Kim, Ne, Ne zaman, Nerede, Neden ve Nasıl?: Bölüm 1 – Konsey (Mesaj 107)

Question MarkSevgili Dostlar, Konsey’in ne olduğu sorusunu sıklıkla soruyorsunuz. Konsey de bu soruyu cevaplıyor. Daha önce de birkaç sefer bu soruları cevaplamışlardı, onları da blog arşivinde görebilirsiniz. Bu sefer daha da uzun ve detaylı bir şekilde bilgi verirken, bizlerin Yüksek Benliklerimiz, Melekler, Yükselmiş Ustalar, Işık Varlıkları, Galaktikler dediği grupların, varlıkların ya da topluca ifade edersek, 3D gözlerle göremediğimiz “Yükseliş Destek Ekibimizin” nasıl çalıştığını da açıklıyorlar.

Bana zaman zaman Baş Melek isimlerini soruyorsunuz, ya da geçenlerde Mary Magdelene yerine Mecdelli Maria (Meryem) ismini kullanmadığım için birden fazla ünlemle “hatamı” düzelten bir facebook yorumu vardı… Etiketler, etiketler… Rafael ya da diğer ismiyle İsrafil sizce kendinin bizlerin tarafından hangi isimle çağrıldığına mı önem veriyor yoksa yardım isteğimize mi? Sizce o, “Yanlış isim kullandı. Ne yapayım, beni kastettiğini biliyorum ama öğrenene kadar bekleyeceğim” mi diyor? Ona isterseniz yeşil ışıklı şifa meleği deyin, ister doktor melek, o aklınızdan geçirdiğiniz anda yanınızda, etiketler bize ait. Aynı şey Magdelene enerjisi için de geçerli. Kutsal Kadın Enerjisinin çeşitli yüzleri için her dilde bir çeviri bulunuyor ve bu farklı kelimeler bizim gerçekliğimizde, onların değil. Ben Mary Magdelene’i tercih ediyorum, nedense bana daha yakın ve kolay geliyor. Sesin ve isimlerin bir enerji taşıdığı da gerçektir ancak bu gerçek binlerce farklı lisan ve aksan bulunan dünyamızda biraz kayboluyor. Onlar enerjiye cevap veriyor, yani sevgiye, güvene ve niyete.

Fakat insan olmak böyle bir şey, bir takım etiketler şimdilik haberleşmemizi, iletişimimizi kolaylaştırıyor. Aslında bazen etiketler içimizi de rahatlatıyor, o yüzden bu bir tartışma değil sadece şu anda varolan alışkanlıklarımız hakkında bir saptama. Önemli olan isimler ve etiketler bizim için hayatı kolaylaştırırken, bizi kısıtlamamaları, hala daha olaylara ve bilgilere geniş açılardan ve açık bir zihinle bakabilmemiz, özellikle de isme değil, mesaja odaklanmamız. İşte Konsey bu ihtiyacımızı da göz önüne alarak aşağıdaki mesajı veriyor:

Şimdiye kadar birçok defa kim olduğumuzu size açıkladık. Bazıları böyle bir mesaja isimlerin bağlı olmasını tercih ediyor. Bunu anlıyoruz. Ancak, birkaç senedir “Konsey” den geldiği söylenen mesajlarımızı okuyorsunuz. Neden böyle?

Öncelikle şunu söyleyelim, bu konseyde yer alanların çoğunun ya ismi yok ya da isme ihtiyacı yok. Ayrıca, sizin gezegeninizde bile pek çok dilde pek çok isimle tanındıkları gerçeği de var. Bu şekilde düşünmeye alışık değilsiniz ama bu bir gerçektir. Onun da ötesinde, o isimleri bize vermiş olduğunuzda genişliği hakkında hiçbir fikriniz bulunmayan evrenin merkezi olduğunuzu düşünüyordunuz. Şimdi, yaşamla cıvıl cıvıl kaynayan sınırsız evrenin farkında olduğunuza göre, bu isimlerin her yerde aynı kaldığına inanıyor musunuz? Elbette, çağrıldığımızda her isime cevap vereceğiz. Ancak sizlerin daha da büyük kavramları düşünmenizi diliyoruz. İşte böylece, kanalımız (Ron Head) bize Konsey demeye başladığında, biz de bunu uygun bulduk. İşte bu da, başlıktaki “Kim”dir.

Şimdi, başlıktaki “Ne” sorusuna gelelim. Bu Konsey nedir? Pek çok konseyler biliyorsunuz. Gerçekten, pek çok konsey bulunuyor. Bazıları yıldız sistemlerine göz kulak oluyor, bazıları galaksilere. Ve sizler çok-boyutlu çoklu-evrenlerin uçsuz bucaksız derinliğini gerçekten kavrayamazsınız. Bu konsey, bizler, amacımızla tanımlanıyoruz. O yüzden bu cevap aynı zamanda “Neden” sorusunun da cevabı olacaktır.

