Yeni Siyah Ay Döngüsü: Çok güçlü yeni başlangıçlar ve hayat değişimleri getiriyor

Sevgili Dostlar, önümüzdeki yoğun enerji trafiği hakkındaki yazılara Siyah Ay’la başlıyoruz. Bu konuda usta Sarah Varcas’ın bir makalesini kendi yorumlarımla iletmek istiyorum. Parantez içindekiler, benim eklerim ve yorumlarımdır.

Siyah Ay, büyük potansiyel taşıyan ve hakkında pek fazla konuşulmayan bir enerji. Bu güneş tutulmasıyla birleşmiş olması, aynı zamanda ayın kuzey düğümünün de önümüzdeki bir buçuk yıl Aslan’da olması da bu aya çok farklı bir güç katıyor.

Son yılların en güçlü, en hayat değiştiren güneş tutulmasında aynı zamanda yeni bir siyah ay döngüsü başlamış olacak. Bu döngü iki buçuk, üç yıl kadar sürecek. Ama aynı zamanda bu siyah ay ve güneş tutulması bir önceki döngüyü de bitiriyor. Yani, son iki-üç yılınıza bakarak içinde bulunduğumuz döngüden neler öğrendiğinizi, neleri başlatıp da tamamlamak üzere olduğunuzu görebilirsiniz. Öncelikle yeni ay konusunu tekrar hatırlarsak, çoğu okuyucu için dolunay kadar dikkatleri çekmediğinin farkındayım. Çünkü yeni ayı gökyüzünde göremeyiz. Gece karanlıktır. Oysa bütün bir ayın, 28 günün döngüsünü başlatır. Yeni ayda ne enerji varsa, dolunay onun fiziksel yaratıma girmesi için yoğunluğu yükseltir, hep yeni ayı takip eder. Onun bir parçasıdır, onun çocuğudur dolunay. O yüzden yeni aylara daha fazla dikkatimizi verirsek, yakın gelecekteki enerjiler ve akımlar hakkında daha fazla bilgimiz olabilir. Böylece kendimizi, seçimlerimizi, yapacaklarımızı daha farklı ve tarafsız bir ışık altında görebiliriz.

Şimdi Sarah Varcas’ın makalesine bakalım:

Siyah Ay Nedir?

Bir sonraki siyah ay döngümüz, 23 Temmuz’da Aslan’la başlıyor. Siyah ayın kendisi ise 21 Ağustos’taki güneş tutulmasında gerçekleşecek.

Çoğunluk, mavi dolunayı biliyor fakat taşıdığı öneme rağmen siyah aylara daha az dikkat ediliyor. Bir güneş takvimi ayında gerçekleşen ikinci dolunaya nasıl mavi dolunay deniyorsa, siyah ay da bir ay takvimindeki ayda gerçekleşen ikinci yeni aydır. Yeni ay, güneşle ayın aynı burçta olması (birleşmesi) demektir ve aynı burçta gerçekleşen iki yeni ay vardır. (Bu sefer, iki yeni ay da Aslan burcunda gerçekleşiyor. Yani, hemen ardından güneş, Başak burcuna geçse de Aslan atmosferi bir ay daha etkisini sürdürecek.)

Siyah Ay’ın Siyah Ay Lilith ile bir alakası yoktur. Lilith, ayın yörüngesinin dünyaya en uzak noktasıdır.

Siyah Ay Neden Önemlidir?

Olağan koşullarda ve genel anlamda, yeni ay yeni başlangıçlar zamanıdır: Yeni başlangıçların doğduğu sessizliktir. Yeni ayın karanlığında, sezgisel olarak yeni hayatın kıpırdanmaya başladığını hissederiz ve onun gelişine hazırlanırız. Eğer hayatımızın herhangi bir alanında yeni bir başlangıç, bir değişim süreci bekliyorsak, onun gelişimini yeni ay döneminde düşünmemiz, planlamamız olabilecek en üretken davranıştır. Bu zamanda hareket çağrısı yoktur ama onun yerine içine dönerek tomurcuklanan yaratımlarımızı düşünmeye ve köklerini beslemeye çağrılırız. Bu kökler, fiziksel kaynaklardan, önemli ilişkilere kadar çok çeşitli şekiller alırlar; çok iyi düşünülmüş bir plandan, sonucu henüz berraklaşmamış bir sürece olan inanca doğru. Doğrusu, bir sonraki adımımız için hazırlanırken bütün bunlara ve daha fazlasına ihtiyacımız vardır.

