Merkür’le 3 Hafta – Mor Alev Gökyüzü ile Yükseliş Raporu

Sevgili Dostlar, 12 Ağustos Cumartesi günü Merkür yılın üçüncü geri hareketine başladı. Biliyorsunuz, yıllardır Merkür’ün geri hareketini yazarken neredeyse sıkılıyorum, yılda üç (bu yıl dört) defa panikli Merkür haberleriyle girdiğimiz bu dönem öyle ya da böyle yarı yolda unutuluyor, arkada kalansa her geri yolculuk başında tekrarlanan Merkür fobisi oluyor! Bu şehir efsanesi ana akım medyanın çok sevdiği bir konu… ve çok yanlış anlaşılan bir hareket. Bu sefer Merkür 21 Ağustos’taki güneş tutulmasıyla çok yakından çalışıyor. O yüzden Merkür’ün hayatımıza getirdiklerine biraz daha detaylı bakacağız. Ve bu defa umarım Merkür’ü yanlış anlaşılmış olumsuzluklarla değil, bize sunduğu armağanlarla anacağız.

Merkür: Ulak Tanrı

Merkür belki de en yanlış anlaşılmış kişisel gezegendir. Güneşe olan yakınlığı onun gözlemlenmesini ve yorumlanmasını zorlaştırır. Gökyüzüne baktığınızda Merkür’ü akşam ışığında görebilirsiniz fakat birkaç hafta sonra güneşe doğru düşüyormuş gibi gelecektir. Sonra, yeniden ortaya çıkacaktır, bu sefer sabahları ve yavaşça güneşe doğru tırmanacaktır. Merkür güneşten fazla uzaklaşmaz.

Uzmanlar diyor ki, bir gezegen kendi niteliklerini özgürce ve güneşin ışığı tarafından engellenmeden ifade etmek için güneşten en az 15° uzakta olmalıdır. Ve çoğu gezegen döngülerinin çoğunluğunu güneşten uzak sürdürürler. Ama Merkür öyle değildir. Merkür vaktinin çoğunu güneşe yakın geçirir, o kadar yakındır ki neredeyse güneş yüzünden görünmez olur. Enerjisi güneşinkiyle harmanlanmıştır.

Merkür neyi yönetir? Zihin. Güneş? Benlik, ya da daha berrak olursak, 5D güneş Yüksek Benliği yönetir. İşte bu yüzden kendimizi zihnimizle tanımlamamız çok doğal gelir. Aradaki bağ o kadar güçlüdür ki, resmen düşündüğümüz ne ise o oluruz.

Merkür enerjisi benliğimiz tarafından en iyi tanınan enerjidir ve aynı zamanda en büyük kör noktamızdır. Beynimiz ve zihinsel fonksiyonlarımız hala daha bizim için bir muamma değil mi? O bizim sürekli yol arkadaşımızdır. Düşünürken, planlarken, kaygılanırken, konuşurken, yazarken hatta alışverişte, uzlaşmada, yolculukta hep yanımızdadır. Merkür ulak tanrıdır. Tarafsızdır. Yunan, Roma ve Eski Mısır mitolojisinde Merkür, ilahi kaynaktan insan ırkına derin bilgeliği aktaran tanrı olarak bilinir. Bilimi, bilgiyi ve bilgeliği yönetir. Diğer isimleri Thoth ve Hermes’tir.

Peki, Merkür geri giderken ne olur?

Güneşe daha da yaklaşır, bize daha da yaklaşır, biz olur. Yıllardır “Merkür geri giderken içinize dönün” önerisini yazmamın, ve pek çok astroloji uzmanının buna dikkatleri çekmesinin sebebi budur.

Bu yüzden, eğer Merkür’ün enerjisiyle entegre olmakta normalde bile zorluk çekiyorsak, geri giderken daha da fazla zorluk çekeriz. Ama bu zorluğun tek sebebi vardır: Merkür’ün enerjisine direniyoruzdur. Değişime ve gelişmeye direniyoruzdur. Eğer farkındalıkla yaşamıyorsak, eğer uyurgezer gibiysek, Merkür geri giderken genelde uyanmaya zorlanırız. Görmezden geldiğimiz ya da ihmal ettiğimiz şeylerle artık ilgilenilmesi gerekmektedir. Bunun için de uyurgezer halimizde yaratmış olduğumuz kargaşadan sıyrılmalıyız.

