Ay Tutulması Kova’da: Geçmişten Bireysel Sorumluluk Alarak Özgürleşiriz – Mor Alev Gökyüzü ile Yükseliş Raporu

Sevgili Okuyucular, böylece geldik bu yoğun enerji koridorunun ilk büyük tutulmasına. Bu dönemdeki her bir enerji girişine bir ışık eşiği ya da bir sıçrama noktası olarak bakarsak, bu ay tutulması önemli ve büyük bir eşik. Enerjinin 8-8 Aslan kapısı ile birleşmesi de yoğunluğuna yoğunluk katıyor. Doğada, hayatta ve astrolojide hiçbir şey keskin çizgilerle ayrılmaz, durumlar her zaman bağlantılar ve dalgalarla oluşur. Bu ay tutulması da bizi tıpkı 23 Temmuz’daki geçen yeni ayın yaptığı gibi 21 Ağustos’taki büyük güneş tutulmasına hazırlıyor.

Öncelikle, şunu söylemek isterim: Evet, 21 Ağustos güneş tutulması çok önemli. Evet, çok yoğun değişim enerjisinin etkisi altındayız. Evet, gerçek bir paradigma dönüşümü yaşıyoruz.   Fakat lütfen, lütfen, lütfen, sizlerin ÖZGÜR İRADESİ var, astroloji, enerjiler ne olursa olsun hayatlarınızı sizler kendi bakış açınızla, tavır ve davranışlarınızla belirliyorsunuz. Bu, evrensel yasalarla bize armağan edilmiş SEÇME HAKKIDIR. Deneyimlerimizi her gün, her an bakış açımızla seçiyoruz.

Yoğun bir enerji acılı olacak diye bir kural yok. Büyük değişiklikler zor olacak diye bir kural hiç yok. Hele bir tutulma döneminden geçiyoruz diye hayatlar altüst olacak diye bir kural asla yok. Buna benzer şeyler önerildiğinde benim karşı önerim en basit kalp ve muhakeme sorumuzu sormamızdır, artık bu bloğun sorusu haline gelen: “Bu sevgi gibi mi? Bu bilgiler içimde sevgi ya da onun yüzlerinden birini uyandırıyor mu? Sevgi gibi yapıcı mı? Sevgi gibi uyandırıcı, sevgi gibi geliştirici mi?” Değilse, bırakın gitsin, odaklanmadığınız şeyler varlığını gerçekliğinizde sürdüremez.

Yılda iki tutulma dönemi yaşıyoruz. Yani bir şekilde doğduğumuzdan beri tutulmalarla başa çıktık. Doğrudur, bu tutulma dönemi çok ama çok yoğun. Kişisel tarihlerimizde böyle bir enerji girişi hiç yaşamadık. Kanallıklarda bize deniliyor ki, dünyaya böyle saf enerji hiçbir dönemde giriş yapmadı, buna Lemuria, Pan, Atlantis’in altın çağları da dâhil. Fakat sonuçta, bu enerjiyi ve değişimi kaldıramayacak olsaydık kendimizi bu dönemde yeryüzünde olmak üzere programlamazdık! Özgür irademizi unutmayalım. Olanlar ve olacaklarda her zaman kendi sorumluluğumuzu kabul edelim.

Ay Tutulmasının Anlamı

Ay tutulması, teknik olarak bakarsak, ayın güney düğümüne yakın gerçekleşen bir dolunaydır. Bildiğiniz gibi dolunay, güneş ve ayın karşı karşıya olduğu bir zıt açıdır, yaratımı destekleyen bir doğum gerginliği vardır. Ay tutulmasında dünya ay ve güneş arasına girer ve güneşin ışığını geçici olarak kapatır. Ayın üzerine dünyanın gölgesi düşer ve dolunay güneşi yansıtamaz. Güney düğümü ise geçmişi temsil eder, ay tutulmaları ideal salıverme dönemleridir.

