Haftanın Enerjisi – Yoğun, Değişken, Dinamik

Sevgili Dostlar, Haziran yine çok ilginç (!) bir ay olduğunu bize derhal ilk birkaç günde gösterdi.  “Yeni Enerji Spektrumu” şimdiden gücünü iyiden iyiye artırdı. Bu konuda geçen hafta (30 Mayıs 2017) bir yazı yayınlamıştım. Haziran’da üçüncü dalganın geleceğini de belirtmiştim. Ve 1 Haziran oldu, dalgayı hissetmeye başladık. İçimden “bu nasıl dalga!” dedim. Hem de bunun çok daha büyük bir dalganın ilk kıpırtıları olduğunu bilerek! Bu aya astrolojik açıdan bakarsak sadece ileri-geri hareketlerde bile değişkenliğin öne çıktığını görüyoruz:

  • 4 Haziran: Mars, Yengeç’e geçti
  • 6 Haziran: Venüs, kendi burcu Boğa’ya geçecek
  • 7 Haziran: Merkür, kendi burcu İkizler’e geçecek
  • 9 Haziran: Jüpiter, Terazi’deki gerilemesini bitiriyor
  • 9 Haziran: Yay’da dolunay
  • 16 Haziran: Neptün, Balık’ta geri yolculuğuna başlıyor
  • 20 Haziran: Gündönümü ve Güneş Yengeç’e giriyor
  • 21 Haziran: Merkür Yengeç’e giriyor
  • 23 Haziran: Yengeç’te süper yeni ay

Diğer etki ve açıları saymıyorum, liste uzar da uzar… Ama siz ana fikri anladınız.

Yeni ay yazısında çoklu seçeneklerden bahsetmiştik. Evet, bütün bir ay bu çoklu seçeneklerle yaşıyoruz. Fikir değiştirebilirsiniz, Aynı şeyin farklı yüzlerini görebilirsiniz. Tipik ikizler günleri yaşıyoruz, bunlar son derece normal. Sonra yine bu 4 haftanın baskın Sabian sembolüne dönüyoruz; sansasyon! Evet, bu bir haftalık zamanda çevremiz sansasyon doldu. Günlük bir gazetenin yöneticisi olmadığıma memnunum. Günün ana başlığının ne olacağını gerçekten şaşırırdım!

Arkadaşlar, bütün bunlar devam edecek. Ama bildiğiniz bir şeyi tekrarlamak istiyorum: Kendi dünyanızın enerjisini SİZ belirlersiniz. Kendi gerçekliğinizi SİZ yaratırsınız. Değişkenlikle de rahat edebilirsiniz.

Bu hafta her şey daha da hızlanacak. Mars, hızla ileri gitmeyi sever ama yanlamasına giden Yengeç’te. Peki, evinizde, yuvanızda, ailenizde, hatta çocukluğunuzla ilgili olarak nasıl hissedeceksiniz? Yengeç, aynı zamanda halkları ve anavatanları da sembolize eder. Ülkeniz ve yaşadığınız topraklar hakkında nasıl hissedeceksiniz? Dünyanın geleceği hakkında nasıl hissedeceksiniz ve ne yapmaya karar vereceksiniz? Bunları küresel siyaset arenasında ve bizi tetikleyen, bireysel davranışlarımızı değiştirmeye yönelik etkilerle göreceğiz.

Venüs, Boğa’da bir kraliçedir. İlişkiler, maddi değerler ve öz-değer… Bu konular öne çıkarken temel değerlerinize odaklanın. İyi bir kral/kraliçe gibi günübirlik kazanımlar yerine uzun dönemde gerçek değerleri yükseltmeye bakın.

Jüpiter, dolunayla birlikte ileri yolculuğuna başlarken bizlere umut taşıyor. Güneş daha parlak, ay daha aydınlık, hayat olasılıklarla dolu… Hayatlarınızda Şubat başından beri öğrendiklerinizi uygulamanın tam zamanı. Çünkü bu çok güçlü anında, Jüpiter değişim katalizörü Plüton’la hizalanıyor.

Çok dolu bu zamanda lütfen biraz da sessizliğe vakit ayırın. Jüpiter’in Sabian Sembolü 18 Mayıs’tan beri değişmedi ve ileriye dönerken iyiden iyiye güçlenecek: “Öğlen Siestası”

Siestanın sebebi miskinlik değildir. Sıcak bölgelerde çok erken kalkılır ve derhal çalışmaya başlanır. Öğleden sonra güneşi artık çalışmayı mümkün kılmadığında insanlar sessizliğe ve dinlenmeye çekilir. Böylece susuzluk ve aşırı sıcaktan dolayı rahatsızlanmazlar, verimliliklerini kaybetmezler. Güneş gökyüzünde biraz daha batıya kayıp, ısı daha normallere düştüğünde yeniden işe geri dönülür.

