. Doğum, gelişme, ölüm ve yeniden doğuş tabiatın ve hayatlarımızın bir parçasıdır. Kuzey yarıkürede sonbahar ekinoksu hasat zamanıdır. Yani gelişimimizin meyvelerini topladığımız bir dönemdir. Geçen ekinoks nelere niyet ettiniz? Niyetleriniz için ne gibi somut adımlar attınız? Nasıl çalışmalar yaptınız? Bunu düşünürseniz, bu emeklerinizin karşılığını almaya başladığınızı görebilirsiniz.

Ekinokslarda gündüz/ gece, aydınlık/karanlık eşitlenir ve mükemmel dengede dururlar. Bu zamanda doğal gelişimize katkıda bulunan elementlere ve bu elementleriyle bize ev sahipliği yapan gezegenimize ve onun ruhu Gaia’ya saygı ve teşekkürlerimizi iletmek ve içimizdeki elementleri aktive etmeyi öneriyorum. Gaia ve elementleriyle olan bütünlüğümüzü hatırlamanın son dönemde kefeleri sürekli sallanan fiziksel, duygusal, zihinsel terazilerimize özlenen dengeyi getireceğine inanıyorum. Dört elementi anahtar kelimelerle şöyle listeleyebiliriz:

  • Hava (Slyph) – Zihinsel, düşünceler, nefes, boşluk, oksijen, akım, bulutlar, rüzgâr
  • Su (Undine) – Duygusal, hisler, her türlü sıvı, kan, denizler, akarsular, göller, yağmur, akış
  • Ateş (Salamander) – Hareket, aksiyon, güneş ışığı, ısı, kimyasal tepkime, fotosentez, elektrik, ışık
  • Toprak (Gnome) – Fiziksel, tezahür etmek, bolluk, bereket, kemiklerimiz, mineraller, kristaller, dağlar, ovalar, vadiler

Bu dört element olmadan fiziksel yaşamımız mümkün olamaz. Her element ayrıca kendi ruhunu taşır, yani diğer bir deyişle elemental dediğimiz varlıklarla bir bütündür. Elementaller her an, her saniye bizler için çalışırlar. Onlar fiziksel yaşamımızla ilgili her yerde ve tabii ki insan bedenlerimizde de bulunmaktalar. Bu çalışmada her elemente/elementale odaklanacağız ve bedenimizin içinde ve dışında bulunan elementalleri uyumlayacağız. Bu uyumlamayla büyük bir rahatlık, denge ve şifa hissedeceksiniz. Bu çalışma aynı zamanda bedenimizdeki elementalleri yeni enerjilerle aktive edecek.