Yeni ayın çekici karanlığı bizi iç-bilgeliğimizden fikir almak üzere içeriye davet eder. Enerji seviyemiz düşük olabilir ve büyük fiziksel enerji isteyen durumlar için söz vermemek en iyisidir. Karanlıkta doğal yönelim, geri çekilmek, dinlenmek ve ay dolunaya doğru gelişirken ışığın adım adım geri dönüşüne hazırlanmaktır. Yeni ayla müjdelenen başlangıçların, günler, haftalar, aylar ya da yıllarca süren gebelik dönemleri olabilir. Her yeni ay, kolektif etki ve anlamının yanı sıra, her birey için kendine has kişisel bir önem taşır.

Siyah ay, çok önemli yeni bir evreyi başlatan özellikle güçlü bir yeni aydır. Onun enerjisini, iç ve dış dünyamızda değişimler için kullanırsak, o kadar kuvvetli olabilir ki, hayatımızın gidişatını tamamen değiştirebiliriz. Her siyah ay iki buçuk, üç yıl sonraki siyah aya kadar sürecek yeni bir döngünün habercisidir. Yani, bunlar zamanda yer alan çok güçlü anlardır ve önümüzdeki yılları etkileyecektir. İşte bu yüzden onların enerjilerini iyi kullanmak çok akıllıca olacaktır!

Siyah Ayın Enerjisini En İyi Nasıl Kullanırız?

İki yeni ayın birincisiyle başlarız, siyah aydan bir önceki yeni ayla. Bu, bizim siyah ay enerjisini en iyi nasıl kullanabileceğimiz konusunda elemeye gitmemizi sağlar. Bu ilk yeni ay (yani bu sefer 23 Temmuz’da gerçekleşen yeni ay), yoğun sessizlik zamanıdır, olabildiğince dingin ve durağan geçirilmelidir. Dinleme zamanıdır, konuşma değil; düşünme zamanı, hareket değil; içine dönme zamanı, kendi dışınıza çıkma değil. Bu ay bizleri iç derinliklerimize davet eder, içimizdeki bütün bir evreni keşfetmeye ve kendimizi makro-kozmos içinde bir mikro-kozmos olarak bilmeye çağırır – içimizden doğru açılıp genişleyerek yaşamımızın içini, dışını ören, zaman ve mekândan geçerek gelişen bir iplik. Bu yeni ay, siyah ayda doygun ve tatminkâr bir yaşamın motoruna yakıt verecek, yaratıcılık, bilgelik, sabır, metanet ve adanmışlık kıvılcımlarını yakmak üzere bizi hazırlar.

Bu ilk yeni aydan hemen önce, ya da hemen sonra oluşan yeni fırsatlar başlamadan önce dağılabilir. (Arkadaşlar, dün yayınlamış olduğum Yaratan mesajını düşünün. Kapılar kapanıp her birinin yerine 20 yeni kapı açılacak.) Hevesle beklenen yeni başlangıçlar pırıltısını kaybedip bizi yönsüz ve cesaretsiz bırakabilir. Bu, bir siyah ay döngüsünün başında oldukça olağan bir deneyimdir, panik yaşamaya hiç gerek yok! Bu iki yeni aydan ilki en basit haliyle siyah ayla gelecek gerçek taze başlangıca yolu açıyordur. Nerede son ayarlamaların yapılması gerektiğini, planların son bir incelemeden geçmeye ihtiyacı olup olmadığını gösteriyordur. Sonra, gerekli değişiklikleri yapmak için siyah ay gelmeden, yeni bir evre doğmadan önce bir ayımız vardır. Gelen değişimin yumuşak bir meltem veya şiddetli bir fırtına olduğunu hissetsek de, bu ilk yeni ay gelmekte olan bilinmeyeni kucaklamak için bizi cesaretlendirir. Onun hayatımıza damla damla ya da bir sel gibi gelmesine izin vermemizi sağlar, çünkü o gelmelidir ve istesek de istemesek de gelecektir. Derin değişimin tam eşiğindeyizdir ve şimdi verilen sözler, kendini adamalar, kendimizi bağladığımız şeyler bir ay sonraki siyah ayla gücünü kazanacaktır.