Bu noktada Sarah Varcas’ın uzmanlığına dönersek (astro-awakenings.co.uk), şöyle diyor:

Geri giden Merkür birden bire günlük hayatın beklenmedik bir bağlamını bize sunar, bizi genelde vaktimizi geçirdiğimiz yarı-bilinçli halimizden çıkarır. O anda kozmos tarafından yeni bir telkin gelir. Bir başka bakış açısının büyümesi için yeni bir tohum ekilir. Ancak, bu ana panikle tepki verirsek, bildiğimizi düşündüğümüz düzenli dünyaya geri dönmeye çalışırsak, bu yaratım ve uyanış anı kaybolabilir.

Görünüşte iletişimin kesilmesi ya da bir şekilde sekteye uğraması, yanlış anlamaların yaygınlaşması ortaya çıksa da, Merkür’ün geri gidişi her zaman gerçeklerin zamanıdır. Çünkü yanlış anlamalar da insan olma gerçeğinin bir parçasıdır. Merkür geriye giderken bunları görmezden gelmek yerine dikkatimizi verip gidişatı yeniden düzenleyebiliriz. Çünkü eğer bunu yapmazsak, bir gün o şeyler yeniden ayağımıza dolanacaktır. Bundan dolayı, geri giden Merkür bize ne getirirse getirsin, bunu en iyi şöyle karşılarız; “Bu bana hangi gerçeği açıklıyor? Ve neden bu zamanda ve böyle açığa çıkmasına ihtiyacım var?” Bu sorulara gelen cevaplar oldukça aydınlatıcı olabilir.

Yani, sıkıntılı olacağını, planlarımızı bozacağını, iletişiminizi berbat edeceğini ve genelde hayatlarımızda tuhaf zorluklar yaratacağını duymuş olursanız olun, Merkür’ün geri geçişi gökyüzünden bize bir lütuftur. Düşünme, tekrar gözden geçirme ve günlük yaşamın acelesiyle yapılmış hataları düzeltme şansı verir. Asıl önemli olan, bu lütfu nasıl karşıladığımız ve onu nasıl kullandığımızdır.”

Arkadaşlar, geri giden Merkür’ün önümüze çıkardığı ne olursa olsun, halledilemez değildir, ilk bakışta nasıl hissettirirse hissettirsin. Aslında hiçbiri de temelde iyi ya da kötü değildir. Eğer geri giden Merkür size de bir oyun oynarsa, uyanmanız için bir fırsat armağan edildiğini düşünün. Beklenmedik olanı kucaklayın ve yeni bir bakış açısına kendinizi açın. Geri giden Merkür aslında tüm negatif reklama rağmen dostumuzdur ve mesajı gerçekleri içerir – konuşmasına izin verirsek tabii! Düşünce kalıplarımız ve bakış açılarımızdaki düzensizlikleri, yanlışlıkları ortaya çıkarır. Geçmiş aylardaki kararlarımız ve iletişimimizi de gözden geçirmemize yarar, böylece onlarda düzeltmeye gidebiliriz.

Merkür’ün gösterdikleri:

Bu dönemde Merkür’ün bize olası mesajlarına bakarken, geri hareketin iki evreden oluştuğunu görüyoruz:

1 – Analiz: Gerilemenin başlamasıyla (12 Ağustos), Güneşle birleşme (25 Ağustos) arası

Bu evrede Merkür, düşünceli, içe dönük ve anlam arayışı içinde olacaktır. Her şeyin ardındaki amacı, nedeni, derin anlamı keşfetmek isteyebiliriz. Kolay, yüzeysel cevaplar bizi tatmin etmeyebilir. Düşüncelerinizi not almanız çok faydalı olabilir.