Her varlık bir parçasını fiziksel yaşama gönderir. Bu varlığın hedeflerine ulaşması için belli özelliklere, becerilere, vs. ihtiyacı olduğu bizler ve doğuran/kaynak tarafından bilinir ve bunlar o varlığın yapısında bulunur. Ancak, fiziksel olmayan âlemdeki anıları, eğer planlanmış yaşamı ile çatışacaksa, yeni yaşamın hafızasında perdelenir. Bu her zaman gerekli değildir. Hatta diğer tarafta, yukarıda, ya da siz nasıl isimlendiriyorsanız orada olanları oldukça fazlasıyla hatırlayanlara da rastlamışsınızdır. Bu kişiler için şunu söylüyoruz, bu durum hayat amaçlarıyla tutarlıdır.

Fakat aynı zamanda biliyoruz ki, bir bedende hayat yaşamak çok da kolay bir iş değildir. Birey bedende değilken bile, rehberlik ve eğitim alabilir. Peki, siz oradayken bu sizden nasıl esirgenebilir? İşte bu yüzden, bizim amacımız ihtiyaç duyulduğunda her birinizin kabul edebileceği tüm bilgileri ve rehberliği sunmaktır.

Bu nasıl başarılır? Bunun en sıklıkla başvurulan yolu, sizlerle uyku döngülerinizde buluşmaktır. Pek çoklarınızla meditasyonlarınız sırasında da diyaloğa girebiliyoruz. Ve bazılarınız bizi bundan da sık duyuyor. Aranızda kendini bu seviyeye geliştiremeyecek hiç kimse yok, fakat bizler sizin hangi yönteme ihtiyacınız varsa, neyi istiyorsanız onu kullanıyoruz. Eğer bizimle uykunuzda konuşmaya ihtiyacınız varsa, o ihtiyacınız giderilecektir. Biz bilgi ve rehberlik veririz. Biz sizin için karar vermeyiz. Yani sizin kelimelerinizle “hatalar yapmakta” oldukça özgürsünüz. Ancak hiç hata yapmadığınızı da söylemeliyiz. Sadece repertuarınızdan elemek isteyebileceğiniz deneyimleriniz var. Eğer bu gibi deneyimler olmadan yaşamayı bilseydiniz, daha büyük benliğinizin de sizi bu maceraya gönderme ihtiyacı olmazdı.

Bu da bu konseyin kim olduğu sorusuna bizi geri getiriyor. Görüyorsunuz değil mi, siz bu konseydesiniz. En azından daha büyük benliğiniz, varlığında binlerce böyle deneyimler bulunabilen varlığınız burada oturuyor. Rehberleriniz burada mı? Kesinlikle evet! “Diğer benlikleriniz” burada mı? Evet. Melekler? Evet. Usta öğretmenler? Evet. Hakkında hiçbir kavramınız olmayan yüksek varlıklar? Evet. Temelde, söylediğimiz şey şudur, eğer bir şeyi bilme ihtiyacındaysanız, uygun bilgi size ulaştırılacaktır. Bir sonraki mesajımızda “ne zaman” sorusuyla devam edeceğiz.

Konsey ve Ron Head’e çok teşekkürler. (ronahead.com)

Bu dönemde salıverme, arınma, kendinizi tanıma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak, potansiyelinizin bütününü gerçekleştirmek üzere Yüksek (Öz) Benliğinizle daha aktif bir ilişki kurmak ve Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.

Telif Hakkı©2017 Mor Alev. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://moralev.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir.
Copyright © 2017 by Mor Alev. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. https://moralev.com/

2 comments

  1. Tam da bu sabah ”Bana gelen bilgileri duymaya, hatırlama, almaya , alıp kullanmaya hepimizin en yüksek hayrına olacak şekilde niyet ediyorum” dediğimde bu bilgilerin gelmesi hepimizin bildiği gibi tesadüf değil.”eğer bir şeyi bilme ihtiyacındaysanız” o bilgi şuna inanıyorum ki (bunu deneyimleyen birisi olarak) almaya niyet ettiğimiz her an bize bir şekilde ulaştırılıyor. Mor Alev sonsuz teşekkür ve sevgilerimle…

    Liked by 1 kişi

  2. iyi bir niyetle sordugumu soylemistim ; niyetimi bilenler bana cevap vermis moralev 🙂
    sevgilerimle

    Liked by 1 kişi

Yorumlar kapatıldı.