Bu sembol diyor ki;  Mola verin! Düşünmeye, “yapmaya” bir ara vermek bazen yapabileceğimiz en “yapıcı” şeydir. Burada dış dünyanın talepleri ve gerginliğine ara vermekten bahsediliyor. Sürekli olarak “almak”, “vermek”, “yapmak”, “istemek” çok yorucu olabilir. İşte bu yüzden adına mola dediğimiz boşluklarımız var. Bu yüzden okulda tenefüs denilen kavramı öğrendik. Böyle kısa geri çekilmeler sizi gerçekten tazeleyecek ve çevrenize daha diri ve belki de yeni gözlerle bakmanızı sağlayacaktır. Sadece işte değil, sürekli “on-line” olmaktan da geri çekilin, ara vermeden telefon ya da bilgisayarınızda olmanız, sosyal medya hesabınıza ya da emaillerinize bakmanız genellikle dış hayatı kontrol etme ve yönetme ihtiyacımızdan doğar ki biliyorsunuz bu mümkün değil, bu ihtiyacın günümüzde hastalık derecesine bile ulaştığını gözlemliyoruz. Tembellik önermiyor bu sembol. Jüpiter’in önerdiği ufak molalar, hak edilmiş, gücünüzü toplayabileceğiniz aralar, belki de 15 dakikalık bir kestirme ya da benim favorim, kısa bir meditasyon, ufak farkındalık anları. Bu anlarda ilhamlar, çağrışımlar, fikirler ve çözümler rahatça akar ve yapmak yerine “olmaya” başlarız.

Yepyeni enerjilerle yıkanırken, gökyüzü de tam anlamıyla değişkenliği bizlere sunarken, biz akışta kalarak ilerliyoruz. Bu hafta ve önümüzdeki haftalar, hızla akan ırmağı bir de siz istediğiniz yöne ittirmeye çalışmayın. Onunla akın. Molalarda tam teslim olun. Haziran verimli geçsin.

Hepinize harika bir hafta diliyorum.

©Mor Alev 2017

Bu dönemde salıverme, arınma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak, ruhunuzun potansiyelini tam anlamıyla hayata geçirmek, Yüksek Benliğinizle daha yakın bir ilişki kurmak ve Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

Bu yazının 5846 numaralı Telif Hakları Kanunu uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi, üzerinde hak iddia edilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi davranışlar hakkında kanuni işlem yapılır. http://moralev.com

10 comments

  1. aaa o yuzden ben yine bu ara uyumaya başladım. bu sefer daha kısa ama yarım saat 1 saat falan maksimum. Ben ne zaman gün içinde tuhaf bir şekilde uykuya teslim olsam siz hep enerji dalgası geldi veya geliyor yazıyorsunuz. Sanırım o dalgalar beni uyutuyor. Geçtiğimiz kış ayılarla yarışacak kadar uyumuştum:)) ve tuhaf bir biçimde kendiliğimden sessizliğe geçtim. ve siz bugun siesta yapın yazmışsınız. şöyle ki benim evimde ses, müzik asla eksik olmazdı. bu ara radyoya ara verdim meditasyon müziklerine dadanmıştım. ki geçen gün hepsine yeter deyip ne var ne yok kapatıp bir anda salonun ortasına çöktüm. Havada, dışarda, evde kendiliğinden ne varsa oturdum gözlerimi kapadım onu dinledim bir yarım saate yakın. düşünceler geldi gitti sorular sordum,konuştum içerden kendimle..bir süre sonra gözyaşları ıslattı yanaklarımı:)) sonra geçti gitti.. galiba meditasyon böyle birşey… bazen öyle şeyler olduğunda sizin yazılarını teyit gibi geliyor diyorum ki herşey yolunda…teşekkur ederim rehberiğiniz için…

    Liked by 1 kişi

  2. Bu aralar tuhaf şeyler olmaya başladı. Hiçbir şeyden etkilenmiyorum. Çok daha az kızgınlık ya da kırgınlık hissediyorum. Bu durum aslında çok hoşuma gidiyor. Garip bir huzur var. Zihnim eskisi gibi sık sık negatif senaryolar üretmiyor. Medyadan uzun bir süredir uzağım ama ara sıra kötü bir haber duyduğumda onun etkisi ile uzun süre kendime gelemezdim şimdi sanki saydamlaşmışım da herşey içimden geçip gidiyormuş gibi. Hissizleşiyor muyum diyorum bazen. Ya da bu umursamazlık mı? Bazen kendimi suçlarken buluyorum. Dünya yangın yeri sense bunlarla ilgilenmiyorsun diyorum kendime

