Yanılsama – Konsey (Mesaj 115)

Burada yanılsama (illüzyon) hakkında pek sık konuşmuyoruz. Ancak, belki yanılsama olan şeyleri biraz araştırmak ve neden bizim onlara yanılsama dediğimizi konuşmak faydalı olabilir.

Öncelikle ve en apaçık olanı maddedir.  Etrafınızda gördüğünüz eşyaların, şeylerin hepsi yanılsamadır. Neden? Varoluşta atomlardan oluşmayan madde yoktur. Atomlar, şimdi bildiğiniz üzere, enerji paketlerinden oluşur. Şimdi, o paketlere isimler veriyor ve birbirinden ayrılarmış gibi yapıyor olabilirsiniz, ama gerçek şudur ki, bir alanın parçalarından konuşurken, bunun hepsi bir alandan başka bir şey değildir, bir birliktir.

İşte burada farklı frekanslar ve bilgilerden oluşan bir alanımız var ve bu alan, sizin kendiniz olarak düşündüğünüz parçasında izlenimler yaratıyor. Bu frekansı, şu sestir, bu kokudur, şu renktir, bu dokunuştur diye yorumluyorsunuz – gerçekte milyonlarcasını yorumluyorsunuz- ve sonuç olarak etrafınızda “gördüklerinizi” zihninizde yaratıyorsunuz. Hiçbiri statik (durağan) değil, hele kalıcı hiç değil. Görünürdeki kalıcılığı ise kesinlikle bir yanılsama. Siz değişim görmüyorsunuz. Bu bir yanılsamadır. Gördüğünüz şeyin sizin gözlemleyemeyeceğiniz kadar ufak parçaları düşünemeyeceğiniz kadar büyük hızla zıplayıp, vızıldıyor, hızla yer değiştiriyor, yaratıma öyle hızla girip çıkıyor ki, görebilseydiniz, hala daha kalıcı görünebilirlerdi ama elbette değiller. Örneğin kendinize diyorsunuz ki, “Ah. Bu bir ağaç.” Peki, yine üzgünüz ama hatalısınız. Gözleminizi yapmaya başladığınızda o bir ağaçtı ama zihinsel yapılandırmanız vakit aldı. O şimdi farklı bir ağaç, yeni kuarklar (zerreler), yeni müonlar (şarj olmamış yarım elektron büyüklüğünde oluşumlar), yeni elektronlar, yeni biyo-fotonlar yayan yeni atomlar… Ve bu, siz başka şeye geçene kadar, zihninizin hiç durmadan tekrar tekrar yanılsamayı yeniden inşa etmesi gerektiği durumunu anlatmıyor bile.

Anlayabiliyor musunuz, kendi çevrenizde bütünüyle bir dünya yaratmaya yeterli enerjiyi etrafınıza yayabilmeniz ve bunu bir defalığına bile durmadan yapabilmeniz ne büyük bir mucizedir? Eğer onu farklı gözlemleyebilseniz, dünyanız yarın nasıl olurdu?

Şimdi, pek çoğunuz bunu okurken oturuyorsunuz ya da uzanıyorsunuz ve birkaç dakikadır hareket etmediğinizi düşünüyorsunuz. Belki bir şey içtiniz ya da bir şey atıştırdınız. Ama, gerçekten, pek hareket etmediniz, doğru mu? Gerçekte, uzayda sizin ölçülerinizle birkaç milyon kilometre son sürat uçtunuz. Göreceli durağanlık da bir yanılsama.

Sessizlik… görecelidir. Ve yine yanılsamadır.

Yani, her şeyin bir yanılsama (illüzyon) olduğunu mu söylüyoruz? Evet, neredeyse öyle. Diyoruz ki, gözlemlediğiniz her şey bir yanılsamadan ibarettir, gözlemlemeniz gözlemleyeni algılayana kadar. Dünyanızda, tek gerçek şey gerçek sizsiniz (gerçek benliğinizdir). Bunu ne kadar sıklıkla gözlemlediniz? Buna bir bakmak isteyebilirsiniz. Sizin bittiğiniz ve Varolan Her Şeyin başladığı noktayı bir deneyin. Bulduğunuzda bize haber verin.

Arkadaşlar, bu en temel gerçek bütün bir yaşamımızın kaynağını, özünü oluşturuyor. Bütün evrensel yasalar bu gerçekle çalışıyor. Sonsuz ve sınırsızız, her şeyle BİRiz. Ve yaşadıklarımız bütünüyle algılarımızı nasıl yönlendirdiğimize bağlı. Konsey de bütün bunları olabilecek en basit kelimelerle anlatıyor. Bence yılın en bilgilendirici ve geliştirici mesajı işte bu ufak mesaj olabilir! Konsey ve Ron Head’e çok teşekkürler. (ronahead.com)

Bu dönemde salıverme, arınma, kendinizi tanıma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak, potansiyelinizin bütününü gerçekleştirmek üzere Yüksek (Öz) Benliğinizle daha aktif bir ilişki kurmak ve Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

Telif Hakkı©2017 Mor Alev. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://moralev.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir.
Copyright © 2017 by Mor Alev. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://moralev.com/

4 comments

  1. Gözlemleyenin farkına varmak!

    Gözün aynada kendini (kişiyi değil) görünce duyduğu sevinci düşleyin…

    İşte öyle bir şey 😁

    Liked by 1 kişi

  2. yazilarinizi okurken icibe girdigim duygu hali tarif edilemez…farkli bir deneyim farkli bir heyecan…gercek anlamda dusunmeye iten bu guzel mesajlar icin sonsuz tesekkurler

    Liked by 1 kişi

Yorumlar kapatıldı.