Kalbimizi istenmeyen değişime açmak özellikle zor gelebilir: Bir ilişkinin sonu, bir işin ya da sevilen bir evin kaybı, hastalık, ölüm… Pek çok şey bize kendini arzumuz dışında empoze eder. Eğer, bizimki de böyle olursa, siyah ay döngüsünün başlangıcında bu enerjiyi en iyi şekilde inanç, cesaret ve umudu hayatımıza çağırarak kullanabiliriz, çünkü bunlar bizden çok uzakta gibi görünebilir. Cesur olmak için her zaman cesur hissetmek zorunda olmadığımızı hatırlamak çok yardımcı olabilir! Hayatlarımızda bazen bir başka yalnız günü yaşamak üzere kendimizi zorla yataktan çıkarmak bile en basit haliyle en cesur davranışımız olabilir. Aynı şekilde, inançlı olmak için sınırsız inanca sahip olmak da zorunlu değildir, sadece bir sonraki nefesin geleceğine, bir sonraki kalp atışının olacağına inanmak, umut kaybedildiğinde bir inanç gösterisidir. Ve umut sadece Pollyanna mutluluğu ve olumlu düşünceden ibaret değildir, ama hayatın döngülerle hareket ettiğini ve devam ederken onlarla iniş ve çıkışları olduğunu tanımaktır. Her şey değişir, etrafınızdakiler ne kadar takılmış kalmış, sabit hissettirirse hissettirsin. Böyle zamanlarda, umut hiçbir şeyin aynı kalamayacağını fısıldayarak sessizce size yeniden güven verir. En karanlık, en uzun gece bile sonunda güne dönüşür.

Siyah ay geldiğinde (21 Ağustos), evrenin kumaşında bir değişim gelişmektedir, genellikle bu değişim kendini önümüzdeki iki üç yılda geliştirip olgunluğa ulaştıran yeni bir yaşam teması olarak yaratıma sokar. Dikkatimiz yeni ilgilere ya da yeni uğraşılara çekilir. Yeni insanlarla tanışabilir, eskilerinden uzaklaşabiliriz. Bir zamanlar esenliğimiz için çok önemli görünen şeyler, çekiciliğini kaybeder ve bir zamanlar hiç düşünemediğimiz değişikliklerin içimizdeki derin dönüşümün yansıması olduğunu buluruz. Bu hiç de sıradan bir yeni ay değil, hayatımızda yepyeni bir dönemin doğuşudur. Başlarda öngörülmesi, önden bilinmesi zor olan şekillerde gelişecektir, fakat bir yıl kadar sonra kazanılmış bilgelikle başka bir bakış açısından görüldüğünde olanlar mükemmel mantıklı gelecektir. O zaman nerede olup da nereye geldiğimizi ve siyah ayın belirlediği temalarda nereye doğru gittiğimizi görebiliriz.

Siyah Ayın Temalarını Nasıl Tanırız ve Onlarla Nasıl Çalışırız?

Her siyah ay, ondan önceki yeni ayın gerçekleştiği burçta oluşur. Ve temaları da büyük çapta o burcun nitelikleri tarafından dikte edilir. Bir sonraki siyah ay, 21 Ağustos 2017’de gerçekleşiyor, ilk yeni ay ise 23 Temmuz’da. Bu siyah ay aynı zamanda bir güneş tutulması, ona daha da büyük bir güç veriyor! Bu ÇOK ÖNEMLİ ve ETKİLİ bir ay! Bu döngü, Haziran/Temmuz 2020’deki Yengeç döngüsüne kadar sürecek.