    Beğen

    1. Sevgili Handan, ruhunuz size uygun olmayan enerjideki şeylere ilgi göstermiyor. Bence bu çok normal. Kendinizi zorlamayın. Yakında olumsuzlukları fark ettiğinizde çareleri de göreceksiniz. İşte o zaman harekete geçeceksiniz. Sevgilerimle

      Beğen

      1. En başta kendimizi yargılamamalıyız di mi? 🙂 Teşekkür ederim. Yoluma nasıl çıktınız bilmiyorum ama hergün şükrediyorum varlığınız için. Ve kelimelerle ifade edilemeyecek yoğunlukta bir sevgi hissediyorum okuduğum her yazıda. Minnetle ve sevgiyle

        Liked by 1 kişi

  3. Mor alev bir sorum olacak : bu dolunayda ilişkilerimi, bağlarımı kuvvetlendirmek için ne gibi çalışmalar yapabilirim? çok sevgiler.

    Beğen

    1. Sevgili Getoile, dolunay arınmak için mükemmeldir. İlişkilerinizi zedeleyebilecek, öz-sevginizi, özsaygınızı, öz-değerinizi ve özgüveninizi zayıflatan inanç, kalıp, döngü, önyargı ve alışkanlıklarınızı salıvermek çok faydalı olabilir. Yöntemler bölümünde ilgili metotları görebilirsiniz. Sevgilerimle

      Liked by 1 kişi

  4. Dün akşam aniden yogun bir enerji akisi hissettim birkaç dakika sürdü. Kulaklarımdan başlayan bu enerji tüm vücudumu sardı. Tuhaf ve hoş bir enerji idi. Ocak enerji geçişinden beri devam eden kulak uguldamam da sanırım sona erdi. Oğlak burcundaki dolunaya kadar benim için önemli şeyler olacağını hissediyorum. Teslimiyet ve pozitif düşünce ile devam etmeye çalışıyorum. Tıpkı üstte yorum yazan Handan Hanim gibi ben de birçok olumsuz olaya umursamaz bakıyorum. Benim açıklamam ise şöyle; o kadar büyük bir değişimin ortasındayim ki olayları olumlu ya da olumsuz olarak değerlendirmenin vakti olmadığunu düşünmüyorum. Yine de belirsizliğe kendini bırakmak kolay değil. Sevgili Mor Alev bu zor süreçte yazılarınla gelen destekler için sana minnettarım. Es zamanliligin kendimi anlama ve yalnız hissetmeme neden oluyor.

    Liked by 1 kişi

  5. Moralevle tanıştıktan sonra kızgınlıgım kırgınlıgım hata hayat ta umutsuz bakışım degişti kendimi oldukça iyi his editorum çok enerji doluyum sadece biraz baş donmem oluyor birde kova burcunun özeliklerinden bahs edersenız bahtıyar olurum iyi ki varsınız sonsuz teşekürler ve sevgile kalın🙏

    Liked by 1 kişi

  6. bir suredir cevreme tekrarladigim birsey var “nehrin bir kismini avucunuzla hapsedip burada ne vardi diye incelemeyi birakin”. Ayni zamanda nezaman bu akisa ve bu negatif enerjiye kalkan olan bu huzura teslim olsam en yakinlarimdan egomun hosuna gitmeyecek bir meydan okuma ile karsilasiyorum. Sevgili mor alev, mor alev enerjisi ile beraber bu durumu temizliyorum. Durum iyilesiyor ve buyuk resim geri geliyor hem de 2dk icinde. Hersey cok hizlandi. Bu duruma ben dogru yoldayim diyebilir miyiz bu meydan okumalar neden sirada kimse kalmayincaya kadar karsima geliyor? Isiginiza saglik, tesekkurler.

    Beğen

    1. Sevgili Aslı, bunları çabucak temizlemeniz çok güzel. Kendinizi iyi hissettiğinizde her zaman doğru yoldasınızdır. Meydan okumalara pek takmamanızı öneririm, nasılsa gelip geçiyorlar. belki sizdeki tortular temizleniyordur, belki de bunu bütünün hayrına yapıyorsunuzdur. Sevgilerimle

      Beğen

Yorumlar kapatıldı.