  1. Öncelikle Michael’ı (Baş Melek Mikail) çağırarak korunma kalkanınızı çekin.
  2. Bedeninizi rahatlatın. Bunu yapmak için nefesinizi yavaşlatın ve her nefeste kalbinize “seni seviyorum” deyin. Bu enerji kalbinizi rahatlamaya ve daha yavaş bir ritimle kan pompalamaya davet edecektir, yani tansiyonunuz dengelenecek ve stres akıp gidecek. “Seni seviyorum” lara devam edin. Bütün kaslarınızın yukarıdan aşağıya bu kelimelerle yumuşadığını hissedin.
  3. Yaratan’ın kalbinden gelen bembeyaz bir ışıkla yukarıdan aşağıya bedeninizin ve bütün bir enerji alanınızın yıkandığını, temizlendiğini ve arındığını gözünüzde canlandırın. Bu ışık, şu anda almakta olduğumuz kozmik sevgi akımı, Kutsal Anne’nin sevgi seli, Yeni Enerji Spektrumu… Işığın gücünü iyice hissettiğinizde yüksek benliğinizle bağlantıya geçmeyi isteyin. Kendinizin en yüksek enerjili haliyle uyumlandığınızı ve yüksek benliğinizle bir bütün haline geldiğinizi görün.
  4. Şimdi elementlere dönüyoruz. İlk olarak nefesinizi hissedin ve hava elementine bağlanın. İçinizdeki hava elementallerini çağırın, Bedeninizdeki havayı ve küçük boşlukları arındırmalarını isteyin. O boşluklar “boş” gelebilir ama olasılıklarla dolular. Hava elementiniz temizlendikçe zihninizin de berraklaştığını hissedin. Nefesinizin taşıdığı bilgi paketlerini şükranla kabul edin. Düşüncelerinize dikkat edin. En net, en temiz halleriyle kolektif bilince katkıda bulunmalarını niyet edin. Hava elementallerine teşekkür edin ve büyük resmi görün. Mavi gökyüzünü, fırtınalı bir günün bulutları nasıl bir araya getirdiğini, ortamı temizlediğini, dağ havasını, deniz havasını hissedin. Şimdi Hava elementallerine size ve gezegenimize olan tüm hizmetlerinden dolayı teşekkür edin.
  5. Su elementiyle ve duygularınızla bağlantıya geçin. Kalbinizden damarlara akan kanı hissedin, yumuşak, dengeli ve yaşam dolu akışı… Tertemiz, önü açık ve dengeli bir akışın bedeninizde her an her hücreye ulaşarak size nasıl can verdiğini görün. Su elementinin nasıl diğer elementler arasında bilgi akışına yardımcı olduğunu hissedin.   Su elementi, bize akışta kalmayı gösterir. Bedeninizdeki su elementallerinden size bunu öğretmelerini isteyin. Gözünüzün önüne gel-gitleriyle okyanuslar, masmavi denizler, lacivert okyanuslar ve her zaman denizine ulaşan akarsular, çağlayanlar gelsin. Su elementinden size ve duygularınıza besleyip bakmasını, yıkamasını, şifalandırmasını rica edin, sonra da aynı şeyi kolektif duygularımız için rica edin ve tüm dünyamızda yaşamı bu kadar canlı kılan su elementine/elementallerine teşekkür edin.
  6. Ateş elementiyle bağlantıya geçin. Ateş elementi kişisel gücünüzle yakından ilgilidir. Solar pleksus çakrada iç ateşinizi bulun. Bütün hücrelerinizde çakan enerjiyi, kıvılcımı hissedin. Güneşin getirdiği yaşam enerjisini düşünün. Ateş dönüştürür ve yeni başlangıçlar getirir. Yaşam enerjisinin bütün bedeninizden geçtiğini hissedin. Isıyla birlikte canlandığınızı, ışık varlıkları haline geldiğinizi görün. İç gücünüzü aktive etmek ve bütünün hayrına kullanmak için, iç elektrik düzeninizi dengelemek ve güncellemek için de ateş elementallerinden yardım isteyebilirsiniz. Nerede ateşiniz fazla ve kontrolsüz yanıyorsa, nerede ateşiniz kısılmış ve sönmek üzereyse, ateş elementalleri size yardımcı olacaktır. İç-görüşünüzü bedeninizden dünyamıza genişletin. Güneş ışığını hissedin, ışığa dönen yaprakları, çiçekleri görün, yanan kamp ateşinin aydınlattığı geceyi, ateş sayesinde ısındığımızı hissedin. Işığın bütün dünyayı aydınlattığını görün.  Ateş elementi ve elementallerine teşekkür edin.
  7. Toprak elementi ve fiziksel bedeninizle bağlantıya geçin. Toprak elementi ve elementalleri bedeninizin yapılanması ve yeniden yapılanması üzerine çalışırlar. Bedeninizi tarayın, ağrı ya da rahatsızlık hissettiğiniz bölgelerde toprak elementallerinden yardım isteyin. Kendinizin ve bütünün en yüksek hayrına olacak şekilde sağlığınızı desteklemelerini, mutlu bir yuvada ve bereket içinde yaşamanıza yardımcı olmalarını rica edin. Toprak elementiyle birlikte çalışıp önce kendi bedeninizde ve sonra da gezegende daha tutarlı ve sağlam bir yaşam yaratmayı niyet edin. Toprağın verdiği güvenlik hissini düşünün, verimli topraklardan fışkıran filizleri, ağaçlarla kaplı yüksek dağları ve hasat zamanı vadilerin yeşil, sarı, portakal, kırmızı ve kahverengi renklerini gözlerinizde canlandırın. Toprak elementi ve elementallerine teşekkür edin.