2017 siyah ayı ve güneş tutulması Aslan burcunda gerçekleşiyor ve aşağıdaki konuları düşünmemiz için öne çıkarıyor:

  • Kendimiz ne kadar derinden sevme cüretini gösteriyorum?
  • Sevgimi ve takdirimi ne kadar hazır bir şekilde ifade ediyorum ve kime?
  • Diğerleriyle ilişkiye girmek, onlarla bir şeyler yapmak konusunda ne kadar yoğunlaşmaya hazırım?
  • Güçlü ve zayıf yanlarım, yeteneklerim ve zorluk yaşadığım şeyler konusunda kendime ve diğerlerine karşı ne kadar dürüstüm?
  • Hayatımda diğerleri için ne kadar iyi bir şekilde yer açıyorum?
  • Diğerlerinden ne kadar ilgi talep ediyorum ve aynı seviyede ilgiyi ben onlara veriyor muyum?
  • Diğerlerinin hayatına yaptığım katkıları ve onların bana katkılarını ne kadar iyi tanıyıp takdir ediyorum?
  • Diğerlerini ayağa kaldırıp yükseltmenin bana getirdiği faydaları biliyor muyum yoksa spotların sadece bana dönük olmasını mı talep ediyorum?
  • Tek başınayken ben kimim? Başkalarıylayken ben kimim?
  • Liderlik yapmak istediğimde bunu o alanı bildiğim ve diğerlerini bilgelikle, zarafetle yönlendirebileceğim için mi, yoksa yönetim pozisyonunda olma ihtiyacımdan dolayı mı istiyorum?
  • Kalbimi hayata nasıl açarım ve daha da geniş bir şekilde bunu nasıl yaparım?
  • İlahi otoritemi nasıl kullanıyorum? Diğerlerinin ilahi otoritesini kullanmasına nasıl tepki veriyorum? (Burada “kutsal hayır” kavramını kullanmak, herkesin özgür iradesine saygı göstermekten bahsediyor.)
  • Diğerlerine özgün benlikleri olmaları için nasıl ilham veririm? (Yani maske takmadan, yalan olmadan en saf ve güzel benlikleri olmaları için onları nasıl teşvik ederim?)
  • Hayatım egoyu mu göklere çıkarıyor yoksa ilahi olanı mı aydınlatıyor?
  • Reddedildiğim zamanlar kendimi nasıl avutup rahatlatıyorum?

(Yukarıdakiler aynı zamanda 18 ay boyunca Aslan’a yerleşen Kuzey Düğümünün bizi sormaya davet ettiği sorulardır.)

Eğer, doğum haritanızı biliyorsanız, her iki yeni ayın da hangi evlere denk geldiğini gözlemleyerek siyah ayla daha özellikli çalışabilirsiniz. Söz konusu ev ya da evler bu iki ay tarafından çevrelenen zamanda büyük önem taşıyacaktır. Ve özellikle siyah ayın bulunduğu ev, hayat temalarınızın hangi alanda gelişeceğini gösterir. Arka planda ise, ay tarafından yönetilen eviniz (bu, haritanızda Yengeç burcunun denk geldiği evdir), filizlenen gelişmenin bir diğer kilit alanını gösterir.

Dahası, siyah ayın gerçekleştiği burçtaki gezegenler, bu iki yeni ay arasındaki dönemde hem sınava tabi tutulacak, hem de etkileri katlanacaktır. (Haritanızda bu burçlarda yer alan gezegenlerin etkileri çok daha büyük olacaktır.) Böylece potansiyel sorunları tanıyabilir ve önümüzdeki iki üç senede onları çözebilirsiniz. Aynı şekilde, ay bu iki yeni ay arasındaki döngüsü sırasında açı yaptığı gezegenleri de tetikleyecektir. Bu, elbette bazı sıkıntılı anlar yaratabilir ama bu sıkıntıların içinde derin içgörüler açığa çıkmayı bekliyor, böylece derin değişim potansiyeline yol açacaklar.