Ezoterik açıdan, tutulmalar sonsuzluk noktaları olarak bilinir. Çünkü bu görüşe göre, kısa bir sonsuzluk anında çizgisel zaman tamamen durur. Işığın kesildiği o dakikalarda bir şeyler, belki de kader, gidişat, adına ne derseniz diyebilirsiniz, yeniden yazılır. Bu bir güncelleme ya da yolunu kaybetmiş yolcunun bir anda nitelikleri tamamen değişen ışık sayesinde yeniden yolunu bulmasıdır. Bazen yolcu bu ışığı görecek farkındalığı yakalayamadığında, görünmez bir el onu alır ve o yola yerleştirir. Kendini yeni ortamda bulan yolcu şaşırabilir, geri dönmeye çalışabilir ama bütün bunlar nafiledir. Gerçekte henüz anlayamadığı şey dualarının kabul edilmiş olmasıdır!

Tutulmaların fiziksel etkileri de vardır çünkü dünyaya farklılaşmış bir ışık yansıtırlar, yerçekimini değiştirirler. Evrimsel spiralde takıldığınız engeller temizlenir, hızla devam etmeye teşvik edilirsiniz. Hayatınıza dokunduğu noktalarda parlayan (ya da bazen gözünüzün önünden gitmemekte ısrar eden) gerçekleri fark edersiniz. Bir defa gerçeği görünce geri dönüş yoktur. Bunu biliyoruz!

Ay Tutulması Kova-Aslan ekseninde

Bu ay tutulmasının görevi hayatlarımızdan salıvermemiz gerekenleri bize göstermek. Çünkü bu bir güney düğümü tutulması. Parçalı ay tutulması olması dolayısıyla da, ayın ışığı geçmişin gölgesiyle bir araya gelmekte. Oldukça yoğun bir şekilde ifşa edilen durumlar, açığa çıkan bilgiler, içgörüler algı alanımıza girecektir. Gölgeler ve gerçekler hakkındaki farkındalığımız yükseldikçe, bize yardımcı olmayanlarının gitmesine izin verirsek eğer hayat amaçlarımızla çok daha uyumlu yaşamaya başlarız.

“Üç şey saklı kalamaz: Ay, Güneş ve Gerçekler” Gautama Buddha

Bu ay tutulmasında kesinlikle bir “geçmişten özgürlük” teması var. Ay tutulmasının yöneticisi Uranüs, geçen gün yazdığım gibi geri yolculuğuna yeni başladı ve çok güçlü bir pozisyonda bizi kozmik düzene uyumluyor. Zihinlerimizi özgürleştirmemizi, görüşümüzü bulanıklaştırmış, bizi yolda yardımcı olmayan yönlere saptırmış, özümüzü tanımaktan uzaklaştırmış olan eski duyumsamalar ve algıların ötesine bakmamızı istiyor. Gölgeleri bırakıp kendi renklerimizle parlamanın zamanı şimdidir!

Bu eksen, bireyle kolektif, kendi çıkarımızla ortak çıkarlar, yalnız yolcuyla toplu yolculuk arasındaki ilişkiyi öne çıkarır. Bu ay tutulması bize kesinlikle kendimize özgü ışığımızla tam kapasitede parlarken, bir arada ve birlik olarak daha yüksek bir amaca hizmet etmemizin yollarını öğretecektir.

Gerçek renklerinizle ışıldamak için, diğerlerini körü körüne takip etmek, kendinizi bilinen sosyal normlara sıkıştırmak, toplumun size verdiği direktifler doğrultusunda düşünmek, yaşamak, olmak ihtiyacını arkada bırakmalısınız. Kova ve Uranüs bunu en güzel şekillerde hepimize öğretecektir.

Ancak, geçen hafta hizalanan Jüpiter-Plüton karesi bizi neye inandığımız konusunda çok dikkatli olmaya çağırıyor. Jüpiter inanç sistemlerimizle alakalıdır, Plüton ise kişisel gücümüzle. Gücümüzü olumlu olanı yaratmak ve bütünün hayrı için de, sadece kendimize faydası olacak şekilde manipülasyon için de kullanabiliriz.

Kova, bir dâhidir, bir asidir ama aynı zamanda “her şeyi bilen” bir demagog, bir manipülatördür. Her zamankinden daha fazla, bizi ikna etmeye, bizim gücümüzü sadece kendileri için kullanmaya çalışanlar konusunda uyanık olmalıyız. Burada güvensizlik önermiyorum. Önerdiğim kendi muhakeme gücünüzü kullanmanız ve kendi kararlarınızı kendinizin vermesidir.