2-Gözlem ve içgörü: Güneşle birleşmeden (26 Ağustos) düz harekete geçene kadar (4 Eylül)

Merkür yeniden doğmuştur ve berraktır, amaç ve hedefler saflaştırılmıştır. Güneş’le birleştiğinde, Merkür niteliklerini güneşin bakış açısına yerleştirmiştir. Güneşin bakış açısı yüksek benliğimizin bakış açısıdır. Zihin, benlikle bir olur. Tam uyumlanma gerçekleşmiştir. Şimdi Merkür, bir önceki döngüde öğrendiklerini alır ve bir üst seviyedeki farkındalığa getirir.

Sabian Sembolleri:

Merkür geri yolculuğuna Başak burcunda, “Duvağı çekip alınan gelin” sembolünde başladı. Bu sembol bize gizli olanın artık saklanamayacağını gösteriyor. Konu ya da durum hakkındaki önyargımız ya da önceden verdiğimiz karar ne olursa olsun, onun içyüzünü, gerçeğini görüyoruz. Böylece yeni bir yaşama ve yeni bir kimliğe doğru yönleniyoruz. Bu sembol üç hafta boyunca etkisi altında olacağımız Merkür gerilemesinin hayatımıza olan etkilerini bize bir benzetmeyle çarçabuk veriyor!

Merkür, 25 Ağustos’ta Başak’ta güneşle birleşirken, “mutlulukla oynayan siyah ve beyaz çocuklar” derecesini aktive ediyorlar. Bu sembol sadece zihnin taraflı olmasının üstesinden gelindiğini değil, aynı zamanda zihnin yin ve yang yönlerinin, beynin sağ ve sol yarısının uyumlanmasını anlatıyor. Şimdi duygular ve gerçekler birbirine uyumlanmış durumda. Yaratım süreci başlayabilir.

Merkür geri yolculuğunu Aslan burcundaki güneş tutulmasının gerçekleştiği derecede bitiriyor. Sanki orada unutulmuş olan bir bilgiyi bize yeniden hatırlatıyor: Sabian sembolü; “Okyanus’tan yükselen denizkızı insan formunda yeniden doğmaya hazır” Burada okyanus kolektif bilinçaltımızı işaret ediyor. Sezgiler, arzular ve dürtülerle şekillenen hayaller, gerçek olmaya, bedenlenmeye hazırlanıyor. O zamana kadar ne yaşanmış olursa olsun, artık bilincimiz ve fiziksel gerçekliğimiz bu yeniden doğuşa hazır. Bu sembol aynı zamanda evrimleşmemizi de anlatıyor. Dane Rudhyar, bu sembolü şöyle anlatıyor: “Bu büyük bir evrimsel dürtüdür. Hayaller ve düşünceler bilinçli olarak bedenlenmeyi, fiziksel yaratıma girmeyi istiyor, buna karşısına geçilemez bir özlem duyuyor”

Ve sevgili dostlar, böylece bu güneş tutulmasının da paylaştığı enerjiye de bir göz atmış olduk. Bu tutulma döneminin enerjilerini anlatırken, elimden geldiğince sakin kelimeler seçmeye çalışıyorum. Çünkü aranızda endişeye meyilli pek çok arkadaşın olduğunu ve bazen de okuduklarınızın korkutucu geldiğini biliyorum. Endişe de insan hallerinden biri, hiçbirimizin bundan utanmamıza gerek yok. Fakat böyle bir enerjiler birliğinde gerçekten endişeye de gerek yok!

2017 Ağustos ayının akımları bizleri bambaşka alanlara taşıyor. Bu alanların nasıl olduğunu henüz bilmiyoruz. Geleceğin bildiğimizden çok daha farklı olduğunu hissediyoruz ama zihnimizde resmedemediğimiz için bütün bunlar zor geliyor. Evrene güvenin! Hiç kimse açıkta kalmayacak, değişmemiş kimse de kalmayacak, en inatçımıza bile bu enerjiler dokunacak. Yeni paradigmayı büyük yardımlarla getiriyoruz, tek başımıza değil.