Özetle…

Siyah aylar ender fakat çok değerlidir, çok önemli yeni döngülerin doğumunu işaret ederler. Normal bir yeni aydan çok daha güçlüdür, bu döngü gelecek yönümüzde ve onun hayatımızda yarattığı değişiklikler açısından belirleyicidir. Bir siyah ay iki bölümde gelir: İlk yeni ay gelmekte olan değişiklikleri düşünmemize, planlarımızda gerekli değişiklikleri yapmamıza fırsat tanır. Bir ay sonraki siyah ay ise yeni başlangıçların doğuşuna ve çok önemli taze başlama noktasına işaret eder.

Eğer hayatımızda değişime susadıysak, eski ve yorgun yolları, alışkanlıkları, halleri salmaya ve yeni bir hayata yer açmaya can atıyorsak, siyah ay bizim sadık, yorulmaz, tükenmez müttefikimizdir. Efektif, kalıcı değişimi kucaklayıp getirmek üzere gerekli itici güç, yüreklendirme, hız ve odaklanmayı bize sağlayacaktır.

Diğer taraftan, eğer kaçınılmaz değişiklerden korkuyorsak, bu ay ellerimizi tutar, ruhumuza çelik katar ve önümüzdeki zor yolculukta gereken her şeye sahip olduğumuzu hatırlatıp güven vererek, ilerleyip çok daha tutarlı ve bereketli toprakları bulmamıza yardımcı olur.

Her iki şekilde de siyah ay onurlandırılmalı, saygı duyulmalı ve getirdiği bol armağan ve fırsatlar için kucaklanmalıdır.

***

Sevgili Dostlar, Sarah Varcas’ın bu çok özel makalesini okudunuz. Önümüzdeki dört hafta çok ilginç geçecek. Bu hafta sonu ve Salı, hatta Çarşamba gününe kadar elinizden geldiğince sessizlikte kalmanızı öneririm. Yukarıda verilen soruları düşünün. Hayattan ne istediğinizi düşünün. Planlarınızı düşünün. Bu çok büyük fırsatı kullanın. Enerjiye kendinizi tüm kalbinizle açın.

Eğer daha detaylı çalışmak istiyorsanız, internette bedava doğum haritası çıkarabileceğiniz kaynaklara başvurabilirsiniz. Ben doğum haritası çıkarmıyorum, kişisel harita yorumu yapmıyorum. İlgim genel etkiler, kolektif bilincimiz ve evrimleşmemiz üzerine. Kendimi bir astrolog olarak tanımlamadığımı da zaten biliyorsunuz.

Ayrıca, bu konuda bana yazan, astroloji öğrenmek isteyen kişiler için buraya ekliyorum; Sarah’nın aynı zamanda çok iyi bir online sezgisel astrolojiye giriş kursu var. Kurs İngilizce veriliyor. Böyle bir eğitim almayı isteyenleriniz eğer İngilizce de biliyorsa tüm bilgileri şurada bulabilir: http://astro-awakenings.co.uk/

Bizimle paylaştığı bilgiler için Sarah Varcas’a çok teşekkürler.

Bu dönemde salıverme, arınma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak, Yüksek Benliğinizle daha aktif bir ilişki kurmak, böylece potansiyelinizin tamamını gerçekleştirmek üzere Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

Telif Hakkı© 2017 Mor Alev. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://moralev.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir
Copyright © 2017  by Mor Alev. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://moralev.com/

28 comments

  1. Sevgili Mor alev harika paylaşım için teşekkürler.. doğum haritamda 10. Evde aslan var, Sarah’nın kast ettiği yeni ayın hangi evde olduğu sorusunun cevabı aslan yeni ayı olduğu için haritamda aslan ın hangi evde olduğu mudur? Teşekkür ederim 🙏🏻

    Beğen

    1. Evet. Aynen öyle. Özellikle Aslan’ın son derecelerinin hangi evde olduğu önemli. Yani sizin değişiminiz 10. evde yaşanabilir. Sevgilerimle

      Liked by 1 kişi

        1. Sevgili BB, doğum haritasında on iki burcun ve on iki evin hepsi de bulunur. Olmaması diye bir şey söz konusu değildir. Sevgilerimle

          Beğen

  2. Sevgili Mor Alev aslan burçları için bu süreç daha etkili daha yoğun olacak mıdır merak ediyorum, doğum günüm 21 Ağustos o yüzden siyah ay beni çok heyecanlandırıyor çok güzel enerjiler hissediyorum :9