Sosyal medya ve her şekilde yayıncılık, kitleleri Kova tarzında yönlendirmenin yollarıdır. Kendi düşünce ve hislerinize saygı duyduğunuzda okuduklarınızın hangisinin doğru, hangisinin yönetmek amacıyla olduğunu kolaylıkla anlayabilirsiniz. Yukarıda yazmış olduğum gibi, özgür iradeniz var. Üstüne üstlük harika birer beyniniz ve kalbiniz var. Onları işsiz bırakmayın! Burada yazanlar da dâhil olmak üzere sadece size anlamlı, mantıklı ve uyumlu gelen bilgilere inanın.

Diğer taraftan Güneş ve Mars birlikte yol almaya devam ederken Aslan’ın anlamını da düşünmemiz gerekiyor. Aslan kalptir, içimizdeki adil lider, oyuncu çocuk ve yıldız aktördür ama aynı zamanda Aslan vahşi ve yırtıcı olabilir. Kova aydan yansıyan gölgeyi değerlendirirken, aceleci ve yüzeysel olduğumuzda, yırtıcı, yakıcı yönümüz açığa çıkabilir ya da korkak bir Aslan haline gelebilir, o gücü kendimize karşı kullanabiliriz. Her şekilde bu bir arınmaya yol açacaktır ama siz, bizler yumuşak ve sevecen yolları tercih ediyoruz.

Sabian Sembolleri

Bu ay tutulmasında ay, “Masa başındaki büyük iş adamı” sembolünde. İlk etapta baktığınızda hiç de Kova havailiğini, öncülüğünü taşımıyor gibi gelebilir bu sembol. Video oyunlarındaki ya da film ve dizilerdeki gibi “anında ödüllendirilmeye”  programlanmış birkaç jenerasyonuz ve genellikle bir şeylerin “dışarıdan” olmasını bekliyoruz. Kapıdan çıkınca hayatımızın aşkıyla karşılaşmak, birden bire zengin olmak, istediği anda terfi almak, vs… Ve bunların sihirli bir şekilde dışarıdan olması, biz hiçbir şey değiştirmeden…

Enerjimizi, davranışlarımızı ve bakış açımızı arzuladığımız gelişmeyle eşitlemeden, yani içsel sorumluluk almadan ve kendimizi buna göre düzenlemeden başarılı olamıyoruz. Bunu da bildiğimiz halde çoğu zaman görmezden gelebiliriz. Örneğin, dua etmek harikadır ama günlük hayattaki farkındalığınızı ve davranışlarınızı duanızla eşit frekansa getirmezseniz duanız sadece bir yalvarma olarak kalacaktır.

Peki, ne yapmalıyız? Masa başındaki büyük iş adamı gibi sorumluluk almalıyız. İş insanlarını düşününce, özellikle de başarılı olanları genelde aklımıza acımasız, para için insanları köle gibi kullanan kişiler gelebilir. Orada durun! Bir sürü yapıcı, sorumluluk sahibi, ekibine kendi ailesiymiş gibi değer veren ve başarılarda olduğu kadar başarısızlıklarda da sorumluluk alan iş sahipleri var. Burada onların niteliklerine odaklanıyoruz.

Bu sembol diyor ki, hayatınızın yöneticisi sizsiniz. Kaderinizi ve esenliğinizi siz yönetiyorsunuz. Size olan her şeyi kendi sorumluluğunuz olarak görürseniz, size ait ve her zaman sizde bulunan gücünüzü fark edersiniz. Her şey konsantrasyonunuza ve düşünce gücünüze bağlı. Zihniniz, bedeniniz ve kalbiniz birbiriyle sıkı sıkıya ilişkide, onları ayrı görmeyin. Bütün bir varlığınızı büyük bir organizasyon olarak düşünürseniz, sizin masa başında olduğunuz ve sorumluluğunu taşıdığınız ilişkiler, görevler, davranışlar, gelecek planları ve dileklerinizi rahatlıkla düzenleyebildiğinizi, odaklanmanızla ve bütün bunların sorumluluğunu taşıyarak hayatınızı değiştirdiğinizi göreceksiniz. Başarınız için şu anda bizlere akan Kova’nın düşünce gücü ve Uranüs’ün yenilikçi çözümleri yardımcı olacaktır.