Hepinize verilen mesajı dinlemeyi unutmadığınız, çok verimli bir Merkür gerilemesi diliyorum.

©Mor Alev 2017

 

Bu dönemde salıverme, arınma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak, ruhunuzun potansiyelini tam anlamıyla hayata geçirmek, Yüksek Benliğinizle daha yakın bir ilişki kurmak ve Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında kanuni işlem yapılır. http://moralev.com

14 comments

  1. Sevgili Mor Alev,
    Bu kadar sevgi dolu, dingin ve koşulsuz olduğunuz için minnettarım.
    Ben de tam vedik astrolojiden batı yorumlarına kadar okuduklarımı değerlendiriyordum ve içimden “bu korku frekansına iyi gelecek tek şey Mor Alevin yazısını beklemek” diyip park ettim. Gerçekten de tam da beklediğim gibi içi gerçeklik ve sevgiden yana bakış açısı dolu bir yorumlama!!!
    Evren gezegenler tüüüm oluşumlar ne yaparsa yapsın bize etkisi, hepsi bizim kabımız titreşimimiz kadar olacak, benim zemin kattan anlam veremedigim korktuğum bir manzara belki üst katlarda seyirdekilere ilham veren harika bir varoluştur…
    Hepimiz için niyetim dengeye ve yeniye kolay ve koşulsuzca, sevgiyle hizalanmak.
    Umarım çığrından çıktığım anlarda farkındalıkla hatırlarım:)
    İyi ki varsınız.

    Liked by 3 people

  2. Sevgili Mor Alev
    Yazın harika ötesi. Haddim mi bilmem ama tekrar eden, ezber yorumlardan sonra yazın büyük zevk verdi. Yaşadığımız her şeye “bu bana niçin verildi” diye bakmamız gerekirken Merkür retrosu niye korkutsun ki? Ayrıca yazın natal haritada merkürü gerileyen dostlarımızı da çok iyi anlatıyor.
    sevgili mor alev
    senden bir ricam var. 5 d boyutu ile kendimi içiçe hissediyorum. Pozitif düşüncelerimi sık sık önümde buluyorum. Ama ne yazık ki negatif düşünceler bir obsesyon gibi beni buluyor, ya onları da yaratırsam? Mantık düzleminde her şeyi kendime açıklayabiliyorum ama olanı olduğu gibi kabul etmek zor geliyor ve negatif düşünceler bir obsesyona dönüşebiliyor. Önerebileceğin bir şey var mı?
    namaste

    Beğen

    1. Sevgili ruh tamircisi, obsesyon nedir? Bir takıntıdır. Buna yabancı kökenli bir etiket taktığımızda kurtulunamaz gibi durmuyor mu? Etiketlerle durumları yüceltmeyelim. O zaman o takıntıya kanca takmayı bırakmak daha kolay olur. Bu konuda çok yazım var. Salıverme yöntemleri, meditasyonlar… Mantık düzlemi dediğiniz içselleştirilmemiş bilgi demektir. Bilgiyi içselleştirmek için en iyi yöntemlerden biri en sade haliyle günlük meditasyon alışkanlığıdır. Ayrıca negatif düşüncelerden kurtulmak için de çok sayıda yazım var. Onlara da bir bakmanızı öneririm. Sevgilerimle

      Liked by 1 kişi

  3. Tam frenlerin patladığını düşündüğüm zamanlarda hep tam zamanında yetiştiniz. Varlığıniza bin şükür 💜🙏

    Liked by 1 kişi

  4. ruh tamircisi gibi ben de pozitif dusuncelerimi onumde bulunca sükür ediyorum ama ya korkularim? iyisi oluyorsa kotusu de olur korkusu da ayri bir korku :)) meditasyona baslamam icin bir sebeptir belki de bu ve bu siralar ne cok sebep var 39 yasindan sonra meslek degistirilir mi konforda kalmakla genclik hayallerime erisemeyecegim asikar derken bir itici guc gerek bir icime donup bu son treni kacirmamam gerek sanirim belki de benim meditasyonumda buraya icimi dokmektir
    sevgilerimle
    yazan : kopruden once son cikisin onunde duran ba ba :))