Şimdi dört elementle uyumlandınız ve içinizde bu enerjileri aktive ettiniz. Hepsinin birlikte uyumla çalışmaya sizden başlayarak tüm gezegeni dengelediğini görün. Gaia’nın sevgisini ve verimliliğini hissedin. Bilincinizi dünyanın ve evrenin güzel ritmine yöneltin. Evrensel enerjileri hissedin. Dünya, güneş ve ayın mükemmel dansını görün. Bugün denge günü. Bugün gündüz ve gecenin, kadın ve erkeğin, mevsimlerin eşit şekilde buluştuğu gün. Yaşamımızdaki bütün varlıklara ve enerjilere teşekkür ederek çalışmanızı bitirin. Şu anda yüksek benliğinizle, yaşam amacınızla, gücünüzle, duygularınız, düşünceleriniz ve kalbinizle dengede ve merkezdesiniz.

Hepinize harika bir hafta sonu diliyorum.

©Mor Alev 2017

Bu dönemde salıverme, arınma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak, ruhunuzun potansiyelini tam anlamıyla hayata geçirmek, Yüksek Benliğinizle daha yakın bir ilişki kurmak ve Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

 

Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında kanuni işlem yapılır. http://moralev.com

5 comments

  1. Günaydın mor alev.. Okumadan mesajı yorum bırakıyorum çünkü biliyorumki bu yazıdaki sözcükler sevginin sihrini taşıyor ve kalplerimize ulaşıyor. Görür görmez yüzümüze bir gülümseme yayılıp içimize mutluluk doluyor. Dünyadaki görevimiz kendimizi sevgi titreşiminde tutmaksa sizin buna fazlasıyla katkınız var bilin istedim. Teşekkürler…

    Liked by 2 people

  2. 🙏💙💚❤💛

    Windows Phone’umdan gönderildi
    ________________________________

    Liked by 1 kişi

  3. Harika.. Mesaj bittikten sonra aniden yoruldum sanki okurken bütün vadileri renkleri.. Her şeyi görerek okudum.. İçim yükseldi.. Denge deyim.. Merkezdeyim..aslında okumaya başlamadan.. Niyetliyorum.. “algım açık ve net.. Okuduğumu algılarım” diyorum.. Sebebi bu… Teşekkür ederim ederim.. 🌸 🌸 🌸 💜💜💜🍀

    Liked by 1 kişi

  4. Bir haftadır boynumda kaşınma ve kızarıklık var öyle rahatsızım ki anlatamam. Gideceğim doktor özel olmasına rağmen bir hafta sonraya randevu alabildim. Şükürler olsun hayatımda herşey yolunda ama bu neden oldu anlamıyorum. Evet, farkındayım alerjik bir bünye eşlik etti bana şu zamana kadar, ama böylesi rahatsız edici bir durumu yaşamadım hiç.
    Birazdan tiroid boğaz çakrası meditasyonu yapacağım(boğazımda olduğu için ilgili olabileceğini düşünüyorum) bunun dışında zaten on gündür bana her tarafın beyaz elmas kar taneleri ile kaplı olduğu ve altın yağmurlar yağan bir vizyon geliyor onunla da meditasyon yapıyorum (dünkü yazı da bunun sebebini de anlamış oldum). Bu arada Mor Alev dostuna şükranlarımı ne kadar ifade etsem az. Ona burdan tekrar tekrar teşekkür ediyorum.🙏❤
    Şunu sormak isterim, cilt ve alerjik semptomlar herhangibir biyolojik rahatsızlık neticesinde olmuyorsa altında yatan nedenin yükseliş ya da enerjisel olarak bir karşılığı var mıdır?

    Sevgilerimle..

    Beğen

    1. Sevgili Zeynep, aslında bunun cevabını biliyorsunuz. Mümkündür. 3D düşünce sistemimizle emin olabilir miyiz? Olamayız. Çünkü bunu ölçme sistemimiz henüz bulunmuyor. O yüzden size tam olarak cevap veremiyorum. Bedeninizle konuşun. Size ne iyi geliyor, hangi yiyecek, içecek, davranışlardan kaçınmalısınız, en iyi o cevap verebilir. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sevgilerimle

      Beğen

Yorumlar kapatıldı.