Diğer taraftan, güneş, “Fırtınadan sonraki parlak güneş ışığı” derecesinde ve bize hatırlatıyor: Her fırtına sona erer! Hava temizlenir ve yeni bir dönem başlar.

İlk etapta hayatınızın tam sorumluluğunu almak, gerçeklerle yüzleşmek başa çıkılamayacak bir durummuş gibi gelebilir. Kendinizi bir fırtınanın içindeymiş gibi hissedebilirsiniz. Fakat sevgili dostlar, gücünüzün farkına vardığınızda ve bu farkındalıkla hayatınızı değiştirmeye başladığınızda çok çabuk aslında güneşin o fırtına bulutlarının arkasında bile hep parladığını, asla bir yere gitmediğini ve sizi desteklediğini anlayabilirsiniz. Fırtınalar olacak tabii, hayat dalgalardan oluşuyor ama sizin fırtınalarınızın daha hafif ve kısa geçmeye başladığını hatta onları doğal döngüler olarak algılamaya başladığınızı görebilirsiniz.

Özetlersek:

Bu ay tutulmasının mesajı şöyle;

Siz gereken güce sahipsiniz (Aslan), gücünüzün etkisini bilgece ve bütünün hayrı için kullanın (Kova). Geçmişin mağduriyet hikâyelerinden (Güney Düğümü), gerçeğe odaklanarak (Jüpiter-Plüton) arınırsınız. Böylece kendi yeniçağınızı, Kova Çağını başlatırsınız.

Yarın, 8-8 Aslan Kapısının zirve yapan enerjileri bu ay tutulmasının enerjileriyle birleşince bir başka ışık festivali yaşayacağız. Bugünü özellikle arınmaya ve salıvermeye ayırmanızı öneririm. Olumlamamız aynen devam ediyor:

YENİDEYİM. Ben YENİDEYİM, ruhum bu hayatımda bana hizmet etmeyen, beni kısıtlayan fiziksel acıyı salıveriyor. Ben YENİDEYİM, ruhum sevgiye dair olmayan her şeyi salıveriyor. Ben YENİDEYİM, ruhum berekete dair olmayan her şeyi salıveriyor. Ben YENİDEYİM, ruhum neşe-keyif-coşkuyu kısıtlayan her şeyi salıveriyor. Ben YENİDEYİM, ruhum verimliliğime engel olan her şeyi salıveriyor.

Parçalı ay tutulması 7 Ağustos günü saat 21.20 de maksimuma ulaşacak (İstanbul). Hepinize aydınlanmalarla dolu ve kendi gücünüze sahip çıktığınız harika bir dolunay ve ay tutulması diliyorum.

©Mor Alev 2017

NOT: Bu ay tutulması bundan önce paylaştığım yeni siyah ay döngüsünün bir parçasıdır. Daha fazla detay için eğer okumadıysanız, o yazıya bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Bu dönemde salıverme, arınma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak, ruhunuzun potansiyelini tam anlamıyla hayata geçirmek, Yüksek Benliğinizle daha yakın bir ilişki kurmak ve Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında kanuni işlem yapılır. http://moralev.com

9 comments

  1. Ay tutulmasının anlamı yazınız daki mavili resim dün akşamki meditasyonumda vizyon olarak geldi ama daha güzel ve huzur veren bir maviydi elektrik mavisi desem belki olur bu yuvarlaklarida sanki larva gibi düşünmüştüm sabah kalkıp aynı resmi görünce yazmak istedim