    Liked by 2 people

  5. ”Bu evrede Merkür, düşünceli, içe dönük ve anlam arayışı içinde olacaktır. Her şeyin ardındaki amacı, nedeni, derin anlamı keşfetmek isteyebiliriz.”

    sevgili mor alev ben uzun zamandır bu haldeyim inanın…2 yıldır arınmanın doruk noktası hiç yok dediğim yerler asıl olanlarmış fark edip rutin meditasyonlar sayesinde temizledim artı artçıları da geldi bakalım temizlik doğru mu ..sınandım…:))

    bitince insan artık şikayet etmiyor…kızmıyor…konu etmiyor…tam biri suçlamaya başlarken durduruluyor….alan korunuyor….sizin yardımlarınızı sevgiyle kabul ediyorum çok teşekkür ederim…sevgimi kalbimden yolladım…

    Liked by 1 kişi

  6. Geçtiğimiz Ramazan Bayramının birinci günü dua edilen, dilekler dilenen bir mekandaydım. Kendine ve bütüne hayırlı evlatlar nasıl yetiştirebilirim? sorusu geçti aklımdan. Cevap yumuşak, fısıltıyla ve anında yapıştı: ”Kimseyi yetiştiremezsin. Sadece örnek olabilir ya da ilham verebilirsin.” Onu da yapabilirsem eğer.

    Gökyüzü varlıkları da, yeryüzü varlıkları gibi, içsel ve dışsal amaçları yanında, bununla beraber, bir bakıma bize örnek de oluyor, ilham da veriyorlar. Kimlerin etrafında dönüyorum? Nelerin etrafında dönüyorum? Neden dönüyorum? Kimler, neler, neden benim etrafımda dönüyor? Mesafem benliğime uygun mu? Şu an ne yapıyorum? Geriye yolculuk mu yapıyorum? İleriye yolculuk mu yapıyorum? Neden? Yaptıklarım, tavırlarım, davranışlarım benliğime uyumlu mu? Benliğim, yani öz-benliğim lehinde mi, aleyhinde mi düşünüyorum, davranıyorum, yapıyorum?

    Merkürümle Güneşim birbirine yakın mı, uzak mı, dengeli mi, mesafeleri uygun mu, uyumlu mu?Onları özgür bırakıyor muyum? Özgür müyüm?

    Sevgi, Saygı ve Teşekkürlerimle Mor Alev, size, Bloğa, Blog Hamilerine, Gökyüzü Varlıklarına, Yeryüzü Varlıklarına, Hepimize.

    Liked by 2 people

  7. Buradaki sakin yorumlari gorunce herhalde deliriyorum diye dusunuyorum:/ 12 agustostan beri icimdeki tum enerjiler tenis topları gibi .bir duvardan sekip digerine çarpıyor. Mutsuz ve sorgulayıcı bir tutum her an bogazimda.tum kararlari kizaga cektim:( insan yaptigi tum sozlesmeleri iptal etmek istiyor. Sanirim 26 agustosa kadar en buyuk yardimcim yazilariniz olacak..

    Beğen

  8. Bir patlama anı yaşadım 2 gün önce, bir durum karşısında birine aşırı reaksiyon verdim. Sonra düşündüm, yazınızda bahsettiğiniz gibi bu zamanda bu neden oldu diye. Gerçeği farkettim. Sakinleşince çok daha iyi anladım. Ama birini kırmanın üzüntüsünü taşıyorum, bunu düzeltme imkanımın olamayacağı bir hal aldı. Ne yapmalı Mor Alev ? Meditasyon sırasında, onu sevgiyle düşünüp sarmalamak bunu çözer mi ?Sevgiler.

    Beğen

    1. Koşulsuz sevgi ve mor alev enerjisi çok yardımcı olacaktır. Kendinize de uygulamayı unutmayın. Sevgilerimle

      Beğen

Yorumlar kapatıldı.