    Beğen

    1. Sevgili Fatmanur, hayatta bulunduğunuz nokta, kendinizle ve dünyanızla barışık olup olmamanız, farkındalık ve sakinlik düzeyiniz bu gibi büyük değişim süreçlerini çok daha rahat ya da rahatsız geçirmenize sebep olabilir. Aslan burcusunuz ama güneşin hangi evinizde olduğuna bakın. Ay, güneşinizin tam tepesinde olacak. Güzel bir gelişme. Sevgilerimle

      Beğen

  3. Beni çok heyecanlandiran ve gelecekteki güzel anları hatırlatan bir yazı oldu. Ilk Şafak’tan sonra bir karanlık daha bastırır ama ardından gelen aydınlık en güzeldir.

    Liked by 1 kişi

  4. ne fark eder ki ?! ne olursa olsun bir’in değil mi her şey 🙂 ve her şeyi bizler yaratmışken.. sevgi nerede başlar? yokluk nerede başlar? elmayı sevdik tarifini de arıyoruz 🙂

    Beğen

  5. Sevgili Arife, etkilenmeyen bir insan, hayvan, bitki ya da jeolojik oluşum yok. Ancak, etkiler yazıda söylendiği gibi direnç ve korku düzeyinize göre, yaşam yolunuzda bulunduğunuz noktaya göre yumuşak bir meltem ya da daha kuvvetli fırtınalar gibi olabilir. Sevgilerimle

    Beğen

  6. Benim Aslan 8. ev Verteks yazıyor. Sevgili MorAlev Gezegen Güneş Akrepte 10. ev diyor . yorumlayamadım anlamadımda yardım lütfen:((

    Beğen

  7. mrb, benim aslan 10.cu eve geliyor. ama 10. ev aslanla yengecin arasında çıkmış.

    Beğen

  8. Merhaba, aslan benim şans noktamda (11.ev ) boğa burcuyum. Bu; şans noktamda değişimler yaşayacağım anlamına mı geliyor ?

    Beğen

    1. Bu alanda yani Aslan’ın denk geldiği evde herkes değişimi bir şekilde yaşayacak. Olumlu değişimlere açık olun. Sevgilerimle

      Beğen

  9. Etkileyici bir yazi, kendime donup sorgulamami sagladi. Baskalarini suclamak her zaman cok kolay, onemli olan donup kendi olasi hatalarimizi ve yanlis anlasmalari da gorebilmek.Dusunmemizi onerdiginiz listeyi print edip ofiste duvarima astim. Tesekkurler!!!

    Liked by 1 kişi

  10. 09.11.1954 saat 23:00-23:30 arası doğmuşum. Burcum AKREP, yükselenim ASLAN.
    Bu değişimler beni nasıl etkiler.
    Teşekkürler 💞💞💞💞

    Beğen

    1. Sevgili Tarık, sorunuzun cevabı yazıda. Daha detaylı çalışmak için bir astroloğa başvurabilirsiniz. Sevgilerimle

      Beğen

  11. Aslan 1. ve 2. evimde… Hem yükselen burcum aslan hem 2. evimde aslan var. Bu büyük değişimlerin habercisi mi bu durumda? Kendimi bir kozaya sarıp uyuyasım geldi 🙂 Değişimden ürküyor içimde minik de olsa bir parça…

    Beğen

    1. Sevgili Özlem, değişim denince neden hep kötü olacağı düşünülüyor bilmiyorum. Kalbinize ve kendi benliğinize yaklaşacaksınız. Bundan güzel bir değişim düşünemiyorum. Sevgilerimle

      Beğen

  12. Merhaba Mor Alev, ben 30 temmuz doğumluyum ve yükselenimde aslan. Hangi evime bakacağım? Güneş zaten 1. Evim olmuyor mu? Karıştırdım galiba herşeyi 😦 Umarım bu yeni değişim dönüşümler hepimizin hayrına gelsin. Sevgiler ❤️

    Beğen

Yorumlar kapatıldı.