    Liked by 1 kişi

  2. Sevgili Mor Alev size özel bir sorum olacak kabul ederseniz. Bundan 5-6 önce uçakla kayseriden izmire gelirken şöyle bi deneyim yaşadım. Kayseride hava gerçekten çok bozuktu ve rüzgar vardı. Uçak kalkışa geçip yükseldikten sonra bulutların üzerindeydik ve güneş tüm ihtişamıyla yansıyordu bize, yarım saat önce kar kıyamet altındayken bir anda herşey degişmişti. O an şöyle düşündüm; insan algısıda aynı bu şekilde, insan kalıplaşmış algılarından sıyrıldığı anda yaşadığının bir yanılsamadan ibaret oldugunu anlayabilir dedim kendi kendime.
    Şimdi garip olan şu ki bu deneyimden bir hafta sonra Aşkın istilası Dem kitabında şu paragrafı okudum. “Bulutlar zihindeki düşüncelerdir. Biraz bulut güzeldir. Dinlendirir. Fazla kaptırırsan güneşi bilr gölgelersin. Gönlün idrakinde olmayan zihin, dünyayı karanlık zanneder. Halbuki en kara bulutların bile arkasında güneş vardır. Karanlık illüzyonun ta kendisidir. Güneşse hakikat…” Şimdi sorum şu: bir bilgiye sahip olduktan sonra o bilgiyle ilgili bişeyler deneyimlemek “algıda seçiciliktir” bunu biliyorum. Fakat ben bu anlattığım deneyim gibi sayısız şey yaşadım, kendimce bir anlam yükledim ve sonrasında kitaplarda olsun takip ettigim sayfalarda olsun (bugün de sizin yazınızda bir benzeri vardı) okumak beni gerçekten çok şaşırtıyor ve bunun ne oldugunu bilmiyorum. Bu nedir, literatürde bir ismi var mı? bilgilendirirseniz çok sevinirim.

    Kürşat Türkarslan

    Liked by 1 kişi

    1. Sevgili Kürşat, fikrimce buna eş-zamanlılık denir ve farkındalık ve anda bulunma hali alışılandan daha yüksek olduğunda yaşanır. Güzel bir şey, bence harika bir deneyim… Evrenin mesajlarını gayet iyi alıyorsunuz. Sevgilerimle

      Beğen

  3. Bu donemde mümkün oldugunca muzik dinlemek dans etmek dikkatimi dusuncelerden sozcuklerden hislere cekmek bana cok iyi geliyor. Suan muhtesem birseye tanik olmuyor muyuz? Cok sansli hissediyorum. Buyulenmemek elde degil.. Sevgi uyaniyor… Buna sebep olan sey ne ? Yardimin gelmesini neye borcluyuz sadece bunu merak ediyorum sevgili mor alev? Cunku bu bana cok mucizevi geliyor. Bu arada yazdiklariniz her zaman yolumu aydinlatti. Ocak dolunayindan sonra gecirdigim 10 gunu aciklayabilecek birinin varligindan habersizdim. Sizi bulmak cevaplari bulmakti. Umudumu ayakta tuttu… Kendim icin… Dunya icin… Iyiki varsiniz…

    Liked by 1 kişi

    1. Sevgili Gamze, biz kolektif olarak yükselişe karar verdik. İlgili detaylı açıklamaları yükselişle ilgili yazılarımda bulabilirsiniz. Sevgilerimle

      Beğen

  4. Çok teşekkür ederim. Güneşi Koç’ta ayı Kova’da olan ben için bütünün yüksek hayrına Ol’sun..
    YENİDEYİM. Ben YENİDEYİM, ruhum bu hayatımda bana hizmet etmeyen, beni kısıtlayan fiziksel acıyı salıveriyor. Ben YENİDEYİM, ruhum sevgiye dair olmayan her şeyi salıveriyor. Ben YENİDEYİM, ruhum berekete dair olmayan her şeyi salıveriyor. Ben YENİDEYİM, ruhum neşe-keyif-coşkuyu kısıtlayan her şeyi salıveriyor. Ben YENİDEYİM, ruhum verimliliğime engel olan her şeyi salıveriyor.

    Liked by 1 kişi

  5. Yine büyüleyici ve hepimize katkısı olan bir yazi. Teşekkürler Mor Alev. Sevgilerimle..

    Liked by 1 kişi

  6. ”Üç şey saklı kalamaz: Ay, Güneş ve Gerçekler”

    Şayet biz saklamazsak:)

    Bugün Ay’ı Güneş’ten

    Güneş’i Ay’dan saklayacağız:)

    21.20’de birbirlerini tam göremeyecekler.

    Ne Ay diyecek: ”Güneş yok mu acaba”

    Ne Güneş diyecek: ”Ay yok mu acaba?

    Kendilerinden, Birbirlerinden, Her şeyden emin.

    Onlar ona hizalanıyorlar.

    Sevgilerimle,

    Beğen

  7. tesekkurederim moralev ay tutulmasini izlerken icimden sukur ettim hersey icin ve biraz duygulandim o an bir enerjinin icimde dolastigini hissettim guzeldi

    Beğen

Yorumlar kapatıldı.